- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Воланд
titán
-
Viktória321
újonc
Sziasztok!
"Mondj 3-3 példát arra hogy mikor előnyös és hátrányos a súrlódás!"
Lécci valaki sürgősen segítsen holnapra kell! -
Sellofan
újonc
Szia!!!! Nekem is pont az a fizika könyv van meg mint neked nekem ezeket a kérdéseket szorgalmiként adták fel!!!!!
Nem biztosak a válaszok!!!!
Én ezt írtam a
4. Mert különböző a tömegük.
5. Mert így kisebb fokba éri a közegellenállási erő, tehát ha lehajol nem éri olyan nagy fokba az ellene , szembe irányuló szél.
6. Hát a szélvédővel.
Katica 95
-
Petra13
újonc
Miért fontos a környezetvédelem szempontjából járművek formatervezése?
Léccci válasz!!! -
Petra13
újonc
Létszi segítsetek már!
Miért káros a környezetre a gumikerekek és a fékbetétek súrlódása? -
Petra13
újonc
Létszi segítsetek már!
Miért káros a környezetre a gumikerekek és a fékbetétek súrlódása? -
XD Dia XD
újonc
Hali! V.ki meg tudja mondani:
-Kinyitott ernyővel már egyenletesen mozogva ereszkedik le az ejtőernyős. Mit tudsz ebben az esetben a közegellenéllási erő nagyságáról és irányáról?
-Sorolj fel olyan sportágakat ahol különösen fontos a közegellenállás csökkentése, ill. növelése!
-Miért káros a környezetre a gumikerék és a fékbetétek surlódása?
-Miért fontos a környezetvédelem szempontjából a járművek formatervezése?
Köszike -
Mackósajt
senior tag
válasz
tokiohotel_g #7 üzenetére
Öhm, szvsz. nem jó kérdés a ''minek'', mert ez nem feature, hanem kellemetlenség. Valszeg azért, mert nő a nyomás, és az benyomja a dobhártyát. Hasonló jelenség léphet fel ha gyorsan haladsz át nagy szintkülönbségeken. Utána kell egy kis idő, hogy a hártya visszanyerje az eredeti alakját, és ezalatt ''be van dugulva'' a fül.
Ez tisztán laikus magyarázat, nem vállalok érte felelősséget. -
Protezis
őstag
Remelem tud valaki segiteni. Elektronikai kerdes kovetkezik:
Adott egy ellenallasokbol allo halmaz (par szaz db.), minden ellenallas 6 masikhoz csatlakozik (kivetel a kulso ellenallasok). Ezt a halmazt rakotom egy aramkorre (a kupac 2 kulso oldalan levo ellenallasokat). A kerdes, hogy mennyi az egesz hobelebanc ellenallasa, hogy lehetne ezt kiszamolni? ( nem kezzel akarom kiszamolni, hanem leprogramozom, raadasul az alap feladatnak koze sincs a fizikahoz, de ez most lenyegtelen). Kirchhoff huroktorvenyet kellene alkalmazni - legalabbis ha jol sejtem - de megis hogyan?
Az ellenallasok lehetnek vegtelen ellenallasuak (szigetelok), egysegnyi ellenallasuak, es 0 ellenallasuak. -
tokiohotel_g
újonc
segitsegggggggggggggg!tudja valaki arra a valaszt hogy minek dugul be az embernek a fule ha viz ala megy?kerlek valaszoljatok gyorsannnn.!!!!!!!!!!!!!!!!
-
tynaforever
újonc
Azt tapasztaljuk, hogy ingaórával egy adott magasságban elhelyezve siet. A helyes műkődés érdekében hová kell elhelyezni az órát az eredeti helyzetéhez képest?
a) Magasabbra
b) Alacsonyabbra
c) Magasságának változtatásával nem lehet kirigálni a sietést.
Ha tudja valaki a válasz légyszives írjátok meg mert én nem tudom és nagyon fontos lenne. előre is köszönöm!!!!!!!!!!!! -
wad
tag
Miért eltérő mozgással esik le a fáról az alma és a levél?
a levél felülete nagyjából akkora mint az almáé, úgyhogy a légellenállási együttható hasonló mindkét esetben. azonban a levél tömege jóval kisebb mint az almáé, ezért a légellenállás hatása jóval nagyobb lesz, azaz lassabban esik le.
Miért hajlik a kerékpáros a kormány fölé erős ellenszélben?
Ezáltal csökkenti a légellenállási együtthatóját, így ugyanannyi munka befektetésével nagyobb sebességgel tud haladni.
Hogyan csökkentik az autók tervezői közegellenállási erőt?
Ún. áramvonalas formákkal, legideálisabb a csepp alakú lenne (nem véletlen)
-
wad
tag
hátrány: mozgó mechanikai szerkezetek (motor dugattyúja, kerék csapágya, stb...)
előny: surlódás nélkül pl járni se tudnánk
súrlódási erő növelése: redős mintájú cipőtalp, gumiabroncs
súrlódási erő csökkentése: gépek zsírozása, olajozása
kerék jelentősége: nem kell a csúszási súrlódással szemben munkát végezni (pl. egy kődarab húzása a földön), ehelyett csak a gördülési ellenállást kell legyőzni, ami jóval kisebb. -
bullseye
addikt
Miért nem figyeltem jobban fizikaórán?
-
meri.enn
csendes tag
Miért eltérő mozgással esik le a fáról az alma és a levél?
Miért hajlik a kerékpáros a kormány fölé erős ellenszélben?
Hogyan csökkentik az autók tervezői közegellenállási erőt? -
meri.enn
csendes tag
a gykorlatban milyen jelenségelnél tapasztalod a surlódás előnyét illetve hátrányát?
Mondj példát a súrlódási erő növelésére illetve csökkentésére!
Miért nagy jelentőségű találmány a kerék?
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest