Hirdetés
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Androidos fejegységek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Steam Deck
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolmesz
aktív tag
válasz
gzbotii #1437 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a dolgokban, de ha jól emlékszem, Te Romániában élsz (az autód rendszáma is román, ha jól látom), és nincs Monese számlád, akkor talán hasznos lehet számodra, hogy keddtől a Monese az EUR és GBP mellett RON számlát is kínál.
Nem tudom, miben kapnád az utalást, és hogy a Monese mennyire vállalkozóbarát, de hátha jó lehet Neked. -
zolmesz
aktív tag
A leírásukban is benne van, hogy csak USA embereknek (The Content and the Service are intended for United States residents only), sajnos, pedig jónak tűnik.
Hasonló mint a Robinhood, M1, Webull.
A WeBull talán használható itthon is, és ha esetleg kipróbálnád, örömmel hallanánk egy beszámolót róla
Az ilyenekre a pénz feltöltés szokott lenni a drága mulatság a nem helyi (USA) embereknek, de hátha ki lehet azt is kerülni valahogy. -
zolmesz
aktív tag
Én most próbaképpen kipróbáltam az importot, az Unicredit bankomból kértem le egy excel táblát. Semmi ördöngösség nincs benne, az import megpróbálja kitalálni, hogy melyik oszlop micsoda, de ha nem megy, akkor megkérdezi, és Neked kell megadni, hogy hol van az összeg, partner, stb. majd előnézet, és már bent is vannak az adatok, működik.
A banki szinkronizálást nem tudom kipróbálni, mert az csak prémium fiók esetén működik, de sok magyar bank van benne, amivel működik, és hogy a Fintech-hez is kapcsolódjunk, van benne Revolut és Transferwise szinkronizáció is -
zolmesz
aktív tag
Természetesen 100%-os garancia erre sincs, bármi megtörténhet, de ha mellette döntesz, ne csak az én véleményem legyen a döntő, olvass még utána. Magyar topikja nem túl forgalmas és a Facebook-on sem találtam magyar csoportot, de dühös felhasználó által szétvágott Monese kártyát sem láttam még, ellentétben a Revolut-tal.
Ettől függetlenül én is azért regisztráltam Monese számlát magamnak, hogy arra rendszeresen tegyek EUR-t ínségesebb időkre és külföldi utakhoz. Nem kamatozik, de ingyen van, és a kártyát is ingyen küldik.
(Ha esetleg mellette döntesz, szólj, tudok adni meghívó linket, és mind a ketten kapunk pénzt)
-
zolmesz
aktív tag
Ha csak időközönként mentek ki Ausztriába, akkor erre pont jó a Revolut, mert mielőtt mentek, teszel rá HUF-ot, átváltod EUR-ra, és azzal fizetsz odakint. És ugye a Revolut-on belül nem csak EUR-ra tudsz váltani, mehetsz vele nem euró zónába is.
A Monese is hasonló, ugyanúgy feltölthetsz rá, de csak EUR és GBP számla van benne, tehát ha HUF számláról töltesz rá, akkor devizaváltás lesz közben, amit a bankod tesz meg, tehát eladási árfolyamot használ. Ide közbenső számlának is jó a Revolut, mert oda megy a HUF, átváltod majdnem közép árfolyamon EUR-ra, és onnan töltesz fel Monese-re, amivel aztán fizethetsz odakint.
Szóval szerintem a Revolut lehet jó Neked, de ha nem bízol benne, a Monese talán biztonságosabb, ha parkoltatni is szeretnéd a pénzed. -
zolmesz
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #1196 üzenetére
Igen, az N26 helyett a Monese jó, Magyarországról is lehet nyitni, ingyen küldik a kártyát is.
És igen, csak EUR és GBP számla lehet, és nincs HUF feltöltés, de egy Revolut-tal kombinálva, ahova feltöltöd a HUF-ot és ahonnan aztán feltöltöd a Monese-t, tökéletes páros. -
zolmesz
aktív tag
válasz
mekkGyver #1115 üzenetére
Nekem Monese van, ennek van banki licensze, biztosított, a Bunq-t nem ismerem, de az oldalukon ők is azt írják, hogy biztosítva van a pénzed náluk.
A Monese-ben csak egy EUR és egy GBP számlád lehet, lehet rátölteni bankkártyáról és utalással ingyen, de ha nem EUR, vagy GBP bankkártyáról/számláról töltesz, akkor ott a bankod eladási árfolyamon vált. De ha van Revolut-od, akkor arról is tudsz rátölteni átváltás nélkül, ha van rajta EUR vagy GBP számlád megnyitva a megfelelő pénzösszeggel.
Külföldön még nem fizettem vele, csak itthon vásároltam vele egy PIN kódosat az aktiválás miatt, ment rendesen, de ugye ilyenkor EUR/HUF váltás történik. Én is egyelőre tartalék számlának csináltam, ahol lehet EUR-t megtakarítani költségek nélkül, de az ingyenes csomag esetén az egyenleg max 2000 EUR lehet, ha jól olvastam.
A Monsese felhasználók egymás között ingyen utalhatnak.
Az alkalmazásuk is teljesen korrekt, jól kezelhető, de magyar nyelvet nem ismer, ha esetleg ez valakinek hátrány lenne.
Náluk is van most ajándék pénz, ha promó kóddal/reflinkkel regisztrálsz.
Röviden ennyi, a Bunq-t nem ismerem még, bár van egy topikja annak is, de nem nagy forgalom van ott sem, akár a Monese topikban -
zolmesz
aktív tag
válasz
hadam98 #1091 üzenetére
A Monzo és a Monese, ha jól olvastam, nekik van banki licenszük.
A Monzo csak angol lakcímmel enged regisztrálni, ha nincs ilyened, akkor gondolom számodra felejtős, a Monese viszont használható itthon is, nekem is van (Ha reflinken keresztül regisztrálsz, ajándék pénzt kapsz!).
Lehet benne EUR és/vagy GBP számlád, ha pénzt tárolnál rajta, az ingyenes csomagban van valami felső korlát, azt hiszem 2000 GBP, vagy 2000 EUR gondolom, devizanemtől függően.
A Bunq-t nem ismerem. -
zolmesz
aktív tag
válasz
D-Phrag #1089 üzenetére
Kipróbáltam ma reggel, töltöttem 10 EUR-t Revolut-ról Monese számlára.
Eddig normál bankkártyáról töltögettem rá, így elsőként meg kellett adni azt is, hogy a kártya az én nevemen van, meg a címet is, amin a Revout kártya van. A két fiókban ugyanazok az adataim, nem tudom, ez számít-e, de így a Monese elfogadta a kártyát.
A feltöltés során a Revolut-ban egy megerősítést is kellett nyomni, de ezeken túljutva a Monese sikeresen fogadta a feltöltést.
Természetesen volt a Revolut-ban EUR zseb megnyitva és volt rajta megfelelő összeg is.
Így most már ténylegesen ki lehet kerülni a banki eladási árfolyamot a Monese-re való töltés közben és nem kell napokat várni, amíg látszik a végleges váltási árfolyam -
zolmesz
aktív tag
1. Igen, ha megérkezik, aktiválni kell, aztán használhatod.
2. Igen, kell rá tölteni mindenképpen, de utána, mások írásai szerint elég egy online tranzakció, vagy ha van Curve kártyád, akkor regisztrálod mögé a Monese kártyádat és a próbalevonást (amit ugye vissza is kapsz) is tranzakciónak tekinti, azaz nem kell vásárolnod semmit, utána pedig megkapod a 15 fontot.
3. Nincs HUF számla benne, csak GBP és EUR.
A Curve 1% visszatérítése itthon is megy, elég sok üzlet közül lehet választani (pl. Auchan, Lidl, Aldi, nekem ezek vannak kiválasztva és jönnek a visszatérítések)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest