Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirage
tag
Mivel rohamtempóval közelít a következő kiegészítő, a Dawntrail megjelenése, ezért úgy döntöttem, hogy látszólag a topik utolsó mohikánjaként összegezném az Endwalker-el kapcsolatos szubjektív élményeim és retrospektív érzéseimet.
Egyrészt, a kiegészítő megjelenése körüli fiaskó, illetve csupán az, hogy a pandémia javában dúlt nem csupán a megjelenéskor, hanem azt követően is sokaknál azt eredményezte, hogy sokkal de sokkal többet játszottak a játékkal, mint azt normál esetben tették volna (Nem is meglepő, hogy olyan sokan hangoztatják mostanra, hogy kiégtek és, hogy nincs mit csinálni a játékban).
Én a kiégést megúsztam, főleg annak köszönhetően, hogy az Endwalkerben egy új világ nyílt számomra ki, egy olyan dologba kezdtem bele amit korábban ki sem mertem próbálni, pedig már sok-sok éve játszottam a kiegészítőt megelőzően is; Ez nem más, mint a high-end raidelés.Egykori FC társaim bíztatására próbáltam ki az első Extreme-eket, és ez a kóstoló elég volt ahhoz, hogy behúzzon a Savage világába is. Persze eleinte béna voltam, ez meg is látszott a parseokon, de idővel befejeztem az első tier-t, majd a másodikat és a harmadikat egyre rövidebb idő alatt, már saját szervezésű static-ban.
Kipróbáltam mindenféle role-t, voltam Tank, Healer, Melee DPS, Phys Ranged DPS és Caster is, az egykori szürke és zöld parseokból magabiztos lilák lettek, és közben megannyi élményre és új barátságra tettem szert. De egy idő után már a Savage sem volt elég nagy kihívás, így emelkedő nehézségi sorrendben nekivetettem magam az Ultimate-eknek is, mostanra sikeresen meghódítva az UCOB, UWU és TEA triót is. Sajnálom, hogy az egyetem és munka mellett a DSR és TOP páros már nem fért bele a kiegészítő alatt.Ez így leírva csak pár sor, de a valóságban az utóbbi nagyjából két év leforgása alatt több száz óra szórakozást adott nekem az Endwalker, amiért hálás vagyok a fejlesztőknek akkor is, ha amúgy a már halálra járatott formulaikus patch cycle, a számomra felemás sztori és faék egyszerűségű normál dungeonok, raidek stb. már nem tudnak lekötni úgy, mint egykor, de én már emiatt nem bosszankodom, elfogadtam, hogy nem tetszhet minden aspektusa a játéknak.
A Dawntrailt egyszerre várom is, meg nem is.
A Job-ok változtatásai hagynak kívánni valót maguk után, de legalább néhány Job kapott nagyon hasznos, régóta jogosan elvárt QoL frissítéseket. Sokminden nem változott, de legalább ezúttal nem lettek még jobban lebutítva. A Viper számomra teljesen indifferens, a Pictomancer érdekes, de nincs a prioritási listám csúcsán.
A sztori bevallom nekem mindig is sokadrangú kérdés volt, ezúttal is inkább azon leszek, hogy minél hamarabb eljuthassak az endgame-be.Van viszont, amit kifejezetten várok is:
Egyrészt, az Arcadion savage tematikája nagyon tetszik, alig várom, hogy ezúttal Dark Knightként raidelhessek benne. Hasonlóan várom a Futures Rewritten Ultimate-et is, ezúttal remélem, hogy az időm engedi, hogy megcsináljam on-patch.
Összességében abban biztos vagyok, hogy újra sok élvezetes órát fognak kínálni a raidek ebben a kiegészítőben is.Azt pedig csak remélni tudom, hogy ezúttal nem lesz annyi baj a login que-val, attól tartok viszont, hogy az utóbbi pár hét relatíve gyakori DDos támadásai a megjelenést követően újúlt erővel térnek vissza.
-
Mirage
tag
válasz
ChPessimist #73 üzenetére
Én játszom mai napig, most leginkább a legújabb savage raid tier köt le, már P12S-en vagyunk a csapatommal.
Volt már ez előtt is pár próbálkozás XIV-s topic létrehozására, de valahogy a kezdeti kis lendület is gyorsan aláhagy. Részemről talán azért mert már nem nagyon fórumozok, de úgy általában azt hiszem elmondható, hogy (sajnos) a Ph-s közösségen belül nincs elég ember aki játszik a játékkal ahhoz hogy egy hosszabb távon aktív topic fennmaradjon, ami nem meglepő hiszen ez talán eleve egy apró szelete az internetnek, a magyar FFXIV közösség pedig eleve apró.
-
ChPessimist
tag
...Ez a topik is jól kihalt, nem játszik már senki?
-
sipec89
csendes tag
Január 25-től újra meglehet venni a Starter, valamint a Complete edition változatokat.
Ha valaki magyar free companyt(guild) keres ajánlom a "Final Fantasy XIV - Magyar Közösség" facebook csoportot.
-
hunvarlan
aktív tag
Én most jól megszívtam végig akartam menni az előzö kiegen. Azt hittem hamar hejre rakják a beloggolást tévedtem ma 2 óra alatt 8133ról 5623ig ment le remélem orvosolják hamar.
-
Mirage
tag
Igen, sajnos most a launcher maga sem túl stabil, illetve a login que alatt is találkozhatsz problémákkal, ezekről és a magyarázatukról, illetve hogy mit próbálnak tenni az ügyben a fejlesztők itt tudsz bővebben olvasni ha érdekel: [link]
A launcher lehet nem túl bizalomgerjesztő most, de biztosíthatlak, hogy maga a játék stabil, ezt én is tanúsíthatom mivel a megjelenés óta minden nap szinte egész nap bevagyok jelentkezve (pont jókor jött a kieg, nemrég váltott a kar online oktatásra
), és nincs lag, de disconnect is csak egyszer volt az első napon.
A que vizuálisan nem mozog folyamatosan, de nyugi, halad az a háttérben. Egy 4-500as sorból egy 20 perc alatt be kell hogy juss, legalábbis én így tapasztaltam. 3-4 ezer általában egy olyan 1,5-2 óra volt nekem. Az felett már nincs tapasztalatom, de azért hallani 10 órás horrorsztoriktól is
Reggelente meg délelőtt a legjobb, gyakorlatilag azonnal be lehet jutni. Pláne hétköznap.Arra viszont figyelj, hogy 30 perc inaktivitás után kidob a játék, és a régi cselek amiket találhatsz a neten ennek kijátszására már nem működnek az Endwalkerben...
-
Onderon
senior tag
Szuper, köszönöm! Reggel sikerült csinálnom egy karaktert a Lich Data Centerre, most épp belépni próbálok, de a 409-es queue egyelőre 5 perc alatt sem csökkent
Volt szerencsém anno WoW-ban is többezres queue-hoz, de az legalább csökkent. Lehet valami nem oké, a launcher sem töltött be mindent amikor megnyitottam.Visszavonom, 339 most -
Mirage
tag
Szia!
Ezen az oldalon [link] láthatod hogy épp melyik szerverekre lehet új karaktert csinálni. Ajánlom, hogy vagy nagyon késő éjjel, vagy kora reggel (5-7 közt) próbálkozz vele, és sikerülnie kell.
A megjelenés miatt nagyon szigorú a login que, csak szép lassan engedi be az embereket, ami egyfelelől jó, mert a szerverek nagyon stabilak hála ennek, viszont ha délután vagy este akarsz belépni akkor készülj fel arra, hogy több órás que-val fogsz találkozni.
Ez mmo esetében normális, én úgy egy szűk hónapot adok neki és utána lehal megjelenés utáni roham, és minden visszatér a régi kerékvágásba.Lehet nem a legszerencsésebb időpontban kezdtél most bele, de azért na hagyd hogy elvegye a kedved idő előtt.
Remélem sikerrel jársz minél hamarabb, jó játékot! -
Onderon
senior tag
Sziasztok, megvettem, kínszenvedés árán regisztráltam (volt már Square Enixes accountom, de azzal nem tudtam belépni, regisztráltam, de ugyanarra az email címre nem küldte el a confirmation code-ot) letöltöttem update-elt, megcsinálom a karakterem és...egyik EU szerverre sem tudok karaktert csinálni. Sem Chaos, sem Light. Nos, így elég nehéz lesz játszani
megmondom őszintén ez így kezdésnek meglehetősen lelombozó. Még akkor is, ha most jön ki az új kieg (nem tudtam, miután megvettem láttam). Várható ezzel kapcsolatban valami pozitív előrelépés mostanában, vagy tök feleslegesen vettem meg mert nem szeretnének új játékosokat, elég nekik ami van?
-
Mirage
tag
Kicsit megkésve, de jó launch dayt mindenkinek!
-
bozont
veterán
Üdv
Már egy ideje szemeztem a játékkal és most a leárazás miatt nem is húztam tovább, megvette ma játékot. Van valami ajánlott szerver? Nem fontos hogy sok magyar legyen, megy az angol is.
Esetleg ahol több PH-s játszik? Bár úgy látom nem vagyunk sokan, a topic is elég fiatal. -
1dude
senior tag
Az attól függ, mennyire égetem ki magam addig, vagy van-e valamilyen másik játék.
Nyolcvanra nem húzok fel mindent, minden combat jobot felhúzni teljesen feleslegesnek tartok. Van egy maxos healerem, tankom, 1 ranged és 1 melee dps -em. A többi egy kis sarkitással ugyan azt tudja.
Crafterek, gathererek 80on vannak, bár még a gearjükön van mit finomitani és a master receptek is hiányoznak egyiknek-másiknak.
A mountok meg ennyibe kerülnek, ráadásul ez egy kétszemélyes, azok drágábbak általában. Gathererként meg hunterként amúgy is az ellenségeim az animált mountok.
-
Telda
addikt
Én nem igazán tervezek. Még jó lenne a white mage-et 530-ra gearelni, csak a nier raideket már nem igazán futják, ez a mogyoró farm meg nem valami izgalmas. A bardnak is ki lehetne még szedni a relic fegyvert, de szerintem az már nem lesz meg. Van egy 60as paladinom, amit fel kellene húzni 80-ra. Aztán ott vannak még a szakmák is. Kieg előtt jó lenne még egy kis gil-t is keresni. Szóval van mit csinálni bőven.
A mount meg hát ennyi, engem nem zavar az ára, elmész kétszer moziba vagy a mcdonaldsba aztán ott is vagy.
Mondjuk én alapból nem szeretem az ilyen nagy dögöket. Meg hogy 10 perc mire repülő formára vált. -
Mirage
tag
Ti amúgy terveztek/szoktatok szünetet tartani a kiegészítő előtti content drought időszakában?
Részemről gondolkoztam rajta, de még nincs mindenem nyolcvanon, így addig nem hagyhatom abba ha már kitűztem ezt a célt
Tökre megörültem mikor láttam hogy lesz Cruise Chaser mount, aztán megláttam az árát is...
Akármennyire is szeretem a boss harcot és akármennyire is menő a mount, így a havidíj mellett drágának gondolom érte azt a 21 eurót. Csak egy mount úgyhogy nem szakad meg a szivem rajta, de azért kaphatott volna egy kicsit visszafogottabb árazást.
-
nonsen5e
veterán
Köszi mindenkinek!
Az egyik elvetemült meg kitalálta, hogy akkor holnaptól Teatime. Talán Karácsonyra meglesz.
-
Mirage
tag
Gyakorlatilag kb így van, kifejezetten jó a flowja, már amikor RNGesus is úgy akarja és beadják a proc-ok
Elvittem 80-ig mert (rövidtávon) tényleg szórakoztató, de azért annyira nem nőtt közel a szívemhez.
Ez már túl egyszerű (ráadásul túl random is) az én ízlésemnek.Különben ha kipróbál egy pár jobot az ember hamar át lehet látni hogy azért a skilleknek van egy kerete ami igaz az összesre, és azért ez alapján nem olyan nehéz kitalálni a rotációt, a legtöbb esetben azért annyira bonyolult varia nincs rajtuk.
-
nonsen5e
veterán
DNC nagyon könnyű még szerintem. Nagyon minimálisan butítva lényegében csak ami felvillan azt meg kell nyomni.
-
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #48 üzenetére
Red mage mondjuk még könnyebb.
Az esztétikailag nekem tetsző dps karakterek egyikével sem tudok játszani (BLM, MNK, NIN).
-
ChPessimist
tag
Nem a DRG nehézségével van a baj, az eddig elég könnyű, csak maga a class esztétika, nem annyira illik hozzám. Red Mage is tetszik, meg a Samurai is, de ha a Samurai "túl könnyű", akkor lehet inkább a feleségemnek fogom ajánlani, mert jelenleg a Bard-al nem igazán tud mit kezdeni.
-
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #45 üzenetére
A szamuráj nehézségben kb dragoon szint (ha már tudod, mikor lehet elugrani dragoonnal).
-
Mirage
tag
válasz
ChPessimist #45 üzenetére
A Samurai az egyik legkönyebb szerintem, annyira sok dolgot nem is kell nyomkodnod, arról nem is beszélve hogy gyakorlatilag a sebzésen túl másra nem kell figyelned, partynak nem nagyon tudsz utilityt adni.
Én azt javaslom próbálj ki mindent amit csak szeretnél, elvégre az a jó a játékban hogy minden mehet egy karakterre és hát veszíteni nem tudsz vele akkor se ha végül nem tetszik.
-
ChPessimist
tag
Azt teszem jelenleg.
Level 51 DRG, tetszik nagyon, csak már alig várom a következő kiegészítő területeit és küldetéseit. Plusz gondolkozom rajta, hogy mi legyen a main job, mert a dragoon lehet hogy mégsem az én világom. Samurai tetszene, csak félek, hogy túl nehéz így kezdésnek. -
Mirage
tag
Na végre valaki!
Én is nagyon sajnálom hogy kivették. Szerintem szórakoztató volt, arra mindenképp kiváló volt hogy egyfajta választó vonal legyen ahogy te is mondtad.
Bár hiába vették ki, mert így is sokan továbbra sem dpselnek szóval… valamennyire ez szeparáció mai napig él.Ne aggódj miatta, majd idővel fogod. Addig is élvezd ki az oda vezető utat
-
ChPessimist
tag
Örülök neki, hogy még ezekből semmit sem értek és még nem kell ezen aggódnom.
-
Mirage
tag
Régen mik voltak ember… peteknek saját hotbarja, healernek cleric stance, voltak akik játszadoztak a tank stance-el is… csak pár példa.
Nem is értem azokat akik most button bloatra panaszkodnak, már nincs kb hova lebutítani a játékot.
Billentyűzet+egérrel pláne, de még kontrollerrel is teljesen kényelmesen el lehet férni… de sajnos attól tartok hogy tovább lesz butítva a hisztéria miatt, illetve hogy a beömlő tömegeknek még jobban vonzóvá tegye a játékot.Én mondjuk ha nem vagyok 100% elégedett egy jobbal pont azzal küszöbölöm ki, hogy játszok az összes többivel is, így nem fásulok bele abba hogy csak egyel tolom mindig és annak a hibáival kell együtt élni folyamatosan.
Persze ez azzal is jár hogy nincs minden jobon max ilvl cuccom, de istenem, ez vanAnnyira nem számít, mert nem tolok savaget, normal contentben meg craftolt gearrel is lehet top dpsnek lenni a legtöbb partyban, mch vagy épp bard-al is.
De ez talán kevésbé az én érdemem mintsem inkább csak annyi hogy az átlag player nem valami ügyes, amin megint csak tovább rontana ha mégegyszerűbbé tennék a játékot, szerintem. -
nonsen5e
veterán
Ez is egy vélemény.
Én kifejezetten örülök, hogy ez a játék még nem butult le modern wow / new world ésatöbbi szintre, hogy minden classnak van összvissz 4 képessége és ennyi.Már az elmúlt kiegek képesség törlései is zavartak, de legalább csak hülyeségeket vettek ki, mint a Protect meg ezek.
-
1dude
senior tag
Nem is zavarna a kisebb damage, ha valami nyugis karakter lenne, vagy kapna valami jó party buffot, de nekem ez igy nagyon nem adta. Potency növeléssel is csak a "kötelezőt" hozná. Na de majd kiderül, van több 80 -as karakterem, majd váltok ha marad a régiben. A button bloat miatt úgyis lesz változás mindenhol.
-
nonsen5e
veterán
Az már árnyaltabb kérdés, mert valamennyire a job névjegyévé vált, hogy high APM, meg spammeled a tüzes izét a burst fázis alatt. Ez lehet sokaknak tetszik.
A kevés dps ezzel ellentétben max annak tetszik aki hülye, mert az miért is tetszene bárkinek, hogy gyenge a kedvenc job-ja?
-
nonsen5e
veterán
Igen, de ahogy te is mondtad: "apm mellé nekem a sebzése...", tehát ha a sebzés jó lenne, akkor a job is jó lenne.
Rework szerintem inkább a petes classoknak kell, és AFAIK valamit fognak is kapni.
Amikor az SMN/SCH pet képessége bekerül egy nemdeterminisztikus queue-be, ami vagy elsütésre kerül a képesség elnyomásának epszilon sugarú időintervallumában, vagy törlésre kerül abból oly módon, hogy a cd-t legalább rávágja. -
Mirage
tag
Ne haragudj, de én ezt nem tartom érvnek azzal szemben hogy alapvetően szórakoztató-e játszani őket vagy sem.
Arról nem is beszélve, hogy le lehet tudni velük a jelenlegi raid tiert is.Ha csak ennyi a kritikád, hogy több sebzés kéne ahhoz nem feltétlen kell teljes rework, megtenné egy potency növelés is
-
Mirage
tag
Nagyon ráférne? Ezt kifejtenéd esetleg?
Szerintem az eddigi legjobb formájában van a brd és mch jelenleg. Hw-hoz képest pláne.
Én legalábbis nagyon élveztem játszani mindkettőt az Shb alatt, kis finomításokat várok az Endwalkertől, de teljes reworknek nem örülnék, pláne hogy az utolsó 2 kieg alapján egyre jobban leépítik a komplexitását a Joboknak, Én nem szeretném hogy még ennél is egyszerűbb legyen minden mint most, úgy már nagyon agyhalott lenne a játékmenet
Ott az sch példája, remélem nem fognak olyan szinten kiherélni mégtöbb jobot...nonsen5e
Hihi, igen, nem akartam csipkelődni de láttam én is hogy jó páran párhuzamot vontak
Lehet nem ennyire tudatos ám, csak fel nem használt karácsonyi megmaradt és most odadják ha már egyszer kész -
1dude
senior tag
Kiváncsi leszek a job reworkökre. Ranged phys karakterekre nagyon ráférne.
-
Mirage
tag
Hamarosan indul az idei nyári seasonal event, a Moonfire Faire. [link]
Ezúttal egy jegesmedve mountot kapunk, amit mondjuk furcsállok így nyárra, de legalább mostmár lesz párja az egyik korábbi karácsonyi eventből származó barna macinak.
-
nonsen5e
veterán
válasz
wenti5000 #22 üzenetére
Alapból úgy van, hogy ha több platformon játszol, akkor minden platformra meg kell venned az alapjátékot + a kiegészítőket is.
Azt nem tudom biztosra, de el tudom hinni, hogy trial-nél ilyen nincs, egyszerűen csak egy platformon engedi.
Egyszerű opció, hogy regisztrálsz más e-maillel/PSN accounttal, és akkor rögtön lesz trialod ott. -
wenti5000
csendes tag
Sziasztok, problémába ütköztem, hátha tudtok segíteni. Gondoltam kipróbálom a játékot, laptopomra letöltöttem és regisztráltam. Minden ismerősöm PC-n játszik, ezért próbálkoztam ott. Sajnos nagyon nem bírja a kis masinám, ezért megpróbáltam PS4-re is letölteni, úgy hallottam hogy van crossplay PC és PS4 között. Sajnos ps4-en amikor belépek ezt írja a játék:
[kép]
A kérdés, hogy ps4-en el tudom indítani anélkül hogy új accot regisztrálnék? Előre is köszi! -
Mirage
tag
Okés, csináltam egyet, egyelőre PH! Csipet Csapat néven.
Szerintem tök jó lenne ha ingame is összetudnánk hozni legalább az itteni társaságot, ha már a magyarok amúgy is olyan szétszórtan vannak jelen a játékban.
Végtére is, már csak egy roulette is job tud lenni ha nem randomokkal kell malmozni.
Arról nem is beszélve, hogy ha valaki újonc talál rá a topikra, sokkal könnyebb lehet akár segíteni is rögtön in-game, mint fórumozva.Ha valaki szeretne belépni, még jó lenne ha a karakter nevén túl leírná azt is hogy kb hány órakor szokott fent lenni, mert sajnos csak manuálisan lehet meghívót küldeni amikor a meghívott személy is online van, így könnyű elkerülni egymást.
-
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #9 üzenetére
Én a "nem volt belőle tört szerver" -re tippelek. Amin anno felnőttek, azt folytatják most.
-
nonsen5e
veterán
-
ChPessimist
tag
Ebben nem értünk egyet, tartom magam ahhoz, hogy a magyarok kimagaslóan kevesen beszélnek angolul. (csak hogy a legnépszerűbb nyelv mellett maradjunk)
Semmi köze a többi játéknak a Final Fantasy előadásmódjához.
Míg WoW-ban és a legtöbb népszerű játékban egy kis textbox-ban rákattintasz, hogy "accept" és már el is van fogadva quest, itt FF-ban, azért eléggé "rád van erőltetve" hogy igenis olvasd el, hogy miért veszed fel a küldetést és ha végeztél, olvasd el, hogy mi lett a hatása, mi történt, hogy végeztél a küldetéssel.
Néhol azért valljuk be hogy több percen keresztül megy a szöveg és egyszerűen skippelni sem lehet, hanem végig kell nyomni... ami nem lesz kedvence egy olyan embernek amiből egy szót sem ért.
Ezalatt WoW-ban pl. quest felvesz -> megölsz 5 skorpiót -> quest kész.Mellesleg nem tudom, jártál-e népszerű Steam játékok review oldalain. Sajnos nekem egy időben magyar nyelvű volt a Steam és ezért alapértelmezetten a magyar értékeléseket dobálta be. Na ott ahány "magyar nyelv miért nincs benne?" kommentet láttam...
De ugyanez van Android és iPhone store-okban is pl.Persze nem mind a 16 év volt elvesztegetett. De az utóbbi időben már csak azért játszottam, mert amennyi ritka, unique mount/title/cucc megvolt, sajnáltam otthagyni.
-
Mirage
tag
Egy másik ötlet egyébként, nem tudom melyik datacenteren van a többség, de én a Light-on szívesen vállalom egy cwls létrehozását az itteni fórumtársaknak, persze csak ha van rá igény.
Ha mást nem, dumálgatni, ne adj isten egymásnak segíteni in-game arra jó lehet. -
Mirage
tag
válasz
ChPessimist #9 üzenetére
Azért ha ez igaz lenne, hogy a nyelv tartja vissza az embereket akkor nem sok játékkal játszanának a magyar playerek…
Van angol, francia és német is, ezek azért olyanok amiket a legtöbb magyar diák tanul valamennyit.
Mondjuk a spanyolt hiányolom a sorból, egyszer régen volt rá egy halvány ígéret de azóta se volt többször szó róla. Igény lenne rá pedig.Sokkal inkább a havidíj, és kisebb részben a japános, animés hatás az ami taszítja a hazai playereket, szerintem.
De például a franciák esetében pont hogy az animés stílusjegyek miatt vonzóbb az ffxiv.Arra a sok időre én nem tekintenék elvesztegetettként, akkor jó volt a játék és ezt kiélvezted… mostanra eljárt felette az idő, tudni kell továbblépni.
Én most a hónap eleji sub vásárral tartok 1500 subbolt napnál ffxiv-ben, ennyi idő után is élvezem, de egyszer biztosan elfog jönni az az idő amikor továbblépek, és az is biztos hogy a szép emlékeket fogom magammal vinni, nem a rosszakat, hiszen azért az évek alatt ebben is volt jó néhány kevésbé népszerű, jó dolog. -
nonsen5e
veterán
válasz
ChPessimist #11 üzenetére
Na, új topik, hátha ez tovább fog élni mint az előző pár.
---
Valóban igaz, ha az alapjátékot (2.0) és különösen a patcheit (2.X) "kibírtad", esetleg tetszett végig, élvezted, akkor onnantól kezdve csak sokkal jobb lesz.
Pár patchel ezelőtt szerencsére megnyírbálták az utóbbi questeket, iszonyat mennyiségű filler quest volt, annyi történéssel, hogy "menj oda és szagold meg a chocobo-t".---
Valamelyik EU szerveren van egy-egy kisebb magyar társaság, de elég antiszocok, nem nagyon nyitnak akár új FC/linkshell tagok felé, csak elvannak egymással.
Szerencsére a "random" emberek sokkal pozitívan állnak az új játékosokhoz, meg úgy eleve egymáshoz mint pl. WoW-ban, ezért elég jól el lehet lenni solo-ban is bárhol. -
ChPessimist
tag
Az a baj, hogy majd megint bejelentenek valami nagyon ígéretes kiegészítőt, megint visszatér egy pár millió játékos, a Blizz megkapja a pénzt, néhányan maradnak, páran ismét visszamondják a subot 3 hónap után, de ez nekik teljesen jó, nem fognak belőle tanulni. Ezt fogják csinálni amíg lesz WoW...
Ellenben a FFXIV ahogy látom, teljesen szinkronban van a játékosokkal, nincs többezer oldalas rinyálás egy-egy patch után hogy "miért tettétek be ezt a hülyeséget? Nem akarjuk!"
Rengeteget olvastam különböző fórumokon, videókat néztem hasonló emberektől akik WoW-ból szabadultak be FF-ba.
Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyire pozitív legyen minden a játék körül. Tévedtem. Tényleg egy fantasztikus játék. A legtöbben azt mondják, hogy ha "kibírom" az ARR-t, onnan mégjobb lesz.Úgyhogy kifejezetten várom, mert nekem eddig is nagyon tetszett.
-
Telda
addikt
válasz
ChPessimist #9 üzenetére
Én is 16 évig húztam vele, persze voltak kisebb megszakítások, de mindig visszatértem.
Visszagondolva én is hasonlóan érzek, az a sok kidobott idő...
Én se vagyok perfekt angolos, sőt. Ha valamit meg nem értek, megkérdezem az egyik veteránt.
-
ChPessimist
tag
Szerintem a magyarok körében azért nem túl népszerű a játék, mert a legtöbb magyar egyáltalán nem, vagy csak minimálisan beszél (inkább csak ért) angolul.
A játék egyik legfőbb eleme a story, amit ha csak skippelsz, vagy végignyomkodsz olvasás nélkül, oda a játékélmény jelentős része.
Én 16 év WoW után nagyon megszerettem a játékot, most lettem 50-es az első karakteremmel, hamarosan jöhet az első kieg.Csak azt az egyet sajnálom, hogy ilyen sokáig húztam azzal a borzasztó játékkal...
-
Mirage
tag
Na örülök hogy lett egy újabb topik, szuper lenne ha aktívvá válna!
Facebookon van egy FFXIV magyar közösség nevű csoport egyébként, akit érdekel a magyar community ott szétnézhet, és elmondják hol és merre vannak még játékosok, discord szerver is.
Tudtommal a Light-on a Phoenix és Twintania szerveren vannak magyar fck, illetve cwls is van. -
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #4 üzenetére
És ez is 3 napos
Magyarok körében nem túl népszerű a játék.Omega szerveren egy pici magyar FC van, "Magyarok Nyilai" néven.
-
ChPessimist
tag
...ez az egy topik van a játékról?
Kicsit többre számítottam...Omega szerveren vagyok, még magyarral nem találkoztam.
Nekem nem is fontos, feleségemnek keresnék... -
Telda
addikt
Nagyon jó ötlet. Érdekes számomra hogy az ARR 7 éve jelent meg, de csak most lett ilyen hirtelen felkapott. Nem mintha eddig hiány lett volna a játékosokból.
Szerintem még érdemes lenne kiírni, hogy aki most akar csatlakozni és magyarokkal szeretne játszani (vagy kerülné őket) melyek az ajánlott szerverek.
Én úgy tudom a Light datacenter, Phoenix szerveren van egy nagyobb, illetve a Chaos / Omega-n egy kisebb közösség. Valamint elszórva vannak még jó páran. -
1dude
senior tag
Ha valaki érdeklődne a játék iránt :Honlap : [link]
Kliens letöltése : [link]A játék havidíjas, viszont lvl60 -ig játszató az ingyenes trial.
Egyéb hasznos oldalak :
FFXIV reddit : [link]
Discord (balance): [link]
Teamcraft szimulátor : [link]
Market app : [link]
Timerboard : [link]
Cross-szerver hunt community : [link]
Glamours : [link]
Guideok : [link] [link] [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fedezd fel az új dimenziót a Sapphire RX 7800XT-vel!Kamatmentes rèszletre is!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest