Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
spammer #24075 üzenetére
Kell a trilógia, így van lezárva. Tobzódik a filozófia benne - a 2. részben is. Nagyon sok mondatnak van átvitt értelmezése. Még könyvet is írtak róla, érdekes olvasmány.
A záróakkord már kicsit alább adta, itt-ott elsiették, bár abban már Zion-on volt a hangsúly.Az elsőt 25x láttam, egyes jeleneteket többszázszor (először origi VHS-en...fúúú), a kettőt 14x, egyes jeleneteket többszázszor, anno tudtam az angol szövegkönyv ~60%-át fejből
, a harmadikat csak 4x láttam, néhány jelenetet úgy kéttucatszor, az Animatrix-ot 7x. Mindenből itten pihen a Blu-ray - nagy előrelépés képminőség szempontjából a DVD-khez képest.
Tipikusan az a trilógia, ahol az angol szinkron sokkal jobb, mint a magyar.
-------------------
Az Aliens-et 8 éves korom óta
imádom. Azóta mán eltelt 20 év. ;____;
Elsőnek a 2. részt láttam, még a TV-ben. Aznap éjjel nem is volt túl lélekemelő az alvási folyamat (kísérlet).Érdekes módon utána már nem volt rám ilyen hatással. Az utóbbi években meg pl. szinte mindig berakok valamit lefekvéskor, alkalmanként épp a trilógia egy darabját.
A legtöbb képregényt olvastam (vannak köztük nagyon jók, ajánlom őket átlapozásra), 1-2 könyvet is - igaz, ezek jellemzően nem világirodalmi szinten vannak, de azért a hangulatot átadják.
Giger-mester amúgy egy zseni, nagyon egyedi és inspiráló műveszeti stílussal; ezer közül is megismered az alkotásait. Ha három szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy "túlfűtött biomechanikus szexualitás". Az öreg feje is elég beteg, hehe.
Az első filmet 4x, a másodikat 14x (ez a best szerintem), a harmadikat 3x láttam. A negyediket csak 2x (+1x moziban), de az nagyon alább adta a színvonalat az eredetiekhez képest, nem is szívesen tekintem a sorozat részének. Azért itt is igencsak érdemes a bővített Blu-ray-eket nézni.
Az AvP-k viszont már-már a vicc-kategóriát súrolják; sehol a jeges rettegés, zsigereket apró csomóba aszaló, fojtogató bizonytalanság - pénzszagú az egész. Bár 1-2 jelenet állatul néz ki, de ennyi.
Viszont az eredeti trilógia vizuálisan is megállja a helyét a mai napig (a 3. epizód CG-alien-je tekintélyes visszalépés volt az első kettőhöz képest, ahol még színészek bújtak jelmezekbe), valahogy életszagú az egész, nincs az a mesterkélt érzet, mint a legtöbb mai hasonszőrű időpazarlásban.
Kell majd egy Harkonnen-szék. Kár, hogy nem IKEA-árakon vágják utánad.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Gigabyte G5 15 coll i5-11400H 32GB 1000GB Nvidia RTX 3060 6GB
- AKCIÓ!! HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- AKCIÓ!!!,Asus 7.gen.A9 (3,6Ghz),R5+AMD 8500m 2GB VGA,DDR4 RAM,120GB-1TB SSD,jó akku
- AKCIÓ!HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító bill.,6-16GB RAM,120-480GB SSD,jó akku,Új töl
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest