- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomgabor
senior tag
válasz
Kamikaze75 #24 üzenetére
Majd meglátjuk, nvidia javítja meg a drivereit hamarabb vagy amd(9070xt élég szarul teljesít néhány játékban, lásd pl TPU CS2).
-
ricsip
addikt
válasz
Dauerstage #29 üzenetére
a szélhámos jordan belfort is megmondta, jobb nálam a hülyék pénze, nintha ők tartanák meg maguknak
-
Dauerstage
tag
Achtung! Achtung!
Ne foglalkoztasson senkit hogy lezabálja a gatyáját.
Milliós árcédula. Butaság....
Leégett.... Vehetsz másikat.
Jóvanezígy.
Mehetnek a kilowattos tápok, had zabáljon a dögöcske.
Az Éjáj meg majd dob valami homályos pacsmagot hozzá.
Taps... Ezt a fost is eladtuk. -
-
Csandi
őstag
válasz
Sidorovich #15 üzenetére
FormD T1-be is lehet tenni 5090-et minden gond nélkül.. és az 10 liter sincs (9.95)
Kell egy 2 slotos FE meg egy SF1000 táp és sima.
-
gejala
őstag
válasz
Kamikaze75 #24 üzenetére
Azért ne felejtsük el a Vega64 extrém mértékű tranzienseit. Az rendesen odapörkölt a régi tápoknak. De NV-nél is csak a 350W fölötti kártyákkal lehetnek gondok. 5090 konkrétan majd 600W, Radeonoknál is lenne gond ilyen fogyasztás mellett, csak AMD nem mer ilyeneket piacra dobni, mert ismerik magukat.
-
RoyalPredato
csendes tag
Azért durván hülyének néznek minket, nem?
Ez egyértelműen fillérb@szás.
Igen, megannyi eszköz van magasabb paraméterekkel, amik beválltak.Jah és igen, hol vannak az automata szabályzó funkciók? Power limit throttle? Annyira alap lenne.
-
Kamikaze75
tag
Na ezért van nekem több mint tíz év óta Radeon kártyák.Érdeles Radeon GPU sose hallottam ilyen gondokat Megbízható nekem is évek óta az adrenalin szoftver is az. Asus dual rx 7800 bőven elég nekem mindenre.Semmilyen meghibásodásom nem volt soha velük
Túl nagy a felhajtás a zöldek körül -
taaz
tag
Vicc az egész, 92.200 millió tranyot beintegrálnak egy lapkába , szinte mindenben a csúcsok csúcsa , de az a csatlakozó nagy falat.
-
tomgabor
senior tag
Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére a HWiNFO
A HWiNFO friss verziója lehetővé teszi a 12V-2x6 pinek (hasonlóan mint a Power Detector+ funkció) monitorozását a ROG Matrix és Astral sorozatú GeForce VGA-kon, mivel ez a képesség kihasználja az említett ASUS hardverekhez csomagolt tápadapter sajátosságait. A szolgáltatás külön méri a kábel összes 12 V-os ágán átfutó feszültséget és áramerősséget, és ha ez az érték valahol meghaladja a maximálisan megengedett határértéket, akkor azt jelzi a felhasználó felé.
A HWiNFO a Power Detector+ ellentétben automatikusan le is tudja kapcsolni a hardvert, hogy ha esetleg gond lenne, ha a felhasználó ezt beállítja.
-
tomgabor
senior tag
HWiNFO is tudja már ezt.
-
Sidorovich
senior tag
Na ez a másik. A DLSS felskálázás szerintem jó dolog, quality szint mellett a 4K képet 1440p-ről állítja elő, ha jól tudom. Ha nem keresem a különbséget észre sem veszem, szinte ingyen FPS (vagy 60-ra korlátozva ingyen kevesebb fogyasztás és hőtermelés) ugyanazért a képminőségért.
De a frame generálást már az én gyomrom sem veszi be. Teljesen figyelmen kívül hagyom ezt, amikor teszteket olvasok. A DLSS Quality képességét szoktam nézni a kártyáknak a sima raszter mellett. -
azbest
félisten
válasz
Sidorovich #15 üzenetére
Plusz most az ai képgenerálást adják el úgy, mintha teljesítmény lenne. Talán azért megy ez nekik, mert a gamer vonal csak mellékes. Az intelt még az ág is húzza mostanában, a dedikált videokártyáik csak alsóbb szinten kompromisszumok és még lehet kompatibilitási gondjuk. Az amd bevallottan elengedte a felsőkategóriás gamerséget.
Bár egyébként mindegyik inkább az adatközponti fejlesztésekkel foglalkozik, ott a legnagyobb pénz. Pláne az ai hype miatt.
Nekem csak integrált grafika van, ha nem számítom a régi kártyákat és a gtx 1050-et
Inkább csak youtubeos tesztekből látom azt, hogy elvileg már egy jobb integrálton is egész jól kinéző játékok vannak. A többszáz fps és 4k felbontás nem annyira hoz lázba, valsz azért, mert én azt éltem át, amikor meg 30-50fp-nek örültünk, ha volt -
Sidorovich
senior tag
5090 - 575W
4090 - 450W
3090 - 350W
2080 ti - 250W
inkább az a baj, hogy egyre nagyobb kazán
Szerintem is ebben van az igazság.
Nem értem miért kell előrelépésnek eladni azt, hogy a teljesítménynövekmény jelentős része csupán nagyobb fogyasztásból jön össze, nem hatékonyságnövelésből.
Nekem egy SFF buildem van egy 12 literes gépházban, nem tehetek bele akármekkora kártyát, így egy 200W-os RTX 4070-el vagyok el.
Ameddig nem jön olyan új kártya, ami ugyanennyi vagy max +10% TDP-vel tud jelentős előrelépést, addig egy büdös vasat nem látnak tőlem. Az RTX 5070 pont annyival lett erősebb (+25%), amennyivel nagyobb a TDP keret (+25%). Szóval szerintem az RTX 5000 széria így teljesen kimarad. Ha 5 évig nem történik előrelépés, akkor 5 évig nem kell erre kiadnom legalább. -
tomgabor
senior tag
válasz
kriszpontaz #6 üzenetére
Ennél az alaplap ég le, sokkal jobb.
-
-
ricsip
addikt
Kerestem rtx 5090 new power connector meme-re, és a 3-fázisú dugós verziót be akartam ide kopizni, de inkább mindenki csak képzelje ide.
-
lacyc3
csendes tag
Tuning programként minden lehetősége meglenne ahhoz, hogy ne csak szóljon, hanem tűréshatáron felül kiegyenlítetlenség esetén le is szabályozzon a kártya specifikáció szerinti minimum paramétereire. Szerintem ez lenne a legbiztonságosabb megoldás.
-
Kristof93
senior tag
RC világban több csatlakozót használnak amelyek 1000w fölött tudnak folyamatosan, 2 dróttal. Nagyon benézte ezt nvidia és a pcisig.
-
Pikari
addikt
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
Belülről egybe van patkolva. Régebben a nagy teljesítményű kártyáknál még úgy volt (6+8 pines pl), hogy ha valamelyik csatlakozón a két darab közül leesett a feszültség, akkor vagy be se indult a kártya, vagy lobotomizálta magát, vagy csak leváltott fele akkora teljesítményű módba. Meg általában belül eleve össze se volt kötve minden, az egyik maroknyi mosfet az egyik csatlakozóról volt etetve, a másik maroknyi a másik csatlakozóról.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
Attol fugg hogy nezzuk, az sem hulyebiztos, hiszen van neten pelda olvadt, megegett 8 pines csatlakozokra.
Meglatjuk most mit lep a PCI-SIG.
-
azbest
félisten
válasz
kriszpontaz #6 üzenetére
jaja, bár nem tudom, licenszdíjas -e, mert akkor lehet inkább feltalálják a spanyolviaszt
Mondjuk alaplapról felvenni 500W-ot is problémás, mert oda kell vezetni és sok réz kell bele, ami drága.
-
Alusky
senior tag
Mert már megtervezték és nem akarják bukni a pénzt, meg nem akarnak újat tervezni ami megint pénz. És akkor be is ismernék, hogy valóban szart adtak ki a kezükből, ha ilyen hamar elállnak mellőle.
A régi pinek jók voltak, csak a mai kártyák fogyasztását már nem látják el, 75W a PCIe sínen és 150W konnektoronként. Ez 3 csatival 525W és tuning mellett már sovány, sőt alapfogyasztást is már átlép néhány kártya. Egy negyediket meg nem akartak odatenni és hosszútávon az se lenne elég.
-
azbest
félisten
válasz
kriszpontaz #3 üzenetére
mérni valami söntellenállással és egy kis mikrokontrollerrel megoldják, elosztani teljesen más feladat. Egyébként ilyet maga a videokártya is mérhetne... sőt valsz mér is, csak nem vezetékenként.
Ja és nem a balanszolással van a baj, hanem kontakthiba miatt egyenetlen lehet, hogy melyiken mennyi áram folyik és persze ahol rossz a kontakt, ott forrósodhat.Techpowerupon gyorsan rákeresve
5090 - 575W
4090 - 450W
3090 - 350W
2080 ti - 250Winkább az a baj, hogy egyre nagyobb kazán és mellé szerencsétlenül kialakított csatlakozókat találtak ki. A 6 pines tán 75W, a 8 pines 150W -t tudott. Már a 4 x 8 pines is kevés lenne (biztonsági ráhagyással együtt).
#2 zooly
azért a szerverek világában régebben is voltak nagyobb fogyasztású eszközök. Lehet létrezik már megfelelő, csak a marketingeseknek nem tetszik, vagy pár centtel drágább lenne a réz. -
MLaca
őstag
miért nem lehet egyszerűen megszabadulni ettől a megbízhatatlan csatlakozótól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Power Detector+ funkció bevatkozni nem tud, de jelezheti a felhasználónak, hogy forrósodik a helyzet.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest