Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Raspberry Pi
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Projektor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gamepad
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tithian
őstag
Szerintem örülhet az egyetem, hogy kiváló teljesítményű felvételizők közül válogathatott, 144 pont nem kis eredmény.
Lenne értelme az alaján meghúzni a határt, hogy valakinek 92%-os a történelem érettségije, másnak pedig 93%-os? A mostani maxpontosok esetén a nyelvvizsga adott pontszámot fog érni jövőre is, ráadásul a legtöbben a szerzett pontokat duplázzák, tehát csak ilyen pár százalékos kukacoskodással lehetne őket szétválogatni. Szerintem nem érdemes, 1-2% különbség az érettségi eredményben nem mond el semmit az illető alkalmasságáról, a maxpontosok pedig olyan nagy problémát nem jelentenek.
A másik lehetőség a nem maximum pontszám esetén bekövetkező ''döntetlen'', amikor mondjuk 100-as keretszámnál van 5 126 pontos 50 125 pontos, 150 124 pontos, és 10 123 pontos felvételiző. Ekkor bármerre lép az egyetem, nagy mértékben el kell térnie a keretszámtól, az új rendszerben az ilyen helyzetek elkerülhetőek lesznek, de nem biztos, hogy megéri ennyire aprólékosan differenciálni a diákokat.
Hogy fel fognak háborodni a felvételizők, ha a pl. 467 pontos határról egy ponttal csúsznak le, miközben akár 38 (duplázva 76) pont előnye is lehet annak, aki a régi rendszerben érettségizett, s így mindkét érettségi tárgya maximális eredménnyel lett elszámolva... A rendszer igazságossága így nem nőne.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest