Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NAS vagy minigép? Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Projektor topic
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- iPad topik
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tithian
őstag
Szerintem örülhet az egyetem, hogy kiváló teljesítményű felvételizők közül válogathatott, 144 pont nem kis eredmény.
Lenne értelme az alaján meghúzni a határt, hogy valakinek 92%-os a történelem érettségije, másnak pedig 93%-os? A mostani maxpontosok esetén a nyelvvizsga adott pontszámot fog érni jövőre is, ráadásul a legtöbben a szerzett pontokat duplázzák, tehát csak ilyen pár százalékos kukacoskodással lehetne őket szétválogatni. Szerintem nem érdemes, 1-2% különbség az érettségi eredményben nem mond el semmit az illető alkalmasságáról, a maxpontosok pedig olyan nagy problémát nem jelentenek.
A másik lehetőség a nem maximum pontszám esetén bekövetkező ''döntetlen'', amikor mondjuk 100-as keretszámnál van 5 126 pontos 50 125 pontos, 150 124 pontos, és 10 123 pontos felvételiző. Ekkor bármerre lép az egyetem, nagy mértékben el kell térnie a keretszámtól, az új rendszerben az ilyen helyzetek elkerülhetőek lesznek, de nem biztos, hogy megéri ennyire aprólékosan differenciálni a diákokat.
Hogy fel fognak háborodni a felvételizők, ha a pl. 467 pontos határról egy ponttal csúsznak le, miközben akár 38 (duplázva 76) pont előnye is lehet annak, aki a régi rendszerben érettségizett, s így mindkét érettségi tárgya maximális eredménnyel lett elszámolva... A rendszer igazságossága így nem nőne.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NAS vagy minigép? Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Projektor topic
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest