Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fermat

tag

Az erettsegivel magaval sokat foglalkoztam, de csak most kezdtem el utánna nézni hova is mehetek.
    Nálam az ELTE-IK ismeroseim tapasztalatai miatt egyertelmuen kilove, sokan panaszkodnak hogy nincs nagyon lehetoseguk gyakorlatra.
    BME-VIK és BMF-NIK játszik.Tegnap este kezdtem el keresgelni a neten a BMFel és BMEvel kapcsolatban, érdekes dolgokat olvastam. Sajnos a nyiltnapos okoskodáson kivül ([link]) nem nagyon tudok semmit a BME partnerkapcsolatairol, de a honlapjukon sem találtam semmi ertekelhetot szamomra(BME vilaghiru,kiemelkedo nemzeti kapcsolatokkal).A BMFel más helyzet, a honlapja alápján [link], nagyon elakarja magát adni(kooperativ képzés, kompetencia központok(Microsoftos és a SAP felkeltette az érdeklödésemet nameg az INTEL és az IBMes sem lehet rossz :) ). Mediaban is megjelenik: szakmai cikkek, kar bemutatasa stb.(kiemelheto innen a [link] a Cell processzoros kutatásuk ami az IBM honlapján is megjelent).
    BMF:
    Karunk országosan egyedülálló Kompetencia Központ hálózattal rendelkezik, melyet a kulcstechnológiák fejlesztésében élenjáró világcégekkel – Cisco, Intel, Microsoft, Nokia, Oracle, Symantec, HP és SAP –közösen létesítettünk és működtetünk. Központjaink lefedik az informatika kulcstechnológiáit és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy hallgatóink naprakész, mind a munkaerőpiacon, mind a továbbtanuláshoz értékes elméleti és gyakorlati ismereteket, kompetenciákat szerezzenek. Egyes Központjainkban hallgatóink professzionális végzettséget tanúsító bizonyítványok birtokába is juthatnak.

Széleskörű ipari kapcsolatainkra alapozva kooperatív képzés keretében – a hallgatói jogviszony fenntartása mellett – lehetőséget nyújtunk egy vagy két féléves ipari gyakorlaton való részvételre is, így sok hallgatónk már tanulmányai alatt megtalálja jövendő munkahelyét.

Informatikai oktatásunk több mint 30 év tapasztalataira, hagyományaira épül, mivel számítástechnikai szakképzés hazánkban elsőként Karunk egyik jogelőd intézményében indult el 1970-ben. Diplománk már 1994-ban nemzetközi minősítést szerzett; azt a Brit Villamosmérnökök Egyesülete (IEE) és az Angol Számítógéptudományi Társaság (BCS) a brit BEng diplomával (jó mérnöki gyakorlatot is tanúsító BSc diploma) egyenértékűnek ismerte el.
    Nem elfelejtendő hogy a BMFs csajok több szépségversenyen is érdekeltek(MissUniversitas [link], Főiskolák szépe [link]) ;]
    BME:
    Azonkivül hogy Magyarország legerosebb muszaki egyeteme, kivalo kulfodi kapcsolatokkal es nemzetkozi elismeressel mast nem nagyon tudok(szakmai tovakepzesek, cegeknel valo diplomunkalehetosegek).

Aki tudna bővebb felvilágositást adni(főleg BMEsek ill. BMFsek, végzettek-hallgatók azt nagyon megköszönném) a két felsooktatasi intezmenyrol, az ne habozzon es írjon :)
    Bar a sorrend maradni fog, 1.BME 2.BMF de lehet a fizetos BME helyett beteszem a nemfizetos BMFet.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák