Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

Itt egy lista. Sokszor volt olyan is, hogy erősebb kártyáról gyengébbre váltottam, szóval inkább maradnék a VGA-k "emelkedő sorrendjénél" (mellőzve az integrált megoldásokat), egyéb/ATi/professzionális/nVidia felosztásban. Azokat kihagyom, amiket csak egy teszt erejéig raktam gépbe. Lehet, hogy valami kimarad, de annyi kacatom volt már, mint égen a csillag.

Trident 9000 512 KByte ISA - az első saját VGA-m @ 1995 vége. Hibátlan volt. Ha még valahol pütyög, szerintem ma is az.

S3 Trio64 V2 1 MB/2 MB PCI - szintúgy hibátlan volt. Szerintem ezek a legstrapabíróbb VGA-k a föld kerekén. Tavaly előtt találtam 2 db-ot számítástechnikai hulladék közt. Isten se tudja, hány éve hánykolódtak a kupac mélyén, mondanom sem kell, hogy mennyire nem ideális körülmények közt. Hibátlan mindkettő. A 2MB-ossal működött a Counter Strike 1.6 software-es módban, ill. a 3ds MAX 9 software-renderje is(!). DivX-et is tudtam vele nézni. Remek PCI-os tesztkártyák. Office-hoz, netezni, régebbi DVD-filmek, *.avi-k megnézéséhez (megfelelő CPU mellett - ami szintén nem túl brutális) a mai napig használható alternatíva.

S3 Virge DX 4 MB PCI - kb. 1 évig (talán valamivel tovább) volt ilyenem, s emlékeim szerint tette a dolgát rendesen.

S3 Savage 4 16 MB AGP - ~2 éve találtam, szintén egy kupacban. A betegeskedő ventillátorát letördeltem róla (szó szerint), úgyhogy most passzív a kicsike. És azon túl, hogy irgalmatlanul ocsmány, működik a dolog. :) Remek AGP-s tesztkártya.

Matrox G100 8 MB AGP - egy ~10 éve spejzban rohadó gépből került hozzám. Gépberakását követően pöccre indult, s színeinek élessége (bár csak max. 24 bit-en) meglepett. A TNT 2-t kenterbe veri képminőség szempontjából (sőt, néhány újabb terméket is). Gondolom, világosan kivehető, hogy hibátlan a mai napig.

3Dfx Voodoo2 Vulcan G 12 MB PCI - forrófejű volt, mint ahogy azt a neve is sugallja. Használtan vettem anno, több, mint 1,5 évig hibátlanul teljesített egy 8 MB-os integrált kari mellett, aztán eladtam. Nagyon szerettem.

Hercules 3D Prophet 4000XT 64 MB AGP - néhány napig volt csak nálam, beszámítottam egy számítógép házba. Nem volt vele semmi gond, úgyhogy eladtam. Új helyén még sokáig végezte, ami a dolga, aztán nem tudom, hogy mi történt vele. A mai napig bánom, hogy kiadtam a kezeim közül.

Sapphire Radeon 9200 (PRO) 128 MB DDR AGP - tartalék gépben volt jódarabig, aztán főgépben használtam bő 1,5 hónapot, majd eladtam. Új helyén is hibátlanul üzemelt ~4 hónapot, majd visszaszámítottam egy Gainward GeForce 6600-ba és ismét eladtam. Azóta is hibátlanul üzemel. KMPlayer + CoreAVC 2.0 Professional-lal bármilyen 720p-t lagmentesen vitt egy Celeron D 2.6 GHz és 512 MB DDR 400 RAM társaságában.

Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR AGP - nagyon szerettem ezt a karit. Olyan dolgokat is szépen vitt, amiket egyáltalán nem vártam tőle. Bő 1,5 év után eladtam, a mai napig hibátlanul teljesít (idén 7 éves).

Abit Radeon X600 128 MB GDDR3 PCI-E - ez ótvaros módon csapágyasan került hozzám (szakbarbár megbarmolta a hűtését). Néhány idegnyugtató és 2 órás szenvedés után sikerült orvosolni a problémát. 1 hónapig használtam gond nélkül, aztán komplett konfiguráció részeként továbbadtam.

Mtek Radeon X700 512 MB DDR2 PCI-E - azon kívül, hogy egy döglassú öszvér, a nálam töltött ~2 hónap alatt nem produkált hibát. Eladtam, aztán új helyén több, mint fél évig hibátlanul teljesített, mígnem újabb üzlet tárgyát nem képezte. Azóta nem tudok róla.

Sapphire Radeon X800 GTO2 256 MB GDDR3 PCI-E - kétszer is volt ilyen kártyám. Az egyik csak néhány napig, de a másik ~2 hónapig. Ez idő alatt soha semmi gond nem volt vele. Mindkettőt hibátlan állapotban továbbadtam.

Sapphire Radeon X1300 PRO 256 MB DDR2 AGP - kétszer is volt ilyen kártyám. Az első kb. 1 hónapig ment gond nélkül, aztán azt eladtam. A második jóval később, hibásként került hozzám. Egy kitakarítás és egy újrapasztázás segített a dolgon, kb. 3 hónapig üzemelt 24/7. Igazából elégedett voltam vele. Eladását követően azonban 2 nap múlva meghalt. Máig nem tisztázott, hogy valami user-hiba történt vagy a VGA magától szenderült jobb létre (vagy, hogy tényleg meghalt-e). Mindenesetre nálam remekül üzemelt (bár egy kicsit zajos volt).

Sapphire Radeon X1650 PRO 512 MB DDR2 AGP - 3-4 hónapig volt nálam a kari, ezidő alatt nem produkált hibát, így gond nélkül tovább tudtam adni. Azóta eltelt ~1,5 év, de tudtommal a mai napig rendesen működik.

Gecube Radeon X1950 PRO 512 MB GDDR3 PCI-E - Kb. 1 hónapig használtam. Zsír kis kari volt, Sapphire X1950 XTX közeli teljesítménnyel. Gond nem volt vele semmi, hibátlan állapotban továbbadtam.

Sapphire Radeon X1950 XTX 512 MB GDDR4 PCI-E - bika kis kártya volt. Nem sokáig használtam (előtte ment majd' 1 évet ismerős gépében - ő is használtan vette), aztán csak néhány napig volt nálam, majd továbbadtam. Nem volt vele semmi gond. Hozzátartozik a dologhoz, hogy egy Thermalright HR-03-as volt rajta hűtésnek.

Sapphire Radeon HD 2900 PRO 512 MB GDDR3 PCI-E - nagyon szerettem ezt a kártyát. Többször is volt ilyenem (a 256 bit-es verzió), általában néhány hónapos időintervallumokban és soha semmi gond nem volt velük. Erős GPU, remek gyári hűtés, alapból mindegyik biztonsággal megy XT órajelén (hiszen gyakorlatilag ugyanarról a kártyáról van szó). Mindegyiket hibátlanul továbbadtam. Még ma is vennék.

Sapphire Radeon HD 3850 512 MB GDDR3 AGP - majd' 3 hónapot töltött nálam ez a BIVALY kis kari. Végig hibátlan (non-stop) üzemelés, ill. (pozitív értelemben) meglepő teljesítmény jellemezte. AGP-re a legjobb alternatíva, éri a pénzt.

Sapphire Radeon HD 4670 512 MB GDDR3 PCI-E - hozzám is használtként került, aztán itt kb. 1 hónapig röfögött a PCI-E slot-ban. Ez idő alatt nem volt vele semmi gond sem. Aztán beszámítattam egy GeForce 9800 GTX-be.

ATi Radeon FireGL v7100 256 MB GDDR3 PCI-E - csak 3 napig volt nálam a kártya, ezidő alatt semmiféle hibát nem produkált.

PNY nVidia Quadro FX 1300 128 MB DDR PCI-E - ez is 3-4 hónapig volt gépben. Néhány driver-es gondtól eltekintve (Quake III Arena során) nem volt vele semmi hiba. Aztán elcseréltem egy Abit AW8-MAX alaplapra.

Palit(?) Riva TNT 2 16 MB Vanta AGP - a Voodoo2-t váltotta, alaplappal egyetemben. kb. 1,5-2 évig használtam a karit. Remekül is teljesített, aztán mai napig tisztázatlan körülmények között egyszercsak besült. Később szereztem egy másik ugyanilyet, az gond nélkül üzemelt 3-4 évig egy gépben (már oda is használtként került), aztán nálam sem produkált hibát hónapokig, így egy teljes konfig részeként továbbadtam.

Inno3D Tornado GeForce 2 MX 200 32 MB DDR AGP - évekig szolgált hibátlanul egy irodai gépben, aztán a nálam töltött ~4 hónap alatt sem produkált semmi hibát. Eladtam, tudtommal a mai napig jól szolgál.

Inno3D GeForce 2 MX 400 64 MB DDR AGP - hibátlan volt, több, mint 1 évig használtam, aztán eladtam. Hőn szeretett Radeon 9600-asom váltotta.

Inno3D GeForce FX 5200 128 MB DDR AGP - kb. 3 hónapig használtam ezt a passzív hűtéses verziót. Az egyik gépben csak 64 MB-osnak érzékelte a BIOS, a másikban 128 MB-osnak. Kifejezett hiba ezen kívül nem volt (hacsak az nem, hogy nem bírtam rávenni a két monitor szimultán meghajtására extended desktop-módban). Aztán a másik két FX-szel karöltve beszámítattam egy AGP-s HD 3850-be.

Inno3D Tornado GeForce FX 5600 256 MB DDR AGP - kb. 1 hónapig használtam. Gond nélkül futott, aztán váltotta az FX 5700.

Inno3D Tornado GeForce FX 5700 256 MB DDR AGP - megközelítőleg 3-4 hónapig használtam. Soha semmi gond nem volt vele, aztán beszámításra került.

Galaxy GeForce 7900 GS 256 MB GDDR3 PCI-E - mindössze 4-5 napig volt nálam, aztán anyagi nehézségek miatt eladtam. A nálam töltött idő alatt hibátlanul üzemelt.

Inno3D GeForce 7900 GS 256 MB GDDR3 PCI-E - jó fél évig nyúztam ezt a kártyát. A hűtését egy Arctic-Cooling Accelero S1 végezte, passzívban (!). Soha nem volt vele gond, aztán 1,5 éve eladtam. A mai napig pörög a kicsike.

Inno3D GeForce 8800 GT 512 MB GDDR3 PCI-E - Ezt a kártyát 3 hónapig használtam nagy megelégedéssel, aztán eladtam. 1,5 év elteltével visszavásároltam (ugyanattól a személytől) és még használtam kb. 1 hónapot, amikor valószínűleg a RAM-ok megadták magukat rajta ---> egy bizonyos hőfok elérése után szétesett, bekockásodott a kép és merevre fagyott. Ilyen hibás állapotban ment még 2 hónapot, netezni, filmezni, 2D-s játékokhoz teljesen használható volt. Azt hozzá kell tennem, hogy a második megvásárlást követően olyan gépben volt, ami 24/7 ment (és megy most is). Most egy barátomnál van pótkártyaként. Hogy javítható-e, az kérdéses. A hűtése viszont, annak ellenére, hogy jól néz ki, totálisan gagyi.

Galaxy GeForce 9800 GTX 512 MB GDDR3 PCI-E - nemrégiben került hozzám ez a kártya. Beépítést követően se kép, se hang, pedig a LED-je világított, a venti pörgött (sőt a Windows is beboot-olt, csak kép nem volt - egyszerűen nem kapcsolta be a monitort). Másik gépben csak minden második próbálkozásra adott képet. Az ok feltáratlan maradt, garanciában cserélték GTS 250-re.

Gigabyte GeForce GTS 250 1 GB GDDR3 PCI-E - Lassan 1 hete ez van. Eddig no problem (7x kopp).

Dióhéjban ennyi, de biztos kimaradt valami.

Új hozzászólás Aktív témák