Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen joysticket vegyek?
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
Oké, ez teljesen korrekt, nem én nyertem (bár simán írtam ilyen jókat, igaz, a future szó használata főnyeremény, hisz benne van MSI fő szlogenjében is), de akkor legalább egy mailt dobhattatok volna, hogy bakker, nem Te nyertél.
Egyébként köszi, hogy itt válaszoltál legalább! -
bullseye
addikt
válasz
Intelligencs
üzenetére
Az illetékesek aztatot üzenik, hogy G. Dániel pályázata nyert az ''Experience the future'' szlogennel. És legjobb tudomásuk szerint a nyereményt már postázta is neki az MSI.
-
dismay
csendes tag
A Hasznos programok olvasói kérésre lettek kvázi megteremtve, hiszen nagyon sokan akarják, a legnépszerűbb és legelemibb programokkal felvértezni ''szűz'' vagy akár egy rendszer összeomlás után gépüket.
Kérek javaslatokat, hogy milyen programokkal bővítsék eme válogatást a szerkesztők. -
Robaj
addikt
A cd-n a hasznos programok lehetnének mások is!!! PL. a PCWORLD-ben tök jó, hogy minden számban más progik vannak!!! Kezdenek már uncsik lenni a hasznos progik, amik ugyanazok! A teljes progik jók, csak ezze van gond, sztem.
Amúgy az újság tartalma jó! -
Apropó szlogenírás...
Írtam egy csomó szlogent az MSI új alaplapjával kapcsolatosan, szerintem egész jókat is. El is küldtem a megadott Chip-es e-mail címre, de még annyi választ sem kaptam az e-mailemre, hogy fapapucs.
Azóta is sehol semmi a játékkal kapcsolatban.
Vajon véletlenül nem az MSI magyarországi forgalmazójának az unokatestvére nyerte a játékot? -
bullseye
addikt
új számmal kapcsolatban valaki?
-
kamikaze boci
őstag
Inkább szólj egy moderátornak, hogy takarítson, mert villámkezű vagy.:D
Első ránézésre így teljesen olyan, mintha nem olvastad volna az alapelveket.:P -
uttoro
csendes tag
Feedback:
kb 3 éve vásárolom a Chipet rendszeresen, egyedül Kenczler Mihály írásai furcsák, azért nem 'hibás'-at írtam le, mert az mindenkinek aki egy kicsikét tapasztaltabb az általa felvonultatott témákban, annak merőben viccesnek hat az író hozzáértése.
Tisztelt Kenczler Úr! Remélem további vidám perceket szerez a cikkeivel! Habár ezzel tisztázza a tájékozottabb olvasókat hiányos, felületes és nem egy helyen félrevezető 'tudásáról', hajrá, hajrá, csak így tovább! Én az ön helyében tartanék az előfizetők számának megváltozásától.
Emellett megemlíteném dr. Nagy Gábor, Harangozó Csongor írásait, Kenczler úr cikkeivel ellentétben ők informatív, pontos, nem ''mesélős', tárgyilagos, mégis közérthető cikkeket írnak, azokért az írásokért érdemes megvenni a magazint.
Tisztelt Kocsis Kristóf!
Lelkes olvasójuk révén a kivárás taktikájára építkezem, hátha változik jó irányba Kenczler Mihály írásainak szakmai színvonala. -
bullseye
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Bullseye. Utána tudnál nézni, hogy biztosan bent vagyunk-e az előfizetők között? Mert 3 hónapja egy Chip se jött, pedig elvileg elő vagyunk rá fizetve, s nem értem. Nem is járt le, nemrég frissítettük, legalábbis asszem, meg tudnád nézni, a nevünk ott van-e az előfizetők közt?
Ha igen, akkor majd írom a nevet, amit meg kéne nézni... -
Gambit
őstag
Bocsi, elolvastam a levelet, és nem Chip, hanem PC GURU előfizetőként nyertem! :)
-
Gambit
őstag
Pont most kaptam kézhez azt az UT2004 játékot, amit Chip előfizetőként nyertem. És mivel semmit nem csináltam érte, nagyon meglepődtem! :C Ez szerintem nagyon király dolog, remélem, gyakran lesz ilyen akció! :DDD
-
simonzé
addikt
Pont az van most nálam. Ennél újabbra gondoltam, de nem baj, jó lesz ez. Köszi!
-
anulu
félisten
Akkor én is visszajelzek, bár már mindegy. Lassan 10 éve vagyok előfizetője a PCWorld-nek, de ilyen hibával még nem találkoztam. A 2004. áprilisi számban a 67. oldalon a FIC P4-875P MAX alaplapjánál a FIC K8-800T képe szerepel :(((
Amúgy nem értem, hogy a 20 alaplapos tesztbe miért a hulladék KD7-et kellett bevenni, miért nem az NF7-et???
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Na, mi lesz ezzel a topiccal?
-
simonzé
addikt
Örülök, hogy itt elmondhatom a véleményemet az újságról. Alapjában véve tetszik, elég gyakran meg is veszem, de van egy nagyon fontos kifogásom: minden tesztben feltűnően jól szerepelnek a HP termékek. Sajnos azt kell mondanom (ami az itt járóknak szerintem nyilvánvaló), hogy a HP termékek általános minősége óriásit zuhant az utóbbi 2-3 évben. Ennek ellenére ha a tesztekben szerepelnek HP termékek, rendszeresen ChipTippet, vagy tesztgyőztesi címet kapnak. Még akkor is, ha nyilvánvaló hátrányban vannak a többi résztvevővel szemben.
Pl. ha egy notebook tesztben egy Noname, meg egy HP notebook is részt vesz, akkor a noname-nél megjegyzitek, hogy ''a felbontása sajnos csak 1024*768'', mígy a HP-nél a mondat így hangzik: ''A felbontása 1024*768, ami hétköznapi használatra pont elegendő.'' Mindkét mondat igaz, de mennyire más az előjel... (Ez csak egy kitalált példa, de az ilyen rendszeres, pl. kb egy éve a PDA tesztben nagyon durva volt ez a HP-istenítés.)
Kicsit több objektivítást és elfogulatlanságot szeretnék. Amúgy a lap tartalmilag jó hülyeséget még nem olvastam benne, sőt nagyon soxor tanultam belőle.
Ja, több olyan progi is van, amit rajtatok keresztül SW-ként ismertem meg, és megvettem a licencet. -
sziszegő
senior tag
Rendszeresen olvasom a chip-et mi több az összes eddigi száma megvan de az az igazság hogy évről évre romlik a szakmai szinvonala egyre több a cikkekben a sleng meg az utcai beszéd ami nem lenne baj de a cikkek beállitotsága is más lett eleinte amikor még unicum számba ment a pc akkor megértem hogy egy szükebb réteget céloztak meg ezzel de miután elterjedt a háztartások többségében a pc azóta (nyilván el kell adni a lapot) születnek szinvonalon aluli cikkek is. Attól függetlenül mindig elolvasom mert azért magasan ez a legjobb szerintem a többi között bár a cd-t már vagy 3 éve ki se bontom ha kell valami letöltöm a dc-röl vgy innen onnan de biztos jó az is.
Azt viszont sérelmezem hogy a 9800 pró ról nem volt egy átfogóbb teszt a közelmúltban volt 9600/pro/xt 9800se/xt meg persze az nvdiás lomok de ez valahogy ez kimaradt a képből
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
kösz a visszaelzéseket, lekönyveltem.
Josh cikkével kapcsolatban: amikor írta, még másabb volt a várható helyzet (az átfutási idő ugyi). Az elvárások helyenként tényleg nagyok voltak, néhol bődületes találgatásokkal arról, menyivel gyorsabb lesz az új sorozat. A konzervatívabbat arra értette, hogy sokan még följebb jelölnék ki a technoógia végét. Az energia/hő más kérdés. A gyorsítótárok a másodlagosra értendők, ami a leggyakrabban változik és számít, de valóban szerencsésebb lett volna, ha jelöljük.
A VGA teszt szerintem jól példázza a változásokat, amiről odaát beszéltem, Rixer György tud - ennyi :) Hangkártyatesztben már tervezzük a fejlesztéseket a következőhöz.
Az ''Ismerd meg'' nem iránymutató konfigot ábrázolt, csak egy konfigot (bár igaz, úgy volt, hogy kitakarják a C**** feliratot...), a 2GHz mea culpa, de kellett a támpont, és az AMD PR ratingba (meg a Celeron erejébe) inkább majd a proci szekciónál megyünk csak bele...
BIOS iskola dolgában nem értek teljesen egyet. Sokan érdeklődnek alapszinten a tuning után, arra ez elég. Bajt se okozhat. Sőt, pontról pontra leírja a teendőket - ezért is a ''csak Intel'', mert egy intel lap Phoenix BIOSát vette alapul a kolléga -
erdoke
titán
Kezemben a friss újság, átfutottam délután az engem érdeklő részeket. Sajnos most nem volt sok alaplap/processzor témájú cikk, úgyhogy nem is találtam benne nagyon sok durva hibát.:D
Néhány észrevétel:
- Új platformok c. cikk: A Prescott processzor egyelőre csekély mértékben sem múlja felül működési frekvenciában, lévén a Northwood 3,4 GHz-en tetőzött, a jelenlegi ''csúcs'' Prescott pedig 3,2 GHz-es.
''...nem hordoznak forradalmi újításokat, ...'' Nem tudom, mit várt a cikk szerzője egy új magtól, szerintem az általa is leírt változtatások mélyrehatóbbak, mint amire számítani lehetett.
''a konzervatívabb előrejelzések szerint is legalább 5 GHz-ig skálázható'' Szerintem ez mai szemmel nem nevezhető konzervatív jóslatnak, lévén a 3,2 GHz-es példányok max. fogyasztása 120 W körüli...;]
A szerverprocesszoroknál suhannak az egyre nagyobb gyorsítótárak, de kimarad, hogy milyen szintűek. A 4 MB L1 egész húzós lehet, ugyanennyi L3 (az architektúra többi részétől és alkalmazástól függően) akár teljesen haszontalan is.:)
- Gigás(z)ok küzdelme II. cikk: Az egész cikken végigvonul a ''Centrino processzor'', amit én speciel nem ismerek. A szürke magyarázó szövegben még tájékoztatást is kapunk, hogy ''a Centrino kódnevű Intel processzor nagy súllyal szerepel''. Nos, Centrino néven én egy mobil platformot ismerek, amiben egy Banias kódnevű (később a 90 nm-en készült Dothan kódnévvel), egyébként hivatalosan a Pentium-M névvel illetett processzor dolgozik. Ezen kívül még a tesztelési szempontokat kifogásolnám, hiszen itt hordozható számítógépekről van szó, a teljesítmény a szükséglet függvénye. Nem egy kategória szerintem a LV Banias és a 3,0 GHz-es HT-s asztali P4 attól, hogy mindkettőt szerelik mobil számítógépbe. Érdemesebb lenne talán az asztalit helyettesítő erőműveket, és az átlagos mobil felhasználásra megfelelő laptopokat külön versenyeztetni. (Eszembe nem jutna megvenni egy 3 GHz-es HT-s notebookot, hacsak nem vmi grafikai v. hasonló munkával foglalkoznék, és az erő mellett az elfogadható hordozhatóság is fontos lenne. Mondjuk targonca...:D)
- Szinte kifogásmentes gratulációm megy viszont a Low-end VGA-s és a hangkártyás teszthez. ELőbbinél a konfig választásához fűzött magyarázat magyar viszonyok között kicsit sértő lehet a nagyközönségnek, hiszen az nForce2 + 2500+ Barton nem átlagos konfig, és az ilyenekben általában nem is FX5200 64 bit v. 9200SE adja a képet.
- Mp3 játszók tesztje: A táblázatban a Freecom Beatman Flash-128 tévesen szerepel a második helyen, valójában holtversenyben a hatodik...
- Ismerd meg a számítógéped c. iromány: Aki ilyen gépet rak össze, az ne mutogassa egy országos lapban, mert nagyon rossz példát mutat. Gondolok itt az 50+ e Ft-os alumínium XaserIII házra, amiben egy 300 W-os Codegen táp csücsül, stb.:(
''Egy korszerű gép esetén a CPU legalább 2 GHz-en működik, ...'' Ezek szerint egy Opteron 144 (=A64-FX47:P), vagy egy 2600+ Barton nem hajthat meg egy korszerű gépet.:U
- A ''BIOS-iskola 1. rész'' szerintem jobb, ha utolsó is lesz egyben, mert az a primitív mód, ahogy a hozzá nem értőt próbálja a cikk írója rávenni a különféle buszok frekvenciájának agyatlan emelésére, teljesen értelmetlen. Akár veszélyes is lehet, bár a szerző jó előre kijelenti, hogy csak Intel processzorral álljunk neki a mutatványnak.:F :( AGP és PCI sín ''sebességének'' módosítása, stb. Inkább hagyjuk, sajnaálom azt a hozzá nem értőt, aki ezek alapján áll neki tuningolni. A hozzáértőnek pedig úgyse mond semmit, csak a szemöldökét ráncoltatja...:DDD
Ennyit így első átfutás után egy lelkes laikustól. Szívesen segítek a későbbiekben is, ha gondoljátok.:)) -
bullseye
addikt
asszem az ilyen netes MMORPG trial féle, ami teljes funkcionalitású és gondolom adott átutalás után korlátlanul folytatható a dolog. De nyugodtan hívd fel a CD/DVD szerkesztőnket, ha gondok vannak, és kérdezz rá. (de csak törökül beszél! vagy csehül? néha magam is megkavarodom itt Japánban... :DD) Tölgyes László, a mailcíme ltolgyes@vogelburda.hu, de ha eszembe jut, rákérdezek hétfőn...
-
caleb
aktív tag
Szerintem is pozitív,hogy meg lehet venni az újságot melléklet nélkül is.
Nálam csak gyülnek a cd-k és nem tudok velük mit csinálni,ezért örülök hogy meglehet venni magában az újságot is. -
Drizzt
nagyúr
Én előfizető vagyok egyszerre a chipre, cp-re, mpcm-re, pcw-re is. Leginkább nekem a régi chip, a mai mpcm tetszik talán.
A chipnek most viszont nagyon tetszett a dvd-je. Nagyon jó, hogy sok játékdemó van rajta. De a Dark age of camelotot nem tudom, hogyan kellen működtetni. :(((
Illetve az nem is teljes, hanem csak 7-day trial verzió! -
Wolfskin
őstag
Akkor kezdem.
Nem veszem rendszeresen a lapot, mindíg azt veszem meg, amiben valami érdekes van.
Erős plusz pont: lehet kapni CD/DVD melléklet nélkül is, egész baráti áron. (a többit úgyis letöltöm, ha kell).
Mínusz: ma pont vettem volna egyet a kedvenc ABC-mben - ahol mindíg -, de nem volt, csak DVD-vel. (disztribúció!!!) :(
Példaértékű: a német honlap (download, testcenter usw.)
Jók a mért paraméterek (pl. kioldási késedelem digitális kameráknál), amik sehol máshol nincsenek meg. Ha veszek valamit, mindíg megnézem, mit írnak róla ott.
:C :C :C
[Szerkesztve] -
Shim
őstag
Hogy ez a topic is beinduljon és mások is tudják mégis mire való ez, mit várnak el ide, beilleszteném az erre a témára vonatkozó első tudomyányos eszmecserét :)
''Shim:
A ''Visszacsatolás'' fórumot mire kéne használnunk? Az újsággal kapcsolatos véleményeinket írkáljk bele? Vagy mire várjátok a ''feedbacket''?
bullseye:
Pontosan arra. A lappal, cikkekkel, mondatokkal, CD/DVD-vel, munkatársakkal kapcsolatos véleményeket és építő kritikákat várunk oda.''
Tehát építő -azaz nem destruktív ;]- jelleggel csak bátran, bárki tegye meg észrevételét a Chip-pel ill. a Prohardver! melléklettel kapcsolatban.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Wi-Fi helyett koax? Igen - így működik a MoCA
- Battlefield 6
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LENOVO IdeaPad Slim 3 - i7-13620H
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Akku: 89%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest