Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LvK
csendes tag
Asszem újrateszem a rendszert, mert má nemtom mit lehet csinálni, de most én magam állítom be, hogy mi kell meg mi nem.
-
LvK
csendes tag
Á itt vmi más probléma lesz, mert most már sikerült kilőnöm az rc.sysinitből a quotaont, szóval már majdnem örültem, hogy nem fog megállni, ekkor meg... megállt ott, hogy ''Helyi fájlrendszerek csatlakoztatása.'' Dehát miért? Simán tudom mindegyik fájlrendszert csatlakoztatni manuálisan, ráadásul az fstab meg az mtab sincs összeszarva. Mit csináljak?
-
LvK
csendes tag
Na, megpróbáltam, amikor kiírta a boot során, hogy ''Press 'I' to enter interactive setup'' akkor nyomtam neki az i-t, mint az ökörbarom, de az ment tovább megállíthatatlanul, ugyan nem kérdezte, hogy akarok-e bármit csinálni
Próbálta, hogy Caps Lock bekapcsolva, nagy I-t nyomok, úgyse. Szóval. Amatőr vagyok 
-
LvK
csendes tag
Jaja, próbáltam single módban indítani, akkor meg leáll egy olyan hibaüzenettel, hogy ''/etc/rc.d/rc.sysinit segmentation fault''. Ennek örömére futtattam egy fsck-t az összes partíción (rescue módból), az meg nem talált hibát, tehát elvileg jók a partíciók, meg fel is mountolja őket.
Most megpróbálom, amit mondtál, hogy nyomok I betűt, aztán akkor meglátjuk mi lesz. Ha elindul, tuti kilövöm az indító fájlokból ezt a quota rendszert, nekem úgyse kell. -
LvK
csendes tag
Hát, már megint gond van, sztem nálam az összes probléma előjön

Szóval, bootolásnál egyszerűen megáll. Szépen elkezdi bootolni, elindul a grafikus felület, aztán amikor oda jut, hogy a ''Helyi fájlrendszerkvóták engedélyezése'', akkor megáll, nem megy tovább. Sehol sincs failed, erre is kiírja, hogy OK, de mégsem történik semmi több, csak áll, és vár.
Nem tudom, hogy mi minden lett feltéve, vagy hogy mi okozza a gondot, mert a bátyám is használta a linuxot, és nem tudtam követni, hogy mit cisnált vele. Neten utánanéztem, de senkinek nem volt még ilyen gondja, angolul meg nem tudom, hogy mi a ''Helyi fájlrendszerkvóták engedélyezése'', így nemtom beírni Googleba. -
LvK
csendes tag
Nem hiszem, hogy a port forwarddal van a gondja, mert amikor az Azureusban nyomok egy test connectiont (nem tudom pontosan mi a neve, lehet hogy nem ez, csak most az XP-s gépről írok, és nem tudom megnézni), akkor kiírja hogy a connection ok, meg a port is rendesen meg van nyitva. Mondom, valszeg vmi az azureussal van, mert a rendes bittorrent gond nélkül tölt. Azureussal próbáltam több különböző torrentet, egyikkel se ment rendesen.
szerk: Linuxos partícióra mentek vele, szal ext2. Asszem. De biztos nem az a baja, mert a /root/Dokumentumokba akarom menteni, az meg tuti jó.
[Szerkesztve] -
LvK
csendes tag
Amúgy most van megint egy kisebb probléma, ez nem tudom, hogy másnak volt-e már. Próbálom használni az Azureust torrentelésre, de sehogysem akar tölteni vele. Router mögött vagyok, a port forwarding meg van oldva, meg a firestarterrel is megnyitottam a portot, szóval mennie kellene, ennek ellenére nem tölt vele. A rendes Bittorrent progi meg húzza rendesen a fájlokat, majdnem végig max sebességgel. Hallottam valami olyasmit, hogy a a fedorában van vmi gond a javával, de sajna nem vagyok ebben biztos. Azt tudom, hogy az azureus java alapú, tehát lehet, hogy ez lehet a gond, de nem tudom, hogy ezt hogy lehetne megjavítani...
-
LvK
csendes tag
Jaja, nem is nagyon akadtam ki, tudtam hogy lesznek kisebb-nagyobb gondok.
A megoldást nem neten találtam, csak amikor megpróbáltam konzolból használni a yumot, akkor láttam, hogy mit ír ki hibaüzenetnek, hogy nem tudja megnyitni ezt meg ezt fájlt, azt meg simán megkerestem. Egyébként a fájl a pidgin telepítéséhez való fájl volt, tehát nem is a rendszerben van benne eredetileg, ezt már én töltöttem le. Miután letöröltem, ment minden rendesen. -
LvK
csendes tag
Közben megoldódott a probléma, az /etc/yum.repos.d könyvtárban volt egy hibás fájl, emiatt nem indult el a telepítő szoftver. Letöröltem, utána már az amsnt is ognd nélkül fel tudtam telepíteni.
-
LvK
csendes tag
Helló!
Két problémám lenne, nem tudom, hogy melyikre tudtok válaszolni, melyikre nem, azért megpróbálom...
Most tettem fel a Fedore 7-et, tetszik meg minden, de mégis rögtön két gonddal állok szemben. Az egyik, hogy amikor elindítom a Rendszer->Szoftver hozzáadás/eltávolítása progit, akkor a következő üzenetet kapom: ''a szoftverinformációk lekérése nem sikerült'', és a program ki is lép. Nem tudom, hogy az inetrnettel van-e a baj, mert az gond nélkül megy, most is onnan írok.
A másik, hogy feltettem az amsn-t, de amikor el akarom indítani, állandóan a TLS modult keresi. Az amsnbe épített TLS telepítő bugos, ezt megnéztem a neten, ezért nem tudja feltelepíteni, szóval feltelepítettem kézzel. Ennek ellenére az amsn még mindig nem találja meg, még ha megadom neki az elérési utat (/usr/lib/tls1.50/) akkor sem. Ez mitől van?
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Próbálta, hogy Caps Lock bekapcsolva, nagy I-t nyomok, úgyse. Szóval. Amatőr vagyok