- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
Igen, ott van az utolsó hivatkozáson, hogy már egy napja elindították az igényt:
firefox-89.0-1.fc34 created by stransky a day ago for Fedora 34 pending->stable -
csendes
addikt
Hová nem jött meg?
Release Stable version
Fedora 35 firefox-89.0-1.fc35
Fedora 34 firefox-88.0.1-1.fc34
Fedora 33 firefox-88.0.1-1.fc33
Még itt is vannak mindenféle tűzróka kölykök: [link]
De ne add fel a reményt, mert jön már: [link] -
csendes
addikt
Nem, illetve részben igen (csak a VPN szolgáltató számára látható, ők viszont a törvény és a szerződés által szabályozott módon kezelik a naplókat, tehát adott esetben átadhatják a rendőrségnek) [link] Napi szinten erre használom: A VPN egy gyakori alkalmazása, amikor a munkatársak a cég belső hálózatához távolról biztonságosan férhetnek hozzá: az interneten keresztül titkosított csatorna hozható létre a dolgozó számítógépe és a vállalat szervere között.
-
Szívesen.
Más.
Lenovo laptopokon gyárilag Fedora lesz telepítve, természetesen opcionálisan, de kíváncsi lennék mikor gyűrűzik be hozzánk a lehetőség.
-
Természetesen megkérdezi. Ugyanakkor még előtte készíts egy mentést a jelenlegi állapotról pl. clonezilla, vagy Windows beépített, esetleg külsős megoldásával. Egyrészt az ördög nem alszik, másrészt a Windows-os rendszerbetöltőt le fogja cserélni a grub-ra.
-
csendes
addikt
Ha van integrált videókártya a lapon vagy GPU a CPU-ban, vagy másik videókártya a gépben, akkor a BIOS-ban/UEFI-ben ki kell választani a megfelelő beállítást. Egyébként a driver (nouveau) alapból telepítve van, hacsak nem lett letiltva és fel is ismeri az Xorg a kártyát.
Viszont a kártyát nem mindig könnyű rendesen beletenni a lapba... -
-
És melyik Fedora-n vagy most?
Persze a pakliban benne van az is, hogy pár ezresért lecseréled a hangkártyát. Ha más problémád nincs vele, akkor még jó pár évig nem kell gépet cserélned.BoB
Akkor ott a centos. 2020/24-ig frissítve karbantarva, 3.10-es kernellel. Ugyanakkor lehet ezt a driver "hibát" is visszaportolták rá, szóval elöbb egy live verzióval kellene kipróbálni.Az early 2008-as iMac-emen is csak az OS X 10.11(El Capitan) fut, és "Unsupported as of August 2018. iTunes support ends next year." Mégsem rohantam a boltba új gépért(Persze elkezdtem spórolni a következőre). Nem érzem, hogy kevésbé lenne biztonságos mint 2 hónappal ezelőtt. Persze ha kiderülne valami nagy probléma, vakarnám a fejem.
-
-
-
Amíg van áram. Nálam egy 10 év körüli Dell D630-on fut. Egyedül a beépített videó kimenetet kell letiltani egy boot (kernel?) paraméterrel, de amúgy minden működik rajt.
Az MS-el ellentétben nem vezetnek be minden páros évben egy új driver modellt, Nem akadályozzák szándékosan az újabb procikon a régebbi rendszer használatát, és fordítva.Szóval ha valamelyik frissebb kiadás mégse menne fel, attól még évekig használható lenne az utolsó működő rendszerrel. Hiszen a kliens programok (böngésző, office,...) ugyanúgy futnának a támogatási ciklus után is, akár az újabb (szabványokat) támogató verziók is. Pl. az XP 2014-es támogatási ciklus befejezése után 3 évvel még kiadtak rá friss Firefox-ot.
Egyedül a videó lejátszás lehet necces, mert a felbontás (és a tömörítésre használt kódekek erőforrásigénye) az évek teltével nőni fog.
-
Vladi
nagyúr
Vagy 10 éve volt ilyen problémám.
Mire használnád a gépet? Azt vedd figyelembe, hogy centosen kapsz x mennyiségű programot, y verzióban és passz. ha az elég, akkor boldog leszel.
Én pölö most álltam vissza fedorára, nem aprózom, mert 29 ment fel.
Persze olyan hülye igényeim lette, hogy freecad kellene de már a 18-as verzió, az is daily buildekből.
Hosszú történet. a 16 nagyon egyszerű, nagyon szeretem, de már 17-van, de abban már van cam is, viszont egy csomó idegesítő rigolyája lett, amit 18-ban már javítottak.Meg kicad is kellene 5-ös változat, mert a footprintek jobbak benne. stb.
Szal ha spéci igényeid vannak, akkor fedora kell, ha elég pár alkalmazás, akkor nagyon jó neked a centos.
Amúg el8 az kábé mikor lesz? Mer 4 éve volt rilíz, lassan a 7 elhagyja az első ciklusát...
De lehet azt már megvárják, akkor csak 1 verziót kell full támogatni.De jól megszívtam a telepítést. 3 órát vacakoltam vele, ebből 2 azzal telt, hogy rájöjjek, az íbéjes workstationomban kidöglött az egyik vinyó. A másikra meg helyet kellett csinálni, persze w7 terpeszkedett 100 gigán....
Szal tapasztalat vol. 247, sose a fedora hülye, vagy a win, vagy a hardver, de a fedora, meg redhat az os-ek überbmense, sose téved és sose rossz. Olyan, mint a német, vagy a japán.
Oké kussolok.
-
Mert uj gepet vettem, es a CentOS kernelbe nem raktak at a GPU drivereket, es az Androidos telefonomat sem tudtam mukodesre birni fejleszteshez (adb + fastboot) a regi verzioju usb driver miatt.
Egy ideig Arch volt a gepen, vegul OpenSuse Thumbleweed-re valtottam, mert ott megjavitottak ezt a bugot meg a 4.18-as kernelben.
Fedora 29-re fogok valtani, amint megjelenik hozza a 4.19-es driver. -
-
Nem komplikált, csak az a meglepő, hogy alapból nincs bekapcsolva. Ahogy csendes írta, csak egy parancsot kell kiadni és kész.
Azért megy a hisztizésem, mert más disztrókban még ennyit se kell vele törődni (pl. most néztem, hogy pl. ubuntu-ban is alapból be van kapcsolva). -
Természetesen, Részlet a linux-os HDSentinel riport fájból:
SSD Features
Data Set Management : Supported
TRIM Command : Supported
Deterministic Read After TRIM : Not supported -
-
agy73p
senior tag
-
Vladi
nagyúr
- megnyomod a print screen gombot, akkor tisztességes ablakkezelő már a mentés máskéntbe küld a képeddel együtt. Mint pl: gnome 2, mate.
- erre a hibára nem sok mindent találok.
- ne lépj be automatikusan.
kulcstartóra nem lehet tenni vagy valami?
- végül is az opera is böngésző... midori esetleg?
-
-
Akkor ez egy 64 bites P4-es lesz (5x1, 6xx) integrált Intel grafikával, tehát maximum valóban csak xfce javasolt, az viszont jól fog futni, bár nem igazán kulcsrakész, de nem is olyan vészes beállítgatni (vagy ott van alternatívaként a Korora amivel kevesebbet kell molyolni), ill. a maga a chipkészlet képes Core2-es procik fogadására (ha a bios kellően friss), amik már bagóért (párszáztól 1-2 ezer Ft-ig) kaphatóak és jóval gyorsabbak P4-esnél és kevesebbet is fogyasztanak (így kevésbé is melegszenek), szóval gyak akár nullszaldóból is megúszhatod a cserét és akkor nem lesz gond több prociéhes oldal megnyitása sem, bár itt is lehet azért finomhangolni (ublock, flashblock, hosts fájlos szűrés).
totron: Puppy-t én nem ajánlanám, az jóval gyengébb gépekre való (ill. egyéb korlátai is vannak), ha már tényleg nincs más alternatíva, Xfce még simán elfut ezen a gépen és az legalább jól személyre szabható, kiforrott és tearingmentesíthető, ellentétben más lájtos DE-kel.
-
totron
addikt
8 éves gépre pont Fedorát ne. Könnyûszerkezetes ablakkezelõvel is zabálja a ramot, mint állat, az ilyennek a vérében van ez. Az Arch elég jó tanács, de tudd, hogy bár nüansznyi sebességkülönbségek vannak az ablakkezelõk között, a szûk keresztmetszetet 1 vagy több megnyitott facebook oldal fogja jelenteni, finomhangolás ide, gazdaságos disztró oda. Ajánlható még a Puppy, Slax. Az életed boldog lesz.
-
Vladi
nagyúr
Mondjuk a fedora pont az a disztró, ahol a szabad szoftveres fejlesztések 80%-át csinálják. Ezért van gyakran szívás, mert mindig a legújabb technológiát kapod.
Te új vagy még errefelé. A többek értik majd: yumex user space, pulseaudio, gnome 3, fglrx, livna....
A deriválás meg úgy néz ki, hogy a red hat a fedora deriváltja. Bár kicsit bonyolultabb a kép, ha kíváncsi vagy akkor történészkedek.
Ha meg konkrétan a rhel érdekel, centos-t telepíts. Az az, csak másik háttérképpel.
-
spammer
veterán
A Chrome ikon duplikálás nem Fedora hiba, ez egy ismert "bug", más disztrókon/desktopokon is előjön. Gnome bármire telepíthető, és ha szereted a legfrissebb dolgokat, akkor ott van még az Arch-vonal is (pl. Manjaro vagy Antergos, ezekre is szintén van Gnome). Persze csak úgy alternatívaként hoztam fel őket, lebeszélni nem akarlak a Fedoráról.
-
csendes
addikt
Az elmúlt néhány évben az egyetlen nagyobb elszállás akkor volt Fedorával, amikor a wayland-et kipróbáltam gnome3-on, akkor programfrissítés közben elszállt az egész, utána gyomlálgathattam kézzel. Néha a verzióváltásnál is voltak zökkenők, erről írtam korábban. Egyébként teljesen jó. Mondjuk én is turkálós PC-n nyomom
, bár úgy hat-hét éve tettem bele új alaplapot meg celeron cpu-t, szóval most szinte csúcstechnológia.
-
Vladi
nagyúr
Figy a fedóra az ilyen. Ki kell teszteni a cuccokat. Ezeket laborban nem lehet.
Én világ életemben yumexet használtam, mindig megoldotta a feladatát. Ha nem, akkor sima yum. De csomagkezelő rh cuccon nem nagyon hagyott cserben.Ha mégis rúgtam rajta kettőt és ment.
centos 7?
-
-
BoB
veterán
OddMan: nem lehet SElinux miatt van gond?
-
-
kovaax
őstag
A Szoftverek és a gnome-updater(?, ami amúgy se működik a 21 alatt) nevű
szarokszoftverek sem találják újabban a frissítéseket nekem sem. Szóval valami vagyon el van barkácsolva megint a gnómikus fedórán... Kénytelen vagyok parancssorban frissíteni, oda a deszktop fíling!Az XFCE spin kapásból yumex-szel települ, az működik rendesen.
-
-
csendes
addikt
Nem lehet, hogy 32 bites bináris csomagot akarsz telepíteni 64 bites rendszerre? Akkor telepíteni kellene a 32 bites függőségeket. Itt ezt le is írják: [link] (Downloads fül)
Wayland nem helyettesítheti az X-t egyelőre, mert az alkalmazások nagy része nem támogatja. Ezért kell X (xorg-x11-server-Xwayland), akkor is, ha valaki Wayland-et használ. -
Vladi
nagyúr
Kéremszépen. Ez nem víndóz. Itt több ezer red hat alkalmazott, zsíros állásokban dolgozik azért, hogy ami a fedorával jön, az megbízható legyen.
Az alap tároló és a frissítő tároló ilyen. ezekben megbízhatsz, legrosszabb esetben bugos. Ilyen megbízható tároló még az rpmfusion is.
Ennyi tároló még elég is, ami kell, azt innen telepítsd.
-
-
whbear
senior tag
Az anacondában én nem láttam upgrade opciót még sohasem, igaz nem is kerestem. Egy tiszta install megér egy éjszakás munkát tapasztalatból mondom. Egyébként nézd meg a wiki-t, ott láttam utasítást 19-ről 20-ra frissítésre. Szerintem ne telepíts DVD-ről, hanem írd ki pendrive-re, ha nem USB bootos a géped akárcsak az enyém akkor plop boot cd. Sokkal gyorsabb és nem akad el 99 %-nál olvasási hibával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest