Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fedőre

csendes tag

válasz fedőre #1028 üzenetére

Szóval az #1028 és #1023 alatt előadott sirámaim (részleges) megoldódása:

A dd az említett paranccsal kiválóan klónozta a lemezt (XP, Fedora7, Extended FAT) a 80 gigát több mint 3 óráig, de önnállóan. Előtte a gparteddel lepucoltam a céllemez partícióit. Azzal volt kis macera, hogy melyik SATA lemez bootoljon, a forráslemezt masterre kellet jumperolni és az alaplap 2 számu csaqtlakozójára dugni végül. A gparted nagyon fejlődőképes: bár se a 7-es se a 8-as fedóra fő partícióját nem ismeri fel (csak a bootot) és kezelni se tudja :) viszont a Windoz C: lemezét aminél a Partition Magic csődöt mondott úgy méretezte át, hogy hiba nélkül működött...

A wine - Pegasus mail kérdés is Mr Downgrade segélyével oldódott meg. Egy wine-0.9.8-1.cru.i386.rpm lett a jó verzió (ez az FC4 korai időszakában született de az fc4-es verzió nem ment fel - az xmessage filét kereste rossz helyen és hiába linkeltem oda neki, akkor se...) Így minden jó, kivéve a "selective download" funkciót, a Gmailen (ilyenkor a szerveren lévő mailek from, subject mezőit mutatja meg - a Windózon jó). Ez is menne, egy még régebbi winével (wine-20041201-1fc3winehq.i386.rpm) de ezt a 7-esen nem tudtam életre pofozni...

Ja, a Skypén még mindig nem szól az alaplapi hangkártya (Realtek AC 97) mikrofonja (csak a Windózon). Ha valakinek ötlete van... az Alsamixer GUI és társai piszkálása nem segített.

Új hozzászólás Aktív témák