Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller
    senior tag

Nekem max. kb. 15s most a tiszta boot (+a BIOS meg kb. 10s) Virtualbox, KVM stb mind fent van. Nem ezért, de WD raptor 300-as van a gépen short stroking-al, ext4-el (a WD zavaró sípolásától egy Sychte Himuro-val sikerült megszabadulnom, ami bár hűtőnek árulják, hűteni nem igazán hűt, cserébe viszont valamit visszafog a zajból).

Többször átfutott már az agyamon, hogy még RAID-el is lehet jobban jártam volna (árban), de mivel sokat megy a gép fogyasztás/minél kevesebb elem (kevesebb hibalehetőség) indokkal mindig meg tudtam magam nyugtatni, hogy ez volt a legjobb választás.

Az igazi megoldás fragmentáció ellen persze a flash drive lenne, de ma még elérhetettlen árban vannak (legalábbis a jobbak mint pl. Intel) és ki tudja idővel ezek is nem-e lassulnak be (ez az amit nem igazán publikálnak). Az is számit mennyire esik ezeknek az ára. Ha valamiért hirtelen elkezdene esni, flash-el azért a jelenlegi magas ár miatt nagyot lehet bukni.

Önmagában nem is értem mi ez a felhajtás a boot idő miatt. OK, le lehet vinni, és azután senkit sem zavar az adattárolók lassúsága? Itt kéne már valamit lépni.

Gyanítom nálam is menne, de nálam pont az általad említett adattároló lehet a ludas. A grafikus boot nagyrésze villámgyors, elér a sáv a vége felé, majd iszonyatos full terhelésen pörög a vinyó összevissza, legújabban már azza is szopat hogy ha a gdm-ben kiválasztom a usert, akkor ott még teker egy 5-10 secet mire megjelenik a password beviteli mezeje... nálam is ext4, csakhát nemlétezik még rá a defrag, én meg csontig töltöm általában a vinyót, majd törlök belőle kicsit, majd megint tele...gondolkozom hogy veszek egy 8gb körüli ssd-t, hátha az olcsó, és az lenne a rendszer, az adatokat meg hurcolom majd külső tokban a mostani vinyón. de tartok még az ssd megbízhatóságától.

Új hozzászólás Aktív témák