- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Nekem is ugyanez a problémám, folyamatosan kilép a játékokból (eredeti játékoknál is), illetve fagy a gépem.
Először hardverre gyanakodtak, ezért kicseréltem a procit, vettem egy új ssd-t, egy új tápot, leteszteltem másik alaplappal.
Szoftver hiba nem hiszem, már többször formatáltam, jelenlegi windows10-et szervízben telepítették. Vírusírtót lefuttatam.
Túmelegedés nincs, hdd-ssd 30-40fok, alaplap is 30-40, proci-vga is max 50-60 fok körül mozog.
Most ramra gyanakszom, bár a memtest nem ír hibát. Kipróbáltam a többi slotban is, de ugyanúgy fennáll a hiba.
Amúgy egy 1333-as 8gb-s kimgston-ról van szó -
Scrollknob
újonc
Üdvözlök mindenkit, egy kis segítséget szeretnék kérni a gépemmel kapcsolatban.
Használtan vettem kb 2 hónapja, az első hónapban semmi baj sem volt, aztán elkezdett lefagyogatni, először csak ritkán, aztán egyre többször, volt hogy be sem bootolt, vagy restartnál sem indult újra. Kicseréltem a vinyót, újraraktam a windowst, ez egy időre megoldotta a problémát, de pár nap múlva megint nagyon gyakran lefagyott, nem bootolt, stb úgyhogy kicseréltem a tápot is, ez is 1-2 napig oldotta cask meg a problémát. A 8giga ramból 4et kivettem mert azokra memória hibát jelzett a bios, de így 4 giga rammal sem jobb :/
Ha bárki tud segíteni kérem szóljonitt pedig a gépem adatai:
ASUSTEK M4A87TD EVO
AMD PHENOM II X3 B75
4 GB ram
ATI RADEON HD 4800 -
Ratman
tag
Sziasztok!
Nem tudom, valaki találkozott-e már ilyen problémával, hogy egy ASUS P5GC-MX alaplapos gépre feltettem a Win 8.1-et, és néha véletlenszerű időközönként pár másodpercre lefagy a gép.
Onnan venni észre, hogy megakad az egér, és kb. 4-5 mp. múlva lehet továbbmozgatni. De nem az egérnek van baja (mielőtt bárki arra gyanakodna) , mert az egész gép megakad. Pl. ha nem is dolgozom rajta, hanem magára van hagyva a gép, és csak zenelejátszó megy rajta, akkor pár másodperce el kezd kattogni a hang (hülye hasonlat, de mintha megakadna egy digitális lemez) de utána folytatódik a lejátszás. Vagy file másolás közben megáll a progress bar de utána másol tovább. Szóval az egéren érezni a legnyilvánvalóbban, de az egész gép megakad. Frissítettem BIOS-t is de nem segített.
Van valakinek valami ötlete?
-
Asrach
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni:Próbálom telepíteni pl a hangkártya drivert és lefagy az egész, kipróbáltam másnak a gépében ott hibátlanul felmegy és működik, tehát nem hangkártya hiba.
asus sabertooth z77 lapom van az összes foglalatba beleraktam a hangkártyát, és ugyanaz az eredmény.
Az egyik nap még jó volt minden aztán azt vettem észre nem működik hangkártya driver,majd újrahúztam windowst, de most se jó.Illetve volt olyan is hogy random befagyott a rendszer azóta.
Ezek a fagyások indításkor történtek amikor még nem töltődött be windows teljesen,de ha nem nem kezdtem el csinálni mindent rögtön akkor nem volt baj és utána használható volt, a gép mindenre nem fagyott be.
Még mielőtt a windowst újraraktam volna akkor a hangkártya drivert nem tudtam leszedni mert akkor is befagyott.
A hangkártya: Creative Sound Blaster ZXRpróbáltam ramokat cserélgetni, hdd-t kikötni,illetve ssd-t
Az érdekes az hogy játék alatt nem fagy le minden meg hibátlanul.
-
kiszoleszkoo
csendes tag
Sziasztok, van egy lenovo y580-as laptopom, lassan 2 éve hogy vettem, kb 2 hónapja egyszer csak emghalt szervizesek kicserélték az alaplapot ha jóltudom, és azóta sokszor szonte rendszeresen lefagy a gép. A jelenség általában úgy van, hogy bekapcsolás után 5-10 perc múlva lefagy, de ha nem csinálok semmit akkor 90 % hogy lefagy. levírusírtóztam a gépet is, az nem oldotta meg a problémát. az utóbbi 1-2 hétben nem mindig fagyott le, így nem értem mitől lehet ez? a másik érdekes ha játszom (assassins creed 4-el) akkor semmi baja, nem fagy semmi gond.
Érdeklődnék nem-e tudjátok mitől lehetséges ez? mert ha a vga, proci vinyo stb-vel vagy bármi mással lenne gond akkor gondolom a játéknál is jelentkezne a probléma, avgy főleg akkor mikor igénybe van véve.
(még arra gondoltam esetleg az integrált videókártyával lenne vmi? mert ugye játéknál bekapcsol a másik) vagy ez butaság? esetleg csak felkellene tennem vmi driver-ét vagy ilyesmit?
Próbáltam rendszer visszaállítást is csinálni de nem engedi, és azóta új visszaállítási pontot sem tudok létrehozni mert vmi hibát ír ki :/)Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm a válaszokat!!
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül egy-két naponta gondol egyet a gépem és lefagy, viszont az elmúlt 24 órában 3-szor játszotta ezt be szóval most már picit bosszantó a dolog. Játék közben emlékezeteim szerint egyszer sem csinálta, csak ha böngészőben vagyok vagy mondjuk a sajátgépben.
I5-ös proci, 8 giga ram stb..
Mi lehet a gond?
-
veldov
újonc
Sziasztok az én problémám kicsit más, mert a gépem kék halált kap körülbelül 2 napja. Akkor szokott mikor a google chrome-ot használom, illetve valamilyen játékkal játszom. A gépemet egy ismerősöm rakta össze ezekből: processzor: AMD Athlon II X4 760K CPU (FM2) BOX processzor
RAM: Corsair DDR3 1600 4GB Value Select CL11
alaplap: AMD FM2 Asrock FM2A75M-DGS mATX
tápooler Master Elite Power 600w
videokártya: ATI Radeon HD 5450 1GBa windows pedig ezt írja :
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 4e
BCP1: 00000099
BCP2: 000A9797
BCP3: 0000002
BCP4: 0000A9B7
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\010314-28984-01.dmp
C:\Users\KolompárRobeanFajint\AppData\Local\Temp\WER-74677-0
.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtTehát tudnátok valahogy segíteni?
-
Ádám741
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a gépemen ha elindítok valami nagyobb játékot ( pl: Farcry 3, assassin's creed 3) akkor egy idő után ( 1-2 perc) fogja magát és lefagy a játék, ha bezárom a játékot utána megy tovább a gép normálisan. A videókártyával
A gépem:
Proci: FX 6100
Alaplap: Asrock 970 Extreme 3
Ram: Corsair vengeance DDR 3 1600 Mhz
Vga: MSI Radeon HD 6850 Cyclone Power Edition OC
Táp: chieftec ctg-500-80p
Rendszerhűtö ventillátor: 5 db Xilence ventilátor 120mmNem tudom mi lehet a gond, ennek a tápnak szerintem el kellene bírnia a rendszert szóval az áram ellátással nem lehet gond. Esetleg a BIOS ban el lehet állítva valami ami ezt okozná? Nézelődtem de nem láttam semmit ami el lenne állítva..
-
AshaNoR
tag
Sziasztok nagyon kérlek segítsetek!!
Van egy Samsung Series 3 notebookom és feltelepítettem rá a fifa 12-t. De mikor elindítom, bejön a fifa 12 logó és akkor mindig kilép..! Please help!!
-
vandersky
csendes tag
Üdv,
Segítségetek kérném. Múlt héten rakattam össze egy számítógépet és olyan problémába ütköztem, hogy a számítógép óránként lefagy, nem reagál semmire így kénytelen vagyok újraindítani. Újratelepítettem a windows 7-et rajta, de ugyanúgy folyton leáll 1 órás intervallumonként úgy, hogy semmilyen komolyabb műveletet nem végzek rajta tehát magyarán csak böngészek, netezek. Először memória hibára gyanakodtam így lefutattam egy memtestet, de semmi. Próbáltam kivenni az egyiket és átrakni a másik csatlakozóba, de ugyanúgy lefagy. Processzor hőmérsékletét megnéztem úgy 40-50 fok, de a hibát nem találom.Jelenlegi paraméterek:
MSI_s1155_H61M-P31_(G3)_alaplap
KingMax_2GB_1333Mhz_DDR3_memoria
KingMax 2GB 1333Mhz DDR3 memória
Western_Digital_WD10EZEX_1TB_35_7200rpm_SATA-600_merevlemez
MSI_R7850-2GD5/OC_videokartya
FSP_FSP400-60APN_85+_400W_tapegyseg
Samsung_S22B150N_215_LED_Monitor
Intel_Core_i5-3570_(3400MHz_6MBL3_Cache_22nm_77W_skt1155_Ivy_Bridge)_BOX_processzorMinden segítséget szívesen fogadok.
-
Dömy
tag
Nekem az a problémám hogy mind a cod2 multiba mind a cod4 multiba egy cirka 30 perc után lefagy a gép, de úgy, hogy csak a reset segít! Mi lehet a baja? a rendszerrel lehet valami baj ha mind a 2 játék ezt csinálja! Hozzáteszem a Cod4 eredetibe van meg, és eredeti szerón is ugyan úgy lefagy!
Ha valakinek van valami ötlete annak örülnék! -
KukkSteve
senior tag
Szia! Remélem hogy hasznos lesz az info...
Én azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg még néhány játékkal...Ha akkor sem megy, akkor nézz valami progit amivel tudod figyelni a hőfokokat...Bár kevéssé tartom valószínűnek hogy azért kilépne....De jól mondtad, a windowssal is lehetnek kompatibilitási, esetleg más gondok. Ha máshogy nem oldódik meg, akkor sztem csinálj egy úrjatelepítést -
Rendynho
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget kérnék!
Nemrég vettem egy laptopot. Toshiba L500-1XR
processzor: Intel Core i3 330M 2.13GHz 3MB cache 32nm tech. 35W TDP
memória: 3GB DDR3
winchester: 320GB SATA 5400rpm
grafika: ATi Radeon HD5145 512MB DDR3
kijelző: 15,6" wide 1366 x 768 HD LEDWindows 7 van rajta, de valamiért minden játékból egy idő után kilép
Lehet ez a Windows hibája?előre is köszi a segitséget
-
Slapy
aktív tag
senki?
-
Slapy
aktív tag
az újabb teszt eredménye..
Type: Small FFTs - stress CPU Min: 8 Max: 32 InPlace: Yes Mem: 8 Time: 15
CPU: 2593MHz FSB: 200MHz [216MHz x 12.0 est.]
2010.03.12. 22:492:Test 1, 380000 Lucas-Lehmer iterations of M291913 using 14K FFT length.
1:Test 2, 380000 Lucas-Lehmer iterations of M286719 using 14K FFT length.
2ATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
2:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
2:Torture Test ran 51 minutes 34 seconds - 1 errors, 0 warnings.
2:Execution halted.1:Torture Test ran 51 minutes 34 seconds - 0 errors, 0 warnings.
1:Execution halted. -
Slapy
aktív tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémán van hogy szinte minden játékból kilép szinte azonnal hibaüzenet nélkül...
Olvasgattam mit tanácsoltatok eddig és lefuttattam egy tesztet az Orthos-al és alábbi hibaüzenetet kaptam... Valaki kifejtené nekem hogy ez mit is jelent konkrétan?
Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1791 Time: 15
2010.03.12. 22:40
Launching 2 threads...
1sing CPU #0
2sing CPU #1
1eginning a continuous self-test to check your computer.
2eginning a continuous self-test to check your computer.
1ress Stop to end this test.
2ress Stop to end this test.
1:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
2:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1791 Time: 15
2010.03.12. 22:41
Launching 2 threads...
1sing CPU #0
2sing CPU #1
1eginning a continuous self-test to check your computer.
2eginning a continuous self-test to check your computer.
1ress Stop to end this test.
2ress Stop to end this test.
1:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
2:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
2:Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 1024K FFT length.
1:Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 1024K FFT length.
1ATAL ERROR: Rounding was 0.4921875, expected less than 0.4
1:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
1:Torture Test ran 8 minutes 2 seconds - 1 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.2:Torture Test ran 8 minutes 2 seconds - 0 errors, 0 warnings.
2:Execution halted. -
freefox
csendes tag
Sziasztok
Egy kis gond van a geppel amivel nem tudok mit kezdeni van egy foxconn a6vmx alap, amd am2 athlon 64 le-1640 proci, ocz 1gb value ddr2 pc5400 667m 667mhz memo, xpertvision geforce 7200gs videokartya, maxtor80gb diamondmaxplus21 sata II 300 merevlemez.A problema hogy fagy, altalaban film kozben de ritkabban maskor is. Abszolute nincs semmi otletem mi lehet a gond ha valakinek van kerem irjon, koszonom.
-
szandi88
csendes tag
Köszi, remélem akkor "csak" ez lesz a gond, hétfőn visszavisszük az üzletbe.
-
szandi88
csendes tag
Sziasztok!Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Pár napja kaptam 1 új gépet :
-Gigabyte GA-MA790x-DS4 alaplap
-Quadcore AMD Phenom Black E.2600 MHz
-2x2 GB DDR2-800 Ultra Geil
-NVidia GeForce GTX 280 (1024 MB) / Palit/
-Silent Pro M -CoolerMaster 600W
-Seagate (500 GB, 7200 RPM, SATA-II )Windows XP SP3 van fent,NVidia 180.48 driver.
Másnap visszavittük a boltba , mert játék közben (Call Of Duty 4,5) kilépett hibaüzenettel, vagy egyszerüen csak lefagyott, máskor pedig újraindult a gép.Kártyát kicserélték hátha az a baj, plusz lecserélték a proci hütését FREEZER 64 Pro-ra, plusz tettek bele 2 kisebb ventit. Most netezésnél, pl.proci : 40C; Gpu :45 ; játéknál Cpu: kb.55 ; Gpu: 70-80 C. A probléma azóta is fennáll, játék közben a gép újraindul,vagy a játék kilép, ill. lefagy...
Memtest-et futtattam 2 óráig , 10 hibát talált . Memória hibás lehet ? Vagy a Táp kicsi esetleg?
Eseménynapló-ból 1 esemény:
Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: Application Error
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1000
Dátum: 2009.01.01.
Idő: 10:21:55
Felhasználó: ... -
Számítógép:...
Leírás:
Hibás alkalmazás: codwaw.exe, verzió: 1.0.0.1, hibás modul: codwaw.exe, verzió: 1.0.0.1, memóriacím: 0x0022dda0. ...Segítségeteket előre is köszönöm .
Laci -
fastleslie
senior tag
válasz
fastleslie #71 üzenetére
Heuréka!
Megoldottam a fagyási problémákat!
Abit KG7 Lite alaplapom fagyott egy későbbi generációs 2400+ Sempronnal, GF3Ti200 és 333-as DDR ramokkal. 3D-ben memóriagondok és fagyás.
A megoldás a legújabb, 2003-as BIOS!
[link]
Azóta megy a proci 1500MHz-en (10*150), turbo memóribeállításokkal és a videokarit is simán fel tudtam húzni 220/472-ig, úgy, hogy nem fagy!
Tehát akinek még van Abit KG7-es lapja, még nem kell feltétlenül kidobnia! 2200+os procikig, amelyek 133(266) FSB-vel mennek még tökéletesen megfelel!
És meglepően jól teljesítenek! -
Shadow[
csendes tag
válasz
fastleslie #72 üzenetére
Köszönöm, azóta a probléma nagyjából megoldódott, hála a 4in1 VIA packnak, illetve a hűtés megoldásának. A videókarin passzív hűtés van, valószínűleg ez nem volt elég neki.
-
fastleslie
senior tag
Én valamelyik komponens túlmelegedésére gondolok. Lehet a proci vagy a videokari. Mindkettőt monitorozhatod pl. Everest-el, és ha a lassulás együtt jár a hőmérsékletemelkedéssel, ott a bibi! Ha kilépsz a programból (ALT+TAB) akkor pihen a fenti két alkatrész, és ezért szünhet meg a probléma időlegesen.
Ha ez a probléma, akkor a következőket teheted:
javítod a ház szellőzését (+ ventihelyekre 8 és 12 cm-es ventik, gép hátulja szabad-e stb.)
procihűtés csere egy hatékonyabbra
Videokari hűtés tuning (nem tudom, miféle hűtés van rajta, ez legyen az utolsó! főleg, ha jónevű gyártó 7600GS-e!)
-
fastleslie
senior tag
válasz
fastleslie #69 üzenetére
Kicsit közelebb jutottam a megoldáshoz. Az FSB ráta gyanús volt... elvileg nem szabadna hogy különbség legyen 133/4 és a 100/3 között... És a procifekire kezdtem gyanakodni, mert az is csökkent, és akkor lett stabil a gép. Ezen felbuzdulva, meg egy beszólásból, hogy az underlock is tuning, kicsit variáltam a proci feszültségen. És láss csodát! +0,025 V feszemeléssel már simán megy magasabb órajelen és 1333MHz-es FSB-vel! Everest szerint így 1,62V-ot kap a proci. A gyári 1,6V-on a gyári órajelek alá menve nem ment, ez furcsa! Pedig max. 0,005V hiány lehetett...
-
Shadow[
csendes tag
Helló!
Nem tudom volt-e már valakinek hasonló problémája, elnézést de nem volt időm visszaolvasni. Tehát: A probléma az, hogy gyakorlatilag bármilyen játék esetén - legalábbis 2006-'07-'08 játékoknál - körübelül 10-15 percenként totális lelassulás, akadás lép fel, 1-2percig, aztán újra fut rendesen, akár max grafika mellett. Ha lebutítom a grafikai beállításokat az akadások ritkábban jelentkeznek, de nem szűnnek meg.
Töredezetségmentesítettem, elvégeztem az összes "gyorsítsuk az xp-nket" tippet, új drivereket tettem fel, és maga a rendszer is friss. A probléma fennáll már egy ideje. Kitapasztaltam, hogyha az akadás közben ALT+TAB-bal kilépek az asztalra akkor megszűnik a szaggatás, és 10 percig megint nyugi van.
A konfig: Intel P4 3GHZ HT, 2x 1GB Kingstone DDR2-800MHz memória, GeForce 7600GS 256MB rammal, és egy gigabyte p4v800 alaplap.Az akadás Medieval total war 2nél, Neverwinter nights 2nél, stb játékoknál jelentkezik, amiket elvileg legalább közepes grafikai beállításokon gond nélkül kellene futtatnia a gépnek.
Előre is köszönöm, én kifogytam az ötletekből.
-
fastleslie
senior tag
válasz
fastleslie #61 üzenetére
Valami más lehet a hiba! Valahol a CPU
SB
CI ráták körül. Ugyanis kipróbáltam 10*100-on és 3:3:1 beállításokkal, és akkor minden hiba nélkül lefutott a 3DMark 2001! Kicsit próbálgattam még, és 4:4:1 mellett bármilyen beállítást is próbálok (még ha a proci órajele nem is emlkedik) nem bírja a 3D-s terhelést. Elvileg pedig 133/4=100/3 (kb.).
Azért kicsit furcsa így, hogy 1,66 GHz ről 1,33 GHz-re visszavett procit is vissza kellett venni e miatt 1 GHz-re! Bár kis próbálkozással még 1,2GHz-en is elment, de csak 3:3:1 beállítással...
-
_ATi_1
senior tag
Az én problémám megoldódott.
Ha valakinek segítség: Az FSB-t kellett alacsonyabbra venni, és a szorzót nagyobbra.
Érdekesnek találom, hogy orthos, és a prime stabil volt -
Klemens
őstag
Szia!
Nekem is hasonló bajaim vannak
XP alatt no problem, de mihelyt elindítok egy gémet (COD2, Flatout2, Sims2) a gép kifagy, a kép eltűnik, a VGA venti felpörög majd visszaáll, majd kép újra és megy a gém tovább, majd rövid időn belül megismétlődik, de a VPU RECOVER közbe szól, hogy hibát észlelt így a beállításokat visszaállította alapra (az előtt is alapon voltak).
Én a VGA-ra gyanakszok. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Nekem is gondom lenne a gépemmel:
Adatlapomon rajta van a configom.
RAM, VGA nincs húzva, CPU 2.66@3.5GHz.
Prime95, Orthos órákig stabil. 3DMark06 hiba nélkül lefut.
Azonban ha elindítok egy játékot, esetemben: Call of Duty / Call of Duty: UO / Call of Duty 4 (Multiplayer módban mindet)
akkor perceken belül lefagy, megáll a kép, pár perc eltelik és megy minden tovább...
Valakinek van ötlete?? -
fastleslie
senior tag
A táp valóban nem egy minőségi darab, de előzőleg jól szuperált egy jóval erősebb konfigban, és csak a biztonság kedvéért lett lecserélve egy Chieftech-re. De azért semmi sem lehetetlen! Az alaplap sértetlennek tűnik, kondik épek... Az Orthos is kipróbálom, nem-e valóban a proci a ludas a dologban...
-
válasz
fastleslie #63 üzenetére
Marad...
Lehet még táp hibája is (ha pl. Vargáné és Tsa. vagy Codegen táp, akkor valószínű...).Egy rossz régi táp lehet hibás (szétszáradt kondik, túlmelegedett, elégett...).
Tápcserét is meg kell próbálni!
(Az Orthos-t nem csak a túlhajtás miatt célszerű futtatni, downclock miatt is lehet instabil a processzor. Ráereszted a tesztet 1-2 órára, ha hibás a proci úgyis kimutatja.)
-
válasz
fastleslie #61 üzenetére
Megoldások keresése:
memória hiba? - Memtest86
processzor hiba? - Orthos, Prime
alaplap hiba? - alkatrészek cseréje próba alapon (ha megoldható)3DMark nem kifejezetten profi tesztelésre való, nem sok minden állapítható meg belőle.
Orthos futtatása közben (8-9-es prioritásion elég futtatni) CPU-Z-vel és CoreTemp-pel figyleni kell a processzor feszültségét és hőmérsékelét.
Everest-tel lehet monitorozni (jó esetben) a gép hőmérsékletét (PWM-ek, chipset...).
Így szinte biztosan ki lehet deríteni, hogy mi baja a gépnek.
-
fastleslie
senior tag
Lenne egy nagy kérdésem: Egy Abit KG7-es lapban van egy GF3Ti200. Elsősorban netezésre lett összerakva, és olcsósága miatt 266MHz-es RAM került bele. Van még egy 2400+-os Sempron, ami mivel szorzólockos és a memória miatt csak 133MHz-ig állítható be 1333MHz-en ketyeg. Nekem így is tökéletesen elegendő lenne, DE:
rejtélyes okok miatt 3D-ben fagy. 3DMark 2001-ben a 2. és 3. teszt környékén. Ugyanakkor videokártya Stability Test-el gond nélkül izzasztható.
Az XP szerint a videokártya cseréjével kellene próbálkozni. Megtettem, egy GF4 MX440-es kártyával is ugyanúgy jártam. Próbáltam már memóriát is cserélni, videókártya drivert másikat, hiába! Nem a gép ára miatt, csak mint kihívás, már nagyon érdekel, mi a fene lehet a gond?! Lehet alaplap hiba? Vagy valami egészen más??? -
Primőr
aktív tag
Szerintem az ilyen bajokra lehet az megoldás, hogy a Biosban beállítjátok a VGA csatlakozó frekvenciáját, és nem auto-ra rakjátok.
-
casper1
tag
Az én gépem is szórakozik most csak úgy fogja magát és kilép a játékból vissza a windows asztalra mindenféle hibaüzi nélkül! Eddig ilyet ez a gép nem csinált. Mi lehet a bibi!
-
NoRb1k4
csendes tag
Még mindig nem jó valami...
A Dungeon Siege 2-t ugyanugy kidobálja winbe... ha kikapcsolom a VPU recover-t és nincs semmi túlhajtva... Sőt most kipróbáltam a Sudeki-t is és azt is ugyanugy kidobta. Annyi a pláne az egészben hogy van amikor szinte egyből. Van amikor meg nem is dobja ki (pár óra után) mert addigra már kilépek a gaméból. De más game pl: HL2 vagy GTA:SA simán megy minden hiba nélkül... Mi lehet a baj??? Valaki segítsen mert nagyon szeretnék ds2-zni!!! : -
toM517
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #51 üzenetére
Hali,
Hat nalam ennyire neznek ki veszesen a kondik, pontosan egy darab, egy ket kisebb folt latszik rajta. De gondolom az kesobb terjedni fog rajta es a vegen kipuposodik.
Elfogadhato osszeg alatt mit ertesz? Termeszetesen nem akarom, hogy garanciat vallalj ra, bizom benne, hogy nem rontod el nekem
Udv -
Csaba_20_
őstag
A következő képen elektrolit kifolyások láthatóak, a tied is ehhez hasonló? Bővebben: link
Ha igen, akkor minden bizonnyal cserére szorul a tied is. A képen látható alaplap átkondizását is én végeztem. Jelenleg arról a gépről írok, amiben az említett alaplap üzemel. Most már stabil, de egy nehezen beazonosítható hibája van.Lehet, hogy a teljes alaplapot át kell kondiznom, bár szerintem ebben az sem segít. A probléma, hogy a sajátgépet iszonyat lassan nyitja meg, fél perces várakozás kell hozzá, utána megint fél perc a meghajtókra történő kattintáskor. Azonban miután beléptem a meghajtó gyökérkönyvtárába, normális sebességgel tudok benne lépkedni. Mindezt csak abban az esetben csinálja, ha két winchester van a primary IDE-re kötve. Emiatt is gondolok még mindig táphibára(nem számítógéptápegység, hanem alaplapi tápfeszültséghiba). De legalább már nem dobál RAM hibákat és fut rajta a 3DMark2001 hiba nélkül.
Ha neked úgy megfelel az általam elvégzett kondizás, hogy a művelet során azért se vállalok felelősséget, ha utána használhatatlan lesz a lap, akkor megegyezhetünk egy neked is és nekem is elfogadható összegben. Ez ügyben e-mailben keress meg. Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy végzetes hibát tudnék elkövetni, de alaplapot csak ilyen feltételek mellett vagyok hajlandó javítani.
[Szerkesztve] -
toM517
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #49 üzenetére
Hali!
Te ismersz olyat aki ezt megcsinalna nekem? Vagy esetleg te nem ertesz hozza?
Mennyi penzembe fajna ezt megcsinaltatni?
Ha sokba akkor lehet inkabb ujjat kene venni, mert amugy is vannak gondjaim ezzel a lappal, csakhat a bovites az mar a64re lenne csak erdemes, azzal meg ugye pci-et is, legalabbis en mar csak azt.
Udv -
Csaba_20_
őstag
toM517 írta:
Az AGP port es a legfelso PCI slot kozotti egyik 16Vos kondinak a teteje rozsdafoltok lethatoak
Azok valószínüleg nem rozsdafoltok, hanem elektrolit foltok. Az említett kondenzátor egy elektrolit kondenzátor, szakzsargonban ELKO. Amennyiben kifolyt belőle az elektrolit, megváltoztak az elektronikai paraméterei is. Többekközt vesztett a kapacitásából és csökkent az átütési szilárdsága. Ezt a folyamatot a meleg levegő táplálja a legjobban. Hiába van sok ventilátor egy házban, ha nem megfelelő a légáramlás és nem minden melegedő alkatrész felől viszi el a hőt kellő mértékben.
Nemrég egy Acorp alaplapot kondiztam újra, de azon szinte minden kondenzátor ilyen állapotban volt. Még Windows-t se lehetett rá telepíteni, a BIOS-ban is kifagyott néha. Teljesen véletlen hibákat generált, mintha RAM hiba lett volna, de még annál is durvább.
Ha valóban kifolyt az elektrolit a kondenzátorból, akkor azt érdemes cserélni. Ezzel szakembert kell megbízzál és akkor se garantált a siker. Az alaplap többrétegű nyáklemez, ami igen érzékeny jószág. -
AMD!4ever
őstag
Az is egy processzor
Amugy a kingmax Hc Szerintem jó választás(nekem is ilyen van)
És én is ugytudom pont az én lapom nem csipi a d43-at ezt sokan is mondták már,de ezt a Kingmax kittet jol kezeli.
Én kitben vettem méghozzá a Mustrálban,ami azért nem egy tul jó hirű hely,de asszem mákom volt
Athlonxp-nél pedig a dual nem olyan nagyszám mert hiába probálsz egy gyerek szájába 4 cserkót betömni....egyszerre csak 1-2öt rág meg ugyis. -
toM517
aktív tag
válasz
AMD!4ever #46 üzenetére
A chipseten nem volt paszta kulonben,. de mostmar bosegesen van alatt.
Single mondban vannak immaron a ramjaim, es nem fagy a gepem.
Ebbe a lapba valami jo 2*512 ramot ajanlanal, kesobb a64 lenne, szoval arra is legyen jo.
En a Kingmax hc ramokon gondolkodtam, de nem vagok benne biztos, hogy jo valasztas lenne, mivel azokon is Hynix csippek vannak, most hynix d43as van 2*256.
Udv -
AMD!4ever
őstag
Okés,értelek.
ebben a hsz-ben amugy egy csomo dolgot leirtál ami fagyáshoz vezethet,
nemértek én annyir ezekhez de a kondin a rozsda sok jót nem jelenthet...
Nemtudnád a feszültségeingadozásaidat terhelés mellet loggolni?(nem biztos hogy táphibád van) az alaplap is kavarhatja a szart.
amugy milyen forro volt a proci paszta nélkül? -
toM517
aktív tag
Uuuuu....
Meg akartam valositani az otleted...
De csak most sikerult ujra a gepemet helyrepofozni...
Tortent ugyanis, hogy miutan kihuztam a 2 eszkozt es utana bekapcsoltam a gepem az IDE eszkozok felismeresenel lefagyott a gep. Gondoltam egyet szetszedem ugyis tele van porral a kicske, nomeg a chipset huto is tiszta por voltlevettem, es mivel most tettem eloszor, eszrevettem nincsen is alatta paszta, gyorsan tettem ala
Chaintech Rula. ( Mit jelent nForce 2 SPP
)
Mellesleg eszrevettem egy KURVA ZAVARO TENYEZOT!!!!
Az AGP port es a legfelso PCI slot kozotti egyik 16Vos kondinak a teteje rozsdafoltok lethatoak, procifoglalatkorulieken szerencsere nincsen
De most mikor elindult a gep ujra sikeresen annyira orultem neki, hogy nem huztam ki a 2 eszkozt ismet
Na vazze, ez forro volt
Kerek valami mas jotanacsot
Udv -
toM517
aktív tag
válasz
AMD!4ever #43 üzenetére
Na es az, hogy jatekokbbol kilep, azzal az uzivel, hogy a xxx leall ert valami hibat eszlelt, a kellemetlensegekert.... cimu dolog. ez is taphiba miatt lehet? kulonben a gamek jol futnak semmi dia meg ilyesmi, 1024*768 alt a tobbi cucc maxon.
Ennek ellenere megprobalom amit irtal
Es ha tudsz valami mas megoldast a bajomra legyszives kozold.
Szolok ha ez nem valt be
Udv -
Petya25
őstag
Nekem az egyik ismerősöm gépén volt hasonló tapasztalatom: állandóan kilépet minden játékból hibaüzenet nélkül. A Windows futott tovább rendesen. Benéztem a feladatkezelőbe és kb 30 a játékokkal feltett gamespy futott állandóan, ami ki akart menni a netre. Tehát ezekkel is csak óvatosan.
-
@Lacc@
csendes tag
[Szerkesztve] -
toM517
aktív tag
A ramjaim valszeg jok, vagy a masik sima 1X512es 400as DDR mopdul is szar, remelem nem. A meleggel nem kuszkodokTT A5000A hazam van 5 ventivel gondoskodik a megfelelo szellozesrol ( cpu kb 50C VGA szokott melegedni brutal modon, de szerintem ez normalis 9500@9700PRO-nal ) tuning csak a VGA-t jaratom 9700PROnak de az orajeleit nem igen huzom 277/270, igy csak 8pipe 256bit az extra kulonben az oraajel huzassal nem is igen erek el kulonosebb valtozasokat. a tapom Chief 360 nezd meg a konfigom lehet nem eleg neki de nem hiszem, az utolso ami az alaplap-gaz abban hiszek egyedul, de BIOS-t mar frissitettem rajta azota igaz kevesebbszer, de elofordul. Hogyan derithetem ki hogy az alaplap e a ludas?
-
@Lacc@
csendes tag
''nekem is ment 300w táppal 2 hdd + 2 optikai egység gond nélkül''
nekem is! -
cudar07
senior tag
sziasztok
nekem is random indul a gépem
de általába akkor ha nyomok valamilyen (OK) gombra
elvileg cégnél rendszergazdák nem találtak vírust.
előre is köszi
(kikapcsoltam azt az újraindítgatos valamit a sajátgépbe) -
AMD!4ever
őstag
válasz
BobChemistry #24 üzenetére
Na igen igazad lehet, csak nekem volt olyan a 300wattos tápommal hogy amikor dvd-t irtam és közbe kértem hogy a másik drive adja ki a tálcát (és persz közbe a másik két vinyó is zakatolt,na akkor volt a restart. azt nemond hogy az xp tudná hogy Na most van vége a tápnak és kékhalállal kiirom hogy vége a tápnak
(belehetne állitani bármit ott akkor is restart lesz)
Mert akkor megyek BILL-hez imádkozni! -
BobChemistry
őstag
kapcsold ki az automatikus ujraindítás menüpontot( sajátgép - tulajdonságok - speciális - indítás és helyreállítás)
ha baj van, akkor a kékhalál bejön, és a képernyőn kiírja a problémát
ezt javaslom mindenkinek, nálam segített fényt deríteni a hiba okára
az meg hogy kilép a gamékból, ram probléma lehet, esetleg túlhúzott cpu/vga -
Loretto
veterán
Átneveztem a témát. Kérlek legközelebb adj olyan címet ami kifejezi a problémát.Valami frappáns lényegretörőt.Ha ez nem jó amit adtam jelezd.
-
AMD!4ever
őstag
Hát nem biztos ,de a 3 vinyó +2 optikai drive + audigy2 lehet hogy megterheli a tápnak azt a részét ami ezekért felel,és ezért restartolgat randomban neked.
(véletlenszerüen)
Nekem a 300wattos coolink 2vinyóval +2optidrival kezdte ugyanezt csinálni.
Probáld ki hogy lehuzod az egyik vinyót +1 az egyik optikait. valszeg megszünnek a restart gondjaid.
A kattogás nem feltétlenül a végét jelenti,de elöfordulhat.
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
igen ez ismerős nálam is ezvolt,igaz twinmos ramokkal ,de a lap megegyezik.
szoval valoszinü a memoidőzitéseiddel lesz gond. min futnak most?
Amugy nekem is a mostani ramjaim,ha auto modba ismeri fel öket a windoz 2.5-4-4-8 (asszem) akkor fagynak és rosszab időzitésekkel is fagy. Viszont 2,5-3-3-7en simán tök jók dualban.
Egyébként a laphoz van egy topikBővebben: linkha gondolod nézz be hozzánk -
toM517
aktív tag
Hello,
Az lenne a bajom, hogy a gepem mar eleg regota olyanokat csinal,hogy magatol RESTARTOL veletlenszeruen.
A konfigom kulonben:
Chaintech Zenith 7NJS
Athlon 2400+ T-Bred
Chieftech 360W
Audigy2
RADEON 9500@9700PRO
2X256MB DDR 400 Hynix (szerintem nem a tuningbarat fajta d43)
Realtek LAN
Maxtor 120 7200
WD 180 7200 ( hasznaltan vettem es kattogni szokott, ez a veget jelenti a vinyonak? )
Samsung SATA 160 8MB 7200
TEAC 52X iro
TEAC 16x DVD olvaso
Tulmelegedestol nem tartok, van eleg venti a hazban. es a CPU is atlag 40-45 Terhelve 53-55 fok.
Szoval nem ertem mi lehet a baja, de gyakran csinalja es nagyon duhito.
Mindamellett szeretnem tudni lehet-e keves ennek a konfignak a Chieftech 360? Regen nem volt a SATA vinyo meg az Audigy2( ezek allitolag sokat esznek ), es akkor is csinalta mar. Valaki Pls HELP!!! -
NoRb1k4
csendes tag
A ramokkal valószínű jók! Mert single channelben működnek csak ha dualba rakom őket akkor csinálja azt a gép...
erre valami megoldás? mert azért jóval gyorsabb duálba! -
Konflikt
addikt
Beszélő a topic címe
Amugy sztemis a memoriákkal lesznek problémák... A prime95 fusson egy napig,(állisd ugy, hogy a memoriát, és a procit is tesztelje), alatta csinálhatsz bármit.
Ha hibázik, ki fogja írni.
[Szerkesztve] -
Sir John
tag
Valahogy lehet a 3dmarkot LOOP -ra állítani. Hagyd hogy fusson pár órát, és meglátjuk...
Volt már nekem oplyan hogy ''hidegen'' egyszer-kétszer lefutott a teszt, de a harmdiktól már elég meleg volt a rendszer ahoz, hogy fagyjon.
Az everest memtesztjét nem ismerem...Énmindíg memtest86-tal, szoktam.
Egy próbát megér, nem? -
Lala6
őstag
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Jóvanna, az nem neked ment
-
-
-
Lala6
őstag
válasz
antikomcsi #2 üzenetére
Vagy hibás memória, memtest86 ajánlott.
Amúgymeg idézet az alapelvekből:
''a topic címét gondosan válaszd meg:
kerüld a túl általános címeket (''Segítsetek plízzz!!!!!'') A cím pontosan, egyértelműen tükrözze azt, amit szeretnél.'' -
-
NoRb1k4
csendes tag
válasz
Winner_hun #3 üzenetére
400 W-os codegen táp, nem tuningolok.
-
Winner_hun
félisten
beírtam azt hogy ''fagy'' a keresőbe és adott pár topicot itt lehet válogatni
Bővebben: link
-
-
NoRb1k4
csendes tag
A következő lenne a problémám: Van egy Abit AV8-as lapom egy Asus 9600xt kártyám 2x 256 mb 400 mhz Kingstone ramom és egy 3000+ os Venice magos a64-em.
És az a gondom hogy amikor előszőr raktam fel az xp-t akkor vagy kikapcsolt a monitor vagy lefagyott a gép vagy ujraindult... nagynehezen sikerült megoldani ezt a problémát!
Most a windows normálisan működik, de! Ha jáccani akarok pl: Half-life 2, Doom 3, FEAR demo... akkor egy bizonyos idő után vagy lefagy a gép vagy ''a program szabálytalan műveletet hajtott végre és leállt'' üzenettel visszalép windowsba... Ha a GTA:SA-val akarok jáccani azt meg már akkor kidobja ha ujj játékot akarok kezdeni! Az eggyetlen játék ami eddig viszonylag normálisan ment az a Dungeon Siege 2 volt! Plz aki tud segitsen! Mi miatt lehet mi rá a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest