- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki pontosabb magyarázatot arra, hogy a Facebook hogyan, mi alapján választja ki kiket ajánljon fel lehetséges ismerősnek? Mert néha félelmetes dolgok megtörténnek.
Nekem van egyetlen egy profilom, amin kamu név és kamu adatok vannak megadva. Van ezen összesen 6 ismerősöm. Egy olyan ember, illetve pár közeli családtagja, akik egy teljesen elszigetelt részei az életemnek és semmilyen kapcsolatban nem állnak, nem is ismerik az életemben meglévő egyéb ismerőseimet, családtagjaimat, barátaimat, munkatársaimat, senkit. Ezt a profilt csak a velük való kapcsolattartásra használom, más profilom nincsen.
Namost azon már meg sem lepődöm, hogy szokott felajánlani ismerősnek olyanokat akik benne vannak a telefonom kontakjaiban vagy akiktől e-maileket szoktam kapni.
Viszont íme két ledöbbentő példa.
Nemrég külföldi kiküldetés során egy nap munkavégzés során több órát tartózkodtam egy olyan emberke közelében, akivel korábban soha nem találkoztam, soha nem volt közöttünk e-mail vagy telefonos kapcsolat, neve, adatai sehol nincsenek az eszközeimen megadva, elmentve. Másnap a Facebook felajánlotta ismerősnek ezt az embert.
Mégis mi alapján? GPS koordinátákat néz, és aki sokat van fizikailag a közeledben azt már ajánlja is?Másik eset, hogy pár hete egy 25 évvel ezelőtti osztálytársamat ajánlotta fel, akinek szintén semmilyen kontaktja nincs meg és 25 éve nem láttam.
És ezt mégis hogyan, mi alapján???Komolyan néha tényleg rémisztő dolgokat művelnek, jobb bele se gondolni, milyen szinten követik le az életünket...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest