- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
Agyasima #22293 üzenetére
már akkor is el lett olvasva meg anélkül is tudtam mi a problémád azért írtam hogy írd aposztróffal ha nem akarsz mindig cellát formázni szövegre. Nem tudom mit rugózol még ezen, utánajártál láthattad hogy vagy cellát formázol szövegre vagy amit még mondtam hogy aposztróffal írod(és akkor az aposztróf eltűnik, ez direkt azért van hogy szövegként tárolódjon amit beírtál) ennyi lehetőséged van...
ha meg tudtad hogy így is lehet akkor meg nem kell vicceskedő képeket beszúrni hanem vagy nem válaszolni vagy megköszönni azt hogy valaki írt neked egy másik alternatívát....
-
slashing
senior tag
válasz
Agyasima #22285 üzenetére
csak mondtam még mindig egyszerűbb ha nem csinálhatod meg oszlopkijelöléssel egységesen a szöveggé alakítást. Bár én nem tudom hogy milyen adat lehet az 5.05 mert ha ezt számként akarod használni akkor vesszővel kell írni. Ha meg mindig ponttal van írva a tizedes akkor a területi beállításoknál át kell állítani a tizedes osztást vesszőről pontra és akkor az 5.05-el lehet majd számolni de akkor valószínű hogy az összes eddigi táblázat nem lesz jó mert ott vesszős tizedes lesz illetve Mo-n vesszőt használ mindenki rá így ha kapsz egy táblázatot akkor ott is lehetnek érdekességek...
(#22284) Louro szívesen, ha ki akarod színezni az üres cellákat akkor itt azt így csinálhatod:
=ÉS(C$1<$A2;C$1>ELTOLÁS($B2;-1;0;))
ez lényegében annyit csinál hogy megnézi hogy az üres cella kisebb-e mint a kezdő dátumod illetve megnézi hogy nagyobb-e mint az előző sor végdátuma... ha két feltétel teljesül akkor piros lesz... Érvényessége ugyan az mint az előbbinek.
-
Agyasima
őstag
válasz
Agyasima #22278 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, de találtam választ a kérdésemre, bár megoldást nem. A lényeg, hogy ezt a "feature"-t nem lehet kikapcsolni sehogy.
MS fórumokon találtam:
So let me get this straight. Instead of coming out and stating the answer ("No, you can't simply turn the auto correct off"), you avoid answering the question, and state 1) How he is wrong for even wanting to do it in the first place, and that despite the inconvenience, Microsoft knows better then him and is forcing him to use workarounds, and 2) How to implement these workarounds, despite the fact that he clearly states in his question that he knows of them already.3/88 is NOT a date! (Excel changes it to 3/1/88) If you want to get technical about it, 1/4 is not a date either (nor a number), its a text string. It is inconsistent to change 11/4 into 4-Nov (11/4/2010) while 111/4 remains unchanged. What's the difference between those two text strings? One character. It is simple arrogance to assume that because a text string fits into a common format, that it must be interpreted as that format WITHOUT GIVING THE SIMPLE OPTION OF TURNING THIS AUTO-FORMATING OFF! It is frustrating that this happens. It is even more frustrating to know that it is trivially simple to include this as an option, and the reason that this was never included as an option is pure arrogance.
Since this question was never officially answered, I will ask it again:
Is there a way to turn off the auto-formatting "feature" in which Excel automatically changes anything that it thinks looks like a date into a date (registry hack, software patch, ANYTHING).
-
mdk01
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo 3
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- BMW topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged