Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- ASRock lapok általában
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
Szia,
Milyen Excel verziód van? Van Python gombod képletek menüben?
Milyen gyakran frissülnek a verziószámok?
Jelenleg nagyon sok adatban keres a képlet, miközben lehet hogy alig volt változás.
Amin el lehetne gondolkodni, hogy mondjuk az Excel megnyitásakor egy Power Query/Pivot segítségével meghatároznánk a receptekhez tartozó legutolsó verziószámot (ez egy keresési tábla lenne) és az egy FKERES/XKERES-el raknánk be a táblába. Ha szükséges menetközben kézzel lehet frissíteni keresési táblát.Az 54653-asban mutatott képlethez pár ötlet:
1) Többször használod ugyanazt a feltételt az A és B oszlopokra. Beszíneztem párszor.
A LET-et erre vezették be, ha van akkor érdemes használni. Ha nincs akkor lehet hogy jobb lenne a munkalapon ennek a képletnek az eredményét tárolni.2) A HAHIBA elhagyható, ha a SZŰRŐ-nek használod a 3. opcióját, üres esetén mit adjon vissza.
3) A SORBA.RENDEZ és EGYEDI megoldható egy lépésben is MS365-ben, elméletben gyorsabb. CSOPORTOSÍTAS.ALAP.SZERINT függvényt lehetne kipróbálni.
=CSOPORTOSÍTÁS.ALAP.SZERINT(FÜGG.HALMOZÁS(<lista>);;;0;0)
Itt valójában csak az első paramétert adjuk meg, a többit üresen hagyjuk, illetve a 0-val nem kérünk plusz mezőket.
4) Mivel a szűrőkben ugyanazon feltételeket használod ezért kipróbálhatod, hogy csak 1 db szűrőd van: SZŰRŐ(OSZLOPVÁLASZTÁS(L2:AG100000;1;4;7;10;13;16;19;22);feltétel)
Ahol a feltétel az amit az 1-es pontban említettem. Ez esetben nem szűrűnk üres értékekre. A kapott oszlopokat ez esetben egymásra kell halmoznunk, ami bonyolítja a dolgot. Ha nem kell dinamikusan csinálni, akkor ennyi:
=LET(talalatok;SZŰRŐ(<ide jön amit fentebb írtunk>);eredmeny;FÜGG.HALMOZÁS(OSZLOPVÁLASZTÁS(talalatok;1);OSZLOPVÁLASZTÁS(talalatok;2);<további oszlopok);SORBA.RENDEZ(EGYEDI(eredmeny)))üdv
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
No, amire leírtam végig is gondoltam.
SORBA.RENDEZ(EGYEDI())-vel készítettem egy gyűjtést a receptszámokról és mellé MAXHA-val kikerestem hogy melyik recepthez melyik a legnagyobb verziószám. A kérdéses tömbben soronként kerestem be fkeressel a leganagyobb verrziót, amit simán HA feltétellen ellenőríztem. Így nincs tömbkezelés, illetve csak minimális. Az fkeres azég gyors. A MAXHA pediglen védve van még egy HA(BQ="";"";MAXHA()) feltétellel, így az sem fog feleslegesen keresni ha az előszűrő miatt a 100.000 sor helyett csak néhány ezer sor van a tömbben.Köszönöm a figyelmet

föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50