Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dtpeter

csendes tag

válasz Delila_1 #5106 üzenetére

Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, de még egy kis plusz infóra szükségem lenne az összeadással kapcsolatban. Szóval kihámoztam, hogy hogyan kell változót felvenni, és valóban felismeri a keresett cellát, sőt, sima szöveget akár be is tudok írni. Csak a Sum függvényt nem bírom megadni olyan formában, hogy értelmezni bírja. Ha mindig ugyanazt a tartományt kéne összeadnia, akkor nem lenne gond, de ugye pont az a lényeg, hogy mindig máshol van az összeadandó tartomány utolsó cellája. Találtam valami R1C1 formulát is (pl. =SUM(R[-5]C:R[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.

Egyelőre itt tartok:

Dim vSor As Variant
    vSor = Range("A1").End(xlDown).Row + 1
    Cells(vSor, 1).Select

(Ennek az utolsónak nagyon örülök, mert egy másik táblázatomban nagyon jól jön, hogy a makró lefutása után lehet folytatni az adatbevitelt az első üres sortól)

Más: tud valaki ajánlani olyan irodalmat, amiből az alapokat el lehet sajátítani? Kb. 1 hete olvasgatok a témában, meg sűrűn nézem a súgót is, de még mindig nagyon úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok. Azt már látom, hogy borzasztó sok lehetőség van, de engem leginkább az egyszerűbb dolgok érdekelnének, csak kicsit összerendezve, hogy tudjam ki kivel van...

Új hozzászólás Aktív témák