-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtpeter
csendes tag
válasz
Delila_1 #5106 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, de még egy kis plusz infóra szükségem lenne az összeadással kapcsolatban. Szóval kihámoztam, hogy hogyan kell változót felvenni, és valóban felismeri a keresett cellát, sőt, sima szöveget akár be is tudok írni. Csak a Sum függvényt nem bírom megadni olyan formában, hogy értelmezni bírja. Ha mindig ugyanazt a tartományt kéne összeadnia, akkor nem lenne gond, de ugye pont az a lényeg, hogy mindig máshol van az összeadandó tartomány utolsó cellája. Találtam valami R1C1 formulát is (pl. =SUM(R[-5]C
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.
Egyelőre itt tartok:
Dim vSor As Variant
vSor = Range("A1").End(xlDown).Row + 1
Cells(vSor, 1).Select(Ennek az utolsónak nagyon örülök, mert egy másik táblázatomban nagyon jól jön, hogy a makró lefutása után lehet folytatni az adatbevitelt az első üres sortól)
Más: tud valaki ajánlani olyan irodalmat, amiből az alapokat el lehet sajátítani? Kb. 1 hete olvasgatok a témában, meg sűrűn nézem a súgót is, de még mindig nagyon úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok. Azt már látom, hogy borzasztó sok lehetőség van, de engem leginkább az egyszerűbb dolgok érdekelnének, csak kicsit összerendezve, hogy tudjam ki kivel van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Asus Rog Strix G16
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest