- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Delila_1 #3847 üzenetére
Teljesen képben vagyok ezzel kapcsolatban
Felajánlottam barátnőm apukájának, hogy megpróbálok neki segíteni egy két dologban. Vannak dolgok, amiket viszont én se nagyon tudok.
Nem tudom azt pl. meg lehet e valósítani, hogy:
- van egy függvény,
- kiszámolok képlettel egy értéket,
- odatesz egy (valamilyen színű) pontot a függvény görbéjére, ahol ez az érték található rajta.Ilyet meg lehet az Excellel oldani?
Konkrétumot is mutatok, ha nem érthető mit szeretnék vagy segít valamit.
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Delila_1 #3845 üzenetére
Köszi szépen.
A pü-s dolgot úgy oldottam meg, hogy két különböző cellába íratom az eredményt. Vagy egyikbe, vagy másikba kerül valami szöveg.
Egyik cella:
=HA(H1357<60;"ENERGIATAKARÉKOS";HA(ÉS(H1357>=60;H1357<=90);"KÖVETELMÉNYEKNÉL JOBB";HA(ÉS(H1357>90;H1357<=100);"KÖVETELMÉNYEKNEK MEGFELELŐ";HA(ÉS(H1357>100;H1357<=120);"KÖVETELMÉNYT MEGKÖZELÍTŐ";HA(ÉS(H1357>120;H1357<=150);"ÁTLAGOSNÁL JOBB";HA(ÉS(H1357>150;H1357<=190);"ÁTLAGOS";HA(ÉS(H1357>190;H1357<=250);"ÁTLAGOST MEGKÖZELÍTŐ";"")))))))
Másik cella:
=HA(ÉS(H1357>=251;H1357<=340);"GYENGE";HA(H1357>=340;"ROSSZ";""))
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Delila_1 #3842 üzenetére
=HA(ÉS(H1357<60);"ENERGIATAKARÉKOS";HA(ÉS(90>=H1357>=60);"KÖVETELMÉNYEKNÉL JOBB";HA(ÉS(100>=H1357>90);"KÖVETELMÉNYEKNEK MEGFELELŐ";HA(ÉS(120>=H1357>100);"KÖVETELMÉNYT MEGKÖZELÍTŐ";HA(ÉS(150>=H1357>120);"ÁTLAGOSNÁL JOBB";HA(ÉS(190>=H1357>150);"ÁTLAGOS";HA(ÉS(230>=H1357>190);"ÁTLAGOST MEGKÖZELÍTŐ";)))))))
H1357 mezőben az van, hogy 140. Azt hozza ki, hogy: KÖVETELMÉNYEKNÉL JOBB
Pedig azt kellene, hogy ÁTLAGOSNÁL JOBB.
-
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #3813 üzenetére
Ezzel az egymásbaágyazós dologgal már megoldottam...
=HA(HIBÁS(FKERES($A22;_classic_;2;HAMIS));HA(HIBÁS(FKERES($A22;_design_;3;HAMIS));HA(HIBÁS(FKERES($A22;_kieg_;2;HAMIS));"Béna vagy?";FKERES($A22;_kieg_;3;HAMIS));FKERES($A22;_design_;3;HAMIS));FKERES($A22;_classic_;3;HAMIS))
de azt hittem, van valami egyszerűbb megoldás.
-
ssrobi
csendes tag
válasz
Delila_1 #3757 üzenetére
kár
Viszont felmerült még egy kérdésem, amit szintén nem tudok megoldani
Ha van egy oszlopban mondjuk 600 sorban adat (legyen A oszlop), és vannak bennük ismétlődések, hogyan tudom kiszedni azokat a sorokat amik legalább egyszer szerepelnek, és mondjuk ezt átrakni ezeket a B oszlopba!?
Lehet egyáltalán ilyet?
köszi -
ssrobi
csendes tag
-
ssrobi
csendes tag
válasz
Delila_1 #3748 üzenetére
Azért persze csak lenne még egy kérdésem
Mi kell ahoz, hogy az utolsó celle alá lépjen, mert én oda ismét beillesztenék valamit
Illetve az alábbival mi a gond:
Range("A16:j" & ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count).Select
Selection.Copy
Worksheets("nyilvántartás").Activate
Cells(1,1).Select
Selection.End(xlDown).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=Falseés a Cells(1,1).Select-re mindíg valami hibát ír ki, azért mert magát a makrót induláskor egy másik lapról indítom, vagy leglábbis gondolom hogy azért
mit kéne tegyek, tudnátok segíteni?
köszike
-
chop
őstag
válasz
Delila_1 #3716 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszeru. Ahogy latszik, egy adatsorom van (X es Y koordinatakkal), es ezekhez szeretnem hozzailleszteni a betuket, hogy latszodjon, melyik adatpontrol is van szo.
A 1 3
B 2 4
C 5 9
D 5 7Tehat a koordinata rendszerben felveszem az adatpontokat es azt szeretnem, hogy az pl. az 1;3-as adatponthoz odairja, hogy A. A tobbihez hasonloan.
A feliratok fulon nekem sajnos nincs olyan, hogy "Felirat latszik", csak olyan kozul tudok valasztani, hogy:
- adatsor neve (ezzel nem vagyok elorebb, mert nem az osszese kell, csak aze az egy bizonyos ponte)
- x ertek
- y ertekA tobbi meg szurke.
-
Chiller
őstag
válasz
Delila_1 #3689 üzenetére
Hálásan köszönöm, ez nagyon jó!
Egyetlen pici gondom van, hogy elfelejtettem mondani, nem csak egy számjegyűek a számok, hanem vegyesen 1 és 2 számjegyűek, és így nem jó az '&' jel... Mivel pld
1 13 3 45 4 és 11 33 4 5 4 is 1133454-et ad ki, holott ugye más az alapérték...
Tudom, csak a gond van velem -
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #3651 üzenetére
Adtam címsorokat, hogy kimutatást lehessen készíteni az adataidból. A képen sárgával jelölt területet Tábla névvel láttam el.
A G2 képlete:
=B2&C2&D2&E2&F2
[Itt a kép] -
Okoska2
aktív tag
válasz
Delila_1 #3671 üzenetére
Probálkozok egy ideje de nem jövök rá hogy és hova kell berakni.
=SZUM(B8)+(D8-200)*10+(E8*1000)+K8 Itt ha a D8 (a D8-at is már az Excel számolja) egyenlő vagy kissebb mint 200 akkor hibát kapok. Mivel ritkán kapok 200-nál kissebb értéket eddig nem zavart. De jó lenne ezt is berakni nehogy egyszer ne vegyem észre és rossz eredméyt fogadjak el.
Szoval ha D8 kisseb vagy egyenlő 200-al akkor automatikusan irja át nullára.
Ebben segítsetek légyszi.Előre is köszi!
-
Ősember
őstag
válasz
Delila_1 #3643 üzenetére
azt még szeretném megkérdezni, hogy meg lehet-e azt oldani, ha "A" oszlopban van 1 sor kihagyás, de utána folytatodik, akkor is kiszámolja az összes számot? mert jelen helyzetben az van, hogy ha van egy sorkihagyás, akkor csak a sorkihagyásig számolja ki az eredményeket. válaszod elöre is köszönöm
-
Ősember
őstag
válasz
Delila_1 #3647 üzenetére
hello
megy rendesencsak egy gondom van... amikor éppen megcsinálom a makrot akkor teljesen jo minden, müködik pikk pakk akárhányszor csak akarom, de amint kilépek az excelböl és ujra használni szeretném nem inditja el a makrot arra hivatkozva, hogy tul magas a biztonsági szint. ha leveszem a biztonsági szintet egészen alacsonyra, akkor is azt irja, hogy a biztonsági szint magas.... valamit ötlet?
-
cortez25
senior tag
válasz
Delila_1 #3644 üzenetére
Lehet,hogy bonyolult voltam
Szóval egyszerű a kérdés, van egy ugyanazon táblában egy listám, mondjuk nevekkel 30 db név. Ezeket a neveket 5 számhoz akarom hozzárendelni, úgy,hogy a végére elfogyjanak, vagy ne lehessen ismételni őket, viszont az 5 számhoz különbözö mennyiségű nevet is lehessen rendelni.
Na addig eljutottam,hogy a listát a számokhoz érvénysítettem, de attól a lista mindíg felajánlja ugyanazokat neveket és akár egy számhoz többször is ugyanazt a nevet gördítem le. Na ezt nem akarom.
-
Ősember
őstag
válasz
Delila_1 #3643 üzenetére
nagyon keveset foglalkoztam excelel, igy megkérdezném, hogy hova irjam be ezt a kodot?
ha az alapértékek nem A1-ben lesznek majd, akkor ezt a sort kell modositanom, igaz?sz = (Cells(sor, 1) + Cells(1, 8)) * Cells(1, 7)
amennyit kivettem belöle akármilyen hosszu ez a lista ez végig megcsinálja majd a müveleteket, stimmt?
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
válasz
Delila_1 #3620 üzenetére
Viszonylag sokat keresgéltem tegnap, végül ez volt az a sok közül, ami némiképp megfelelne a célnak:
Sub SortAllRangeData()
' Place column header for temporary sort area.
Range("IV1").Value = "Numbers"
' Move numbers to temporary sort location.
For Each cell In Selection
Range("iv65536").End(xlUp).Offset(1, 0) = cell.Value
Next cell
' Sort numbers in ascending order.
Range("IV1", Range("IV1").End(xlDown)).Sort Key1:=Range("IV2"), _
Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
' Move sorted data back to original sheet location.
Selection(1, 1).Activate ' Make sure the ActiveCell is the
' top left of Selection first.
CCnt = Selection.Columns.Count
RCnt = Selection.Rows.Count
CellCnt = Selection.Cells.Count
Tcell = 2
For c = 1 To CCnt
For r = 1 To RCnt
Range(ActiveCell.Address).Offset(r - 1, c - 1).Value = _
Range("iv" & Tcell).Value
Tcell = Tcell + 1
Next r
Next c
' Clean up temporary sort location.
Range("IV1", Range("IV1").End(xlDown)).Clear
End SubEz viszont túl sok idő, mire lefut. A cél a kezelés kényelmesebbé tétele lenne, nem az, hogy akárhányszor hozzá van adva egy adat, mindig lefusson egy ilyen és rabolja az időt. Inkább a végén megcsinálom manuálisan a sorba rendezést mielőtt mentem.
-
lapa
veterán
válasz
Delila_1 #3622 üzenetére
ne érts félre, nem kritikának szántam. élvezettel olvasom a megoldásaidat, tegnap is jót tanultam a dir() function részirűl, az application.filesearch-ben nem tudsz attribútumokra filterezni pl.
az meg pláne tisztelendő, hogy ilyen aktívan hosztolod a kedvenc programom totyikját
-
FehérHolló
veterán
válasz
Delila_1 #3616 üzenetére
Ugyanaz a gép. Amíg nem zártam be, addig ment, amikor újra megnyitottam, már nem.
Egyébként a megoldás: eszközök -> makró -> biztonság -> magasról közepesre. Közben rájöttem.Tudnál még esetleg valamiben segíteni, ha nem vagyok nagyon a terhedre?
A fenti makróba mit kellene még beleírni a végére, hogy visszaugorjon abba a cellába, amit változtattam?
Ezt próbáltam a végére (End If elé) írni, de kifagy:
Range(Target.Column & Target.Row).Select
-
FehérHolló
veterán
válasz
Delila_1 #3607 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem értelmezi a makrókat, hanem az, hogy a magas biztonsági szint miatt letiltja a futtatásukat, amikor megnyitom az adott excel filet.
Hogy lehet a biztonsági szintet csökkenteni, vagy valami más megoldás van rá?
(Bekapcsoltam az általad említett két bővítményt.)
-
FehérHolló
veterán
válasz
Delila_1 #3582 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ennél viszont kicsit bonyolultabb a helyzet. Nekem valójában arra lenne szükségem, hogy ha B1:G1 tartományban módosul valami, akkor I1 cellába írja a dátumot, ha B2:G2-ben, akkor I2-be, satöbbi, az egész oszlopon keresztül.
Azt hittem, hogy a kérdésemre van olyan megoldás, amit ha egyszerűen végighúzok az oszlopon, akkor működni fog, ezért fogalmaztam pongyolán.
Ebben a komplexebb dologban is tudnál valami ötlettel szolgálni? -
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1 #3563 üzenetére
Így nézett ki eddig (Kiss EtelkaH001234ügyvezető igatgató (1)2007.11.06178)
Tehát a név a kód és a többi egy cellába került (előzőleg).Így amit átküldtél, azt teljesen átmásolta az F2-be és levágta az utolsó három számot.
Most pedig az lenne a jó, hogy a cellában lévő 2007 (majd) 2008-hoz tartozó dátum kerüljön egy másik cellába (a karakterek elhelyezkedését nem tudom megmondani, a név hossza miatt sem) (Ez azt jelenti, hogy az utolsó 10 karaktert (mert a dátum így néz ki: 2007.12.03) másolja át egy másik cellába!!!
-
chop
őstag
válasz
Delila_1 #3530 üzenetére
Megmondom miert kene nekem fuggveny.
Adva van egy ketoszlopos tablazat, aminek a masodik oszlopabol ki kell valasztanom a legkisebb erteket, es az elso oszlop ezen sorahoz tartozo erteket iratnam ki.Pl.
1 24
2 65
3 63
4 15
5 21Tehat kivalasztja, hogy 15 a legkisebb es kiirja a 4-est. Igy gondolom tiszta.
Namarmost,ezt a KERES fuggvennyel meg lehet frankon csinalni, viszont a draga csak akkor mukodik normalisan, ha a 2. oszlop adatai vagy novekvo vagy csokkeno sorrendben vannak, ha ossze-vissza, akkor kapok egy baratsagtalan #HIANYZIK hibajelzest. Sorrendbe nem rakhatom, mert igy_kell_lennie.Varom az otleteket...
Szerintem is alkalmazni kell tudni az Excelt, de hihetetlen, hogy ilyen aprosag nincs beepitve egy ekkora programba.
Kicsit tul kene am latni a kattintos dolgokon, jo dolog az automatizacio.
-
Chili7
őstag
válasz
Delila_1 #3514 üzenetére
Köszi!
Biztos benne vannak ezek a dolgok a súgóban, de valahogy sosem sikerül olyan szóra keressek, hogy kidobja a megoldást.
A köv. kérdésem, hogy: ha rögzítek egy oszlopot vagy sort, (ablaktábla rögzítése) akkor hogy tudom beállítani, hogy több oldalas nyomtatás esetén is mindíg ott legyen a lapokon a rögzített sor/oszlop. -
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #3501 üzenetére
Névvel akarok hivatkozni mindes sor első cellájára. A név pedig a sorok második cellájában találhatóak.
Konkrétan:
Ez egy árlista, melynek első cellája a cikkszám, a második pedig a termék egyértelmű neve. Van még több adat is egy sorban, de az most lényegtelen.Egy másik adatlapon van egy táblázat (megrendelőlap) amiben a Cikkszám oszlopban nyomok egy F3-at, mire felugrik a Név beillesztése panel, amiben kiválasztom a termék nevét... az pedig ugye a cikkszámra hivatkozik. Ezek után a cikkszám alpján a sor többi részét fkeressel kitöltetem.
Na most... a cikkszám azonosítja a terméket egyértelműen, ezért arra akarok hivatkozni valami barátságosabb névvel. Egyesével nem akarom megadni a több száz cikkszámnak a nevét.
tetszik érteni?Meg is lepődtem, hogy ilyen egyszerű makróval működnie kellene
-
Chili7
őstag
válasz
Delila_1 #3441 üzenetére
Ez így nem jó! Nem teljesül a min 100 abban az esetben, ha van valami érték A1ben. Mindenképpen az 1%-ot számolja.
Lúzer, a Te megoldásod se jó mert akkor sem teljesül.
Szóval a feladat az lenne konkrétan, hogy van egy ügyleti díj, ami az érték 0,1%-a, de minimum 100Ft.
Ebben kérném segítségeteket. A korábbi megoldás jó volt, csak ott a még a be nem következett ügyletek díjját is számolta.
-
Chili7
őstag
válasz
Delila_1 #3435 üzenetére
Lenne még egy kérés!
Az előbbi példánál maradva, meg kellene oldani, hogy ha A1-ben nincs érték, akkor ne csináljon semmit, vagy legalábbis ne legyen a minimum 100.Mert ha lekopizom több sorra a függvényt, és még nincsenek adatok, akkor ne számoljon tovább nekem ezzel a minimum 100-al.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest