-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jajj
csendes tag
Sziasztok!
Delila_1 szerintem Te tudsz majd nekem segíteni. Nem vagyok egy informaikai guru, ezt nézzétek el nekem. Adott egy munkafüzet. A10-től lefelé vannak nevek, melyekhez B10-től kezdődően számok tartoznak. Feljebb egy kisebb táblázat van(A2:I8), amelynek a megfelelő helyére nevet lehet írni. Ha ezt megteszem, kiírja a név mellé a hozzá tartozó számot a jobbra mellette lévő cellába, amit a B oszlopból vesz (sima fkeres). De egymás alá több név is írható. A problémám, hogy a nevekhez tartozó számokkal(amelyek fent a táblázatban a nevek mellé kerülnek) számításokat végez, és egy új számot hoz létre egy cellával odébb. Viszont én azt szeretném, hogy erre a megváltozott számra változzon lent a nevek mellé rendelt szám is. És ez, ha jól tudom körkörös hivatkozás lenne. Huhh, lehet, hogy ez így érthetetlen. Tehát:(név mező: bármilyen a listában szereplőt írhatok ide)-(a névhez tartozó szám)-(módosított szám)
(név)-(szám)
(név)-(szám)
stb.Ha pontosítás kell kérlek szóljatok!
Előre is köszönöm!!! -
Jajj
csendes tag
Szia!
Köszönöm a válaszod, megpróbálom kicsit pontosabban leírni.
Az A2:A8 csupán szöveg, nincs jelentősége. A B28 az a rész, ahová írhatom a neveket, és miután ezeket beírtam, megjeleníti a hozzájuk tartozó számot az E2:E8 tartmányban (a B5-be írt névhez való számot az E5-ben). C, D, oszlop nincs. A H2:H8 tartomány szintén számokat tartalmaz és állandó, nem módosul. Miután beírom a neveket a B28-ba, az I2:I8 celláiban minden névhez további számok kerülnek (itt az E2:E8 tartományban szereplő számokkal számol. G2:G8 pedig E2:E8;H2:H8;I2:I8 tartományok alapján végez számításokat, és ad egy új számot. Persze az egész csak akkor működik, ha minden név mezőt kitöltök és mindegyikhez tartozik egy szám. És a forrás A1050, itt vannak a nevek az A oszlopban, és mellettük B oszlopban a számok.
Azt szeretném, ha miután minden név mezőt (B28) kitöltök, az új szám, ami G2:G8 tartományban jelenik meg (B3-hoz G3-ban stb.), szóval ez a szám kerüljön a megfelelő név mellé A1050 tartományba. Azaz, itt írja felül a régit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Bestbuy játékok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest