- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
Szia,
Ellenőrízd le a képletet, mert nálam ezen adatsorokra is jónak tűnik.
Q12-es cellában ez a képlet:
=HA(HA(MINHA($N:$N;$E:$E;$E12;$F:$F;"elvégezve")=MINHA($N:$N;$E:$E;$E12;$F:$F;"lehetőség*");DARABHATÖBB($E$2:$E12;$E12;$F$2:$F12;"lehetőség*")>1;HAMIS);"x";"")
Az O-oszlopra nincs ezen képlethez szükséged.
üdv
-
Mutt
senior tag
Ezzel menni fog segédoszlop nélkül:
=HA(HA(MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"elvégezve")=MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"lehetőség*");DARABHATÖBB($E$2:$E2;$E2;$F$2:$F2;"lehetőség*")>1;HAMIS);"x";"")
Kérdés:
A mintádban a P12-es sorban van X, pedig az elvégezve és a lehetőség napja nem azonos.
A napot nem is kell akkor figyelni? -
Mutt
senior tag
Szia,
Arra lenne szükségem, ha egy "azonosítóból" több is van és ... a kritérium oszlopban az „elvégezve” szó, akkor ... csak egynél jelölje meg az utolsó oszlopban a sort mondjuk egy x-el. És csak azok közül, ahol a „lehetőség 1-6” megnevezés van. A „nem érdekes”-t ne figyelje.Illetve még azt is figyelni kellene, hogy azonos napon történjen.
A
=MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"elvégezve")
képlet megmondja, hogy egy azonosítónál melyik napon került beírásra az "elvégezve" szó.A
=MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"lehetőség*")
képlet pedig megadja a napot az azonosítóhozHa ez a kettő érték azonos, akkor már csak a duplikációt kell megjelőlni. Mivel csak 1x szeretnéd az azonosítónál a jelőlést, a
DARABTELI($E$2:$E2;$E2)=1
képlettel megkeressük az első előfordulását az azonosítónak és oda teszünk egy x-et.A fenti három képlet egybe gyúrva és O2-es celléba írva:
=HA(HA(MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"elvégezve")=MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"lehetőség*");DARABTELI($E$2:$E2;$E2)=1;HAMIS);"x";"")
Ps. Ha az azonosítónál nincs se elvégezve, se lehetőség akkor is egyezés lesz. Ha ilyen eseted van, akkor
még egy plusz ellenőrzést kell betennünk ÉS függvénybe csomagolva:MINHA($N:$N;$E:$E;$E2;$F:$F;"elvégezve")>0
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Próbáld meg a következőt:
Egy segédoszlop első cellájába a következő képletet írd be:=Darabteli($A$1:$A$500000;$A1)
A tartományt természetesen a sajátodhoz igazítsd.
A képletet húzd végig a segédoszlopon.
Majd a segédoszlopra tegyél szűrőt, a szűrő értéke >1
Ezzel megmaradnak azok a tételek, amelyek azonosak.
Esetleg megpróbálkozhatsz azzal is, hogy sorbarendezed az azonosítókat. Ekkor a segédoszlop képlete:=HA($A2=$A1;"Azonos";"Más")
Ezt mint látod a második cellától kell indítani és lehúzni a segédoszlopon.
Erre a szűrő értéke Azonos.
Talán ez elég elindulásnak.Üdv.
-
ny.janos
tag
Szia!
A probléma az, hogy az egyes százalékos értékek átlaga nem egyezik meg az értékek összegének átlagával (csak akkor egyezne meg, ha ugyanazon személynél az összes eredmény1 érték azonos lenne.
A hibát ott követted el, hogy az E oszlopod értékeit tartalmazó mezőt nem kell felvenned a kimutatás értékei közé. Helyette csak az eredmény1 és eredmény 2 mezőt szerepelteted itt, majd a kimutatáson állva a beállítások menü - számítások - mezők, elemek és halmazok - számított mező pontot választod. Itt már boldogulni fogsz szerintem.Ma is tanultam valami újat, mert ezt én sem ismertem eddig, de nekiálltam kutatni, hogy csinálhatta Delila_1.
-
Delila_1
veterán
Bocsi, csakis a lényeget nem írtam le.
A kimutatásban állva létrehozol egy számított mezőt. Beállítások | Képletek | Számított mező. Itt címet adsz neki, ami nálam Százalék. Képletnek megadod az érték2 / érték1-et. Az új mezőt behúzod a Kimutatás mezőlista értékeihez, és százalékra állítod a statisztika módját.
-
oke
senior tag
Már annyi is elég lenne, ha azonos munkafüzetbe meg lehetne oldani a nyíllal való jelölést:
Így kellene az összehasonlítás
B6 --> M6 ---> B6-ba kerüljön a nyíl
B7 --> M7---> B7-be kerüljön a nyíl
.
.
B40 --> M40Illetve
C6 --> N6
C7 --> N7
.
.
C40 --> N40Sajnos az nem működik, hogy megcsinálom 1x feltételes formázással, majd formátumot választok. Nem enged relatív hivatkozást. Megpróbáltam név megadással "átverni", kijelöltem a M6-M40-ig a cellákat, Az abszolút hivatkozást átállítottam relatívra és feltételes formázásnál képletként behívtam, úgy tűnt működik is, de a nyilak össze vissza vannak, ha valahova belekattintok, átállítódnak
.
-
ThoLy
csendes tag
Szia!
Én úgy csinálnám, hogy létrehoznék egy "segédtáblát" egy másik munkalapon ahol összefűzném az "E" és az "N" oszlop tartalmát, majd kivenném belőle a duplikálásokat (Data fül ismétlődések eltávolítása), majd darabtelivel megnézném, hogy melyikből van több mint 1.
Azután ráeresztenék egy makrót, ami ha a darabteli függvény értéke >1 akkor megkeresi a "duplikált" sorokat, és átszinezi a cella tartalmát.A makrós formázás kódja szerintem valami ilyesmi lenne:
for i=1 to segédtábla vége
if darabtelifüggvényértéke > 1 then
keresési érték = összefűzott érték
for j=1 to adatok_vége
if worksheets("adatok").cells(j,összefűzött adat oszlopszáma)=keresési érték then
worksheets("adatok").range("A"&j&":"#"N"&j).font.color=vbRed
worksheets("adatok").range("A"&j&":"#"N"&j).interior.color=RGB(255,0,0)
end if
next j
end if
next iA range kijelölésben nem vagyok biztos, hogy így jó, de ha szükséges este utána tudok nézni (és nem mond valaki okosat addig)
Ui.: A kód valoszínűleg elég hosszan futna, de hirtelen ez jutott eszembe.
Uui.: A segédtáblát is meg lehetne csinálni makróval. (esetleg próbáld a makró rögzítése funkciót a Fejlesztői fülön)Kérdés esetén állok rendelkezésedre.
Üdv,
ThoLy -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"de "szebb" lenne. ha a felesleges oszlopok/cellák nem lennének."
Ugye tudod, hogy cellát önmagában nem lehet "eltüntetni", csak a cellát tartalmazó egész sort vagy oszlopot?
Ha jól értem, akkor a példádban szereplő C-H oszlopok adatait szeretnéd áttenni egy db oszlopba, illetve a többi oszlopot szeretnéd "láthatatlanná" tenni.
Ez makróval biztosan megoldható. Nem tudom, Google Excel mit szól ehhez.
Szóba jöhet még az Index - Hol.Van függvény páros (angolban Index - Match), már ha egyáltalán van ilyen lehetőség benne.Üdv.
-
Pakliman
tag
Szia!
Ha ez egy folyamatosan bővülő lista és nem olyan, amivel csak most az egyszer kell bármit is csinálni, akkor a C oszlopba beírod: =A2 & " " & B2, a D oszlopba kerül az általam jelzett függvény (átalakítva):
=HA(DARABTELI(INDIREKT(CÍM(SOR();3)):$C$1000;C2)=1;C2;"")Ha csak most kell vele számolni, akkor lásd: [(#36485) Fferi50]
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
Nem az a baj, hanem az, hogy nem vettem figyelembe a sortörlések alapszabályát. Eszerint a törlési ciklust az alsó sortól felfelé kell indítani.
Sub Torles()
Dim sor As Long, usor As Long
Application.ScreenUpdating = False
usor = Range("A" & Rows.cunt).End(xlUp).Row
For sor = usor To 2 Step -1
If Cells(sor, "J") = "-" And Cells(sor, "G") <> "Alma*" And _
Cells(sor, "G") <> "Körte*" And Cells(sor, "G") <> "Narancs*" Then _
Rows(sor).Delete Shift:=xlUp
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Delila_1
veterán
Próbáld ki ezt:
Sub mm()
Dim sor As Long, usor As Long, WF As WorksheetFunction
Dim ter As Range, CV As Range
Set WF = Application.WorksheetFunction
If WF.CountIf(Columns(7), "Alma*") + WF.CountIf(Columns(7), "Körte*") _
+ WF.CountIf(Columns(7), "Narancs*") > 0 Then
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=10, Criteria1:="-"
usor = Range("J" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Set ter = Range("G2:G" & usor).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
For Each CV In ter
If CV <> "Alma*" And CV <> "Körte*" And CV <> "Narancs*" Then _
Rows(CV.Row).Delete Shift:=xlUp
Next
usor = Range("J" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=10
End If
End Sub -
sztanozs
veterán
gondolom nem Sheet1 a munkalap objektum neve.
Ehelyett ez kell:
Worksheets("Munkalap neve").ChartObjects(1).Activate
Ha több chart is van a sheet-en akkor lehet, hogy a ChartObjects(1) helyett (2) vagy nagyobb szám kell.De ugye az is megvan, hogy a következő sorban is a helyes referenciát kell adni. Oda mutasson, ahol a felirat értékek vannak és pontosan annyi legyen (és olyan felosztásban), amennyi sor és oszlop van:
ertekek_tabla = "B8:E11" -
sztanozs
veterán
2003-ban is van ilyen. Beállítod, hogy mutassa az értékeket az oszlopok felett és egyesével belekattintva meg tudod változtatni annak az értékét.
Makróval:
Sub Feltolt()
Sheet1.ChartObjects(1).Activate
ertekek_tabla = "B8:E11"
sor = Range(ertekek_tabla).Row
oszlop = Range(ertekek_tabla).Column
Dim c As Range
For Each c In Sheet1.Range(ertekek_tabla)
ActiveChart.SeriesCollection(c.Row - sor + 1).Points(c.Column - oszlop + 1).DataLabel.Text = c.Value2
Next
End Sub -
föccer
nagyúr
-
lappy
őstag
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Kicsit munkásan meg lehet csinálni néhány lépésben.
1. Kijelölöd az oszlopot - adatok - szövegből oszlopok - a megjelenő párbeszédpanelbe elválasztójelnek kiválasztod a szóközt. A cél legyen egy-két oszloppal arrébb ugyanazon a munkalapon.
2. Az így létrejött oszlopokat egymás alá másolod - lehet kivágás beillesztés is, hogy ne maradjon a helyén semmi - a cél első oszlopát folytatva. (Legyen ez az Y oszlop)
3. Átmásolod ezt az oszlopot ismét új helyre (legyen ez most az AA oszlop) majd
- adatok - ismétlődések eltávolítása ebből az új oszlopból.
4. Az új oszlopot sorbarendezed - így látni fogod, hogy olyan szavak benne maradtak, amelyek végén írásjel volt - ezeket ki kell törölnöd (vagy ha egyedül van, akkor nem fontos).
5. A mellette levő oszlop első cellájába beírod a képletet : = darabteli(hosszú oszlop; előző oszlop első cellája & "*") azaz a fenti jelölésekkel az AB1 cellában a képlet =darabteli(Y:Y;AA1 & "*")6. Ezt a képletet végighúzod az oszlopon.
Üdv.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
-
-
EmberXY
veterán
Van egy ötletem:
Kijelölsz egy segédoszlopot, szöveg formátumot adsz neki, oda bemásolod a %-os értékeket.
Ezután ahová végül kerülne, azt az oszlopot is először szöveg formátumúvá teszed, majd az első cellától kezdve alkalmazod a =HELYETTE(A1;"%";"") függvényt, ahol értelemszerűen az A1 helyére a segédoszlop első cellája kerül, ahol érték van, majd ezt végigmásolod az oszlopon, ekkor minden érték végéről lekerül a %, majd ezután szám formátumúvá teszed az oszlopot, a segédoszlopot meg törlöd. Kicsit talán körülményes, de szerintem működik, más nem jut eszembe.(Innen vettem az ötletet...)
-
Delila_1
veterán
Nálam az első táblázatod a Munka1 lapon van, az alatta lévő a Munka2-n.
A Munka2 lap D2 cellájának a képlete
=INDEX(Munka1!$A$1:$AY$20;HOL.VAN($A2;Munka1!A:A;0);HOL.VAN($B2;Munka1!$2:$2;0))
Az INDEX függvényben a tartomány (Munka1!$A$1:$AY$20) mérete az igazi tartományod legyen.
-
Grodd
tag
Egy fontos dolgot nem írtál: excel verziószáma?
CSak mert Excel 2016-tal vagy 365-tel (korábbi verziókon Power Query bővítménnyel) ezt viszonylag gyorsan és fájdalommentesen össze lehet dobni, ha viszont egyik sincs, maradnak a sima worksheet függvények (esetleg pivottal kombinálva, de csak pivottal nem fog menni), Úgy viszont eléggé agyrém lenne. (bár megoldható)Egyébként egy dolgot árulj el: ez mire jó?
CSak mert az életben nem nagyon tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol ilyesminek értelme lenne, (bár biztos az én képzelőerőmmel van gond). Mintha egy betépett excel oktató írta volna a "feladványt" kínjában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged