-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fferi50
üzenetére
közben kibogoztam, a do/loop felesleges volt, mert az i-j-k meghatározza az x maximumát.
ezzel nagyon sokat gyorsult, de még mindig aránytalanul lassú volt (lássuk be 5k sort kitölteni nem nagy kaland, viszont eltartott volna legalább fél órát úgy becsültem a részeredmény alapján)
gugliztam közben, hogy mi lehet még az ok, és valóban, mivel sok és bonyolult képlet van a munkafüzetben ezért ha azokat újraszámolja lépésenként, az megint csak rendkívül lelassítja a folyamatot.
erre találtam ezt a párost:
Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.Calculation = xlCalculationAutomaticígy végül:
Sub Kitolto()
Application.Calculation = xlCalculationManual
x = 1
For i = 1993 To 2014
For j = 1 To 3
For k = 1 To 76
Cells(x + 1, 2).Value = i
Cells(x + 1, 3).Value = ThisWorkbook.Sheets("Valami_tábla").Cells(2, j + 1).Value
Cells(x + 1, 4).Value = ThisWorkbook.Sheets("Valami_tábla").Cells(k + 2, 1).Value
x = x + 1
Next k
Next j
Next i
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End SubEzzel 1-2 másodperc alatt lefutott szépen.
egyszerű feladat, biztos meg lehetett volna oldani sokkal elegánsabban is, de egyelőre kb. 10 utasítást ismerek makróul

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- DELL Precision 3420 (SFF),i5-6600,8GB DDR4,128GB SSD,Nvidia Quadro K420 2GB VGA,WIN11
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 3: i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest