Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
sima liba. jo lett? tovabbi sok sikert minden iden erettsegizonek!
-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
igen. emelt szinten 60%-tol, kozep szinten 80%-tol kapsz ECDL-t. mondjuk azt mar nem tudom hogy ez alapismeretekre is vonatkozik?

-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
az szep lesz..
sok sikert hozza! 
-
KMan
őstag
grat mindenkinek az eredmenyekhez es sok sikert a szobeikhez!

-
KMan
őstag
válasz
Senki_1988
üzenetére
ha egy picit visszaolvasol, eszreveszed hogy volt mar hasonlo kezdemenyezes es mar osszedobtunk egy ket hasznos cuccot.
-
KMan
őstag
Apropo emelt irasbeli (ill. gyakorlati) eredmenyeket lehet mar tudni?

-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
azt viszont meg mindig nem ertem hogy miert nem volt ''eleg'' az emelt kozism?
vagy olyan a suli ahova jeletkeztel hogy kell nekik az alapism? es ha mar lud legyen kover egybol emeltre mentel? 
-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Villoghatsz nekem is 90% lett a kozismeretim
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KMan
őstag
screamm feltettem az FTP-d re az altalam kidolgozott idei jel es kod tetellt (vigyazat! kemeny tetel!) mostmar a Te feladatod lesz, hogy ossze ollozd HolyDay tetelevel. Az enyem kicsit hosszabb, egy vegzos mernok info-ssal lett egyeztetve.
-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Amugy Te miert valasztottad az alapismereteket a kozismereti helyett?

-
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
csak en maximalista vagyok es vhogy mindenre szeretnek kifogastalan valaszt adni. na ilyenkor elkezdek az alapoktol gondolkodni dolgokon, hogy hogy is van ez, es ezzel megy el az ido.
bar a tippmix is egy megoldas...
TTF?
amegmi? -
KMan
őstag
van persze. sajnos hivatalos doksit nem talaltam a temarol, mert az om.hu lehet hogy csak szamomra de eleg kibogozhatatlan, de alt. attol fugg hogy hogy jonnek elotted az emberek (azaz mikor kerulnek sorra az elobb huzott tantargybol). Felkeszulesi idod nagyban fugg attol is, hogy mennyi idot kepes az elotted sorban kovetkezo vizsgazo mondani/eloadni.
Egy szo mint szaz kb 20 perced biztos lesz atgondolni a dolgokat, erdemes ezt az idot egy gyors vazlat osszedobasara forditi. Tehat el ne kezd nekem szo szerint leirni a mondatokat aztan vegig a laprol felolvasni, mert arra utnek
papirra hogy felsorolas (a'la Word RulZ) es ami a lapodon van az csak tampont es teged segit hogy mi a kovi dolog amit meg kell emlitened.
En spec ugy csinaltam tavaly minden targybol, hogy megirtam ezt a bizonyos vazlatot, kiemeltem a nagy temakorok cimet es a felelet elott ezeket nekik beolvastam, hogy mindenki kepben legyen. Pelda: ''Az eloadasomat a kovetkezokeppen epitettem fel: eloszor a ......-rol fogok beszelni es ehez kapcsolodoan a ..........-rol, es ezt igy vegig. Ez eltarthat ugy 2 percig. Ezzel egyreszt ''idot nyersz'' mivel nincs min ido csak max, amit nem lephetsz tul, es ha azt a max 15-20 percet vegig dumalod es ne m is hulyeseg amit mondasz, akkor az jo pont. Erdemes lehet pl. egyes fogalmaknak a nyers es szaraz definiciok MELLETT egy egyszeru peldat is felhozni. Ez azert lehet jo, mert ha kozep szinten mesz a tobbi tanar szamara is elvezetes''ebbe'' teheted az amugy kinainak tuno info szobelit. itt matematikai peldakra gondolok, mivel vmilyen szinten a matekhoz meg a tori tanarok is ertenek. -
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
bocsesz, rosszat linkeltem. errol van szo: [link]
innen pl: ''szuperskalar technika parhuzamos csovonalai'' es ''TTF'' (nem TFT)
ja es az elso reszre sztem a 60 perc keves. -
KMan
őstag
Kivancsi vagyok en is az idei kozep infora. Elobb megnezem az idei emelt alapismereteket

-
KMan
őstag
tipp: rovid ujju ing es zakot le

Rajtam tavaly a nyomas annyi volt, hogy az irasbeli utan max pontos szobelit kellett csinalnom (30/30) ahoz, hogy osszetettben elerjem a 90%-ot, ami max pontot jelent a felvitelimen. Ha 29 pontos szobelit tettem volna a 30-bol akkor mar 89% lehetett volna az osszetettem. Es lass csodat megcsinaltam.
mondjuk kb 2 het tanulas az emelt szintu tetelekkel es nem a kozepszintuekkel. Nem lesz gond csak figyelj oda. -
KMan
őstag
meg akkor sem dol ossze a vilag, mivel kesobb fogsz tudni ismetlo vagy szintemelo vizsgat tenni akar szinten elorehozottkent is. meg van egy csomo idod es lehetoseget, readasul ha jol tudom most mar 4 (?) erettsegi idoszak is kinalkozik, szval lesz meg lehetoseg a javitasra ha ez esetleg nem ugy sikerul ahogy varod.
SOK SIKERT!!! (ja es ami a lenyeg: ha vmit kapasbol nem tudsz, ne alj le vele hanem skip) -
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
en most kezdtem atallni C-rol pascalra es mit ne mondjak minden ismerosom szerint a pascal az a nyelv, amivel mindent tok konnyen meg lehet valositani. Namost vagy en vagyok a hulye, de szarakodok vele rendesen
multhet ota orjongok a pascalos topicban
hozzavatolegesen se emlekszel semmire?
LOL
laci en ezt irtam tavaly, nem volt vmi tul nagy durr, ha van idod nezd at!
[link] -
KMan
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
hat ja az emelt info alapism az az, amire meg nekem is nagyon durvan el kellene kezdenem tanulni, ezrt se mertem bevallalni. mik voltak? meselj. fennt van mar om-en vagy csak holnaptol lesz?
-
KMan
őstag
powerpoint-bol egy dolog volt amivel anno engem meg lehetett fogni, megpedig az hogy hogyan kell egy kep hatteret atlatszova tenni. Nezetmunu/latszik a kep eszkoztar/es azon lesz egy ecset. A szokasos word-os dolgot kerdezhetik powerpointbol ami semmi extra. Alakzatokat biztos be kell majd iktatni. Animalast es az attunest azert vizsgald at. Diavetites beallitasok pl. idozites is kelleni fog.
Weblap. Kertel FrontPage-et mikor jelentkeztel? En anno kertem es be is szoptam mivel nem adtak igy Word-ben kellett dolgozni. Namost ott RGB-zni hatteret mar nem annyira moka. raadasul a hivatkozasaim is osszegabajodtak, mivel a kesz munkadat nem azon a gepen javitjak ahol te dolgozol, hanem elviszik onnan. Ezen buktam sum 2-3 pontot anno a html-en ami bosszanto. Itt szinten elojonnek a jol megszokott Word-os dolgok mint pl. Oldalbeallitas, tablazotok, kep es szoveg beillesztese es formazasa, sata. Persze ha html-t progizol akkor az mas kerdes.
Access: kozepszinten aza makod hogy nem CSAK a lekerdezesekre mennek ra. Pl. iden emelt infon CSAK lekerdezes volt es ha jol lattam kb az osszes fajta. (Volt tablakeszito, hosszafuzo, frissito is). Na most kozep szinten valszeg csak valaszto volt. Asszem. Hogy nem csak lekerdezes lehet az azert lesz majd neked jo, mert a 30 pontos adatb-bol ugy 7-8 pontert kell majd a vegen jelentest/kimutatast/diagrammot csinalnod, ami ajandek. Lekerdezesekrol a feltetelvizsgalat lesz a lenyeg, pl. a Like ''xy*'' vagy ''*xy'' vagy ''y![x]y'' ilyesmi. Fuggvenyek kozul sum, groupby, avg, min, max, count ezek nagy valszeg lesznek, erdemes a Where-t is atbongeszni hogy ne ott kelljen elesben rajonnod hogy hogyan is mukodik. CTRL-F2 ezt nem gyozom kihangsulyozni, a kifejezesszerkesztore bizti sukseged lesz. Segedlekerdezesik is elojohetnek, bar nem emlexem hogy tavaly nekem mi volt kozepszinten. Mindjart at is olvasom
de kivancsi lettem. 
kicsit hosszu lett de nyugodtan kerdezz meg szivesen segitek. -
KMan
őstag
válasz
Azazello-
üzenetére
tanga papucs (szigoruan zwack unicum promocios reklam termek), melle persze terdig ero, kotelezoen feher zokni, 3/4-es repas komosott farmer a 60-as evekbol, es feher izom ujjatlan a'la Vin Diesel es szalmakalap.
Fekete oltony, nyakkanedo, lehet szines ing is, de akkor mindenkeppen egyszinu. Szobelire mar inkabb feher ing. -
KMan
őstag
kozep vagy emelt szinten mesz?
probaerettsegit a www.felvi.hu -n talalsz. valamint nezd meg az eddigi (asszem 4 volt) feladatsorokat tavalyrol.
access: !!! CTRL-F2 !!! figyelj a segedlekerdezesekre ill. a segedfuggvenyek hasznalatara. alap. CTRL-F2 ez alap. Almodbol hajnali 4 kor agyuval keltve is ezt kell nyomnod csipobol.
amivel szivathatnak: egyszerre ket kulcs, es neked kell a kapcsolatokat meghataroznod.
excel: ha a fuggvenyek mennek akkor ok. a durvabbak valszeg fuggveny egybeagyazasok lehetnek. Foleg a HA fv-nel szeretnek, hogy igaz-hamis agra vonatkozoan is egy-egy fuggveny szamoljon tovabb. Ami excel-ben szivataskent elojohet meg, az az iranyitott szuro hasznalata. Tobbi sima liba. (formazas,diaggram,blabla) -
KMan
őstag
Nekem ki van dolgozva szobelire az emelt szint infobol meg tavalyrol, ha kell atlokom, vagy ide berakom es mindenki orulhet. Tavalyhoz kepest nincs valtozas tartalmilag ahogy megneztem, csak a tetelek vannak mashogy szamozva.
-
KMan
őstag
Mar biztos alszanak a holnapi magyarosok. Vagy nem birtak a nyomast es elajultak

-
KMan
őstag
Ezek kerlek a legelsonek kiadott minta feladatsorok kb 3 evvel ezelottrol, azok amelyeket a hivatalos probaerettsegi feladsorok elott tettek kozze. Tobb eve elerhetoek iden lekozoltek oket a sarga konyveben, amiben a ketszintu erettsegi irasbeli es szobeli temakorei szerepeltek bontasban. Mellenyultal

-
KMan
őstag
En azt hallottam hogy targyankent es ezen belul szintenken tobb feladatsort gyartottak le elore. Az adott targy nap reggelen pedig random sorsoljak ki hogy melyik is legyen kozuluk es azokat szallitjak le aznap hajnalban.
-
KMan
őstag
Itt amugy mindenki kozep szinten megy? Ketlem hogy emelt szint elo kerulne, masreszt az a targy ami nem felvetelid, kozepszinten nem is kerdeses a kettes. Pontduplazassal pedig ugye az nem szamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

sok sikert hozza! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

jo pihit!

multhet ota orjongok a pascalos topicban