Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thaler2
senior tag
[link] Ez az oldal nem igen akar bejönni, épp néztem a számlálóját, hát percenként egy 1000est fordult

-
KMan
őstag
En azt hallottam hogy targyankent es ezen belul szintenken tobb feladatsort gyartottak le elore. Az adott targy nap reggelen pedig random sorsoljak ki hogy melyik is legyen kozuluk es azokat szallitjak le aznap hajnalban.
-
sanyixXx
senior tag
az ilyeneket rühellem nagyon:
http://www.erettsegi-2006.atw.hu/ [link]
igazából az összes ezzel foglalkozó köcsögöt utálom, aki a neten eteti az embereket
kár ennyi energiát ölni ebbe -
-
Jégkokó
veterán
Szerintem is ez már csak etetés szinten megy, hogy meg vannak a tételek, de a tavalyi dolgot nagyon elszurták, sokkal jobb volt a régi rendszer, mert ott legalább nem hónapokkal azelött küldték ki a tételeket
-
Tithian
őstag
-
KMan
őstag
Itt amugy mindenki kozep szinten megy? Ketlem hogy emelt szint elo kerulne, masreszt az a targy ami nem felvetelid, kozepszinten nem is kerdeses a kettes. Pontduplazassal pedig ugye az nem szamit.
-
sanyixXx
senior tag
segít valakinek, ha dobok egy linket, amin 10-től elvileg lesz valami infó?
nem garantálok semmit, mert nekünk tavaly is volt ilyen, hogy 10-től megmondják a tutit, aztán az 1985-ös matek feladatsor volt fent
de ha kell, csak szóljatok
nem tudom mennyire ütközik az alapelvekkel, szal priviben küldöm -
-
Tithian
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Igen, az már meglehetősen röhejes volt, amikor hazaérve a matek érettségiről felmentem a netre, s pár perc kutakodás után megleltem az eredetileg másnapra tervezett töri tételeket, amiknek hála másnap tovább aludhattam.
Külön öröm volt hallani a hírekben, hogy nem lesz érettségim matekból... Mondjuk újra nem írtam. -
-
Tithian
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Ahogy én emlékszem, tavaly az érettségi előtt pár nappal 30-50K HUF-ért árult feladatlapokkal indult a dolog, s csak aztán került fel a netre. Amikor hétfőn leültem írni a dolgozatot, semmit nem tudtam az egészről (vagy ennyire nem figyeltem volna oda az eseményekre?).
Utánanézek az archívumomban. -
Jégkokó
veterán
Hú pont ma 2 éve hogy érettségiztem magyarból, amikor megtudtuk a feladatokat, akkor mindenki az osztályból a verselemzéshez látott hozzá, mert a tanárunk azt jól begyakoroltatta velünk, meg volt 17 szempont is hozzá aminek a segítségével pofon egyszerű volt.Inkább a matek miatt paráztunk, de szerencsére ott lehetett puskázni gond nélkül senkit se érdekelt, igy mindenki átment

-
Tithian
őstag
A tanárodtól is függ, hogy értékeli, de ha már egyszer lesz három órád arra az egyszem feladatra, akkor rá fogsz érni legalább 3 oldalt írni, bármekkora betűkkel is írsz.
Nem nehéz annyi idő alatt annyit írni.
Egy jól kifejthető téma mindig akad, legfeljebb egy kicsit több melléknevet kell írni a főnevek elé.
-
golyani
addikt
240-esre vki!
-
mrall
aktív tag
Giga lol! Az RTLklub-on fenn volt az SG fóruma mert ott valaki elhintette hogy ma 22:00kor fen lesznek a tételek! Erre most lezárták a fórumot + nyitni sem lehet ilyesmi céllal! nagyon figyelnek
-
_Volkovy_
nagyúr
de be vagyto gazolva

olyan jó nézni
-
golyani
addikt
télleg és ha magyarba 3-4 oldal helyett én csak 2-őt írok akkor arra mit adnak vagy mennyitvonnak le?
-
LittleG
tag
Egy kalappal az érettségizőknek! Ja és nem fórumozni, tanulni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tithian
őstag
válasz
norbiphu
üzenetére
Elég valószínűtlen, hogy a szkripkiddik kezdenék el terjeszteni.
Ahogy hallottam, tavaly is offline és pénzért indult a móka, nem pedig a neten (akkor is hobbikocka voltam, csak észrevettem volna az irodalom tételeket, ha idő előtt a neten lettek volna).
Csak a (később újraíratott) matek és a (kicserélt) töri tételekhez lehetett előző nap a neten hozzájutni, szerintem idén nem lesz semmi gikszer. -
norbiphu
őstag
ó már ilyen okosságot mutatott egy érettségiző ismerősöm [link]
szvsz kamu -
(Kolombusz)
veterán
Én még nem érettségizem, nem is félek tőle, de most már belémrakták a frászt. Mi lesz, ha nekem is szar tételsort adnak ki?
Komolyan mondom, akkora ősbalfasz szánalmas az egész OM úgy, ahogy van. Hónapok óta erre készül és mégis elbassza. Tökéletesen tükrözi az összes hivatalnoknak a hozzááláását.
Ennek ellenére szeretnék sok sikert és megfelelő tételsorokat kivánni a holnap érettségizőknek. Lehetőleg ne ma este menjetek el életetek legjobb bulijára.
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
Igaz nem olvastam el nagyon alaposan de én sem láttam benne. Pedig úgy tudom, hogy lehet.
Ettől függetlenül nem tartom helyesnek, mert így vki négy év nemtanulással és a végén belehúzással lehet több pontot szerez annál, aki négy évet végigtanul és elbaltázik valamit, ami azért valljuk be nem vmi igazságos.
És megragadom az alkalmat, hogy minden érettségizőnek sok sikert kívánjak először a magyar, majd a többi érettségihez is!
[Szerkesztve] -
kypre
tag
Így előre is, Kína évi termését minden idén érettségizőnek.
Az erő legyen veletek
-
Tithian
őstag
-
norbiphu
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
néhány pontot esetleg kaphatsz rá, de 5 maximum 10 pontnál többet semmikép se várj sztem
-
[HUN]Zolee
őstag
#219 valaki?
-
SuperTzar
csendes tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Igen, attól függ h hogy számítod a pontjaid. Lehet 11-12. alapján, de lehet érettségi eredmények alapján, ahol lehet tantárgyak pontjait duplázni (attól függően h hány felvételi tárgy van az adott helyre. azt meg h hány pontot ér az érettségi, elért százalék alapján számolják). De az egyetemnek minden módszerrel meg kell nézni h hány pontot értél el és amelyik jobb neked azt kell figyelembe venniük.
-
SuperTzar
csendes tag
Pontosabban kb nem is kell tárgyi tudás (pl töri: kinézed az évszámokat az új atlaszból, többit meg a forrásokból).Elvileg tényleg arra van kihegyezve h többet gondolkodj és azt fejlesszék a tanárok, de azért ez sztem nem teljesen valósul meg.
Pl: töri próbaérettségin forrás ''Kronosz sisakot adott Zeusznak'' feladatban igaz/hamis állítás ''Uranosz adott kardot Zeusznak'' [nevek nem pontosan persze de ilyesmi volt a forrás]. Na hát azért ennél komolyabb is lehetne főleg h ez inkább nyelvtani szövegértelmezős feladat mint töri. [persze majd csak jővőre nehezítsék, amikor én már túl leszek rajta
] -
sanyixXx
senior tag
#209 #210
köszi a linkeket -
Drizzt
nagyúr
Nekem is. Szerintem sokkal kevesebb tárgyi tudás, s több gondolkodás szükséges, mint korábban volt. Én még az utolsó előző rendszerben érettségiző voltam. Most meg a Bme-n utolsó olyan évfolyam, ami nem BSC. Elég szép keveredések lesznek itt a tárgyak között, mert 5 év alatt nem sokan szokták elvégezni(mondjuk 15%)...
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
ha tématévesztés van, nem arról írsz amiről kéne, akkor már gáz van
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
akkor már teljesen mindegy
-
[HUN]Zolee
őstag
ha magyarba a szövegalkotásnál nem értékelhető dolgozatot adok be ( keveset irok/tématévesztés) , akkor a nyelvi levonások( helyesírás ) hogy vannak?
[Szerkesztve] -
Jucus87
tag
Nemtom ki hogy van vele, de nekem jobban tetszik akkoris az új rendszer, mint a régi.

-
mrall
aktív tag
egy másik fórumon egy srác szedte most össze! gondoltam megosztom veletek is
-
mrall
aktív tag
évfordulók:
Kazinczy - 175.
Berzsenyi - 170.
Katona József - 215.
Babits - 65.
Tóth Árpád - 120.
Kosztolányi - 70.
Tamási Áron - 40.
Bessenyei - 195
Ez így vegyesen a születésének, halálának az évfordulója. -
CocooN-z
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Lehet hogy keverem, már szét vok esve, bartóki jelleg alatt az ősiség+modern dolgokat értjük, népiest előbb levezettük nagyvonalakba, DE hogy miért vetettem egybe őket jókérdés

persze én már kész vok igy érettségi előtt, ugyhogy lehet csak simán össze vissza dumálok =D -
sanyixXx
senior tag
hol lehet a tavalyi érettségi feladatsorokat megnézni?
Screammm: gondolod, hogy azt nem rokon testület állítja össze? gondolod közük nincs a törihez? dilettáns csak a javító tanár kell legyen...
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
nem tudom, hogy miért nem tartja senki valószínűnek az évfordulós kérdéseket...
tavaly teljesen véletlenül József Attilás évforduló volt...és hopp: a fél emelt szintű érettségi arról szólt
Kosztolányi évforduló is volt és láss csodát: Kosztolányi összehasonlítás volt...
persze ezek tök véletlen események, és itt mindenki jobban tudja...pfff... -
mrall
aktív tag
vágom ezeket de azért akkor is benne van az emberben a para!
-
JoHnni
senior tag
sztem annyira parázni nem kell, pl magyar: szövegértés 40pont szövegalkotás 60pont, itt asszem nem külön külön hanem egyben kell meglennie a 20%-nak ami azt jelenti 20pont a 2-es tehát a szövegértés fele, amit tényleg nem nehéz összehozni, egyébként a szövegalkotásnál már azzal pontot szerzel ha megérted a feladatot stb
-
mrall
aktív tag
mindenki azt mondja könnyű az érettségi de én akkor is parázok kicsit! főleg 4 év semmittevés után

Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tavaly túlestem rajta

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)