- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoltanIgor
aktív tag
Amúgy olvasod is, amiket Crus írt?
K procit csak akkor vegyél, ha mindenáron tuningolni akarod, de ezeket nem igazán érdemes, főleg hogy utána aztán már végképp folyékony nitrogénbe rakhatod kb ha hűteni akarod.
K-s procinak egy előnye van átlag felhasználónak, hogy értékállóbb, mint a többi, én is ezért vettem, de amúgy egy sima is totál elég lett volna, következő már nem lesz k-s.
-
Crus
őstag
Aki gamer én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy GPU-t kell venni, a CPU másodlagos, meg az, hogy 5600 MHz vagy 6000 MHz az eléggé ruszki kalkulátor témája.
De hová lesz korlátozva az i9, amikor semmivel nem tudod kihasználni? Már a bencheken kívül. Minden más alatt csak homokozni fog, K-s proci esetén meg base frekin még sokat is zabálni, meg melegedni és ezáltal zajosabb gépet eredményezni.
A 64GB memória az futureproof igen, azzal sok gondom nekem nincs.
Lehetetlen, hogy egy i7-14700 ne legyen elég min. 5 évig. Képtelenség. Nálam egy 4080 Super Noctuát mozgat és a legeslegdurvább CPU terhelés amit játékok alatt rommá terhelve láttam az 45% volt, de az is csak bizonyos helyeken. Az összes játékban jóval kisebb CPU terhelés a jellemző, kb. 10-20% max.
Cserébe most, hogy ezeket a sorokat ide beírtam, annyira csendes a gépem, hogy sípolnak a fülemben az idegek, mert nincs jel... nem túlzok.
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
i2k
őstag
Ha nem akarsz tucsingolni, akkor miért cél a támogatott DDR5-5600-nál nagyobb RAM?
//A 64 GB RAM-ot már fel se merem hozni...
[ Szerkesztve ]
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Crus
őstag
Az i9 nyilván egy bődületes ökörség.
14700k.... bizony jó is az amikor PH fórumozás közben 125W-ot eszik csak a procid, mert "K"-s procit vettél, cserébe viszont sokat fogsz majd tunigonolni a "K"-s procival, hiszen CPU limites minden is. (Hint: nem.)
Fincsi lesz majd a hangját is hallgatni, hiszen nagyobb hűtési teljesítmény kell már a base frekihez is...A lap nyilván megfelelő. És nyilván van ezen is optikai kimenet.
(Fogalmam sincs kik azok akik ezeket az elmebeteg infókat adják neked, de rájuk férne lassan egy kiadós körmös.)
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Alapvetően egyetértek veled, de én most próbáltam nem annyira szigorú lenni, mert !!!1997-ben!!! láttunk utoljára jópofa Alien filmet! Majdnem 3 évtized basszus... már qrvára kellett valami, ami legalább egy kicsit méltó az elődökre és a Romulus a hibái ellenére is méltó erre.
-
Crus
őstag
Az utolsó 20 perc nekem is sok volt, egyértelmű és túlságosan direkt lopás a 4. részből, de összességében megbocsátottam neki, mert a Prometheust és a Covenantot sikerült úgy elcseszni, hogy előbbi panteonban menetelhetett volna, ha nem szúrják el ízléstelen közhelyekkel, és trashorror ostobaságokkal.
-
DaVE-1
senior tag
[Elkészül az Alien: Romulus folytatása, valamint KÉT új Predator-film is érkezik a közeljövőben]
Predátorokat sokkal jobban érdekelnek
-
-
nagyúr
-
Crus
őstag
Az integrált wifis lapokban az a király - már azon kívül, hogy megkérik integrálva rendesen az árát -, hogy probléma esetén nem cserélhető, lehet letiltani és venni bele dedikáltat.
Szvsz brutálisan korai még 15th gengben gondolkodni. Ráadásul tegyük fel, hogy hoz +25%-ot... szuper. Ki és hol használja ki?
- Hát de szőrmárkban majd meg a szintetikus tesztekben... igen... azt lefuttatod a lap életében mondjuk 3x és soha több nem terheled semmivel 100%-ra a procitHivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
senior tag
Emlékszel arra, amikor azt mondták, hogy a DDR5 tápköre a RAM modulokon lesz (3,3V és 5V átalakítás), így olcsóbbak lehetnek az alaplapok?
Naszóval, ez így is történt.
*De amúgy az utóbbi 5 évben megkétszereződött a réz ára, a PCB árak általánosan 1,5x, a csak kis réteg által igényelt 2,5G... 5G...10G vezérlők (csak a chip) darabja 10...100$, a DDR és PCI-E 4.0/5.0 huzalozása és árnyékolása +20% befektetett fejlesztés, ésatöbbi...
Az első pár hónapban még rajta van az újdonság felára is, de sajnos sokkal olcsóbb nem lesz, max 50$. Az egyel régebbi generációt érdemes nézni, vagy AM5 + 7800X3D miután kijött a 9800X3D...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mondjuk nem is kell, azt hiszem itt volt téma a tuning létjogosultságának vitatása is... már akkor is kiderült, igazából nincs értelme.
Szóval elég a "B" lap meg egy közepes proci és megvan az ember, fele annyiból is.
Igaz még mindig sokkal drágább lesz, mint egy konzol.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
i2k
őstag
Ja, ha ennyi a pénzed - a másik "konfigomat" nem mertem bedobni - amiből a 4080-as a *urvadrága:
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
"Nem kell nekem drága Intel platform"... kezded, és azzal folytatod, hogy mégis a drága intelre építesz.
-
i2k
őstag
"Azt hiszem, akkor marad az MSI Tomahawk 140 000 forintért."
Most komolyan válaszolj: miért?
Miért kell neked a drága intel platform?A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
nagyúr
Apple pályára lépett a cég már jóideje, elhiszik és el akarják hitetni, hogy van olyan erős a márka és a márkahűség, meg az állítólagos "kiemelkedő minőség" és szolgáltatások, hogy viszi az eladásokat továbbrais.
És amíg nincs visszaesés bevételben, addig tolják a plafont felfelé.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Crus
őstag
330.000 Ft-os alaplap esetén ott valaki valamiről valamit nagyon nem tud.
Elképzelésem sincs, hogy egy gamer mi a xart akar kezdeni egy 330 ezres lappal, már azon kívül, hogy a tudat... a gamerek... sőt... szakmabeliek zömének sincs fogalma arról, hogy az pár 100 beállítás a BIOS-ban mit is jelent konkrétan, így megveszik a méregdrága lapot, beállítják az XMP-t, oszt' a büdös életben többet nem járnak arra.
Tudatosvásárlásnemrulez.comIdén lett volna lehetőségem Z690-ről Z790-re váltani és nem tettem meg, pedig hót' u.a. a Prime széria volt. Miért nem? Mert nagyon alaposan átbogarászva mindent, szemet szúrt, hogy az integrált audio egy fokkal gyengébb, mint ami a Z690 lapomon van. Ellenben mind a 2 lap gyönyörűen támogat mindent is.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Jó cucc! 2-3 óra játék után hagytam abba, azóta rá se néztem. Egy Netflix sorozat hozzá képest gyenge kezdő... mindent sikerült beletenni, amiért lehet utálni ezt az egész nem írom le milyen őrületet.
#148322 i2k: Hogy mit? Hát pl. tönkre lehet tenni propagandával. Rettenet minden ezredmásodperce, ahogy a fehér hetero férfi csak egy szerencsétlen kis lúzer még akkor is, ha éppen Peter Parker, bezzeg a kisebbség(?), azok aztán az alfa és az omega, a Lokomotív GT ergyaságokról egy ilyen játékba erőltetve már nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
És még a Call of Duty-t szidják, hogy mindig "ugyanolyan" (és gondolom, akik játsszák: sosem az).
Na, nekem a Spidermannel kapcsolatban jut ez eszembe: mi a sütőtököt lehet még ebbe a karakterbe beleinvesztálni?!
Rohadtul unalmas egy 'szuperhős'.
Szerintem.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Én szóltam, hogy a Wukong ezt fogja elérni.
S ez csak nekünk jó!A trailer alapján várós a cím.
-
i2k
őstag
[link] - Dragon Age: The Veilguard Retail Pre-Orders Are Reportedly Really Poor
Retail Pre-Orders Are Three Times Lower Than Star Wars Outlaws!A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Videót hazaviszem, megnézem.
De: amint elindítottam ez jutott eszembe, és le is írom (őszinteséget várok ):Fogadjunk, hogy a cicis videója miatt néztél rá egyáltalán
(Mikor nyíltan elmondja, hogy "I've a B cup" - másik Veilguard videója)A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
FunPro
őstag
Én egy valamire lennék kíváncsi, csak nincs kedvem letesztelni. Valaki csinált már ilyet?
Hogyan viselkedik a steam, ha egy nullára gyalult gépre teljesen offline felmásolunk egy steammel letöltött játékot, majd felrakunk mellé egy steam klienst? A kliens használatához mindenképp be kell egyszer jelentkezni? Vagy a kliens működik offline anélkül, hogy valaha is bejelentkeznénk?
Mert ha a kliens elindul bejelentkezés nélkül, akkor a játék is el fog indulni.
[ Szerkesztve ]
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
i2k
őstag
Mindeközben a STEAM főlapján:
-
Crus
őstag
Az Apple Jobs óta halott, csak önmagát ismétli, a termékeik minősége pedig köszönőviszonyban sincs azzal amit sugallni akarnak. Ha pedig garon kívüli gondod van, jó eséllyel kuka náluk bármi, mert a right2repair fogalmát hírből sem ismerik.
-
i2k
őstag
[link] - PS5 Pro Makes Quality, Performance Modes in Dragon Age: The Veilguard Better Than Ever
Better visuals, ray tracing in 60FPS modeHozzászólások közül (direkt nen a felxoposak):
"PS5 Pro and Veilguard combo is wild bait"
"I don't give a good goddam if it rubs my back and makes me warm milk before bed...no disc drive, no stand, no sale."
"It's almost Pavlovian how the word "Pro" in an article generates 50+ comments very quickly"A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
"az újaknak nem igazán van tapasztalata azzal a motorral, így váltanak Unreal-ra, mert abba könnyebb beletanulni..."
Kár, hogy olyan újak mennek és mentek hozzájuk, akik még a nyelvet sem beszélik. Sem a lengyelt, sem az angolt (rendesen)...
-
Crus
őstag
Alien Romolus. Meg is néztem.
Gyalázat, hogy a moziba nincs olyan képminőség, mint egy átlagos 4k kijelzőn. HDR, 4k, DD 5.1. (Kis upgrade volt a hangrendszeren már 2 DALI front húzta a talpalávalót.)
Na de a filmről...
Biztosra mentek. Az Alien 1-4 minden ütősebb jelenetét szépen lemásolták, de úgy, hogy azért az ne annyira pofátlanul és kínosan verje ki az ember szemét. Aztán felöntötték ezt egy korrekt sztorival, az Alien 1 hangulatával és hangjaival és hát na... működik!
Ellie... akarom mondani Cailee Spaeny pedig az első ezredmásodperctől jobb Ripley alternatíva, mint Noomi Rapace a legjobb napján.
Külön WTF, hogy a TLOU-ból picit nyúlkált a rendező:
1. A TLOU Part II-ből jelen van Lev "klónja", csak egy pár évvel korosabb... és ez official ám hellóka! Ez a rendező is elismerte!2. A TLOU Part II-ből jelen van Dina csak itt Kay és szintén terhes...
3. A TLOU Part I-ben Ellie-től elhangzik egy vicc a gravitációról, dettó itt is jelen van ^^Azt gondolom, hogy ez így ebben a formában veri kényelmesen a Prometheust a Covenantot meg mérföldekkel. Ez egy jó erős 7.5/10 volt nálam.
-
cyberkind
félisten
Az új Halo az első rész remake-je lesz (PS-re is), és ahogy írnak a hírek arról, úgy néz ki, hogy ez inkább grafikai update lesz, mintsem modernkori átalakítás, ami ha igaz, szar ügy megint, mert a gameplay csak szimplán fos.
De a Silent Hill 2-ből kiindulva, ahol az ini átírásával adogatsz hozzá extrákat, nem olyan rossz ez, csak ezeket meg kell várni.
[ Szerkesztve ]
-
reelc
veterán
A Netflixes kép valamiért erre emlékeztet: Korra legendája.
(Az Avatar rajzfilmsorozat tetszett, a Korrát még nem kezdtem el.)[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Valszeg nem ment jól, mivel azt már nem a Crystal Dynamics csinálta, akik nemcsak bővítették a szériát, hanem alápakoltak egy hatalmas de gyönyörű világot, telis tele felfedeznivalóval, ami mind a mai napig brutálisan néz ki, és ennek lassan 10! éve van, a játék hosszú és le is köt, a legutolsó meg csak meh, egyedül a grafika ér valamit.
-
nagyúr
Mivel nagy TR fan vagyok, valóban jó ez... mondjuk ezek a játékok is úgy látom nem ússzák meg a remaster remasterjét, stb.
Mert már "felújították" őket egyszer, ha jól emlékszem. Igaz lehet csak PC-re.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
i2k
őstag
Azt ugye mindenki tudja (remélem), hogy ez az egész jelenség, amit az Aranyos Bébi és a Fekete Szikla képvisel és művel, az már sosem fog eltűnni...?
Mert teszem azt, valamilyen Isteni igazságszolgáltatással (Thanos csettintése) az összes említett céges dolgozó elpárologna, ugrana másik tucat a helyükre, rövidesen.
S ne legyen illúziója senkinek, vannak kisebbek is akik a háttérben próbálkoznak.Hogy a (nyíltan és pofátlanul) woke ázsiai nyelvekről ferdítőket ne is említsem, akik métellyel fertőzik az angolra átültetéskor a játékokat...
-
Crus
őstag
1. Mario klón.
2. Steam-en 7/10-en álló, irgalmatlanul sok recycled elemet tartalmazó, kényszeresen elnyújtott, hatalmas üresjáratokkal operáló, túlárazott DLC.
3. Fővandarabóva'. Ha 27 éve ment egyben, ment volna most is, csak akkor nem lehet érte beszedni 3x70€-t.
4. Meg se jelent... majd holnap. Addig csak a lefizetett kritikusok véleményét tudjuk. Ettől még persze lehet jó.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Amikor elkezdték rebesgetni, hogy sorba jönnek a Sony excluk PC-re, akkor megmondtam, hogy ez nem jó ötlet. Mert persze PC-n is el lehet adni belőle x mennyiséget, de a "kiáruljuk a kincseink" elv az nem szokott jól elsülni. Mi motiválná az embereket a konzol vételére, ha nem az olyan címek, melyek csak ott érhetők el???
Eközben a Nintendo a 200 feliratkozós YT streamert is fenyegeti, ha N. exclu címet streamel és azt kell mondjam jogosan. Vadásszák keményen azokat akik a játékaikat licenc és szerződések nélkül használják és meg is van az eredménye: 144 millió eladott Switch és most azért csökkent drasztikusan már az értékesítése, mert a levegőben van a Switch Pro/2.0.
Ez az egész DEI és woke téma nem tud pénzt termelni és ezt egyre több cég fogja belátni, amikor az UBI sorsára jut. Amúgy minap olvastam, hogy a világ 2. legnagyobb autógyártója (volt sokáig első is: Toyota), teljesen kihátrált a pride és egyéb maszlag mögül.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Balatro, UFO 50... eközben én:
Szerk.: Google a barátom. Mi a szarok ezek? Deck builder, meg egy C64-es játék? WTF?
[ Szerkesztve ]
-
gyimger
őstag
PC oldalról egyedül a Frostpunkról tudom, hogy mi fán terem, hogy kell elképzelni, a többi cím még hírből sem ismerős.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
i2k
őstag
Jó lesz persze - új belépőknek.
Akik 13xxx/14xxx-ről váltanának: röhögjék ki az intelt! Mert ezt érdemlik.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
nagyúr
-
i2k
őstag
Most én leszek az ördögöcske ügyvédkéje (miközben, korábban írtam: körülöttem is idióták vannak 20 alatt és körül):
Nem mindegyik annyira idióta azért ebben a kis generációban. (egyszerre: óhajtás is)
Szerencsére, vannak még olyanok, akik jó példákat szivacsoltak fel a környezetükből, és akarva-akaratlanul olyan pálya felé lettek terelve, hogy a végén lesz azért majd belőlük normális ember is (egyszerre: a nagy számok törvénye alapján remélem, ez is igaz... lesz).Mert jajj lesz nekünk, ha tényleg idióták lesznek...
-
Crus
őstag
Ez sajna egy újabb magyar virtus. Mondjuk az tényleg elismerésreméltó, hogy emberek vicc fizetésből idehaza mennyi mindent meg
tudnakmernek venni.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Sajnos nem kell messze menni. Nejem tesója + párja u.e. eljátszották. Nem viccelek, 1 héttel később a két nyomi, meg egy 8k-s postán maradó csomagon vergődtek, hogy most de azonnal nem tudják elhozni, mer' hát túlmentek a költségvetése "kicsit"
-
i2k
őstag
Minden végletekig fokozott márkahűség ilyesmi.
A napokban olvastam, hogy Zlatan Ibrahimovic megvette az X-edik Ferrariját.
A cikk alapján úgy tűnt, hogy csak azt gyűjti. Aztán kiderült, hogy van esze, mert Porsche Spydere éppúgy van, mint Lamborghini Urusa és Maseratija is...A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Ha ennyire intelt akarsz venni, akkor így jártál - tényleg ki kell várnod, míg rendben lesz minden náluk. Drukkolok.
-
Crus
őstag
Persze, hogy jobban szerepel, de melegebb is, többet is zabál, mindene is nagyobb. De a kérdés továbbra is kell: Hová a bánatba kéne a "K" által nyújtott nem túl szignifikáns előny?
Tökéletesen hűtőm a 14700-at u.a. a Dark Rock BQ hűtővel, mint amivel a 12700-at is. A játékok alatt a 14700-ra nyomott CPU igényt 20-25% felett még SOHA nem láttam.
-
Crus
őstag
Aki a másik topikban szív vele, az valószínűleg úgy használta, hogy a microcode frissítés nem volt fent. Reméljük már feltette. Ha fent van és úgy is gondok vannak, sima ügy, mehet vissza gariba. Nem véletlenül lett 3-ról 5 évre megnövelve a gari ezekre.
"K"-s procit meg nem veszünk. Soha. Mivel mindig melegedősebb a fejük + nem tuningolunk, mert minek? Nem 1998-at írunk. Majd ha kevés a powa CPU fronton akkor CPU csere és nem huzigális, mint a kőkorban.
-
Crus
őstag
Bizony, ne tudd meg mennyit szívok én is a 14700-as procimmal.
Spoiler mögé kellett tegyem, mert irgalmatlan hosszú a lista, nem is tudom, most majd mihez kezdjek:
Nulla, zéró, semmi, nada, nyista, 0, pedig én aztán kínálom neki 4k HDR videovágással, céges melókkal, és persze 4k@120 gaminggel. Ráadásul a hülye Intel 5 év garit adott rá. Elegem van belőlük! Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
i2k
őstag
Nem váltogatom olyan tempóban a hardvereimet, mint mások, így tessék a véleményemet ennek tükrében kezelni:
Az én meglátásom: nem szabad az aktuális legújabbat megvenni PC piacon: sok problémától menekülsz meg ezzel. (Kiforratlan gyártástekknó /ha váltottak/, bébi cipós driverek, rossz/beteg alaplapok és hardverelemek /leégő tápcsati alá nvidia/ stb.)
Az 1-el korábbi tekknó -- szerencsés esetben! -- kap kisebb árkompenzációt lefelé, és az még közel sincs annyira elmaradva az újdonságoktól, hogy félni kellene attól, hogy kimaradsz valamiből (FOMO?).
Ráadásul, a régebbi tekknó kiforrottabb, jobban támogatott, szélesebb körben tesztelt és review-zott, és jobban belőhető a személyes igényeknek.Tehát:
* Ryzen 9 9xxx helyett jöhet a Ryzen 9 8xxx (ha kell az 'AI') / 7xxx
* Intel Core Ultra 2xx helyett jöhet a le nem égő 13/14. generációból valami.Te sem vagy az a nagyon sokat PC-n játszó gémer, így tényleg nem maradsz le semmiről.
S.z.e.r.i.n.t.e.m.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
FunPro
őstag
Nálam az új gépnél a legtöbb esetben az ár döntött.
Nem a gépet akartam budget-re venni, de most szerencsére a cpu-nál és a gpu-nál is "lélektani határnyi" különbségekbe botlottam.
A videokártyám egy rtx 4070 super lett. A gainward verziót vettem 232 ezer forintért, amihez járt egy star wars outlaw. Azt elüzletelve került a vidkari 222 ezer forintba. A 4060 olcsóbb, de jóval gyengébb, a 4080 százezer forintal drágább. A 4070s-t beérő radeon talán 60-80 ezer forintal drágább, amiben egyébként 4 gigával több a vram. A 4070s-ben csak 12 giga van, és hosszú távon amiatt fogom megszívni elméletileg, de azért az a 60-80 ezer forint már majdnem egy új kártya negyede. Jobban járok, ha azt a pénzt beleölöm egy későbbi vidkariba. Szóval, a vidkarinál nem volt min gondolkodni.
A cpu egy i7-12700k-let, akcióban 79.500 forintért. Ehhez nem volt hűtő, de azt amúgy is vettem volna, mert állítólag szeretnek melegedni ezek a procik. Itt is ugyanaz a játék volt, mint a vidkarinál. A kövi generáció már 60 ezer forinttal volt drágább. A legjobb alternatívám az i5-14600K lett volna, de az is a 100 ezer forintot súrolja. Itt már ugyan nem 60 ezer forint különbségről beszélünk, de elméletileg a +10% teljesítményért a 20 ezer forint is sok. Szóval, én inkább ezt néztem és nem az évjáratot. Aztán hosszú távon lehet rosszul döntéseket hoztam, de azt majd az idő megmondja.
-
i2k
őstag
Újfent: akkor válts AMD-re!
Olcsóbb, szárazabb és biztonságosabb érzés (nem égeti le a lakásodat, a jelek szerint). Választott modelltől függően még kevesebbet is zabál, mint a kék ellenfele.
Tovább megyek: az intel p+e meggymag felosztása amúgy is tévedés volt.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
FunPro
őstag
Z alaplap akkor kell ha k-s a proci, de oda is csak akkor, ha elkezded turbó fölé húzkodni az órajelet. Én csak azért vettem z lapot, mert remélhetőleg a jövőben kicsit kitudom majd tolni az elavulást.
De akinek nincs ilyen affinítása és inkább vesz egy erősebb procit amikor eljön az idő, annak fölösleges a z lap. Az azonnali procihúzásnak nem látom értelmét. Minek emelni az órajelet, ha még a gyári is elég?
-
nagyúr
Az a "baj", hogy az USD '22-'23-as inflációt senki sem fogja benyelni, az előző gen még előtte jött, amik meg most jönnek azok már utána árazódnak be.
Szóval bármit nézünk, valószínűleg masszívan drágulni fog... és akkor még a forint gyengülésről szó sem esett.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Egy ismerősöm 4070TI-nal nyomul 10700 társaságában és a CPU terheltségét 40-45% felett játékokban még soha nem látta. Ezzel nem azt mondom, hogy lassan 5 éves CPU-t kell venni, hanem azt, hogy bőségesen elég sok-sok évre 1-2 éves Ci5... 1440p-hez meg újgen i3 is rendben van, mivel az már egy 5-6 éves i7-et is elver.
-
Crus
őstag
-
i2k
őstag
-
nagyúr
Vagy inkább gazdasági problémáknál, háborús környezetben, bizonytalanságban, nem erre "b*sszák el a pénzt" azt emberek most...
Ha konjunktúra lenne, mint pár éve, más lenne a dolog...
Persze innen nézve drága, de amúgymeg szerintem, "annnyira" nem az.Nekem az az érzésem az összes új PC hardverrel is ez lesz, ami idén még kijön.
Helló RTX 5090, új intel meg AMD procik.
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
Az előzetes - és nem különben előítéletes - véleményem (az aberrált készítők) miatt én is remélem, hogy nem lesz ez annyira 'GOTY'... de a felxopás valósága az, hogy bizony azzá avatják majd, minden díjkiosztón.
-
gyimger
őstag
Hát egy nem túl régi játékot minimálisan felhúzni, a régi helyett ezt drágá árulni - mondván, hogy új - szerintem üzletileg zseniális ötlet. Üzletileg, mert máshogy nem az.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
DaVE-1
senior tag
Szerintem már az előrendelésekből is belátja az EA ,hogy bizony sokkal jobban jártak volna ha a legújabb engineük alatt kitolnak egy Dragon Age 1 Remake-et...
Ugyanez a helyzet a Solar Crow -os test drive-al. Ott is inkább a 2-öt hozták volna inkább vissza.....de rengeteg ilyen bukta lesz még az évek során. Sajnos megy az idő az egykoron volt nagy nevek rég leléptet ezektől a cégektől akik letették a cég alapjait...
Sokan várják EA-től az NFS Underground Remake-et is... az mégis kiktől? Azok se tudnak régóta már autós játékot csinálni... inkább hagyják békén úgy az emlékezetünkbe az undergroundot ahogy van[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
FF VII-tel a szokásos gondom, hogy még nincs kész... még nincs kint a lezáró része. Majd akkor, ha megérem. Ha anno az FF VII classic ment egybe, ment volna ez is, csak így jóval több lét le lehet róla nyúzni. Jól rémlik, hogy 30 ezres kezdő áron megy/epizód? Az 3 rész esetében, azoknak akik az elején beugrottak 3x30k... betonkemény.
-
i2k
őstag
Ezek az 'awards'-ok és 'goty'-k már rég nem mérvadóak, főképp egy olyan világban, amikor maga a játék kiadója ad ki egy olyan gyűjteményes csomagot, amit ő maga neveztet el így: XYZ Game of the Year Edition...
A kékhajúleszbómenhater újságírás világában a "bátor" és "sokszínű" (paradox: meleg fekete főszereplővel) címeket fogják csak jutalmazni...
-
i2k
őstag
Bármennyire is akarom finomítani, sosem voltam nagy platformer-menő - szóval, lehetne a világ legjobban elkészített platformer (szakasza benne), én mindenkit megelőzve a legbénább tudok lenni az ilyenekben.
Volt némi sikerem azé' életemben, de túlnyomórészt sucker vagyok bennük - szóval engem aztán nem riaszt el, ha egy címben a platformer rész "rossz", mert én annál is rosszabb vagyokA világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Idén már biztos nem újítok.
Ha 2025-ben érkezik a Csillag Penge, na, akkor már erősen valószínű.
S talán a R9700 vagy R9800 is jó áron lesz az AMD-től, a kijött és stabil alaplapokkal.
VGA-ban nem szándékozom csúcsra törni, hacsak nem adnak 200 körül egy 4080-ast, akkor marad egy közepes AMD.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Remélem, tényleg készül PC verzió, és addigra ezeket nem veszik ki belőle
-
i2k
őstag
Dél-Koreaiak hogy beintettek a CICI patch-csel a fanyalgóknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- PH! Darts
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest