Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
Topikgazda
A szivacs általában el bír még 50%-ot, mert túl van méretezve, de annál többet én nem tennék bele. Ott már érdemes kicserélni a szivacsokat.
Érdemes az ebay-en venni hozzá egy gyári adjutment programot, ami 3 ezer környékén van, és végtelenszer vissza állíthatod nullára a számlálót. -
kigyi_23
addikt
Kis érdekesség bár neked már nem segít. Miután a WIC-et használja valaki ingyenes visszaállításra ne engedje a nyomtató FW-ét frissíteni az epson updaternek abban az esetben, ha nincs vele semmi gondja. Ugyanis ebben az esetben nem fog megváltozni a waste ink tartályra vonatkozó információ. Nekem 27k-nál lett kiütve és még mindig 80%-on áll a kiolvasás szerint tehát FW frissítés nélkül igazából szinte örök megoldás.
-
PociAti
őstag
15e egy nyomtatófejért teljesen reális összeg.
Egyes nyomtatókon van külön szerviz menü (karbantartási üzemmód szervizeseknek). Pl. a Brother nyomtatóknál. Ott komolyabb folyamatokat el lehet indítani, intenzívebb tisztításokat, légtelenítést, stb. És részletesebb statisztikai adatokat kiír. Többieknél nem ástam bele magam ilyen mélyen, de ott is lehet.
-
PociAti
őstag
Előbb azt áruld el itt mire gondoltál?
Elolvastam az összefoglalót, de szerintem más lehet a gond.
Ha nem használod a színes részt, akkor a színes fúvókáknál a fej be fog száradni, mivel nem cserélődik ott a tinta. Nekem is volt Epson nyomtatóm, melynél a sárga száradt be elsőként. Gyanúm szerint az érzékenyebb rá. Lehet olyan komponenst tartalmaz a sárha tinta.
4 év azért jó sok idő. Nincs túl közel valami fűtőtesthez? Télen ez probléma szokott lenni (mint nyáron az ablak közelében hagyott nyomtató.)Utána kell olvasni, adott típusnál van-e valami mély tisztítási lehetőség valami eldugott szerviz menüben. Nem szabad túlerőltetni azt sem.
Illetve léteznek házilag is kivitelezhető fejtisztítási praktikák, YouTube ebben segítségedre lesz. Pl. amikor alulról nedvesítik a fejet.
Van aki kiszívja a maradék tinta zömét, majd desztillált vízzel (bátrabbak deszt víz+Clean kombinációval) felhígítják a festéket.
Fejkiszerelés után ultrahangos tisztítás is működhet. De típustól is hibától függően lehet épp a tisztítással okozhatsz nagyobb vagy újabb hibát.Van amelyik szervizes nekiáll tisztogatni. De ha nem jut eredményre, akkor elbukott idő és erőfeszítés.
Ezért van aki szinte egyből a fejcsere mellett döntene. -
atala
Topikgazda
Nekem az L805-nél a 3,5 év alatt egyszer fordult elő.
Gyanítom, hogy amikor beüzemeled, és elkezdi szivattyúzni a tintát, addig tud kijönni a fejen keresztül a levegő, mígy nem kap akár egy csepp tintát is. Utána már a levegő felülre szorul, és több levegő lesz a tartályban mint tinta. Ez egy idő után megbosszulhatja magát.A minőséget akkor érdemes feljebb venni, ha kell a minőségi nyomat, vagy ha már olyan rossz állapotban van a fej, hogy be van száradva pár fúfóka. Ilyenkor jobb minőségre állítva nem látszik annyira a csíkozódás.
-
atala
Topikgazda
Amennyiben egyáltalán nem volt cián szín, majd teljesen helyre jött, az nem beszáradás.
Valószínűleg be levegősödött a fejnél lévő kis tartály (dumper). Epsonoknál elő szokott fordulni.
Az összefoglalóban van linkelve egy videó miről is van szó.
Megelőzni nem nagyon lehet, megoldani meg úgy lehet ahohy a videóban mutatják. -
kigyi_23
addikt
Élénk szín vagy milyen beállítással nyomtatgass vele néha akkor használja a többi fúvókát is, persze ehhez kell, hogy legyen szín is abban amit nyomsz. Nekem a számlázó van így beállítva azóta nincsenek fúvóka gondjaim. Lassabban jön ki a nyomtatott lap kicsit ,de hát mindent a fúvókákért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest