- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-htp
tag
Vettem egy Epson sx130-as nyomtatót.Kifogyóban van a gyári tinta,ezért vettem hozzá utángyártottat.A patront webáruházból rendeltem amin chip is található.Az lenne a kérdésem a hozzáértő fórumosoktól,hogy ha kicserélem a patronokat,akkor kell -e előtte valamit "bűvészkedni",hogy használhassam az utángyártott patronokat.Ha csak a színesek fogytak ki és azokat cserélem,akkor az utángyártott színes patronok megférnek az eredeti fekete patron mellett?Lehet,hogy butaságokat kérdezek,de még ez az első nyomtatóm.Előre is köszönöm,ha valaki válaszol ezekre a számomra nehéz kérdésekre.
-
lamiki
senior tag
válasz
keménycsávó #3348 üzenetére
Az SSC nagyon jó és használható program, az tény, csak gondolom közben felnőttek a készítők és azért nem jelenik meg újabb verzió, mert rájöttek miért nullázzák ingyen a nyomtatókat, ha pénzért is lehet
(persze ez csak feltételezés), mivel elég régen jelent meg belőle újabb verzió, ezért csak a régebbi modelleket kezeli. Azért lehet az újabb modellekhez is ingyen okosságokat találni, ha elég kitartó az ember, és tudja mit keres, mert ezek a programok többnyire csak pénzért tölthetők le.
Azért azt megnézném melyik chippet tudod a SSC-vel resetelni, nekem eddig csak egy ősöreg nyomtató ősöreg patronján lévőt sikerült. Azon egy olyan verziójú chip volt amit a forgalomban lévő resetelőkkel nem lehetett kinullázni, és véletlenül jöttem rá, hogy az SSC-vel meg igen. -
keménycsávó
csendes tag
Minden epsonosnak:
Ahelyett hogy fejtisztításra pazarolnád el a a tintádat (aki nem tudná egy sima fejtisztítás 10 % tinta, a un mélyebb" fejtisztítás kb 30% -a a patronnak minden színből kicsit drága mulatság,), innen rendelhetsz fejtisztító készletet: www.inkrepublic.com) én 15.000Ft fizettem a szervíznek "tisztításért" és még mindig csíkozott, tőlük rendeltem kb8000 ft ért egy készletett, és kb 5 perc alatt tökéletesen tiszta volt a fej.
A másik alapvető tudnivaló ha a használatszámlálós reset trükkök kapcsán már megfogalmazódott benned is hogy a K... a... az EPSONNAK: www.ssclg.comEgyszerű software a tintachip és a használatszámláló reseteléséhez.
Ja és egy kötelező mozi: http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3cSzijjasztok
-
Nagya21
addikt
válasz
laci1993tb #3344 üzenetére
Hali!!
Ha gyári, akkor szervice.
Ha Ugy patron akkor válassz másik tipust.
Üdv Nagya -
laci1993tb
csendes tag
hello mindenki,
az a problem, h rendeltem egy fekete t0891-es patront a stylus sx 105-ös nyomtatóba, a többi patron tele van, és mikor beraktam nem ismerte fel, már volt cserélve mindegyik szín, mit lehetne kezdeni vele, valaki tudna segíteni? Már szétnéztem a fórumban, de nem találtam rá megoldást... :S -
Fehércápa
aktív tag
Hello!
Egyik ismerősömnek egy Epson Stylus SX 218-a van,amit most egy ideje nem használt.
Patroncsere után, amikor nyomtat vele, némelyik sor fele (vízszintesen) lemarad.
Szerintetek?(fej tisztítást többször lefuttatott már, javult,de a probléma fennáll)
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Az Epson M1200 típusú lézernyomtatóm ma reggel óta kiírja, hogy kezd kifogyni a gyári tonerjéből a szufla. Emiatt szeretnék beruházni egy új tonerbe, de azt hiszem, elég lenne egy utángyártott 3200-as. Hol érdemes venni? -
UFO1
senior tag
Van valakinek tapasztalata Epson PX 650-be melyik a legjobb után gyártott patron (és olcsó) a gyári 6 szín 16E körül van bár nem szárad be 1-2 hónap (nem használat) után sem nagyon szépek a színei tehát hasonlót milyet érdemes venni és az u.gy. patron okozhat e valami hibát. Kösz.
-
smoli
aktív tag
Erre valaki?
-
titus26
tag
Sziasztok!
Van nekem egy epson sx115-ös multis nyomtatóm. A gondom az vele, hogy ha fényképet akarok nyomtatni, akkor eléggé fakó színűt nyomtat. Van erre valami tanács? Próbálgattam mindent állítani, de jelentős eredményt nem hozott, csak tintapocsékolás lett belőle. Van ehhez valami fotópatron? Vegyek másik nyomtatót?
Ja, és még egy dolog, színesben nyomtat rendesen, de ha csak szöveget nyomtatok, akkor teljesen olvashatatlan a nyomtatás. Mindent végigpróbáltam többször is a karbantartásnál, fúvóka, fejtisztítás, fejigazítás, stb. Semmi eredmény.
titus26
-
Zebu
addikt
Erre valaki?
-
mobile076
csendes tag
Sziasztok!
Egy Epson DX4450-em van, és bekapcsolás után egyből berántja az első lapot, üresen kidobja, majd a következőt megint félig behúzza és úgy megáll. Ezt minden bekapcsoláskor eljátsza. Járt már így közületek valaki? Esetleg valami ötlet az orvoslásra? Köszi előre is! -
flash-
veterán
sziasztok
van egy epson dx 4400 as multifunkciós nyomtatóm
Az a bajom hogy ha takarékos vagy gyors takarékos módban akarok nyomtatni,akkor nagyon halványan nyomtat...
Ha normál módban akarok nyomtatni akkor meg szerintem túl lassan nyomtat és így tuti hogy sok tintát használ...Régebbi nyomtatómnál volt olyan hogy takaréksabban nyomtatott mégsem volt halvány ilyenkor sem volt halvány a nyomtatott szöveg csak picit "pixelesebb"(illetve egyszer sikerül ennél is beállítani,de azóta nem jövök rá hogy hogy kell...)
Epsonnál nem lehet olyan módot választani hogy gyorsan nyomtasson kevesebb tintával,mégse legyen halvány a szöveg? -
smoli
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy SX130-as nyomtatót, mivel kifogyott a benne lévő fekete patron, vettem hozzá való teljes garnitúrát után gyártottat.
A boltban kihangsúlyoztam a nyomtató típusát, tehát olyant adtak ami elvileg jó lenne bele, csakhogy mégsem. Egyszerűen nem ismeri fel a nyomtató a patronokat.
Gondolom volt már másnak is hasonló gondja itt a fórumon, de most nem igazán van időm visszaolvasgatni, ezért ha valaki tud hatékony megoldást arra, hogy az SX130-asom elfogadja az után gyártott patront is kérem segítsen, akár itt akár privátban.Előre is köszönöm.
-
malali
csendes tag
Üdvözlet.
EPSON DX5050 nyomtatóm van. Utángyártott patront használok. Wordből ha csak fekete színű a betű nem gyomtat. Már mindent elkövettem fejtisztítás stb. A fekete színű patron ugyanúgy használódik ennek ellenére(fénykép nyomtatásnál van fekete).Nyomtatót érdemes javíttatni 4 éves.
Van valami ötlet?
Előre is köszönöm. -
levis4
tag
Hello!
Nekem az a problémám, hogy a PX700W-s nyomtató tinta csöveiben állandóan légbuborékok vannak. Így egyszer nyomtat, egyszer hiányosak a színek, egyszer meg szinte felismerhetetlen a kép. Utángyártott tintát használok. Mit lehet ez ellen tenni? Eddig Canon-om volt, ott ismeretlen volt ez a hiba. Kérem segítsetek!
-
lamiki
senior tag
komplett szervizmanuál és adjustment program a nyomtatódhoz azokban hátha találsz segítséget, vagy az adjustment programban valami beállítási lehetőséget. Az oldal keresőjébe írd be:
Epson R300 adjustment program, vagy csak Epson R300 -
bontom
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Epson Stylus r300 nyomtatom, eredeti patronokkal.
A kijelzőn a következő hibaüzenet fogad:close the cd/dvd guide.
meg se nyekken.
Ha valaki tudna segíteni!
Előre is köszi. -
lamiki
senior tag
Bocsi az előbbiért, szerintem jó sokért adják, de ennyitől biztos sokkal többért A neten 300 Ft környékén sokfelé találsz, de ha nagyobb mennyiségben nyomtatsz, akkor veszel egy chip resetert 2000 Ft környékén, meg valami nagyobb kiszerelésű (250-1000 ml) tintát, és akár 20-30 Ft/patron áron is megtöltheted.
-
lamiki
senior tag
Ez tényleg így van, és még át sem lehet verni, ha mellé teszel egy képet, és úgy próbálod beszkennelni, amikor a bankjegyhez ér akkor is felfüggeszti a beolvasást. Megpróbálkozhatsz valami régebbi típusú multifunkciós nyomtatóval, vagy szkennerrel, hátha azok még nem tartalmazzák ezt a másolás védelmet, ill. nem tudom melyik márkák tartalmazzák ezt, mert nem kötelező, hanem a gyártók önkéntes alapon építik be a meghajtóprogramba ezt a védelmet.
-
Jarod1
veterán
na ma 1 pénzpapírt akartam beszkenelni, és a scanner felismeri hogy bankjegy és törvénybe ütközik...
-
flash-
veterán
Sziasztok
Epson dx4400 hez szeretnék fekete-fehér tintapatront vásárolni.
Nem tudjátok véletlen hogy az Auchanban vagy a tescoban mennyibe kerül?mert nem mondják meg telefonon...
-
klac
aktív tag
válasz
wallas21 #3310 üzenetére
Vagy beszáradt, vagy más módon tömődött el.
-
wallas21
csendes tag
Helló mindenkinek!
Egy kis segítség kellene nekem! Van egy Epson Stylus Sx 125-ös nyomtatóm és az kis problémám van vele h feketét nem akar nyomtatni sima szöveget sem elkezdi a nyomtatást de a lap üresen jön ki! a szineset nyomtat szépen azzal nincs problémám csak a feketével már fejtisztítást is csináltam de semmi eredmény!
Ha valaki tudja mi lehet a probléma akkor írjon!
-
riska1982
aktív tag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a választ. Ezt a lehetőséget már próbáltam, de sajnos nem segített. A Többi szín jónak néz ki, csak ezzel a nyavajás pirossal van gondom. De mindjárt kinyomtatok mindenből 1 A4-es oldalt. A fejet nem csesztettem.
Hamarosan jelentketem, addig is köszi -
lamiki
senior tag
válasz
riska1982 #3304 üzenetére
A bíbor ugyan olyan típusú tintával van töltve mint a többi szín? Ha nem, ez is okozhat jelentős színeltérést, de én inkább olyanra gondolnék, hogy valami miatt keveredik a bíbor és a sárga, a fejben átszakadhatott valami kamra, és összefolyik a két szín, gondolom a sárga sem az igazi, a nyomtatási képen. Nem piszkáltad a nyomtató fejet mostanában?
Epsonoknál a Speciális menüben válaszd az Epson Vivid színvezérlőt, és itt jelentősen tudod állítani a színösszetevők arányát, hátha segít, de szerintem az ide már kevés lesz. A tisztító folyadék micsoda amivel megpróbáltad tisztítani a fejet? Hogyan alkalmaztad? -
riska1982
aktív tag
Sziasztok!
Ismét segítségeteket kérném. Nemrég vettem egy Epson PX700W nyomtatót (használtan). Sajnos olyan gondom van vele, hogy a piros szín az nem egészen piros, inkább narancssárga és rózsaszín keveréke. Nagyjából ilyen:
Klikk
A nyomtatófej tisztítás nem segít. A fejtisztító folyadék nem segít.
Annak idején volt hasonló gondom egy canon nyomtatóval. Ott volt egy olyan lehetőség, hogy a színt túl lehetett vezérelni és két lap nyomtatása után helyrejött. Most én kiöntöttem piros színnel egy A4-es lapot és kinyomtattam eddig vagy 10x-er. De a helyzet nem javul. Fiyen ezt a színt nyomja árnyalteltérés nélkül. Több patront is prónáltam, de semmi változás.
Valakinek valamilyen ötlet erre a hibára?Köszi
-
bumbi77
csendes tag
Sziasztok
Epson SX 105 csak a fekete patron csíkoz.Probáltam már más szállítot is.Ötlet?Köszönöm -
vadasz70
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest