Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peak

addikt

válasz Tomix24 #13842 üzenetére

Én sem értem drdr kollega problémáját, én még nem találtam egy akadó állományt sem, pedig aztán én tényleg hisztis vagyok ilyenre, 15TB tárból meg van merítés. :F Furcsa...

• drdr

senior tag

Nem hinném, többször újra telepítve, ügyeltem, hogy csak az legyen ami kell, Catalyst driver, felesleges szervizek kiiktatva... a fogyasztás alacsony, de mint kiderült, a minimális órajelet meg kell emelni, hogy ne jelentkezzen v. ne oly sűrűn. Ezt máshol is olvastam, másnak is ilyen problémája volt/van, a legjobb ha a max. órajel is fixen annyi mint a min. tapasztalatom szerint ez 2100MHz. Feltolhatom mindkettőt 3000-re is, de akkor feleslegesen "pörög", nagya fogyasztásmég idle módban is. Az akadozást fentebb leírtam, 5-10 meg akad egypillanatra, nincs frame drop, csak döccen egyet a 25 és 30 fps-es videó. De ha visszatekerem az elejére megszűnik. MPCHC-n is tapasztaltam ezt LAV filterrel is ha DXVA bekapcsolva.... Csak ott a vissza tekerés sem segített... (hanem hang problémákat is okozott bizonyos esetekben, lásd tegnapi hozzászólásom).

Szóval a DXVA és Catalystdriverkörül lehet vmi és mivel meg kell emelni az alap órajelet, olyan, mintha az energia gazdálkodás későn venné észre, hogy jobban kellene dolgoznia a procinak. Persze ez csak találgatás. Lehet a Ram sávszélesség kicsi, bár Kingstone 2x2GB-1600 van benne, igaz a LoVo változat. Szerintem ez azért nem rossz, főleg, hogy másoknak 1333 is elég volt.

Valami van, de nem sikerült még rájönnöm mi lehet. Sajnos elég speciális eset, ha riportolnám is az AMD-nek, nem tudom alátámasztani semmi teszttel, és ugye egyáltalán nem biztos, hogy náluk a probléma...

Mostanra eljutottam arraaszintre, hogy ha figyelek, akkor látom, hogy nem kóser a lejátszás, az asszony nem veszi észre, agyerek időnként... De jó lenne ha XBMC alatt is lehetne cserélgetni a filtereket és videó renderer-t, mint MPCHC-ben.....

• zsozso1

tag

Szerintem ez nagyban függ attól is hogy ki mennyire érzékeny rá. Én azokra a "mikro akadásokat" is észre veszem (sajnos) amiket más nem lát. Kár hogy az XBMC-ben nem lehet megnézni, hány kockát dob el (vagy nem) és akkor kiderülne a turpisság.
    Mindig a legjobbat próbálom kihozni a rendszerből és eddig az MPC-HC, madVR páros volt a nyerő és még az XBMC-be is használható.

Új hozzászólás Aktív témák