Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56950 üzenetére
Egész pontosan arra gondoltam, hogy egy modern IGP/CPU tudja-e azt a teljesítményt hozni, mit az 1660S-es VGA MadVR-el? Egyébként nem szeretnék 50000Ft-nál többet költeni VGA-ra. Úgy néz ki, hogy így is legalább +60000ft-ot költenem kell a tervezett beruházáson felül.
Mivel csak FullHD-s projektorom van, és az elkövetkező 5 évbe nem tervezem cserélni 4K-ás modellre, így a MadVR segítségével probálnám a lehető legjobb képminőséget kihozni belőle. -
paler
aktív tag
-
python1
veterán
válasz
python1 #56941 üzenetére
Használtan itt van a ház, a ryzen 5-ös ajánlásom 5 1600 valamelyike lehet x-es is, ezek jelenleg használtban 23-25e körül mennek, hozzá használt lapok is kb ennyitől indulnak.
Félkonfigot is nézhetsz -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56939 üzenetére
Kb. milyen magas házba fér el az általad ajánlott konfiguráció? Jelenlegi HTPC-s hazám szabványos hi-fi méretű (silverstone ml03), abba is beleférhet a Ryzen 5-ös konfiguráció?
És melyik generációs cpu-tól nézzem a Ryzen 5-ös CPU-at.
A legolcsóbban kihúzható upgrade lenne a célom. -
Gombinyó
őstag
válasz
python1 #56935 üzenetére
Ezt annyiban azért cáfolnám, hogy ha van 4k-hoz alkalmas gpu, akkor nem kell az erős cpu, hiszen a munkát a gpu fogja végezni. Nekem a felsoroltaktól jóval gyengébb proci mellett is vígan ment a 4k mozi, akár madvr-el is. Akkoriban elég sok filmet megnéztünk és nem volt olyan ami ne lett volna teljesen folyamatos. Volt Pentium G4600 is, meg 7. gen i5 is, mindkettővel jól ment. Most kukáztam az épített géppeket egy Dell Ispiron brand pc-re, amibe átkerült a gtx1030 is.
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #56906 üzenetére
Köszi a linkeket
Hát kb olyan 40, max 50bol jó lenne, ha kijönne.De vsz nem fog mert a táp sem biztos, hogy jó a házban azt mondta haver.
Egy kérdés:
A HTPC be és ki kapcsolását lehet valahogy automatizálni?
Mert van egy Broadlinkem és ebben csináltam sceneeket, hogy pl 1 gomb nyomásra lejön a vászon, bekapcsol az erősítő, projektor, végfok, a lejátszó.
Van erre vmi megoldás? Vagy majd kézzel kell bekapcsolni, ki meg a start menüből? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56871 üzenetére
A 451.48 / 2020-06-24-es driver-nél írják a 23p "javítást", azért az már elég régen volt. Itt a Topic-ja is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56869 üzenetére
Ahogy írtam és a táblázatban is szerepel volt azért "némi" (vagy ki tudja mennyi) javítás az ügyben az Nv részéről, az biztos. De hogy az AMD-khez képest, vagy úgy általában a "kadencia perfekthez" képest ezzel mennyire zárkóztak fel, az így nincs részletezve.
-
ctrlaltdel13
őstag
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #56851 üzenetére
Akkor nálam is elég jó lehetne a felállás:
- GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI
- AMD Ryzen 5 3400G 3.70GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtővel
- NOCTUA NH-L9a-AM4
- SEASONIC SS-350M1U-F0 350W táp
- WD 500GB Red SA500 NAS M.2 SATA
- G.SKILL 32GB Aegis DDR4 3200MHz CL16Ebbe kellene valami low profile kártya, mivel ez egyben a épített szerverem 4 hotswap fiókkal.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #56851 üzenetére
Nem is olyan vészes az ára.
Pont minap érdeklődtem projis topikba, hogy tudnám a tv képét bármily módon a vetítőre varázsolni, úgy hogy a hang már analóg módon mehessen a végfokba,külső dac nélkilül.
Erre pont jó lenne ez.A htpc-d a lehallgató helyiségbelesz, nem lesz hangos a vga?
-
Alien!
senior tag
válasz
python1 #56843 üzenetére
amúgy a Darbee processzort próbáltad már? 1080p-ig egy kifejezetten használható képjavító megoldás, nekem ez váltotta ki vetítésnél a madvr-t. Így a htpc csak 2D/3D lejátszást végzi, illetve SVP segítségével a mozgást számolja.
-
python1
veterán
válasz
python1 #56821 üzenetére
Azt azért tudni kell, hogy ezek a gépek anno 1millás büdzsét kostáltak, tehát nem a kommersz piacra készültek, eléggé tartós szerkezetek ezek, és a korukat jóval meghaladták.
A kommersz piacon most kezdik csepegtetni, 10-év elteltével ezeket a műszaki megoldásokat.
De nem is szemetelem tovább az agymenésemmel a fórumot. -
python1
veterán
válasz
python1 #56820 üzenetére
Jelenleg ebben fut.
Az AMD-s verzió, az alsó képen, pl passzívban elment a fekete házban, természetesen nem a réz hűtővel.
A felhasználási terület más, a szerverek 7/24-ben folyamatosan mennek, jóval alacsonyabb házakban, pici ventikkel általában 2 processzoros megoldásokkal, HDD-k is termelik a hőt, raid kártyák stb. -
Gombinyó
őstag
válasz
python1 #56817 üzenetére
Érdekes amiket írsz, jó olvasni.
Ezeket a szerver lapokat mibe rakod bele? Milyen házba? Illetve a hűtést mivel/hogyan oldod meg?
Én szerver üzemeltetéssel foglalkozom és nem raknám be a nappaliba egyik vasat sem, mert ezeknek egyrészt állandó klímás helység kell, illetve a gyári hűtésük hangos is. Fura ez a fajta felhasználás. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56809 üzenetére
Még mindig nem írtad milyen lejátszóprogramot használtál. Ha másikat használtál volna, lehet nem lettek volna ilyen hibák, főleg, mivel a HDR->SDR konverzió minősége nagyban függ a lejátszó programtól, meg hogy az épp milyen erőforrásokat használ hozzá. De mind1, nem okoskodni akarok, csak, hogy valamivel magyarázni is lehessen az eltérést.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56804 üzenetére
Milyen lejátszó programot használsz? A linkelt összefoglalóban van a jelenleg egyik legajánlottabb példa, azzal próbáltad? Amúgy meg tényleg fura, elvileg a videó feldolgozást csak a GPU végzi, de itt a HDR "képtelenség" miatt az SDR-re átalakításban lehet bejátszhat a processzor is. De ez megint lejátszó program és beállítás függő is lehet. Na mind1, mivel SDR-es konverzióról van szó én elengedem a témát, nem kedvencem a dolog (nem igazán hiszek a valóban minőségi eredményében).
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56801 üzenetére
4K / HDR videók lejátszására használtad? Mert az itteni összefoglalóban is szerepel, hogy az Nv 980-as VGA-k nem jók erre.
A kép amit kaptam folyékony, röccenés vagy vibráció jelét, sávosodást nem produkál -> Ez is elég fura, hogy ezek mit is jelentenek. Röccenés lehet a kadenciahelytelenségtől is (meg mástól is), de ez bizonyos szinten Nv kártyáknál még természetes, de attól is függ milyen gyakran tapasztalod, ha túl gyakran, akkor ott más gond is van. A "vibráció", meg a "sávosodás" meg így ennyiből nem derül ki mit is jelent nálad.
Ha meg csak HDR->SDR konverzióval használtad esetleg, akkor bocs, abból én kivonom magam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56782 üzenetére
A HDR->SDR átalakításra nincs szabvány. Ahány lejátszó program és beállítás, annyi féle eredményt kapunk. A színtér is át lesz konvertálva (degradálva), igen, ez is egyik oka a fentebb felsoroltak (kontraszt, feketék, színhelyesség) mellett, amik szintén "csakúgy" (hasraütés szerűen) lesznek belőve, amiért én e téren elég szkeptikus vagyok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56714 üzenetére
Nem a sima felbontás leskálázásról beszélek, az persze hogy hozhat javulást, hisz eleve nagyobb bitrátáról, jobb tömörítésről beszélünk 4K esetén. Ezért is nézek mindent amit lehet natív SDR / 4K verzióban a FHD TV-men is, mert a lejátszó Box-om elég jól elvégzi a leskálázást. Hanem itt főleg a HDR->SDR konverzió az ami problémás/kétséges lehet a képminőség szempontjából. Ha egymás mellé teszed mondjuk két MPC ablakban az eredeti SDR verziót és mellé a HDR->SDR konverziósat, akkor bármi eltérés, ami a képen tapasztalható az a konverzió mellékhatása (pl. kontraszt, élesség, színszaturáltság és gamma). Erre írtam azt, hogy ez már egyéni ízlés kérdése, hogy hogyan tetszik a "végeredmény" , de objektíve itt még mindig az eredeti SDR verzió az, ahogyan elvileg "ki kellene néznie a képnek".
#56719 spiky03: A Fire TV Stick 4K-ról van szó? Meglep, hogy nem tudja a Disney+-t és az HBO-t, biztos vagy ebben?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56705 üzenetére
Nem jól tudod, nem arra van. A HDR-nél egy fokkal "fejlettebb" szabvány a HDR10+. Mondjuk, hogy a sima HDR és DV között van valahol.
Egyébként én már csak 4K HDR filmeket lekonvertálva 1080p-re használok vetítéskor, magáért beszél így a minőség-> Erre meg inkább nem írok semmit, mert MadVR-el én még nem próbáltam. De általános vélemény, hogy akkor inkább maradjon az ember az eredeti SDR verziónál, mert erre nincsen semmiféle "szabvány", hogy hogyan kell ezt a konverziót elvégezni technikalilag. Ezért is kétséges a végeredmény. A legtöbb dedikált médialejátszó sem végzi el valami jól. Az, hogy "szebb, meg jobb lesz a kép" csak ilyen egyéni ízlés és vélemény alapján lehet mondani, mert ugye a referencia az továbbra is az eredeti SDR. A 4K felbontás és a HEVC nagyobb bitsűrűsége és több pixele csak egy dolog, ha a HDR->SDR konverzió meg közben nagyon belenyúl a végeredménybe.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1 #56690 üzenetére
Ezen van HDMI? Én úgy látom, hogy nincs, akkor ehhez még kell egy DP->HDMI átalakító.
#56688 spiky03: Hangban amúgy most nem értem mi lenne az elvárás? Kellenek a HD hangok, de nem tudod HDMI-vel rákötni az erősítőre? Mert az úgy no-go, mert a HD hangokhoz HDMI fog kelleni, SPDIF-en csak a DD és a DTS 5.1 megy át. Vagy lehet félre értek, vagy olvastam valamit és valamit...
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #56687 üzenetére
Szép torony.
Nah igen valami ilyesmi jó lenne nekem is, gratul a fogáshoz!@#56686Zsömica
Köszönöm neked is, ez is tetszik, és árban sem olyan vészes!Amúgy most gyorsan átfutottam az aprót és ezeket találtam, amik szimpatikusak:
Intel NUC 7 minigép [link]
Fujitsu ULTRA Mini PC Esprimo Q9000 [link]
Intel® Pentium® Processor G3258 [link]
Asus Chromebox CN60 [link]
Beelink GK Mini [link]Ez közül valamelyik használható?
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #56684 üzenetére
Jól néz ki az a ház. Menniyre hangosak ezek?
Mondjuk az F22 hangja vsz elnyomja őket.Igaz nekem ez már egy picit nagy lenne.
Vagy kb mekkora ezeknek a minimum hely ami kell? Mert a végdokok helyére lehet elfére, az meg felmenne a BD lejtszó helyére, ha az úgyis kikerülne a képből.De közben rákerestem a márkára és van/volt neki kisebb házuk is pl.: Origen ae M10
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #56682 üzenetére
Köszi az infót!
ÉS akkor így a PC-n menne a Streaming is a saját appjával fullHD-ban meg DD+ hanggal?
Vagy ezt a KODI addonnal tudnám csak kivitelezni?Amúgy én valami alaplap+ procira gondoltam, ami elbírja a fenti elvárásokat.
Beépített vidókártyával és hangkártyával.
Szerintem 8 giga Ram elég lenne, meg egy 128 GB SSD és kész, mivel azon más progi nem lenne csak, ami a filmekhez kell.Ez így kb járható út lenne?
Vagy ha van fix ajánlott config azt is szívesen látom ám!
Hát ha kb 120 ezer, akkor szerintem darabokban kell összevadásznom majd őket, mert most nincs annyi feleslegem sajnos.
Szerencsére nem hajt a tatár, szóval időm az mint a tenger.
Meg ha beválik, akkor az X96 meg a BD lejátszó az megy az apróra.
Sticket megtartom a TV-be, hogy az asszony napközben tudjun sorozatozni, meg esetleg a gyerekek mesézni.MOD:
Nah az a 40-50 már jobban hangzik.Gondolom akkor a madvr-ről le kell mondanom?
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #54571 üzenetére
A miniDSP közbeiktatása még egy plusz AD konverzió. PC-ről kiküldöd analógban aztán a miniDSP még alakít egyet megint oda-vissza. Nem tudom ez a gyakorlatban mekkora "hátrány", nekem csak elméletben nem tetszik.
Amúgy mint eszköz szimpatikus, mondhatjuk hiánypótló.
bajnokpityu: Én még most is a 4308-at hallgatom és tetszik a "nyers" karaktere.
EQ-zva már nem annyira. De ez még nagyon fapad volt ilyen téren.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #54569 üzenetére
Nem lehet ízlés dolga, annyira gyenge a hangminosege az stx szerianak kB bármi külső dachoz képest. Talán egy Yamaha vagy egy onkyio avr meg megfoghato, de valósághoz picit közelebb álló márka már teljesen urtechnika ezekhez a gyoszokhoz képest. Torzak, idegesitoek, rettenet szinezettek.
Es tényleg nem érdekel, hogy ki milyen fost cserélt le ezekhez képest, nem vagyok süket.
Irtó sokan akartak meggyozni a pcs zene mellett az elmúlt években, de nem győzött meg egyiknek se a hangja. Most meg sorra dobálják ki a pcket, mert hogy igen, igazam volt. Csodálatos dolognak tartom, h ilyen szoftvereket írnak, de olvass utána mit lehet pcvel fixpontos szamitassal kiszamolni, meg nézd meg h a dspk mit tudnak.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #54534 üzenetére
Végfokom van, azt nem szívesen cserélném.
Na de végre, valaki írhatna már konkrétumot.
Pl te amd vonalon.
Úgy tudom szerver procid van, oké, de mire kell a rengeteg mag, más azt írja nem a proci a vga a fontos.
Alább kaptam vga-ra ajánlást, de mire kell egy 150 ezres vga?
Egy full hd film lejátszásához, mad vr-el.
Tamoo: én se vagyok a pénzem ellensége, természetesen minél olcsóbban egy nagyon jót elv szerint.
De ami kell az kell, a maradékot meg jól eliszom. -
-
péjé
őstag
válasz
python1 #53231 üzenetére
köszi...érdekes hogy ezek a szerver gépek simán felérnek az i7 szintjére, játékra is alkalmasak de mégis töredék áron mennek. Nem ismertek vagy van vmi hátrányuk? Madvr-t milyen beállításokkal bírja el?
Amúgy 500w táp elég a kérdezett 6/12 16gb konfigra? hűtés mennyire problémás? a xeon nem bír akkor hőmérsékletet ahogy olvastam mondjuk húzni nem akarom....megnéztem a képet, szép gépparkot üzemeltetsz :-)
köszi előre ismét. -
cinemazealot
addikt
válasz
python1 #53151 üzenetére
Öööö... a fogyasztás és a pénz kapcsán most csak ironizálsz, vagy én vagyok helikopter?
De az döbbenet, hogy a hello kitty témájú gép bordáin nincs venti. Milyen procik ezek?
(#53160) bajnokpityu
Ha játékra lett volna szánva a gép, értenélek, de HTPC-ben miért van szükség dirac reflexió számításra? -
Borisz76
nagyúr
válasz
python1 #52550 üzenetére
Szia.
Gyors kérdés....
Milyen tipus a PC házad ?
Azért érdekel mert az adatlapomon található konfigot átköltöztetném egy jobb fajta HTPC házba.
ATX rendszer....elég erős is, de a CPU hűtésem 160 mm magas.
Ekkora belmagasságú házikót még nem találtam.
A hűtést nem szívesen cserélném mert nagyon bevált..... -
Irvine81
csendes tag
válasz
python1 #52343 üzenetére
Köszi! Utána nézek.
Tudtok olyan oldalt ajánlani ahol össze hasonlítják a videó kártyákat képminőségre?
Nem tudom van-e ilyen de olyasmire gondolok mint mikor a digitális fényképezőgépeket hasonlítják össze.Ha már olyan jók és halkak a ventilátorok akkor nem ragaszkodom a passzív hűtéshez!
-
rudi77
tag
válasz
python1 #52341 üzenetére
Bárcsak igazad lenne!
De sok helyen az írják hogy nem működik.
Hdr miatt van a probléma mert mind két megjelenítőnek tudni kéne!
Ha az egyik nem tudja akkor hdr nem kapcsol be.Nálam a projekor 4k hdr-es de az AVR erősítő csak 1080p tud. Ezért van szükség a két Hdmi kimenetre.
Kipróbálni nem tudom sajna. Megvásárolni erős vga-t és ha nem működik akkor bukom az egész projektet. -
Flowtation
őstag
válasz
python1 #51814 üzenetére
No igen a böngészési lehetőség sok energia. Bár ha jól rémlik rpi topicban említették, hogy talán raspbian alatt egész tűrhető a web. Persze most legalább rpi3-ról beszélek. Az hbo go-t én nem próbáltam, de azt tudom, hogy megoldható pluginnal. Félre ne érts, nem rábeszélni akarlak.
-
Flowtation
őstag
-
chros
őstag
válasz
python1 #51766 üzenetére
Hhmm, koszi, akkor mit szoltok ehhez a konfighoz?
haz: MasterBox Lite 3.1 mATX Case
psu: Corsair SF450
mb: Gigabyte b450m ds3h
cpu: amd ryzen 3 2200G + huto vele
mem: G.Skill Aegis DDR4 16GB DDR4 2666MHz
vga: MSI gtx 1060 gaming x 6gb
ssd: Kingston A400 480 GB
hdd: seagate 2tb 2,5"Ez kb annyi lenne, mint a fentebb linkelt egyben gep.
Amiben nem vagyok biztos:
- cpu? ebben van vga, az nem kene, de ilyen arban masik 4magos/8thread-est nem talaltam
- 450W eleg ehhez a konfighoz? (cpu 65w-os)
- hdd: csendes 3,5" hdd-t tudtok ajanlani? csak a csend miatt valasztottam 2,5"-t
- ssd: megbizhato, gyorsat jo aron?
- a hazat nem tudom, most csak valasztottam 1-etKoszi
-
PuMbA
titán
-
chros
őstag
válasz
python1 #51738 üzenetére
Koszi a segitseget! Osszeg nem mervado, de hulyesegekre nem akarok kolteni (pl a fentebb linkelt majd 100e-es haz
)
"dizájn"
Nem erdekes, lehat allo, fekvo, stb."intel platform"
En is erre gondoltam. Valami kis fogyasztasu cpu, pl a fenti videoban mutatott 65w i7700?"ram"
legalabb 16GB kell, virtualgepekben dolgozok gyakran (linux, macos)SSD kell bele mindenkepp (nem kell a legujabb gyors, egyel regebbi is jo), 512GB, es legalabb 1 db >=4gb HDD (ami megbizhato, de ha jo ar-ertek aranyban van nagyobb, akkor az is jo).
Tap-rol ma semmit nem tudok, regen Chieftech 12cm-es volt/van.
Meg annyi, hogy Win8 futna rajta, nem 10.
Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux Mint
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95DAT) 195CM 4K 144HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90BAT) 165CM NEO Q-LED SMART! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akik a Fehéret szeretik! Itt a WHITE Setup! Akár kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest