- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz BullZeye #49900 üzenetére
Gondolom ha ATX táp akkor 300W is elegendő lenne hozzá.
Régebbi FSP tápot találtam a rokon szétszedett gépében. Gondolom ilyen célra megfelelhet.
Természetesen olyan alaplap+proci párost kell venni melyek integráltak és ennek elegendő az IGP teljesítménye.
Alaplap+proci külön összerakva sokkal többe jönne ki.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
-
cinemazealot
addikt
Ha tuti, hogy a teljesítmény felvétel nem fogja meghaladni a 30 W-ot, én simán "passzíválnék" egy ATX tápot. Nekem most egy 120 mm-es slim ventilátor pörög a gépemben kb. 500...600-as fordulaton, így gyakorlatilag hangtalan. Ha ez a venti nemcsak a proci bordáján, de a táp (venti mentesített) kaszniján is át tud fújni, akkor ezzel a néma ventivel szellőztetheted a procit/lapot és a tápot is... sőt, az egész házat.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
DC-ITX alaplap pl.
hopp most nézem neked J4105 J4205 kellene az meg még nincs DC változatbaakkor viszont a Pico-Psu marad csak, én most adtam túl egy FSP-n 8e-t a táppal együtt
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
stigma
addikt
Hali, lehet hülyeséget kérdezem, de aki 4k 60hz-t akar és drága neki az Gemini Lake(J4105), annak nem jó választás az Apollo Lake-s ITX-es lap?
Asrock J4205-ITX már régóta elérhető 4k\60Hz és HDR szerintem megvan, HDMI-ben nem tudom hogy 2.0-e vagy sem, viszont árban olcsóbb mint egy mostani J4105-ös lap lesz.
Összehasonlításban J4205-ben DDR3-as LV ramokat teszel + Ingegrált VGA kisebb de bírja a 10 bites 4K-t, J4105 viszont DDR4 + picivel jobb az integrált VGA.
Lehet hülyeséget írtam, de ha valamit rosszul tudok akkor írjátok meg légyszi.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
szzimo53
tag
Egy kis érdekesség
160W picopsu-hoz vettem Xbox tápegységet és arról van meghajtva. Első generációs Xbox 360 tápegység, masszív és minőségi (Microsoft gyártmány). 12V ágon 150W-ot tud tehát bőven kihajtja, kb 4.000 Ft-ért vannak használtan.
Ezt 2000Ft-ért vágták hozzám, az már más kérdés hogy kicsit hibás a ventije ennek, túl hangos..de majd megtuningoljuk[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Csak nem birtam magammal es tegnap elolvastam az osszefoglaloban leirtakat ill elkezdtem finomhangolni a Kodit (Tudom velem van a baj, de engem meg minidg zavar, h ha azt akarom, h jol mukodjon akkor lenyegesen tobb idot kell raszanni, mint egy buta lejatszonal vagy egy medialejatszon)
Viszont a felbontas es a kepfrissites kerdese meg minidg nem egyertelmu szamomra
Tekintsunk most el attol, h teszt keppen kiprobalok-e par 4k-s filmet vagy sem. Ha nem akkor 1080p es 24Hz lenne az ajanlott beallitas BD50 filmekhez es sorozatokhoz? (most alapbol 1080p es 60Hz lett beallitva a Windowsba)
A masik kerdesem a hang temakort erinti. A hazimozi kerdese meg folyamatban addig a TV hangszorojat hasznalnam. Viszont a DTS hangoknal v.mi nagyon nem stimmel. Olyan tompa minden, mintha egy aulaban jatszodnanak a dolgok. Eloszor azt hittem, h a TV beallitasai rosszak, de kiderult, h nem mert VLC-nel ugyanaz a film jol szol. Tudom, h a terhatas sosem lesz jo a gyari hangszorokon, de ahogy most van ugysem maradhat mert teljesen lerontja az elmenyt.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Kodi beállításaiban magasabb képfrissítést állíts, mert különben akadozós lesz a menü érzésre. Be kell, hogy legyen pipálva az, hogy automatikusan módosítsa a képfrissítést a filmhez, így mindegy mire állítod, a filmekhez lejátszásnál úgyis átáll arra, amire kell.
Hangnál jelöld be, hogy konvertálja vissza sztereóra.
Switch Tax
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Az atom x5 Z8350-es proci az mire elég illetve milyen fogyasztása van? LE Kodira kellene. Gondolom már 4k-val nem bírkozik meg, de FULL HD-val még elbír? NAS-on tárolt tartalmak lejátszása lenne a cél.
-
bozsozso
őstag
válasz Celtis #49917 üzenetére
Mert nem szeretek külföldi oldalon vásárolni és magyar elérhetőséget nem találok. Főleg gyér angol tudásom miatt. Ha bármi probléma van nem tudok egyszerűen intézkedni. Egyébként tökéletes megoldás lenne és szívesen vásárolnék ha lenne magyarországi elérhetőség akár garival megbízható webshopból. Tudom drágább, de ha külföldi oldalon hiányos angol tudásom miatt belenyúlok valamibe akkor az is drága lesz. Hardverapróról ha van is jellemzően személyes átvételt preferálom. Egyébként teljesen jogos a kérdés.
szerk.: a kérdésem is azért keletkezett, mert helyben tudnék ilyen eszközt venni.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz bozsozso #49918 üzenetére
Úgy tűnik nem igazán vagy tisztában az ebay működésével. Ha nem kapod meg az árut vagy az rossz/más egyszerűen egy kattintással visszakéred a pénzt. Ennyi. Az idegentől vásárolt használt cuccra szerinted milyen garancia van?
Ha csak az a bajod, hogy megbízható helyet keresel, akkor ezt tudom ajánlani. Ez most kb. 9 ezer forint. Én már kettőt vettem itt az elmúlt hetekben. LE-vel kiváló.
Közben találam 5 ezer alatt ugyanezt egy nem túl megbízhatónak tűnő eladótól, de aggodalom nélkül megrendeltem, mert egyszerűen nincs kockázat.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Celtis #49919 üzenetére
Ezt mondom én is tényleg nem vagyok tisztában vele. Ahogy mondod semmi garancia nincs, ezért próbáltam keresni magyarországi megbízható webshopot. Nem tudom az ebaynél is hogy működik a garancia van vagy nincs. Tényleg semmit nem tudok róla pont a hiányos angol tudásom miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Már nem érdemes váltani J1900-ról N3150-re? Meg kell várni az új lapokat amik már mindent visznek?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Skillet
addikt
válasz tupacamaru #49922 üzenetére
Lehet még kapni? Én egy asrock Q1900DC-ről váltottam J3160DC-re, de csak mert muszáj volt, mivel az előző lap megkotlott. Amúgy, szerintem nem érdemes váltani. Valami frissebb lapot kellene megvárni.
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, HTPC vásárlásra adtam a fejem.
1. pontosan mire szeretnéd használni? *
Csak filmek lejátszására szeretném használni, 4K hdr kadenciahelyesen.2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
Semmilyen komponens nincs hozzá.3. mekkora összeget szánnál rá?
60E-80E FT, nem látom még át teljesen milyen összegnél állna meg a rendszer de azért mindenképpen 100E alatt kéne megállni.4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?
Ha lehetséges inkább új alkatrészekben gondolkodnékElőny ha halk is lenne a végleges eszköz
Egy kis extra hozzá. Olyan gondom lenne, hogy 4k-hoz megvan a tv viszont az erősítő nem tudja ezt kezelni, így ahhoz hogy le tudjak játszani 4k filmet és tömörítetlen audió folyamot is szükség lenne 2db hdmi kimenetre, az egyik ugye a tv-be a másik hdmi-n pedig csak a hang menne át az erősítőbe. Más megoldást nem találtam erre, de ha van ötlet szívesen fogadom
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz szricsi_0917 #49924 üzenetére
Gondolom a többiek is azt fogják mondani, hogy várni kell picit (gemini lake), vagy egy S905X boxot venni, pl X96.
A két hdmi megoldható egy aktív elosztóval is.
Szerintem előbbi nem fog kijönni annyiból, amennyit szánnál rá, utóbbi viszont meglenne a törtedékéből.[ Szerkesztve ]
-
szricsi_0917
tag
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Ez a cucc jó lenne 4k-s UHD filmek lejátszásához ?
Intel Nuc -
djnice
veterán
válasz szricsi_0917 #49926 üzenetére
Minden kadenciahelyes a 4K HDR 60p-ig bezárólag.
-
Skillet
addikt
válasz szricsi_0917 #49926 üzenetére
Egy hdmi splitter szerintem azért ennél olcsóbb. Nagyon max 20e körül biztosan kapsz. + a médialejátszó 10e.
Összesen 30e.
Htpc passz, nem tudjuk még az új lapok árait. Talán lesz vagy 50e csak a lap. Akkor ssd, memória, ház, táp még sehol. Egy jó DC-s lap kellene majd... már ha lesz, de nagyon bízom benne.
S905X-eknél ami hátrány, az az SD lejátszás. Eléggé gyenge, nem valami szép. A tekerés is vicc kategória... de nyilván bele lehet léptetni a filmbe bárhova, csak megszokás kérdése. Meg hát ennyiért tényleg nagyon jó vétel...[ Szerkesztve ]
-
-
Milánka
csendes tag
Szia / sziasztok!
Én most ezzel a modellel szemezek:
https://bulk.fsp-europe.com/fsp250-60hhn-85Ismert gyártó, jó hatásfok (85+), a lehető legalacsonyabb teljesítmény normál ATX méretben, amit találtam.
Árban sem vészes (főleg egy mormális paneltáp + adapterhez mérve) és itthon is lehet kapni pár helyen.Tudom, hogy még ez is felül van lőve egy 50-70W-os HTPC fogyasztásához, de ez van.
Van egy (marha) régi TFX formátumú 250W-os FSP-m, amit fogyasztámérővel megsasoltunk, miközben minden funkcióját végignyomtuk a KODI-nak.
50W-os csúcs volt, de az is ritkán.
Gép: Athlon 5350 (25W), 4GB RAM, SSD, Xonar DXMiután sokszor van idle-ben és nem megy 7/24-ben, én elengedtem a túlméretezésen görcsölést.
Remélem, hasznos infóval szolgáltam!
-
Celtis
veterán
válasz Skillet #49930 üzenetére
Tegnap 4650 forintért rendeltem egy S905X lejátszót.
-
Celtis
veterán
válasz Skillet #49930 üzenetére
Én attól tartanék, hogy hiába jön ki két HDMI kimeneten a jel (akár splitter, akár két kimenetes box), az erősítő nem fogja kiszedni az audio jelet, ha a video formátum nem támogatott.
Megjegyzem az előbb linkelt boxon van optikai kijárat. Igaz kevesebb hangformátum jut át spdif-en, de az működni fog régebbi erősítővel is. -
jeni
félisten
-
BullZeye
veterán
Windows KODI-s HTPC-t rákötöttem Onkyo 676 erősítőre, és hiába van windowsba beállítva 30 perc sleep, és Kodi-ban 10 perc.
Ha nem nyúlok hozzá 1-2 percen belül elmegy sleepbe a gép. Tudtommal máshol nincs lehetőség állítani sleep timert, így meg vagyok lőve. Van tippetek esetleg? Nagyon idegesítő.
(#49939) jeni
Nincs rajta HDMI, és $585 a kezdő ára, nem HTPCnek van kitalálva.[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #49940 üzenetére
Megoldás, Windows 10 rejtett alvó állapot beállítása 2 percre volt állítva, registryből visszahoztam, és átállítottam 240 percre, teszt következik.
-
Skillet
addikt
válasz BullZeye #49942 üzenetére
Mi baj van vele? Én is használok aktív átalakítót, működik.
Ettől függetlenül is igaz, hogy drága az a ketyere. Meg azt sem tudom, mekkora felbontás és egyebek jönnek ki azon a DP porton. És SD-re, hangra használom szóval elvagyok vele.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Skillet #49945 üzenetére
Pl DisplayPorton keresztül rendszeres, hogy túl nagy felbontásnál az ablakok összerendeződnek, mert a displayportnál windows nem képes várni pár másodpercet, hogy észlelje a kijelzőt, és bepánikol, hogy biztos hiba van, és reseteli a felbontást.
Ennek köszönhetően a programok ablakos módra váltanak, vagy fekete képernyővel indul, vagy minden programot bal felső sarokba rendez 1024x768 ablakos felbontásba.Ezeken kívül semmi baj nincs vele hangot leadja ahogy kell, csak én szeretem a sleep módot, mert napi 2 órát használjuk HTPCt maximum, és 22 órát van alvó módban.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Van itt valakinek tapasztalata S905 SoC terén HTPC-ben? Egy NanoPi K2-t szemeltem ki +emmc-vel és +100r/90w msd-vel (minden más 45 dodóért van a csomagban, még távkapcs is). FullHD max, sima sztereó és 0-24 használatra lenne a cucc. Hálón meg lesz vinyó. Kodi, Plex a lényeges kérdés.
[iTX-or-GtfO!]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ti a HTPC légegérrel/IR távirányítóval való bekapcsolását hogyan oldjátok meg? Az alaplapnak gondolom tudnia kell valami "Turn on on USB" vagy hasonló funkciót, nem? Vagy csak alvó/hibernált módból lehet így feléleszteni? (Win 10).
-
superTibcsi
aktív tag
válasz SunMount3r #49948 üzenetére
Ez engem is érdekelne. link ilyen egérrel használom jelenleg.
Under construction!!!
-
Celtis
veterán
válasz SunMount3r #49948 üzenetére
Az alaplapnak támogatnia kell ezt a funkciót. Eddig csak Asrock lapoknál találkoztam ezzel a képességgel.
Mondjuk én USB CEC adapterrel kapcsoltattam be a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?