- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmepocok
tag
Szaisztok!
Olyan problémával fordulnék a nálam jobban hozzáértőkhöz, amit egyedül már nem tudok megoldani.
Nemrég építettem egy kis multimédiás gépet a tévé mellé, főleg xbmc célokra. 17W-os Celeron van a lapon (Gigabyte), passzív bordával, amit azért választottam, hogy ugye ne legyen hangja, "egy ilyen kis mobil procit úgyis bármilyen borda elbír..." (Mint kiderült, tévedtem.) A házba 2db 4 cm-res venti fér, gondoltam, ha nagyon melege van passzívan, akkor berakok egyet, lehelgesse kifelé a meleget a házból és okozzon nekem boldogságot. Mivel 15 perc terheléses teszt után már a 90 fokot ostromolta a processzor, 50-et pedig a HDD, be is szereltem a hűtőt, ami egyből 20-25 fokot faragott minden értéken, így örültem.
Ez csak addig addig tartott, amíg nem jöttem rá, hogy a venti fordulatszámát nem lehet szabályozni sem a BIOS-ban, sem szoftveresen, csak PWM-es csatlakozón keresztül, és a kis gyösz 3600-as fordulaton pörög folyamatosan, ezáltal baromi hangos. Miután 4 centis PWM szabályozott hűtőből nem túl nagy a kínálat, átraktam a 3 pines CPU csatlakozóra, gondoltam az majd hűvös proci esetén leveszi a fordulatot, így legalább idle-ben halkabb lesz a gép. Mint kiderült, itt annyi lett a különbség, hogy csak 3500-on pörgeti permanensen, amit még 30-35 fok körüli CPU hőmérsékletnél sem vesz lejjebb, így nyertem -100 fordulatot, amivel sokkal beljebb nem kerültem, még így is süvít.Gondoltam akkor faragok egy kicsit a CPU feszültségből, hogy ne melegedjen annyira és hátha megszabadulhatok a ventitől, de itt sem jártam sikerrel, rmclock ugye core 2 duo után nem kompatibilis és a cpugenie sem működött, az sem túl naprakész...
Úgyhogy ezek után fordulok hozzátok, hátha tudtok valami okosat mondani bármelyik problémára!
Előre is köszönöm! -
slashing
senior tag
válasz elmepocok #26303 üzenetére
Paszta a cpu-ra ha nincs ill. sharkoon low noise 4 cm, nagyon jó híre van. Sokan cserélték a hp microserverben a táp ventijét ilyenre pedig én a gyárit sem tartom hangosnak... ezen kívül sok mindent nem lehet tenni drasztikusabb beavatkozás nélkül (nagyobb borda, nagyobb ház, szellőző lyukak a házra stb...)
-
Digger
senior tag
Remélem nem nagyon leszek offtopic egy Brazos kérdéssel.
Hónapokig jól szuperált az Asrock E350M1 alaplappal, 4G RAM-al, Windows 7-el szerelt HTPC-m. Illetve most is megy, csak egyedül a 3D lejátszással van gondom. Sokáig ez is jól működött egy Samsung 3D TV-vel, de egy ideje a 3D tartalom két félképe egymáshoz képest el van csúszva függőleges irányban néhány centivel. Ha a TV menüben a 3D film lejátszását átváltom 2D-re, akkor nagyon jó minőségben, röccenés nélkül játssza. A lejátszó az XBMC, de próbaként a VLC is ugyanezt a jelenséget produkálta, úgy, hogy a tartalom egy helyi SATA csatolós winyón van. Már arra gondoltam, hogy a TV hibásodott meg, de ha külső winyóra másolok egy 3D tartalmat, és azt közvetlenül a TV-be dugom, akkor onnan hiba nélkül lejátssza a TV lejátszója.
Ma megpróbáltam egy teljes XBMC eltávolítás után újratelepíteni a legfrissebb XBMC béta változatot, de ezzel is ua. a szitu! A Windows eszközkezelőjében nem látszik semmi probléma.
Mi lehet a jelenség oka? Lehetséges, hogy esetleg egy Windows frissítéssel csúszott szét valami?
Mit kellene ellenőriznem vagy újratelepítenem még? -
MODERÁTOR
Skacok, XBMC-hez egy kérdés:
Mit kell ahhoz tenni, hogy a betallózott könyvtárakban lévő tartalmakat megfelelően lássa? Értem ez alatt, hogy a filmeket, zenei albumokat rendesen, médiatartalomként kezelje, és besorolja a megfelelő helyre? Mert jelenleg csak a "File" részre kattolva a könyvtárszerkezetben tallózva tudok csak mindent elindítani..
Everybody lies.
-
canniball
nagyúr
válasz Barthezz2 #26306 üzenetére
Beizzítani a scarper(eke)t és médiatár nézetre váltani.
Filmekhez én a port, sorozatokhoz pedig a thetvdb scarpert használom. Ha rákeresel a logoutos írások között szerintem találsz részletes útmatatót is.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Barthezz2 #26308 üzenetére
Közben módosítottam, de gyorsabb voltál...
Első két találat.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tigipuf
senior tag
sziasztok!
Nagyon óvatosan csak annyit szeretnék kérdezni,hogy lejátszás közben,hogy tudom letenni az XBMC-.t tálcára?
Magyarul ha nem akarok kilépni a programból csak egy pillanatra,böngészőben megnézni valamit esetleg skype üzenetre válaszolni."Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
kopidoo
senior tag
OpenELEC telepítésénél csak meghajtót lehet kiválasztani? Partíciót nem?
Csak azért kérdezem, mert direkt csináltam egy partíciót a rendszernek és most a telepítőnél csak meghajtót lehet megadni a telepítéshez. -
Showhai
tag
Hi
Úgy alakul, hogy lehet gariztatni kell egy cuccot. Cserébe már kinéztem egy ilyet. Mivel kp limites a dolog, ezért nem tudtam nagyobb vga-t választani, ez meg kevés lesz, de van rá 3 év gar.
Távol állok a HTPC-től, de mégis ide szól a kérdésem: mivel ez egy LP-s passzív hűtésű kari, ezért HTPC-be több mint ideális. Van esély arra, hogy ráharap valaki az aprón, aki mATX lázban ég (gyakorlatilag bontatlanul nyomott áron a boltihoz képest), vagy keressek egy teljes magas vmivel erősebb karit, aztán inkább azt áruljam?Ha valakit itt érdekel a dolog, dobjon pü-t, mert nem mindegy akkor hogy mikor fogok neki a cserének.
Köszi
Duoble Chekc Everytihng
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Tervezek építeni egy atomos gépet, több feladatra. Médialejátszóként is szeretném használni, de sajnos csak hagyományos CRT tévém van, Scart és kompozit bemenettel. Távirányításra egyenlőre androidos mobbilal oldanám meg, illetve távolról PC-vel. Esetleg infrán egy akármilyen távirányítóval.A kérdés a következő, milyen szoftvert válasszak. Csak a TV lenne megjelenítőként a gépen. A cél filmek megtekintése (SD és néha HD, nyilván erős veszteséggel), illetve youtube. Képek nézegetése.
Jól olvasható felület kellene nekem. A tartalmakat a gépben lévő merevlemezről, és más gépek megosztott mappáiból.Valami butított cucc kellene, mert semmi szükségem HD felbontásra.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Harmony család teljesen megszűnt, vagy megvette valaki és más néven elérhetőek? Csak mert D650 alig kapható, az is borsos áron.
Ez a noname 800Forintos univerzális távirányító miben rosszabb mint a logitech?
Amúgy kényelmes, de mindenféle teljesen fölösleges LCD kijelző mentes de világító gombos távkapcsoló kapható, amit Infrával lehet PC-hez csatlakoztatni, és Samsung F6640 meg Samsung HW-F355-höz?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Celtis
veterán
válasz BullZeye #26321 üzenetére
Ezekben csak előre programozott kódok közül választhatsz, és a gombok kiosztása is fix.
Szerintem ez a távirányító egy jó alternatíva. Akár PC-ről is programozható. (JP1 egy külön világ...) Minőségi cucc.
-
dabadab
titán
válasz BullZeye #26321 üzenetére
"Ez a noname 800Forintos univerzális távirányító miben rosszabb mint a logitech?"
A Harmony nagy mutatvanya az, hogy tanithato. Raadasul nem csak egyes gombokat, hanem komplett sorozatokat meg lehet tanitani es az egesz aktivitas-alapon zajlik. Vagyis ha benyomod, hogy HTPC-t akarsz nezni, akkor bekapcsolja a gepet, bekapcsolja a TV-t, atvaltja a HDMI2-re, bekapcsolja az erositot, atvaltja az Optical 1-re, es azontul a hangerogombok az erositot fogjak vezerleni, kikapcsolaskor meg kikapcsolt mindent. Raadasul a Harmony konyvtaraban vannak olyan kodok is, amiket taviranyitora nem nagyon rak ki a gyarto, pl. Samsung TV-knel a direkt bemenetvalasztas (vagyis hogy nem menubol kell elohalaszni a HDMI2-t, hanem van ra egy kulon kod).
Ha szimpla univerzalis taviranyito kell, akkor szerintem a One4All kinalatat erdemes vegigbongeszni.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
Sanyi.mTs
addikt
összeállt a gép és van egy két dolog, ami zavar: itt már leírtam.
ezen felül érdekelne, h ti hogyan kötitek össze a gépet és a TV-t? PC/TV melyik portja, ha nem hdmi-hdmi kábelt használtok, illetve milyen felbontású a TV-tek? lenne lehetőségem kölcsönkérni egy dvi-hdmi kábelt, és kíváncsi vagyok, h használja-e így más is (hang optikán menne, az nem gond)
-
Primary92
senior tag
S-video-n keresztül senki nem mozizik?
Nincs olyan TV itthon, amin HDMI lenne, vagy legalább D-sub VGA. Jelen felhasználás esetén nem is lenne rá igény. -
dabadab
titán
válasz Primary92 #26328 üzenetére
En annak idejen egy elso generacios Xboxot hasznaltam erre XBMC-vel, az akkoriban teljesen jo megoldasnak tunt.
DRM is theft
-
BullZeye
veterán
válasz dabadab #26327 üzenetére
Most utána néztem, one4all (smart control) is tud macrokat, szóval nem rossz ez, kérdés, hogy miért nincs több embernek ilyen? Neten alig találok valamit róla, és Windowsos programot speciel nem is találok hozzá a hivatalos oldalon, meg semmilyen letöltést sem hozzá, pedig már 3 éves készülék.
Használ itt valaki Smart Control-t? A simában is van háttérvilágítás? Tudás szempontjából miben rosszabb mint egy Harmony? Leszámítva a teljesen fölösleges LCD panelt?
-
BullZeye
veterán
válasz canniball #26333 üzenetére
Ebayen meglehetősen sok a not working harmony, hardveraprón is volt már jópár.
És mióta logitech elkurvult picit ódzkodom tőle (0 fejlesztés, de mindig drágábban adják az "új egereket") nem is beszélve, hogy a borsos felárért csapnivaló garanciát adnak 1,5 éve.
-
-
dabadab
titán
válasz Patice #26336 üzenetére
Hat, az nem nagyon versenytars, en eleg keves olyan TV-t, erositot, STB-t, stb-t ( ) lattam, amit mobilrol lehetne taviranyitani, olyat meg plane nem nagyon, hogy egy app-al az osszeset, valamint az esetek nagy tobbsegeben kenyelmesebb egy dedikalt taviranyito, mint a mobillal valo bohockodas.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Patice
Topikgazda
válasz dabadab #26337 üzenetére
Én meg pont egyre több új TV mellett látom azt, hogy piszkálható tabról, meg mobilról. Házimozi erősítőknél is, médialejátszóknál is, blu-ray lejátszóknál is.
Univerzális távvezérlő app-ot még én sem láttam.
"...az esetek nagy tobbsegeben kenyelmesebb egy dedikalt taviranyito, mint a mobillal valo bohockodas."
Egyet értek. Épp nemrég szereztem be egy Harmony-t.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
sb
veterán
válasz dabadab #26337 üzenetére
Az új cuccok szinte mind távirányíthatóak wifi-ről. Persze ez a régieken nem sokat segít.
De az biztos, hogy ez lesz/lehet az új irány egy idő után.Ettől függetlenül nem tudom mi okozza az univerzális távirányítók halálát.
Amíg külön app-ok vannak eszközönként az baromi kényelmetlen szerintem is egy univerzális táv helyett. Akkor is ha az app 5x annyit tud és szebb/jobb.Csak az versenyezhet vele, ha app-ban is lesz "univerzális". Viszont a lehetőség adott.
Most Harmony-t használok és baromi kényelmes, de pl.a Yatse-val összeheggesztve azért el tudnám képzelni egy ennél is jobban használható app-ként.
-
barnam_
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis fogyasztású HTPC-t/NAS-t szeretnék építeni a TV mögé. Mivel amúgy sem lenne szem előtt, azt tervezem, hogy ház nélkül lenne kipakolva, ha lehet, passzív hűtéssel (ha nagyon kell, egy ventit eltudnék képelni). Win8-t futtatna, ami elvárás, hogy fHD videót vigyen, némi zenét hallgatnék, meg neteznék rajta. Játékra soha nem használnám, arra ott az Xbox.
Alaplapra integrált procis megoldásokat néztem, azok közül is az Intel Bay Trail platformra épülőket:
GIGABYTE GA-J1800N-D2P - 19.355 Ft
GIGABYTE GA-J1900N-D3V - 24.714Az első 2, a második 4 magos, és hozza egy régebbi Core2Duo teljesítményét, 10W-os TDP mellett. Van valakinek ilyennel tapasztalata? Van egy Toshiba Encore Win8-as tabletem, abban egy Atom Z3740 proci van, teljesítményben az is hozza a minimumot.
Viszont probléma a tápegység: nem akarok egy több száz W-os tápot rákötni, a passzív hűtésűek pedig nagyon drágák. Arra gondoltam, hogy valamilyen notebook táppal meglehetne hajtani?
Illetve az is felmerült, hogy esetleg egy android-os minipc is megfelelne a célnak...
-
canniball
nagyúr
válasz barnam_ #26340 üzenetére
Táp: picoPSU vagy olcsóbban paneltáp.
Utóbbit házzal együtt is megkaphatod, így a kettő együtt relatíve nem drága, csak a lap mérete lesz mITX-re korlátozva (legtöbb esetben ekkorák ezek a házak), ha esetleg később váltanál.És én ragaszkodnék is egy házhoz, ha a TV mögött lesz még az is mindegy mennyire szép (vagy nem az).
Intelhez nem (sem) értek, de úgy rémlik csak a drága procijaik tudják a 24p-t (már ha ez számít). Ellenben a Brazos tudja, olcsóbb is, cserébe nem mai konstrukció (már ha ez számít).
Mod. Most látom csak hogy NAS is lenne, akkor a kis ház valószínűleg kiesett, illetve ha sok HDD lesz akkor jó eséllyel a paneltáp is.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
BullZeye
veterán
válasz Patice #26336 üzenetére
Jogos, én is ezt teszem most, viszont számos problémája van. Ha szeretném a TV-t irányítani, akkor el kell indítanom 1 appot, aztán ha XBMC-t akarom irányítani kell még 1 app, egyszerre nem megy, na meg hangfal nem wifis, így ahhoz ez nem jó.
Másrészről nincs fizikai gomb telefonon/tableten, így sokkal lassabb irányítani, hisz nézni kell, nehogy félrenyomjon az ember, nem beszélve, hogy minden alkalommal fel kell oldani a telefont, hisz más különben pár óra alatt lemerülne.Ezért szeretnék egy távirányítót ami jó HTPC-hez (windows), jó TV-hez Samsung F6640, és hangfalhoz Samsung F355.
LCD nekem nem kell, és logitech kb 1,5x van túlárazva mint amennyit ér kb, és az LCD nélküli 10k-ba kerülő Harmony (200) hajlamos laggolni.
Ezért tetszik ez a One4All Smart Control, viszont szinte semmi felhasználó bázisa nincs, és alap windowsos programot nem találok hozzá, szóval valszeg nincs. Így pedig valószínűleg arra sincs lehetőség, hogy windowsból beállítsam, hogy minden gombot úgy osszak ki ahogy én szeretném pár perc alatt (pl custom gombok Samsungnál lásd HDMI4-re váltás azonnal).
Az a baj, hogy semmi tapasztalatom nincs vele, így nem tudom mire számíthatok.
-
barnam_
nagyúr
válasz canniball #26341 üzenetére
A NAS-t ne úgy képeld el, hogy több TB-s szervert akarok üzemeltetni... csak amit a vinyón tárolok, azt meg akarom osztani az otthoni hálózaton is. A képen is látható usb-s hdd-t kötném rá, az 750 GB-s.
A proci biztos hogy elég lenne, mert hasonló van a tabletemben is, és hdmi-vel gyönyörűen viszi a 1080p videókat. (Csak ugye azt mégse akarom asztali gépnek befogni, még hogyha korlátozottan is, de alkalmas rá.)A házakat megnézem, köszi
-
Poplacsek
senior tag
válasz Patice #26338 üzenetére
"Univerzális távvezérlő app-ot még én sem láttam."
Galaxy S4-en (infrás) tökéletes univerzális program a TouchSquid, minden activity, ami a logitech-emen van ezen is be van lőve és hibátlan.. Csak hát az érintőképernyő sose fogja azt a komfortérzetet adni, amit egy nyomógombos táv..
-
Digger
senior tag
válasz barnam_ #26340 üzenetére
Én a Brazos platformra esküszöm!
NAS-ra és HTPC-re is tökéletes! Az integrált videokari is tökéletesen alkalmas fHD lejátszásra. Nekem kettő is működik itthon. Az első amit megépítettem, lenyúlta az asszony. Netezésre, Office-ra használja, asztali gépként. 4 G RAM-al és egy 120-as SSD-vel, Win7-el szereltem. Lassan másfél éve ketyeg hiba nélkül. A másik 1T-s winyóval van építve, ez a HTPC. Ezzel most annyi bajom van, hogy a 3D-s filmeket nem játssza jól, valamiért el van csúszva a bal és jobb szemnek szánt kép. Eddig ment ez is, de most valami elromlott rajta, gondolom frissítéssel. Amúgy bármilyen (nem 3D) tartalmat simán visz.
Én NAS-nak nem ezt használom, bár lehetne. Én erre a célra egy olcsó D-link DNS32L típusú kis szervert állítottam be. Ez is közel másfél éve ketyeg, rá se kell nézni, bár a ventilátor már cserére esélyes. Két 1T-s winyó van benne RAID1-be kötve, tükrözve a tartalmat. Több asztali gép, notik, telefonok és maszirpadok (tabletek ) osztják a tartalmát és a HTPC is tud róla játszani a gigabites hálón. Egy lézer is lóg rajta, minden win gép tud rá nyomtatni. -
sb
veterán
válasz barnam_ #26343 üzenetére
Amire neked kell arra valóban jó az ajánlott Brazos és mindkét Bay Trail Atom is, amit te írtál. Valamint az új AMD Kabini is megfelelne.
Megpróbálom összefoglalni:
1. A J1900 kb. egálban van az általad használt Z3740-al, 4 mag, majdnem azonos órajel. A J1900 kicsit nagyobb órajelű, az IGP is, így az is erősebb kicsivel.
Erőben tudod mire számíthatsz, nem egy erőgép, de a régi Atomoknál 3-4x gyorsabb, kb. tényleg egy lassabb C2C szintjén lehet. HTPC/NAS-nak teljesen elegendő. 10W TDP.2. J1800: 2 mag, tehát kb. feles cpu teljesítmény. HTPC/NAS-nak ez is elég. Én azért a 4 magost venném, mert mégiscsak számít az irányításnál, de főleg netezésnél. 10W TDP.
3. Brazos: Ugyanúgy elég mindenre, régi Atom-nál kicsit erősebb cpu-ban, tehát kb. 1/3-a a J1900-nak. Én már nem vennék ilyet, ha netezni is kell, max nagyon nyomott áron. De féláron sem lehet kapni valószínűleg ami még mindig relatíve drága a J1900-hoz képest teljesítményben. 30W kb. a komplett rendszer, 25W TDP lehet kb.
4. AMD Kabini.
Cpu erő kb. ua, mint a J1900. 4 mag, 2GHz. IGP-ben erősebb, 24p-t garantáltan tudja. Hátránya, hogy 25W TDP. Előnye, hogy pl. az Asrocknak lesz alaplapja, amihez nem kell paneltáp külön, csak egy 19V-os külső notebook tápot kell beledugni és már megy is.Az Intelnél még kérdés a 24p, de ahogy írtam fentebb, elvben a Bay Trail-ek már tudhatják jól. Kérdés persze az is, hogy szükséged van-e rá. Szerintem nem árt.
Én 1. és 4. közül választanék. A 4-nél még kérdéses az ár.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Megjött a cucc, szépen össze is raktam, de akadt egy kis gondom.
Régóta használok XBMC-t, de ebbe még sosem futottam bele, és nem találok megoldást. HD filmek frankón mennek, de az SD filmek esetén hiába 16:9, és hiába jó a scaling, akkor is rak egy vékonyabb fekete keretet a film köré. Csak a film köré, maga az XBMC ekkor is teljesen kitölti a képernyőt.Ez mitől van, hogy lehetne helyre hozni?
Everybody lies.
-
Celtis
veterán
válasz BullZeye #26331 üzenetére
Egy imserősöm vett ilyen one4all távirányítót és nagyon elégedett vele. Tényleg minőségi kivitel.
A gond az lehet, hogy a gyári dokumentációból szinte semmi nem derül ki, pedig rengeteg mindenre képes az a táv. Természetesen makrókat is tud és JP1 inetrfészen PC-re is köthető, szénné konfigurálható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.