- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz #75912448 #18151 üzenetére
Feltettem én is az XBMCLauncher-t, ez az XBMC-shell-boot fenomenális fícsör.
Más.
Nemrég láttam valahol egy olyan opciót hogy sorozatok esetén nem kérem az összes rész "menüpontot" de most hiába keresem nem találom - tudja valaki merre bujkál?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cekkk
veterán
válasz canniball #18196 üzenetére
http://www.mini-box.com/DC-DC
Ezek az árak szerintem a mérvadóak.
Ezért csodálkoztam én is ezeken a 20 dolláros árakon. -
canniball
nagyúr
-
Celtis
veterán
válasz Enszuke #18165 üzenetére
Pont a hétvégén nézegettem a pico psu-kat. Amit linkeltél a kínai klón. Azt olvastam róla, hogy nem megbízható.
Ez pl eredeti: PicoPSU-120
Igaz 40USD, ha úgy vesszük majdnem duplája.Apropó. Elég a 20 tűs táp, ha az alaplapon 24-es a táp csatlakozó? Ráadásul ezen a 4pines processzor táp csatlakozó sincs.
Nem jobb a 150W-os verzió?
PicoPSU-150 -
canniball
nagyúr
-
cekkk
veterán
válasz canniball #18190 üzenetére
Úgy ahogy nekem van 2-3 olcsó kínai hdmi kábelem és nekem meg azokkal semmi bajom, sok mindenkinek meg nem jöttekbe. Mert nem voltak jók (és itt nem azt értem, hogy a ruhás néni a jobb kábeltől meztelen lesz ). Hanem azt, hogy a kínai gyárból, kínai név alatt kijövő termékek silányabb minőségűek, mint a két utcával arrébb gyártó nevesebb gyártó terméke. Persze ki lehet fogni jót is, de könnyes rosszat is, sajnos Ezért félek sokszor kínai cuccot venni
-
-
-
canniball
nagyúr
"a 160Gb-os csak azért van benne, mert a 1,5TB-osat most vettem nemrég és a másikon van az oprendszer és nem volt kedvem újrahúzni"
Nem is kell újrahúzni: a nagyból lecsippentesz egy darabkát, átmásolod rá a rendszert és a kicsit el is lehet felejteni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
"Duplája..."
Na az akkor úgy már szép eredmény! Gondoltam én is felteszem, hát az /USB3 verzióhoz nincs."... úgy emlékszem az 1.6-os uefi-ben nem volt fast boot .."
Jól emlékszel."...pendrive-ról nem tudtam installálni."
Ha nem csal az emlékezetem erre már a Brazos topikban is panaszkodott valaki."Semmi bonyolult, 1-2 pipa bejelölés és kész is."
No akkor ezt csekkolom én is.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz rbalint88 #18140 üzenetére
"...nem mindegy, hogy mennyibe kerül a hibás alkatrész cseréje."
Amennyibe ezek kerülnek anyagilag akkor sem jár rosszabbul az ember ha 2-3 év múlva le kell cserélni."...megvannak a korlátai, ennyi."
Persze, ezzel gondolom mindenki számol is aki ilyen mellett teszi le a voksát." ha legalább 8cm venti van rajta, oké."
Olyat még gyárilag nem láttam, házilag persze megoldható."de a kis 4-5 centis visítóktól kivagyok."
Mint írtam én is pont így voltam vele egészen addig amíg meg nem vettem az Asrock lapot; most már tudom, hogy attól hogy ilyen kicsi még nem feltétlenül visít, ebben (is) pozitívan csalódtam.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
srich
csendes tag
válasz Enszuke #18167 üzenetére
Nem igazán fér el a házban a nagy venti...most úgy van megcsinálva, hogy oldalról szívja be a levegőt és hátul pedig fújja kifelé.
Egyébként most vettem észre mekkora hülye voltam, mert a biosban alapból fullra volt állítva minden venti, a procihűtőt letettem level2-re a házhűtőt pedig level3-ra (level 9-en volt mindkettő)... így most sokat javult a helyzet
Már nem érzem úgy magam mintha egy reptéren néznék tv-t.srich
-
TCr
veterán
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
zsigus
őstag
Az Enermax-nak van egy fogyasztás-kalkulátora, ott meg tudod nézni, bár ahogy néztem ez a proci pont nincs benne.
Viszont ha a G540-et adom meg, aminek szintén 65W a TDP-je 168 W jön ki (1db SATAGreen HDD, 1db SATA HDD, 2db USB eszköz, CPU, 1db DDR3 RAM + 2db venti), amihez semmilyen paneltáp nem lesz jó...
Sztem egy 65 W-os CPU-hoz inkább ne vegyél paneltápot...
-
srich
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz milyen paneltápot tudnék használni, illetve mennyi lehet a fogyasztása?ASROCK H61M-ITX
INTEL Celeron G550 2.60GHz 1155 BOX
A-DATA 4096MB DDR3 1333Mhz
WD CAVIAR GREEN 1,5 TB
SEAGATE 160GB 8MB 7200rpm SATA2
Logitech K400r
2db 8cm-es házventiIlletve milyen 8cm-es extra halk ventit és procihűtőt tudtok ajánlani?
Vagy esetleg ez a proci passzív hűtéssel elmenne?srich
-
zsigus
őstag
Beeper nekem is van, több is, de az MSI E350IS-E45-ös lapon nincs hozzá csatlakozó...
A házon meg még újraindító gomb/HDD LED sincs, szóval amit rá lehet kötni az a Power Switch, PowerLED.
Sajnos kezdik hanyagolni a gyártók a (nekik) felesleges dolgokat... Nyilván olcsóbb lesz így minden, de igazán érdekelne, hogy egy speaker csatlakozó lehagyásával miatt mégis mennyit spóroltak.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Egy kicsit be*zaratott tegnap este a HTPC. Előző este áramszünet volt, és már nem kapcsoltam vissza a gépet, tegnap bekapcsolom és se kép se hang. Áramtalanítottam, ismét be akarom kapcsolni, a venti/HDD el is indult, viszont már a PowerLED sem világított.
Na mondom tuti alaplaphiba... Átraktam a lapot a másik házba/másik tápra, ott sem világított a LED, nyomtam több BIOS resetet, de ezen a sz*ron még egy alaplapi hangszóró-csatlakozó sincs, szóval hiába vettem ki a RAM-ot akkor sem tudtam, hogy elindult e vagy sem.
Áramtalanítottam éjszakára, ma reggel bekapcsolom és minden rendben... ilyet még nem b*ztam (már elnézést a kifejezésért). Mindegy, a lényeg, hogy működik, csak már azon gondolkodtam, hogy írok a boltnak, hogy küldjenek érte futárt (pont jókor, mert egy újonnan vásárolt HDD-t most küldtem vissza másodszorra), még jó, hogy megnéztem ma reggel is...
-
törölt tag
ja, ha valaki nem tudná miről beszélünk: XBMC Launcher
-
törölt tag
válasz canniball #18148 üzenetére
Duplája, viszont úgy emlékszem az 1.6-os uefi-ben nem volt fast boot (vagy nem láttam és kapcsoltam be), super fast boot végképp nem. Vicces volt, hogy pendrive-ról nem tudtam installálni. Instant Flash módszerrel akartam, de hiába. Boot után látta az 1.80-at, kijelölhető is volt, de nem csinált semmit. Katt után gondolkodott 2 mp-et, majd visszadobott, ugyanezt csinálta az 1.70-nel is.
Ezután leszedtem a Windows alatti frissítőt, imádkoztam egyet és végül így már sikerült.
"...feltettem a múltkoriban ajánlott kis progit..."
Kellett szórakozni is vele vagy csak egyszerűen telepíteni kell?Semmi bonyolult, 1-2 pipa bejelölés és kész is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple Watch
- Napelem
- További aktív témák...