-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz tendetiti #13952 üzenetére
Az XBMC HD Audio patches verziója??? Mióta?
na ezt gyorsan ellenőrzöm is... kiváncsivá tettélaz sacd mondjuk érthető... tekintettel hogy PCn trükközve lehet sacd isot használni
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
Hm érdekes. Ha bármilyen VIDEO állományt játszol le, a DTS hangsávot simán bitstreameli Toslinken, az erősítő szépen felismeri és kikódoja.
Ha viszont a MUSIC menü alól mész .DTS zeneállomány játszani, az egy másik rutinon megy ki, és sima 2ch PCM-ként érkezik az erősítőbe.
Előtte a WASAPI digitális kimenetet ellenőriztem, beállítottam, teszteltem a DTS formátumot is.
Na ez a bug már mehet is az XBMC fórumára a fejlesztőknek.
Szép munka tendetiti!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
zeix
senior tag
Ti jobban ott vagytok a HTPC fogysztás számításában.
Nekem egy nem keveset fogyasztó HTPC-m van.
Írtam egy kis script-et a Rainmeter-hez, hogy mutassa a körülbelüli átlagfogyasztást és a pillanatnyit a proci és a videókártya terhelésének függvényében.Kérdésem az lenne, hogy egy alapon használt i7-960 IDLE módban mennyit fogyaszt kb.?
A terheltséghez viszonyítva, hogyan emelkedik a fogyasztása exponenciálisan?
A megsaccolt értékek alapján jelenleg 90W IDLE módban a teljes gép fogyasztása
full terhelésnél 220W.Ezeknek kellene a körülbelüli fogyasztása, ha megtudjátok mondani:
2TB Samsung HDD (10W)
1TB Hitachi HDD (10W)
GA- EX 58 UD5 lap (15W)
HD 4650-es vidkari (max. 55W)
i7-960 (45-130W)
Én ezeket az értékeket adtam meg.[ Szerkesztve ]
-
Otes
tag
A vinyóknál annyira kevés nem lehet aktív állapotban a fogyasztás... x2 mind2nél
illetve fogyasztásnál számít hogy épp mit csinálsz, milyen kódolású filemet játszol le, milyen player kihasználja e gpu-t stb... i7-ben nem tudok segíteni AMD-s vgyok...
ui.: Ez HTPC-nek? remélem másra is használod
[ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
Ok, köszi.
Csak a körülbelüli fogyasztás érdekel.
Akkor belövöm a vinyókat egy közép értékre mondjuk 15W-ra.
A scriptem számolja a GPU terhelést is és hozzáadja a prociterheléshez.
Tehát az összfogyasztást méri.Nem ez nem csak HTPC
Vidkarit kellene még cserélni, meg egy SSD-t bele és nyugott leszek.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Én régebben vettem egy 3500Ft-os fogyasztásmérőt valami ilyesmit a Tescoban, a célra tökéletesen alkalmas. Szerintem érdemes venni egyet.
-
Joshi
titán
Megtaláltam a fogyasztásmérővel mért htpc értékeket.
Ma már nincs htpc-ém inkább vettem egy asztali Blu-Ray lejátszós médiaplayer-t. -
NTX
tag
Tudna nekem ajánlani valaki itthon is kapható, olyan htpc házat, ami hifi szabvány, 40 cm körüli széles, és viszonylag alacsony <10 cm?
-
canniball
nagyúr
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem akarlak rábeszélni, de tulajdonképpen az eredeti készülék már igényes kinézetű lehet, ha ODD-t nem akarsz beletenni, akkor az előlapon nem is kell változtatni, a belseje pedig nem látszik. Legfeljebb az első USB csatikat kell kialakítani. Sokat lehet így spórolni. Szerintem egy HTPC HDD nélkül ne kerüljön többe, mint egy hasonló tudású asztali készülék.
-
NTX
tag
válasz #03969024 #13980 üzenetére
Pont azért váltottam htpcre, médialejátszó helyett, mert nem voltam elégedett azok minőségével. Hiába játszik le mindent a Dune, vagy a Popcorn, ha kép és/vagy hangminőségben elmarad a htpctől.
Ha még a hangtalanság is fontos, márpedig nekem az, akkor szerintem nem lehet kihozni azonos áron. A régi készülék házak meg szerinten kifejezetten rondák, legalább is nekem nem tetszenek. Mivel nekem csak dedikált htpcnek kell a hifi mellé, ahhoz illő házat keresek hozzá. Előnye viszont az, ha pár év múlva elterjed valami új formátum, stb, akkor elég lesz a szoftvert fejleszteni, a mai átlagos hardverek nem fognak korlátot jelenteni. Sajnos a hifi jellegű házaknak magas az ára, sőt alig van ilyen ami itthon is kapható. Pld Hfx vagy Moneual házakat csak külföldröl lehet behozni. A Silverstone vagy Lian Linak egyes modelljeit sem találtam hazai forgalmazásban. -
canniball
nagyúr
A probléma szvsz az, hogy különösen exkluzív dolgot szeretnél, így hát nincs dömping, pláne itthon.
Amúgy szerintem pofásak azok a Silverstone házak, ha belül is rendben vannak és az áruk sem riaszt el akkor én a helyedben beruháznék valamelyikre.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
rigo88
aktív tag
üdv
a harmony topic - ami csak egy [RE:] - elég halott.
valaki el tudná magyarázni, hogy hogy tudok myharmony.com-on keresztül billentyűt tanítani a harmony 650nek? konkrétan a C betű kéne, mert felraktam az igen nyűgös oe helyett xbmcbuntut, és itt meg már nem megy a klasszikus "jobbklikk" amit beállítottam. tanítani nem tudom neki, mert az eredeti asus távon sincs olyan gomb ami bevenné, csak a C betű a billentyűn illetve a jobbklikk egy egérrel.
és ezutóbbi két eszköz nem az a tipikus htpc tool...Dirr
-
olahjana
tag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy milyen HTPC-t kellene vennem ahhoz hogy a következő igényeket ki tudja elégíteni:
- Nappalban 3d TV kiszolgálása, tehát képes legyen a letöltött anyagot adagolni a tVnek FULL HD 3D!
- böngészni, netezni tudjak rajta
- játszani nem akarok rajta. arra van PC-m
- torrentezni tudjak rajta nagyon alacsony fogyasztással
- az sem lenne hátrány ha a letöltött anyagot ki is tudnám csomagolni ugyanott, hogy le tudjam játszani. - ha egy mód van rá akkor 3 db jack csatlakozón adnám ki az 5.1 jelet
- keveset fogyasszon amikor torrentezek vagy csak sorozatot nézek.
mi egy ilyen gépnél az elérhető legkisebb fogyasztás?Sajna nem vagyok benne otthon. Jól jönne a segítség.
KÖszi -
rigo88
aktív tag
válasz olahjana #13988 üzenetére
üdv
bár nekem nincs összehasonlítási alapom, egy asus at3iont-i deluxe-t használok 2x2 rammal, hd sima ügy, többcsatornás kimenet hát szerintem szoftverfüggő, xbmcbuntut használok vele, fogyi szerintem minimális, torrent beépített, wlan szépen megy.
a többiek mindenképp több infót fognak tudni mondani!Dirr
-
drdr
senior tag
Ha fontos a FHD3D (pl. 3840x1080) febontás amit frame packed-ként megy ki HDMI-n, akkor én AMD A8-3870 v. A8-3850-et javasolnék... (http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-pib.aspx)
Emellé
- 2x2GB Kingstone LoVo-t (a kisebb fogyasztásért),
- egy pl. Asrock A75M alaplapot
- valami green vinyót pl. WD 20EARX (és akkor azonnal "használható" a letöltött anyag)
- gyorsabb rendszerért (ha sok pénzed van) egy SSD pl. Crucial 64GBSSD nélkül egy ilyen rendszerrel 27-30W körül alakul a fogyasztásod (még néhány felesleges Windows szolgáltatást ki kell kapcsolni) idle alatt és torrenttel. Full HD film közben 30-35W körül fogyaszt, FHD3D alatt 65-110W...
Sima netezés 30-38W tartalomtól függően... Hibernálva 1.3W BeQuiet táppal.Intelről nem tudok nyilatkozni, árban valsz. több lenne a processzor is és lehet, hogy még külön NVIDIA kártya is kellhet. Tudtommal az Ivy Bridge lenne ami megfelelne, viszont az jóval drágább mint az AMD, a fogyasztás valamivel kevesebb lenne.
Ha a FHD3D-ről lemondasz, akkor tizenezerrel olcsóbb processzor is elég lehet, sőt egy E350-es lap, ami maga annyiba kerül, mint fenti alaplap, de külön proci nemkell már. Ez utóbbi esetben valóban elég alacsony fogyasztás elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
AMD A8-3870K processzor
Asrock A75M-ITX alaplap
Kingston LoVo RAM 2x4GB
Scythe Big Shuriken v2.0 CPU hűtés
Kingston SVP100S2/64GB SSD bootdrive
Western Digital WD15EADS GreenPower HDD tárolásra
Samsung Slim BD ODD bluray író
Chieftec FI-02B mITX ház 200W táppalKikapcsolt/készenléti módban 3-4W.
HTPC módban alulfeszelve IDLE 30-38W között ugrál.
BD50 lejátszás HDMI kimeneten FullHD + 7.1-es hang mellett 34-38W között.
World of Warcraft max. grafika FullHD + 7.1-es hang 58-62W között.
(16xAntialiasing mellett 21 FPS, Bilinear mellett fix 60 FPS)Maximális órajelek és terhelés 180W.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
rudi77
tag
Valaki nem tud valami script-et amivel restartolni tudnám a ati hdmi audiot.
Mert néha eltünek a hd 7.1-es hangok. Ilyenkor hdmi kábel kihúz-bedug és újból van hd hang. -
olahjana
tag
köszi ez jól hangzik. az FHD3Dről le tudok mondani. elvileg az LW4500 TV sem támogatja.
Jelenlegi gépem alább látszik. Akkor ebből csak a SAMU greent tudnám használni?
jelenleg nem igazás tervezek Blueray lejátszót sem venni. Tisztán csak töltögetésre meg netezésre filmezésre kellene. így legalágg néha én is géphez jutnék az asszonytól és hagyna néha gamezni most ugye az ''úgymond játékgépem'' van befogva erre, mégha már nem is mai gyerek a kis x250es procijával. -
Kabirbadi
csendes tag
-
Peak
addikt
válasz Kabirbadi #13997 üzenetére
a legjobb megoldás 1 db SSDvel egy Asus passziv hűtéses mITX alaplap integrált E350/450 Brazossal egy könyv méretű paneltápos házzal. olvass picitt vissza, volt rá összesített árral lista, 50 alatt meg lehet úszni.
ey baj van, a magyar disztrik baxnak behozni a passziv hűtéses mITX lapokat, mert félnek, hogy rajtuk marad.
ellenben egy rakat ember tudna építeni rá HTPCt.
igy marad a külföldi rendelés.
természetesen SSD helyett egy 750es 2,5"os HDD is lehet torrent esetén.
majdnem ilyet építettem, aztán rájöttem, hogy mekkora fun 120 centin wowozni meg trine2zni[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz #03969024 #13999 üzenetére
egyetértek.
van is az LC Power kis házán 6 cm-es ventinek hely. oda egy kis ellenállással bekötött venti, vagy csúszó potméteres megoldással valami komolyabb légszállításű papst venti, aztán csá. közel hangtalan.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest