- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otes
tag
válasz szabi__memo #12551 üzenetére
Mivel épp cserélném a kis ION-om akkor már inkább várok még 1-2 hónapot, és veszek aktuális technológiát és megint jó lesz 3évig (nem mintha nem lenne elég a jelenlegi is)
GPU-ban már a 7-es széria lesz benne és erősebb proci remélhetőleg fogyasztás emelkedése nélkül
-
slashing
senior tag
Kérdés hogy az Ivy megkapja-e a 23.976 támogatást vagy sem mert ha ugyan úgy fennáll vele a probléma akkor tökmindegy hogy HD4000-es gpu van benne vagy HD2000 egy HTPC-ben nem jelent többletet a kettő közti különbség. Én jelenleg is hd2000-es gpu-val vagyok és csak azért nem zavar a 24p mert még nincs hozzá megfelelő tv-m. Ha lesz akkor valószínűleg Trinity vagy ha lesz normális 24 ivy-ban akkor inkább az, mert intel párti vagyok de ha nem lesz akkor amd....
-
szabi__memo
nagyúr
-
slashing
senior tag
válasz szabi__memo #12554 üzenetére
nah ez jó hír
-
Otes
tag
válasz szabi__memo #12554 üzenetére
Llano nagy előnye számomra a szabványos hűtés....
Körbe is nézek hogy állnak
szerk.:
It is scheduled for release in June 2012.akkor ezzel még várok de azért 65W? háát :/
[ Szerkesztve ]
-
P@ly
tag
Félre értés ne essen. Nekem tök mindegy, hogy Intel vagy AMD csak nyomon követem, hogy mit tudnak.
Az Ivy nagyon tetszik, de a Brazos 2.0 is nagyon érdekel, a Trinty is.Nekem egy A6 3500-as Llanom van. 1000%-osan meg vagyok vele elégedve
@slashing:
"Kérdés hogy az Ivy megkapja-e a 23.976 támogatást vagy sem mert ha ugyan úgy fennáll vele a probléma akkor tökmindegy hogy HD4000-es gpu van benne vagy HD2000 egy HTPC-ben nem jelent többletet a kettő közti különbség."Ezzel a mondatoddal 100%-osan egyetértek.
@szabi__memo
Köszi a linket tényleg tetszetősek a 17W-osakRaspberry pi-vel mi a helyzet? Volt valami gebasz aztán azóta nem követem mi van vele Pedig tetszetős kis cuccnak tűnik. Ennyi pénzért simán szereznék egyet és noszogatnám mit tud
[ Szerkesztve ]
-
roger_roger
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok a fórumba és nem építő jelleggel.
Lenne egy bontatlan dobozos Logitech diNovo touchpades billentyűzetem. Kiváló választás HTPC-hez. Pénszűkében vagyok, ezért élek ezzel a hirdetési módszerrel.Még egyszer köszönöm a türelmeteket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Enszuke #12559 üzenetére
Tudják a PC-k. A Sandy nem tudja. De a többi tudja. A médialejátszók sem tudják jobban. Azok is közelítik. Pontos 23,976 Hz-hez minden egyes legyártott terméhez más beállítás kell.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Osibaa
senior tag
Hétvégén megnéztem IMAX 3D-ben a The Avengers filmet és minden oldalirányú mozgásnál elmosódott a kép, zavaró volt. Viccesnek tartom, hogy mi pedig otthoni körülmények között azt számolgatjuk, hány másodpercenként van fölös képkocka, amit "nagyító" nélkül nem is veszünk észre... szerintem baromira túl lihegjük ezt a 23,976 Hz-et. Inkább arról kellene szólni a fámának, hogy Sandy Bridge alatt a DXVA-t bekapcsolva kockásodik a kép, a post-process képjavítások szánalmasak, stb stb. Szvsz.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
szabi__memo
nagyúr
-
Stirbi
addikt
válasz szabi__memo #12563 üzenetére
Egy ilyen nagyon tökéletes gépezetek lennének a számomra.
1080p képes ugye ?
-
Stirbi
addikt
válasz szabi__memo #12565 üzenetére
Magyar ill. Szlovák piacra is befuthatna .
-
Csicsóka
őstag
válasz szabi__memo #12563 üzenetére
Az AT-5300 ingyen sem kellene mert a D2700-nak már harangoztak.
-
stratova
veterán
válasz szabi__memo #12565 üzenetére
Az E-450-es AT-5600 is? Multimédia szempontjából sokkal életképesebb megoldás, ha HTPC a cél; igaz D2700 CPU-ban (X86) erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
szabi__memo
nagyúr
✓ Atom D2700 / AMD E450
✓ 1 x SO-DIMM socket (DDR3 memory up to 4GB)
✓ 2 x USB 3.0 ports
✓ 4 x USB 2.0 ports
✓ 1 x 2.5" bay
✓ 1 x SD/SDHC/MS/MS Pro/MMC card reader
✓ 1 x Gigabit LAN port
✓ 1 x HDMI
✓ 1 x VGA
✓ 802.11n Wi-Fi
✓ 19 cm x 13.5 cm x 3.8 cm
✓ VESA mountable
✓ 600 gMár kapható, mint írtam. Csak nem nálunk. Sajna a digitális hangkimenet tényleg hiányzik róla!
[ Szerkesztve ]
-
Otes
tag
válasz szabi__memo #12576 üzenetére
Általában a google a barátom, de most az istenért nem ad olyan találatot ahonnan lehetne venni Te merre találtál(külföld persze)? se ebay, amazon -
őstag
-
őstag
válasz lord.lakli #12580 üzenetére
cseréltem egy hp dc 5700as fél konfigra,de 15 lett volna.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
zsola32
senior tag
sziasztok, nem teljesen témába vágó a problémám, de azért leírom:
adott egy első generációs I3-as gép + egy sapphire HD 6570 ultimate vga kari.
a kijelző egy G30-as pana plazma.
a hang és a kép hdmi-n keresztül megy az erölködőbe, onnan a kép a tévébe.a 24p-s tartalmakkal van a gondom, kb fél percenként reccen egyet a kép. (totalmedia5)
xbmc-vel jobb a helyzet de ott drop-ol azért a ketyere.
szerintetek be tudom állítani, hogy megszünjön az előbb bevázolt probléma?
köszi
-
őstag
válasz lord.lakli #12582 üzenetére
Egy asrock g31-s lap, 3 giga ddr2 800, meg egy e2180-s proci, és később valami kis vga hdmi hez. + 2 vinyó+ dvd-rw
a proci és a vinyók hp gépből kerülnek át amit a cseréért adtam.
-
őstag
válasz Salvador20 #12585 üzenetére
ez van kiestünk....
-
őstag
válasz lord.lakli #12586 üzenetére
hát amire nekem kell arra elég lesz , egy 32-s lcd-re lesz kötve, torrent, meg leginkább sorozatok nézésére kell. a hp gépbe is ez a proci van/volt ott a vga gyengébb, és úgy is elég..
-
valden
csendes tag
Sziasztok
rászántam magam, hogy lecserélem eddigi lejátszómat és összerakok egy HTPC-t. Egész hétvégén ezt a fórumot böngésztem és sikerült is megszülnöm egy konfigot:
- Gigabyte - GAA75N-USB3
- AMD - A6-3500 Lliano X3 FM1
- Samsung - SHS222AB/BEBE DVD
- Modecom FEEL 202 házVolt otthon:
- Kingstone 4096MB 1066MHz CL7 DDR3
- Maxtor Diamond Plus 9 160Gb SATA 3,5Fontos szempontok:
- Szerekném berakni egy HiFi Rackbe, ezért választottam olyan házat aminek a szélessége 22cm (ez egy Erősítő szélességének a fele)
- Ezek miatt kell az mITX alaplap
- mindenképpen szeretném felhasználni a meglévő dolgaimat, ezért kell 3,5 belső hely a házban.
- Szeretném kiváltani a meglévő igen gagyi Yamada DVD lejátszómat! Ezért a DVD játékos!Ezen szempontok alapján az egyetlen szóba jöhető ház ez a Modecom, nem mellesleg még tetszik is! Azonban a tápja csak 96W.
Az első kérdésem, hogy elég-e ez a táp? Az APU önmagában 65W.
Ha nem, lehet-e valahol erősebb külső tápot venni? Megmondom őszintén nem találtam semmit!Előre is köszönöm a Segítségeteket!
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Kb. HTPC méretű gépet szeretnék csinálni, de igazából csak filmnézés (monitoron vagy DLNA), letöltés és internet. Cél a minél kisebb fogyasztás és a passzív hűtés (venti nélkül).
Szerintetek egy 65 W TDP-s Trinity APU + SSD + egy dvd író paneltáppal menne gond nélkül? USB-n tennék majd még rá külső vinyót.
Köszi.
-
zsigus
őstag
válasz Arthuro_Adam #12593 üzenetére
Attól függ, hogy mekkora paneltáppal. Van 220 W-os is, ami még egy kisebb VGA-val is megbirkózna, de itthon - az egyel előtted lévő hsz.-ben linkelt - 120 W-os a legnagyobb amivel találkoztam. Ennek is bőven el kell bírnia ezt a konfigot.
A HTPC mérettel és a passzív hűtéssel viszont gond lesz. 65 W-os APU-nak azért kell hűtés, és nem mindegy mit teszel rá. Passzívban nem hiszem, hogy meg tudod oldani (főleg, hogy fontos a minél kisebb méret is). Maximum egy drágább hűtővel le tudod halkítani elviselhető szintre.
Persze nem eszik folyamatosan 65W-ot, de ha asztali gépként fogod használni (több weboldal megnyitva egyszerre, háttérben letöltés, zenehallgatás és ki tudja még mi) azért nem ártana neki egy jobb hűtő, hogy megfelelő zajszinten tartsd, pl. egy ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Arthuro_Adam #12593 üzenetére
Bár nem volt DVD íróm, de ezzel a házzal elment a Llano A6-3500(65W)+SSD60gb+2x2gb Ram 1.65v - A hűtő egy sima 2000Ft-os 1U magas. Meleg nem volt, tökig terhelve sem, és 74w-nál többet nem evett maxon járatva... A Ház+Táp:[link] Vannak lentebb a linken képek a Llano-val. Nem kell nagy hűtés, felejtsd el..
-
canniball
nagyúr
válasz zsigus #12594 üzenetére
A HTPC mérettel és a passzív hűtéssel viszont gond lesz."
Attól függ mit ért HTPC méret alatt, mert nálam az kb. az erősítő paramétereit jelenti. Nekem pl. egy ilyenem van és ebben azért lehet(ne) variálni a hűtéssel.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zsigus
őstag
válasz Arthuro_Adam #12597 üzenetére
Ha teljesen hangtalan, vagy nagyon halk gépet szeretnél akkor vagy felejtsd el a 65W-os kategóriát, vagy szerezz be egy jobb vízhűtést.
Nekem a HTPC-ben egy E-350 APU van (18W) egy ilyen lap társaságában. A gyárilag rajta lévő 6000 fordulatos ventit azonnal lekaptam róla, és szerencsére a ház felső pereme és a lap hátsó csatlakozói közé pont odafért egy 12cm-es noname venti. Max 1400 fordulatos, jelenleg ebben a gépben olyan 900-1100 között mozog a sebessége, és teljesen fölé hajolva is alig hallatszik (pedig vannak ennél jóval halkabb ventik is!), távolabbra pedig csak akkor ha minden csendes és figyelsz rá.
A HDD-vel volt még gondom, hiába raktam a csavar alá gumialátétet, hiába "párnáztam" ki alatta és az érintkezési pontokon akkor is rezonált. Éppen ma oldottam meg a gondot: az 5,25" meghajtóhelyre (pontosabban az 5,25" keretbe) fellógattam befőttes gumival, azóta semmi de semmi hangja nincs (WD 5400rpm), pedig sokkal de sokkal zavaróbb volt mint a venti.
canniball: A magassága még mindig kicsi. Ha jól látom 15 centis, ebben még az én AC Freezer 64-em sem férne bele, és nem hinném, hogy ez passzívan elvinne egy 65W-os procit (ráadásul az ATX táp +1 zajforrás és +1 venti).
Passzívan sztem igen nagy borda kellene hozzá, ami még az olcsóbb ATX házakba sem menne bele, mert ezek is szűkek hozzá.
Persze még egyszer elmondom (még mielőtt valaki belekötne): nem fogyaszt folyamatosan 65W-ot egy 65W-os TDP-vel rendelkező CPU (sőt az sem biztos, hogy fogyaszt egyáltalán annyit), biztosan vannak róla fogyasztásmérések is, amit nincs kedvem most megkeresni (vagy ha a Trinity-ről van szó akkor még nincs is adat róla), de ha asztali használatra kell, nem pedig egy minikernellel rendelkező csak videónézésre használt gépre akkor azért nem kellene alul méretezni a hűtését.
[ Szerkesztve ]
-
Otes
tag
válasz Arthuro_Adam #12597 üzenetére
Brazos nem jöhet szóba?
-
Tomix24
addikt
válasz zsigus #12598 üzenetére
"Ha teljesen hangtalan, vagy nagyon halk gépet szeretnél akkor vagy felejtsd el a 65W-os kategóriát, vagy szerezz be egy jobb vízhűtést."
Bocs hogy ezt írom , de a Llano-hoz nem kell spec venti, vagy víz, hülyeségeket írsz.
Egy szűk pár centis házban tök jól elvan, és kicsit hallani vagy semennyire pl amikor játszom. 28w idle, és 74w Maxon. SSD van bent persze. + paneltáp(0 hang). 37C-on van a proci Idle 49C-on játék alatt.
A házam:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest