- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
mini led meg kvantum és az ára ugyanannyi mint egy oled.
van aki inkább qledet venne mint oledet? -
Cassi
senior tag
Érdekelne egy kontaktlista azokról, akik 2500 eurót képesek kiadni egy 55"-os 8K TV-ért. Úgy érzem nagyszerű üzleteket tudnánk kötni
-
Semplar
őstag
Azok kontakthibásak.
Update = Replace old bugs with new ones.
-
Chriss745
tag
Például én, LG OLED két év alatt beégett, azóta ilyen Samum van, azon kívül, hogy nincs DV a képe szerintem sokkal jobb, van értékelhető fényereje, fekete ugyanolyan jó, mint oled csak ugye zónásan, és nem csökken a fényereje 3 éve semmit. Tudom, tudom, OLED jobb, ha sötét szobában használom és nem nézek rajt TV műsort és fél lábon állok és stb... stb...
-
Roland861010
addikt
Nekem 2018-as 55Q6FN van az akkor egész jónak számított de a mai napig nem cserélném le főleg, hogy 10év beégés elleni garanciát kaptam rá.
Majd 1* benyögöm, hogy foltos meg mintha itt ott belene égve aztán majd jönnek és háznál kicserélik...
Ha vennék és is valami helyette csakis samsung qled megint vagy oledet persze samsungot...Samsung S21 FE + GW 5PRO Lte
-
kromatika
veterán
Elég komoly árak .
-
TeeJay
félisten
ez a Neo QLED akkor most IPS vagy VA LCD panelen quantum dot amit mini LED-el világítanak? Jól értem? És ez hogy tudhatja azt mint egy LG OLED panel?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ggbuffon1897
őstag
Atlagember hetkoznap dolgozik, max du / este megy a tv.
Beégésen meg elfáradáson izgulni hát..
Én is szemeztem most egy qleddel a hálóba, de h ugyanazért az árért egy C-s oled helyett ezt válasszam, ahhoz vak kellene legyek. (430ért csíptük meg novemberben a euronics bf jén) Van azért szemmel látható különbség a kettő között.
Ha a qled mondjuk egy 100assal olcsóbb lenne, már én is elgondolkodnék, de így egyszerűen nem versenyképes sehogyse.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
ggbuffon1897 #11 üzenetére
Az hagyján hogy nem olcsóbb, de konkrétan még drágább is volt mikor én kerestem tv-t. (németben)
Én is szemezgettem egy 65QN95B- vel de hamar letettem róla egy heti fórumozgatás után arról nem is beszélve hogy ugyanannyiért szereztem be az LG 65C2 -őt kiterjesztett garanciával.LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
Pro Koryak
addikt
Qled felsz.póknak, 4éves Pana oled, 90%-ban tévéadásra használva, köszöni szépen hibátlan!
Amúgy sokan monitornak vagy éppen pc játékra is használják az oledet, normális vagy hozzáértő szakember által bekalibrált képbeállításokkal nem lesz semmi gond.
-
wolfman
veterán
válasz
Pro Koryak #15 üzenetére
Én nézegetek OLED teszteket, külföldieken van hogy megemlítik, hogy korábbi modellek azóta is némely statikus részű képet mutatva még mindig nem tapasztaltak érdemleges beégést. Tehát igazából már tart ott az OLED, hogy beégHET a technológiából adódóan, nagyon keveseknek elő is fordulhat (talán olcsóbb modellekkel), de mára már nem jellemző ez. Nyílván windowst nem ezekkel érdemes futtatni, csak film és játék.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Pro Koryak
addikt
Általában akkor ég be, ha irreálisan magas fényerőn - kb. kiégeti a szemed - nézed az SD tartalmakat.
Az valóban igaz, ha a valóságtól elrugaszkodott képet szereted, kb. Vivid/Élénk, Sport ... stb irreális képmód, akkor lcd tv. Minden másra ott a Mastercar ... oled tv.[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
válasz
Pro Koryak #17 üzenetére
A QLED-eknek ráadásul az erős felhősödés és DSE miatt már gyárilag olyan sokszor a képe, mint a hányás. Legalább nem kell aggódni, hogy csak később lesz szar. Samsungnál meg aztán sok szerencsét a cseréhez. De viccen kívül sem látom, hogy az miért jobb.
A WOLED esetében is nagyobb problémának tartom a banding + tinting párost mint a potenciális beégést, a QD-OLED viszont jellemzően szép homogén amennyire a netről ezt meg lehet ítélni.
[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
válasz
Pro Koryak #19 üzenetére
Kár, hogy egyelőre csak Samsung és Sony, ill. 55-65-77" lesz a választék, idővel ez biztos szélesedik. Maga a panel nagyon ígéretes.
[ Szerkesztve ]
-
Hátha idén is féláron lesznek kuponokkal, ingyen top tier sound barral.
-
ricsip
őstag
A karbantartás üzemmód a kikapcsoláskor indul el. Aki ezt nem tudja (mondjuk valóban a TV sem szól kikapcsolaskor LÁTVÁNYOSAN, hogy "..na és most dolgom van, nehogy áramtalanítsál még vagy 1 óráig!"), és a kikapcsolás után azonnal megy a hosszabbítót lekapcsolni, azt érik majd meglepetések.
Szóval igen, a kikapcsoláskor tényleg nem ér véget a tv dolga aznapra!
[ Szerkesztve ]
-
-
AndrewTdi
addikt
válasz
ForRedGlory #27 üzenetére
köszönöm
-
sakal83
addikt
Akkor fut le a kompenzacios ciklus ami a beeges ellen van. Ha az nem fut le akkor bizony lesz beeges 100%.
Sok beeges ettol van illetve attol is hogy valamilyen egyeb meghibasodas miatt nem fut le ez a ciklus.
Plusz ne hasznaljuk 100%os oled fenyen ott ahol statikus elem is van hosszu ideig.
Immaron 6 eve hasznalok oledet.
Beegesem nem volt pedig siman tvzek rajta nem kimelo uzemmodban mint sok oled tulaj aki mukincskent tekint rá[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
A nappaliban lassan 2 éve használok OLED-et, főleg konzol gamingre, meg streamingre. Eddig nincs beégés, pedig 100-as fényerőre van állítva mióta megvettem és játékokban ott van mindenféle HUD, fix pont a képernyőn.
Fél éve vettem egy 42-es OLED-et, amit monitornak használok, mindenféle óvatoskodás, tálca/ikonok elrejtése nélkül. Eddig semmi probléma, de itt még korai következtetéseket levonni. (Monitornak 50-es fényerőn használom mert különben ilyen távolságból a retinám ég be, nem az OLED panel)
[ Szerkesztve ]
-
Azért ezek eléggé elrettentően magas árak.
duree54
-
wolfman
veterán
Hatalmas fényerő csak akkor érdekel, ha HDR tartalom van és egy egy fény, bevillanás, robbanás direkt világosabbnak kell legyen. Battlefield 1-et sokkal nagyobb élmény HDR-ben nyomni, mint SDR-el. Diablo2Resurrected meg sajna HDR-ben elveszi a színeket és nem látom akkora kiugrónak a HDR elemeket.
Egyébiránt Samsungnál vannak már HDMI 2.1 portok végre? Mert sok TViken hiányoznak, annak ellenére, hogy már a panel tudná a 2.1 képességeivel járó előnyöket.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Balika911
félisten
"Egyébiránt Samsungnál vannak már HDMI 2.1 portok végre?"
Vannak, de a Samsungnál ez nem újdonság már. A komolyabb tévéiken négy is.
#31 Sidorovich
De HDR-ben játszol? Mert akkor a 100-as a jó beállítás, úgy követi pontosan az EOTF görbét. (SDR-ben nekem az 50 is sok lenne, főleg monitorként 42"-on. Én a 100-120 nitet célzom meg.)[ Szerkesztve ]
-
szivacs30
csendes tag
A beégés egy dolog de amire én még kíváncsi lennék az a hosszú távú élettartam. Hány évig bírják ezek az oled panelek a rendszeres gyakori használatot például
-
nozs23
őstag
válasz
szivacs30 #37 üzenetére
Nem egy új technológia. 10 éve van már a mainstream piacon Oled TV?
Egy mezei LCD panel is veszít a teljesítményéből idővel (igaz, sokkal lassabban, mint egy Oled).
Ami érdekesebb, hogy ezek az őrült fényerővel bíró modern mini LED-es panelek panelek hogy bírják majd idővel, ha folyamatosan fel vannak tekerve. Van egy olyan érzésem, hogy pont ugyanolyan problémás lehet az öregedés, mint egy Olednél. Nem véletlenül van lekorlátozva például az új Macbook Pro-k őrült maximális 1600nit-es HDR fényereje 500nit-re, ha nem HDR tartalmat jelenít meg. -
válasz
szivacs30 #37 üzenetére
Régen az volt a problémájuk, főleg a kék színnek (emlékeim szerint), hogy idővel vesztettek az intenzitásukból, és ez miatt torzultak a színek. Én arra lennék kíváncsi, hogy ezzel most pl. mi van. Mert ez is egy hosszabb távon előjövő dolog volt, nem egy 1-2 éves futás után jelentkezett. Hallottam valamit, kb. pletyka szinten, hogy az LG úgy oldotta meg, hogy fehér LED-ek elé beraktak egy kék színszűrőt (or something...), így a kékkel már nem kellett foglalkozni. Na most ez pl. nem tudom mennyire valid...
És hogy a többivel mi van?...
-
Balika911
félisten
A kék hamar kiégett az első RGB OLED tévékben, de azóta fejlődtek az anyagok, változott a dizájn és a technológia is.
Az LG-nél az OLED-rétegek számával és színeivel variálnak. A 2010-es évek közepétől 3S3C (3-stack 3-color, három rétegben három szín) paneleket gyártottak: kék + vörös-sárga + kék. Pár éve jött a 3S4C, vagy Evo ahogy általában emlegetik: kék + vörös-sárga-zöld + kék. Ezeket színszűrőzik, ill. van egy színszűrő nélküli fehér alpixel a magas fényerőhöz. Innét jön a WOLED (white + OLED) rövidítés. Csak ezzel magasabb fényerő mellett csökken a színek szaturációja. Ezekben a panelekben egyébként a sárga és vörös a leggyengébb komponens, magas fényerőn az ilyen színű elemek "égnek be" először.
Samsungot nem tudom annyira, de a lényeg, hogy kvantumpontos színkonverzió történik egy kék OLED-réteg fölött, ami hatékonyabb a színszűrőknél. A TFT-réteget sem kell átvilágítani (top-emission panelek), így a QD-OLED szebb és erőteljesebb színeket tud. Összességében egy fejlettebb és hatékonyabb technológia.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
veterán
Jó "kis" feára van a 8K-nak, pedig sok éretelme nincs, főleg 55 colon....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
veterán
-
Azt hiszem, a TV-k árai is brutálisan inflálódnak....
-
BusinessGuy
senior tag
Jó ócska oled lehetett. Lassan 3 eves a C9-em, 5-6ezer órával 0 beéges fényerő nem csökkent, nappaliban 60-as oled fény több mint elég nappalra este meg 30-40. Az meg hogy a qled kepe olyan sőt jobb mint az oled....Tréfának jó volt. Az azonos méretben közel 1.5x többe kerülő highend qledek is alig érik be a többezer zónas vicc megoldással,nemhogy az olcsóbbak ráadásul játék módban meg cipóra butulnak az értelmezhető input lagért. Az egyedüli amiben az Oled elött van az a fényerő ami meg kvázi indokolatlanul felesleges hacsak nem tűző napon tévézel.
Szivacs30: 5-6000 üzemóra alatt 0 beéges, nulla fényerő csökkenés, 0 probléma. Sokan ennyit egy tv-be 5-10 év alatt raknak. Ez a beégéssel es egyéb marhasággal riogatas reg elavult. Ritkanagy user error kell hogy odakoxold ezeket a tevéket.
[ Szerkesztve ]
-
BusinessGuy
senior tag
válasz
BusinessGuy #47 üzenetére
Ja, és monitorként használom az első perctől....
-
LurkerSheik
aktív tag
válasz
Roland861010 #7 üzenetére
Annak ráadásul még fehér a menüje és jó pörgős.
ha nejem nem töri meg az RU8002 jobb sarkát én se cseréltem volna le QN90A-ra.There is no QuALiTY without U and I. ||| A gyerek szájából...
-
Balika911
félisten
Euróban nem, 10%-nál többet egyik se drágult. A többség pedig semennyit, vagy még olcsóbb is mint a tavalyi megfelelője volt (*).
8K 2022 2023
85QN900* €11000 €11000
75QN900 €7700 €8000
65QN900 €5700 €600085QN800* €8000 €8000
75QN800* €5700 €5500
65QN800* €4200 €400075QN700 €4800 n/a
65QN700* €3700 €3300
55QN700* €2800 €25008K 2022 2023
85QN95* €6400 €6400
75QN95 €4700 €5000
65QN95* €3500 €3500
55QN95 €2600 €280085QN90* €5600 €5500
75QN90 €3900 €4200
65QN90 €2800 €3000
55QN90 €2100 €2300
50QN90* €1800 €1500
43QN90* €1500 €130085QN85* €5000 €3800
75QN85* €3400 €2700
65QN85* €2500 €2000
55QN85* €1900 €1500[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat Mini LED háttérvilágítású QLED tévéinek németországi árai már ismertek, ami jó támpontot adhat a hazai árakkal kapcsolatban.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Ukrajnai háború
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Jojjo károsultjai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest