Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cassidey

senior tag

Alapvetoen minel kisebb a baba/gyerek annal konnyebb fotozni. Ez alol persze vannak kivetelek de kb igy all:
    - 2 hetes koraig konnyu, alszanak sokat, alvasidore kell tenni a fotozast.
    - ezutani idoszak, mikor a baba meg nem tudja emelni a fejet, ulni, mert ilyenkor mar ebren kell fotozni, mivel nem alszik olyan melyen mint egy ujszulott igy alvas kozben nem mozgathato. viszont nehez pozt talalni ugye ha semmit nem tud csinalni..
    - ülni tudo/tanulo baba, ez megint konnyu eset, boldog, h ul.:)
    - negykezlabazo baba, jaro baba - mozognak, es gyorsan mozognak. ugyhogy itt ket lehetosegunk van: vagy olyan kornyezetbe helyezzuk oket, ahol barmerre mozog nem lesz zavaro a hatter, vagy elerjuk, h egy helyben uljenek.

nesanak ez az aktualis, ugyhogy leirom ami nalam bevalt:
    - park, jatszoter, teleobjektiv es gyorsasag. nem nagyon fognak megallni, de nembaj. en csak ugy tudok fotozni, ha min. 1 szulo van aki jatszik a kicsivel, en az elkapott pillanatokra megyek. kikell vinni anyut is. ha nagyon nem megy a dolog, akkor a mentoov a hinta, abba beleul es ottmarad (egy jo darabig). nagyon jok meg a mindenfele varak es olyan dolgok ahol lehet kukucsolosat jatszani, bujsz, kukucs, bujsz, kukucs, harmadikra mar szemed elott a gep, fokusz elesitve es csak lekell kapnod ahogy kukucskal rad vigyorogva.

- vilagos szoba, kb egyszinu-egyseges falresz, ablak mellett a legjobb. leulteted, anyuka mondokazik, van kb 3 perced.:) kismotorra ulteted, kb fel perc. ez akkor a legtutibb ha nem tud meg se leszallni se elindulni vele.:)) beleallitod/ulteted egy kosarba, ujabb 2 perc.

A lenyeg, hogy kontrollalni kell a helyszint.

ps.: nekunk is nagyon sok olyan kepunk van, ami masnak, mindenfele osszevissza nem mutogatnivalok :) de neha igyekszem idot szakitani es csinalni par normalis kepet, sokszor nem csinaltam, meg is bantam.:)

Itt van nehany gyerekfoto, nagy reszet baromi egyszeru felszerelessel csinaltam (K10D, kitobik), es sok az idegen gyerek.:) Szoval ha van konkret kerdes vmelyikrol igyekszem valaszolni. [link] (Azert a sajatom mutatom, mert ezekrol tenyleg tudom, hogyan keszultek.:) )

ps2: alapvetoen guggolj le, fekudj le totyogo kisgyerek fotozasanal. felulrol nem az igazi. ha megis felulrol ha mar lud legyen kover alapon csinald nagylatoval.:)

Új hozzászólás Aktív témák