- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
spykee00
csendes tag
Sziasztok!
Mai nap vettem észe, hogy az ssd c patriciójáról eltüt 20 gb hely!
58 gb van windowsnak hagyva és 16gb ot foglal a win 10 1909 es verzió.
Programfile mappák kb 8 gb meg ami még van 35 GB max több programmal is megnéztem! Tempek mindenhol törölve és download/ save mappák is.Tee size free progival is néztem. 20 gb nak lába kélt, az update mappa semmi.. lemezkarbabtartót is csináltam! virusírtó az alap win 10 es van csak! Rendszer viszaállítási fájlok törölve. egyszerüen sehol nem látom ezt a 20 gb ot ! Valaki tudna segíteni? -
bdav
őstag
haver gépével van ez:
xp rendszer (asszem pro), c meghajto lenne 10 giga. namost full tele van, valami 140 mega az üres. de. minden könyvtár és fájl összege nem ériel az 5gbt se. (totalcommander is ezt irja ki, rejtettek megjelenitve) swapfile rendben, lomtár üres, norton nincs, scandisk futott, temp könyvtárakat külön megnéztem azok se visznek el sokat, tök tanácstalan vagyok. volume shadow copy rendben, rendszervisszaállítás ennyi helyet nem foglal (max. beállítás mellett is csak 1.2 gigát visz el), meg amugyis látnám a méretek összeadásából ha elvinné...
hardver adatok (fejből, nem emléxem már rájuk, nem figyeltem), nForce 2 lap, alaplapi driverek telepitve, maxtor vinyo.
ha nem mondtok semmit abbol rendszerinstall leszszoval akinek van bármi épkézláb ötlete az ne kíméljen (lehetőleg szoftveres, a hardver buherálása nem lenne tul egyszerü)
-
xtmod
senior tag
érdekes módon tűnt el a hely a vinyómról nemrég. 2-3 nap alatt 10gb!!. a fraps-ben F9-re volt állítva a video capture, a legtöbb játéknál meg a quicklaunch, csak én nem vettem először észre
minden gyors indításnál, elkezdte venni a videot. egyszercsak kiírta, hogy nincs hely a c: meghajtón
szerencsére elég hamar rájöttem, de nagyon meglepődtem elsőre, hogy mi zabálhatja ilyen hirtelen a helyet. tömörítetlen avi-ban hamar összejött a 10gb.
-
-
xtmod
senior tag
évek óta használok vírusírtót rendszeresen, de még soha nem ette a helyet egyik sem. más gond volt velük, de ilyen soha.
-
amegt
aktív tag
megmondom őszintén nem szoktam túl sűrűn konvertálni, kódolni filmeket, vagy csak nagyon ritkán.
nekem főként akkor tünik fel a 8 mega kess előnye, amikor valami alkalmazást töltök be, játékot indítok, vagy csak tölt be a játék, vagy egyszerű windows indulkáskor.
másodpercekben mérhető a különbség egy 2 megáshoz képest. -
xtmod
senior tag
mennyit számít mpeg kódoláskor a 8mb cache? mondjuk ha avit, divx-et vagy dv-t, kódolsz mpeg-re.
-
xtmod
senior tag
WD, az jó vinyó, többről is tudok, amelyik tíz vagy majdnem annyi évig is ment...
-
xtmod
senior tag
esetleg a töredezettségmentesítőben?? (ot mutatja csíkokra osztva) azt sem árt hetente 1 -szer lefuttatni, mint ahogy valamilyen registrypucolót sem. a hibernálást már említették. megnézném, mekkora hely van fenn tartva a rendszer visszaállításra ( nálam 700 mega, és működik) lapozófájlt már említettem. a te konfigodnál fix 512 elég, nem fog elfogyni. (ehez még annyit: ha azt akarod, hogy kihasználja a fizikai ramot, mielőtt lapozna, start>>futtatás, beír: msconfig. ott system.ini -ben a 386enh-t kiválastani és egy új értéket létrehozni, ezzel a névvel: ConservativeSwapFileUsage=1. aztán lépnék még egy olyat, hogy a mappa tulajdonságaiban , engedélyezném (átmenetileg) hogy megjelenítse az összes rejtett mappát és fájlt, majd átnézném , hogy mi nem kell, különös tekintettel windows\temp és a c:\dokumentumok,a felhasználóneveddel létrehozott mappa\helyi beállítások\temp mappákra...
-
xtmod
senior tag
fix lapozófájl-virtuális memóriával gyorsabb a win. a volume shdow copy egy francos szolgáltatás, tulajdonképpen backup, asszem, árnyékmásolatot csinál a rendszerről, akár meg is duplázódhat a foglalt hely a vinyón, ha ez be van véletlenül kapcsolva. persze nem tudom pontosan milyen névre fordították a magyar windowsban. megtalálni úgy tudod: jobklikk a sajátgépen>>>kezelés>>>ott a szolgáltatások, majd azon belül. lehet aktiválni, vagy akár letiltani. akár ez is lehet a gond
-
xtmod
senior tag
esetleg fix swapfile beállítása, volume shadow copy kikapcsolása...
-
Sanyo
senior tag
Lehet hogy az Internet Explorer átmeneti fileokat tároló könyvtára foglal sok helyet, takarítás: control panel/internet properties/clear history. (bocs, angol verzióm van)
Továbbá megnézném a vinyó smart adatait (mondjuk Everest-et használva pont jó lesz), hogy nincsenek-e esetleg hibás szektorok a vinyón. Itt nézd meg ha fut a program: Háttértár/SMART, a lényeges pedig a ''Reallocated Sector Count'', ha nem nulla akkor gond van.
Az Everestet innen töltheted le:
Bővebben: link
Amúgy milyen típus és mekkor a vinyó? -
csibor
addikt
Hasonló a gondom nekem is eltünik a hely,én arra tippelek pc cilindert használok hoogy frissitéseknél +helyet csinál magának de ez nem biztos nincs valami tippetek?
-
tomcs
őstag
-
AnTi
csendes tag
Norton SystemWorks van a gépen? Egyszer így szívtam meg, mert ott a RecycleBinnel lehet kavarni vmit (kezelje-e a NortonSysWorks vagy ne), és így egyre csak fogyott a helyem... Nézd meg, ha fent van a progi!
-
tomcs
őstag
hallom elmlegettel nortont.. norton protected recycle bin csodakra kepes ha hely eltunteteserol van szo.. ha erdekel linkelek majd 1 shotot, nalam is megvedett par gigat viszont ha meg akartam nezni mit csinal egybol szetfagyott... valahogy nagyon dzsunkak ezek az uj norton cuccok
pedig regen jok voltak (meg a dos-osokrol beszelek..)
-
amegt
aktív tag
melyik a legjobb?
Western Dig., Seagate? -
amegt
aktív tag
Kösz a segítséget emberek. Ezeket már végigjátszottam amiket ajánlottatok. Meguntam a 2 hónapnyi szenvedést, veszek egy új vincsit. De az biztos,hogy nem maxtor lesz.
-
Izébizé... Nem kapcsoltad be véletlenül (illetve a Windows automatikusan bekapcsolta helyetted installkor, így nem kapcsoltad ki) a hibernálás lehetőségét? Csak mert az lefoglal a vinyódon egy akkora file-t, amennyi memóriád van (hiberfil.sys). Ha ráadásul még több memóriát raksz/raktál a gépedbe, úgy zabál még több helyet.
Ha nem notebookon dolgozol, akkor esetleg nincs szükséged erre a lehetőségre.
A TEMP könyvtárat tényleg nem törli a Windows magától, szóval a Documents and Settings alkönyvtárairól érdemes lekérdezni a méretet, és az eredménytől függően takarítani. Ja! És a böngészők is szeretik ám túllépni azt a méretet, mint amennyit te beállítasz max. file cache-nek. -
PeliScan
addikt
Keress rá erre: *.* de úgy, hogy 10MB alatt ne keressen.
Az eredményeket rendezd méret szerint. Ha van egy 1GB file, töröld ki. -
amegt
aktív tag
nem használok letöltő progit, csak jobbklikk ''save target as...'', meg filmeket töltök FTP-ről
-
Cathfaern
nagyúr
Azt írod: ''akármit letöltök és utána letörlöm nem szabadul fel a hely.''
Mivel töltesz le? Esetleg az nem használ valami ideiglenes könyvtárat? -
amegt
aktív tag
Azt is futattam már.Állandóan azt lesem,hogy hátha megjavul ez a szutyok,de nem.
-
amegt
aktív tag
ja és a tempet,meg az ilyeneket mindig ürítem magamtól
-
amegt
aktív tag
Vírusom tuti nincs (norton 2003 live update, megminden okosság);nincs rack-be (de már volt egy párszor utazás címén); Win XPpro op. rendszer van. A Scandisk-et végig futtattam rajta.Nem változott semmit.
-
cyberdoom
tag
mobil rackben van ? szedd ki belőle ! másik IDE kábellel próbáltad már ? egy másik hdd ugyanazon a helyen ahol ''ez az érdeles'' HDD van hogy viselkedik ? márint prioritásra értem a helyet !!!
-
amegt
aktív tag
Sziasztok.
Van egy fantasztikus Maxtor vincsim és folyamatosan eltűnik a hely róla. Pl.: 5 gigás partíció, 2 giga cucc van rajta és szabad helynek 400 megát ír ki (vagyis egyre kevesebbet). Akárhogy számolom nem jön ki az 5 giga. Kb 2-2,5 giga eltünik. Emellett írtó lassú. Már többször lenulláztam (forma és partíciókat is eltüntettem),de utána szépen elfogy a hely és belassul.
Ha valaki tud rá magyarázatot ossza már meg.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest