- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
válasz
DJ Reinhardt #105 üzenetére
Rendőrség... igaz, a hozzászólásod még az előző, normálisabb érában készült, de hogy ma nem megy oda egyetlen rendőr sem, az tuti (mondjuk szerintem akkor sem). Ló..t csinálnak ezek a sebességmérésen kívül.
-
KuZo
tag
2018 augusztus végén a Zamárdiban nyoma veszett az alábi szettnek:
Fujifilm X-T10 fekete színű váz. Sorozatszám: 58L04146
Fujinon XC 16-50 fekete színű objektív. Sorozatszám: 53H00409 -
Ergo_Proxy
tag
Sziasztok, szombaton a nyolcadik kerületben az Art bázis környékén eltűnt a fényképezőgépem, egy Canon Eos M3 szériaszáma: 21053041002600 egy 22mm-es pancake objektív volt rajta, amit használtan vettem még két éve annak nem tudom a sorozatszámát.
Előre is köszönöm
-
viscount
csendes tag
Üdv!
A következő szettet lopták ma el tőlünk, ha esetleg valaki belebotlik…….
Nikon D7100 váz + Vertax markolat gy.sz.: 4391553
Nikon SB-910 vaku gy.sz.: 2116865
Sigma 10-20mm F3.5 EX DC objektív gy.sz.: S202955
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS objektív gy.sz.: nem találtam meg a dobozon
Sigma 50-150mm F2.8 APO EX DC OS objektív gy.sz.: S6929552 Nikon akku, Sony fotóstáska, Nikon akkutöltő, Távirányító, Vaku jeladó pár
Köszi!
Loósz Róbert
20-5562540 -
*Ropi*
félisten
Welzenbach Tominak ellopták a cuccát, ha valaki találkozik vele értesítse!
"Sziasztok fotós társak!
A tegnapi nap folyamán ellopták a fotós felszerelésemet egy eszköz bérbeadás alkalmával. Kérlek benneteket, ha valakinek gyanúsan alacsony áron kínálják a következő eszközöket, az keressen meg. Esetleg ha nem nagy kérés osszátok meg, hogy minél több emberhez eljuthasson.
A következő eszközök tűntek el:
Canon 5D mark III , gyártási száma: 21193029000517
Canon 24-70mm f/2.8 L USM , gyártási száma: 3360298A telefonszámom: 20/209-3203
2 évig gyűjtöttem rá, 2 hétig az enyém volt...
Köszönettel, Tamás Welczenbach"
-
phollosi
csendes tag
2012. szeptember 2-án (vasárnap) a Tatabányáról 17.20-kor Budapest Keletibe érkezett vonaton elloptak egy fekete Samsonite fotóstáskát, benne a következő géppel:
Nikon D3100 váz (gyári szám: 6964183)
Nikkor AF-S DX 18-105/3.5-5.6G ED VR objektív (gyári szám: 34500925)
(Emellett egy fehér WD MyPassport 500GB adathordozót is lelt a táskában a "tisztelt beszületes megtaláló", tele fontos szakmai és személyes adatokkal.)
Értesítsd a jogos tulajdonost a phollosi kukac yahoo pont com címen, köszi szépen!!!
-
Cancer
senior tag
-
biggamer
veterán
Ilyen is van ... le a kalappal előtte !!!
" Szilveszter éjszaka folyamán imseretlen körülmények között, Budapesten, valahol a Petőfi híd - Kálvin Tér - Erzsébet híd Bermuda háromszögben elcseréltem saját, fekte Tatonka hátizsákomat egy szintén fekete, méretben nagyjábol hasonló Kata DR 467 típusú, fotós zsákra.
A fotós táskában rám maradt egy Canon 30D típusú fényképezőgép, egy 16-35 f2.8 és egy 50 f1.4 optika, valamint egy 550 EX vaku. Ezen kívül volt benne egy "Ádám" névre gravírozott ezüst színű, pálinkát tartalmazó laposüveg, egy sötétkék pulóver, pár toll, petárdák és egy kulcscsomó.Én jelenleg nem találom fekete-sárga, vízhatlan, North Face márkájú dzsekimet, ami feltehetően a Tatonka táskában van, egy Maglite elemlámpa, egy ruszki kanálgép, egy elsősegély csomag, egy Bear Grylls túlélőkönyv (nem röhög, utólagos születésnapi ajándékként kaptam tegnap) és némi alkoholos ital társaságában.
Kérem, aki ma reggel egy ismeterlen hátizsákkal ébredt, vagy a fenti leírás hatására van valami emlékképe a szilveszter estéről, ami segíthet, az jelezze az email címemen, hogy mielőbb minden visszatalálhasson a jogos tulajdonosához.
tamas.peter80 kukac gmail.com "
-
Peethy
őstag
"2011. szept. 11-én, vasárnap délután 4 óra körül megtaláltuk az alábbi képen látható fiatalember Nikon fényképezőgépét,
Szegeden, a Tisza-parton (a Stefánián az ügyészséggel szemben), egy pad hátuljára fölakasztva.
Kérlek, osszátok meg minél többen ezt a post-ot, mert szeretnénk visszajuttatni a gépet a jogos tulajdonosához!!
Elérhetőség: abradacs1@gmail.com email címen!"[link]
Ha valaki ismeri, vagy esetleg ő maga lenne az, akkor jelentkezzen.Jó látni, hogy vannak még becsületes emberek..
-
*Ropi*
félisten
Tegnap, 2011 aug 26.-án, kora este ellopták Láng Péter kollégámtól a következő felszereléseket:
Nikon D7000 Serial Number: 6170309
(vállpánt nélkül, töltővel, tartalék akkuval, 16GB-os (class 10-es) SanDisk SD kártyával)
Apple iPad (Serial No. GB026ZATZ3A)
Apple MacBookPro 13" (8Gb ram, sérülés a töltő és a firewire csatlakozó helyén - kicsit megvetemedett az alu tok, szériaszámot később másolok)
2x SANYO ENELOOP töltő (kb. 8akku)
MacBookPro - VGA kábel
www.facebook.com/langpeterphotography
-
donkadavid
tag
Sziasztok!
Tegnap bent voltam a délinél egy GSM-be (ismerős) letettem a pultra, elmentem 5 percre és mirevisszaértem elvitték, egy hangfalas dobozba volt egy iphone 4, egy 32 gigás AT&T dobozban, a telefon nem kapcsol be, ha valakinek esetleg kinálgatják kérem jelezze mert nagyon fontos lenne! A megtaláló nagy jutalomban részesül! Köszönöm 06 30 513 0722
-
Sza_Sa
senior tag
-
*Ropi*
félisten
Én mindenkinek mondom, hogy kocsiban soha semmit...Jobb félni, mint megijedni. Vannak erre szakosodott bandák, akik lehallgatják a riasztó távvezérlőjét és amíg elmész pár percre, kitakarítják az autót. Mindezt úgy, mintha a saját kulcsával nyitották volna. Vele is ez történt sajnos.
-
selenge
tag
akkor kicsi a világ, nekem egy ismerősöm osztotta meg "fácsé"-n
gondoltam nem kerül semmibe feltenni ide, azt másoltam be ide is... remélem meglesz, tudom milyen, ha ellopják az ember "életét"...
nekem anno vizsgaidőszakban, mikior kész voltam minden dolgozatommal, szakdogámmal, stb, betettem a kocsi zárt csomagtartójába a notit, és elmentem moziba, mire visszamentem fel volt törve, minden elveszett, több év anyaga, munkája -
Throme
veterán
-
*Ropi*
félisten
Csak a Nikon szettjét vitték el (első kézből van az infó, mert személyesen ő mondta nekem). Ez is felbecsülhetetlen kár mind anyagilag, mind eszmeileg....
2 Nikon D700
2 Nikon MB-D10
2 Nikon SB-900
1 Nikon SD-9
1 Nikon SC-28
Nikon 14-24 mm f/2,8 ED AF-S
Nikon 24-70 mm f/2,8 ED AF-S
Nikon 70-200 f/2,8 G AF-S VR IF ED
Nikon 16mm F/2,8D AF Fisheye
Nikon 35mm F/2D AF
Nikon 45 mm f/2,8 D ED PC-E Micro Nikkor
Nikon 50 mm F/1.4G AF-S Nikkor
Nikon 60mm f/2,8 AF Micro Nikkor
Memória kártyák -
selenge
tag
"Sziasztok,
Egyik kedves ismerősöm, Katona Tamás fotós teljes felszerelését ellopták kb 1 órája az M5-ösön, az egyik pihenőben (a Decathlon parkolójából). A felszerelés és a benne lévő képek értéke nagyjából felbecsülhetetlen, de ha pénzben mérjük, több milliós jelenleg a kár.
A felszerelés a következő eszközökből áll(t):
Fényképezőgépek
Hasselblad 503 CW
2 Nikon D700
2 Nikon MB-D10
Vakuk
2 Nikon SB-900
1 Nikon SD-9
1 Nikon SC-28
Elinchron mobil studio fényformáló előtétekkel
5X500WS
Objektívek
Nikon 14-24 mm f/2,8 ED AF-S
Nikon 24-70 mm f/2,8 ED AF-S
Nikon 70-200 f/2,8 G AF-S VR IF ED
Nikon 16mm F/2,8D AF Fisheye
Nikon 35mm F/2D AF
Nikon 45 mm f/2,8 D ED PC-E Micro Nikkor
Nikon 50 mm F/1.4G AF-S Nikkor
Nikon 60mm f/2,8 AF Micro Nikkor
Memória kártyák
Sandisk 80Gb*
*a felsorolást kiegészíthetik még kisebb eszközök, melyek a táskák tartalmát képezik.
Ha bárki találkozna hasonló, áron alul árult eszközzel, legyen kedves jelezze itt, vagy a következő tel.számon:
06-30-647-69-70
Legyetek kedvesek osszátok meg, több szem-többet lát alapon!
NAGYON FONTOS LENNE MINDEZEKET VISSZAKAPNI MERT MUNKAESZKÖZ!"
mivel vannak emlékeim arról, hogy ph-n nem egy cucc került meg és jutott vissza jogos tulajdonosához, megpróbálom -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Munkatársam-tól csütörtökön (14-én) este 19 óra körül Fonyódon ellopták a Nikon D5000-es vázát és vele a két kitobjektívet (18-55 vr-55-200 vr) A szállásra menet megálltak a helyi Lidl üzlet parkolójában kb. 10 percre, hogy vegyenek valami ennivalót. Mire kijöttek feltörték az autó csomagtartóját és elvitték a fényképezőgépet, csak ezt.
Gyári számok:
- Váz: 6650963
- 18-55: 15202555
- 55-200: 3362007+ Raynox DCR-250
Táska: Nikon CF-EU04
Arra kérnélek titeket ha netalántán egy ilyen szett/váz/obi gyanúsan olcsó vagy bármi furcsa van a dologban akkor azt jelezzétek nekem legyetek szivesek.. Rendőrségi feljelentés történt a dologról.
Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
Biztosan van aki már hallott róla: az egri fotós fesztiválon egy lány ellopott rengeteg fotós eszközt
, amit biztosan tudok :
D3x váz gyári szám: 5004923
AF-S 14-24mm f/2.8G ED gyári szám: 315619
SB-700 gyári szám: 5201058Canon felszerelésből is mazsolázott, arról később lesz adatom.
Ha valakinek ilyet kínálnak megvételre kérem, hogy jelezze felém vagy a Nikon Magyarországnak!
-
Papirzacsi
csendes tag
2011.06.21-én otthonról eltulajdonítottak egy Canon EOS 400D típusú fényképezőgépet kit objektívvel felszerelve.(teleobjektívet persze ott hagyták...)
A fényképezőgép sorozatszáma: 1781103497
A fényképezőgépen található egy Giotto's LCD védő, illetve a Canon objektívsapka helyett egy Jennys feliratú objektívsapka van.
(exif adatokból: SerialNumber 1781103497 SerialNumberFormat 2684354560 InternalSerialInfo H2685407)Továbbá eltulajdonítottak egy LG M2280 22"-os LED Tv-t. A gyökerek a távirányítót ott felejtették!
A TV sorozatszáma: 007MAJM64364 -
chris911
csendes tag
KERESEM! Jan. 26-án betörés áldozata lettem és többek között az általam keresett laptopot is eltulajdonították! Kérem ha valaki hall ilyen gépről vagy birtokába kerül jelentkezzen, mert nagyon szükségem lenne rá! Magas áron visszavásárolnám a gépet! DELL Inspiron 1545-ös Purple színű laptopot, 500 Gb HDD, 4Gb Rammal, Tetején 2-3 helyen kisebb horzsolás látható! Továbbá keresek még ebből az ügyből kifolyólag egy Olympos FE-340(E)V PNK pink színű fényképezőgépet is és egy férfi Festina karórát is, az óralapon található egy erősebb karc is keresztbe és elég laza a kapcsolója is, kikapcsol, esetleg egy orex kisebb méretű karika fülbevalót amiből mind két daraból ki van esve a kő!
Bármelyik terméket magas áron visszavásárolnám! -
t_a_m_a_s
addikt
Affene, de felpörgött ez a topik...
Ilyen adatbázis félét nem lenne értelme létrehozni akár itta PH!-n? Elég sokan járunk erre fotósok, meg aki az aprókban keresgél, az is rá tudna ellenőrizni 1-1 kínált portékára...
-
törölt tag
Sziasztok!
2010. December 24.-én hajnalban Budapesten eltűnt a Nikon D90 (S:6469527) tipusú gépem, a 18-105 ED VR (s:32924634) objektívvel együtt. Megkérek mindenkit, aki bizonytalan eredetű(doboz, papírok nélküli) géppel találkozik az legyen olyan szíves és szóljon erre a mail címre: "iloveparty@gmail.com". A megtalálónak, vagy a kézrekerítőnek magas jutalmat fizetnék!!! Akár visszavásárlás is szóba jöhet.
Köszönöm!
-
DJ Reinhardt
tag
Hülyeség.
Ne besétálj és mondj egy számot, és főleg ne hagyd a fenébe, hanem rendőröktől kapott, típust és gyári számot tartalmazó irat másolatát add le.
Beviszik az adminisztrációs progiba és ha feltűnik a gép, valamilyen indokkal ott tartják. Mire az új gazdi visszamegy érte, lesz ott rendőr is, aki föltesz pár kérdést a gép eredetéről.A fotós boltok sem vesznek át csak úgy akárkitől akármit, személyit kérnek. Lényeg, hogy tudjanak róla, hogy a gép lopott, másképp nem tudnak intézkedni.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
DJ Reinhardt #101 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Sajnos a Rendőrség nem túl aktív - sok az ilyen ügyük... - , ill. semmi kapcsolatot nem tart a fent említett helyekkel - ha egy házkutatás során elő is kerülne, akkor se biztos, hogy az adatbázisukban utánanéznek, mert ebben az országban nem szabad üldözni/zaklatni a tolvajokat... - , így tényleg a tulajdonosnak kell felkutatnia az eltulajdonított dolgait...
Ezt az adatbázist kötelező jelleggel használtatnám a zálogházakkal, szakszervizekkel, stb., de ennek megszervezésére, fenntartására már nem futja a keretből, mert üzemanyagra sincs nekik elég, pedig így jelentősen nőhetne a felderített ügyeik száma is (+ elrettentő hatása lehetne) - persze, ez nem szempont a felső vezetésben...!
-
Cancer
senior tag
Ez nem hülyeség. Minthogy Canon-t Mo-on a kamera kft szervizel, ott biztos leregisztrálják, hogy mit ki vitt be. (Nekem 450D-met lopták el.)
Amúgy az lenne értelmes, ha lenne mondjuk egy lopottcuccok.hu ahova mindenki feltöltheti a megfelelő adatokat. Ott pedig részletes szűrük segítségével lehetne keresni a vásárolni kívánt termékek adatait. Olyan lehetne, mint az autóknál az eredetiség vizsgálat, csak ez ingyenesen.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Kotomicuki #100 üzenetére
Ha van valami papírod a rendőrségtől, amin szerepelnek a cuccok típussal és gyári számmal, akkor juttasd el használt holmikkal kereskedő boltokhoz, zálogházakba illetve a szervizbe.
Ha a tolvaj hülye, talán megpróbálja fotósboltban elpasszolni, a jóhiszemű új gazdája meg talán hamar elviszi szervizbe takaríttatni vagy leellenőriztetni a jóarcúak által mondott vagy nem mondott futásteljesítményt. -
Kotomicuki
senior tag
Üdv!
2010.12.20-án, egy gépjárműfeltörés után, eltulajdonították a következő felszerelést tőlem:
- Nikon D40 (gy.sz.: 6419382) - a gépben egy SanDisk 8gb SDHC Extreme III memóriakártya volt (a hozzá adott USB-s olvasójával), egy gyári és egy utángyártott (Real Power) akkuval
- 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX NIKKOR objektív (gy.sz.: 22022186)
- Speedlight SB-600 vaku (gy.sz.: 2703354)
mindezek egy fekete színű Lowepro Nova (? - fejből nem megy a típusa, de nagyon jó és hasznos ...volt) táskában, a töltők és kábeleik pedig egy Lowepro Edit 120-n (a fényképezőgép és az alapobjektívjének első kuckójában).Ha tudna valaki a fenti dolgok hollétéről információval szolgálni - akár a visszavásárlás is elfogadható lenne számomra - , akkor privátban jelezze felém, köszönöm!
-
-
máyköl
veterán
Na, ez hasznos volt számomra, mert én bent szoktam hagyni a kocsiban. Bár nem feltétlenül fényképezőt, hanem általában mobilt, mert sokat veszek-adok el mobilt, ilyenkor általában letakarom én is. Ezek szerin nem elég ez se. Keserves, hogy milyen világban élünk... IKEA-ban nem volt kamera a parkolóban? Ezentúl mindent magammal viszek...
-
Doom
aktív tag
A vicc az, hogy én se hagytam sose benn a kocsiban, ez volt a legelső alkalom 1 év alatt. 10 perc. Nincs igazság.
biggamer: elviekben valóban az kapja meg, igen. De pl. a 2., 3. és 12. kerület jelen szempontból össze lett vonva, mindent a 3.-ban intéznek - kivéve, amikor nem, mert nem bírják a melót, és átadnak a 12.-nek is belőle, de csak ha elegendő összegyűlt - amíg ez nem történik meg, addig pihen az akta.
Az útlevélben igazad van, semmi más okmányom nem is volt a kocsiban, mindig minden nálam van.De most már mindegy, alighanem keresztet vethetek mindenre.
-
biggamer
veterán
Az ügyet az a kerület kapja meg, ahol a bcs. történt.
Ott tettél feljelentést vagy ahol laksz ???Az útlevél körözést / és a többi okmányét / a feljelentés után azonnal kiadják, mindegyik iratra külön külön.
Mindegyik megye, kerület megkapja, azért országos körözés.Viszont én már rég bevezettem volna azt a büntit, hogy aki benne hagyja a kocsijában a papírokat az fizessen.
TV-ben, rádióban , szórólapokon, újságokból állandóan az folyik, hogy ne tartsunk papírokat a kocsiban.Most nem Rád értettem, mert Neked be volt csomagolva, hanem úgy általában.
Remélem nem érted félre.
-
Doom
aktív tag
Bocsánat, hogy csak most válaszolok, csak az ügynek az adta a pikantériáját, hogy aznap este indultam 1 hétre síelni, és most értem haza. Kocsimat törték fel, csomagtartóban volt a cucc, amit a város másik felében pakoltam bele, kintről nem lehetett látni, és a kocsit 10 percre hagytam magára a Komjádi uszoda melletti parkolóban. Úgyhogy persze nem csak a gépnek veszett nyoma, hanem az összepakolt cuccomnak is, szerencsére a sífelszerelés nem volt a kocsiban...
A rendőrség meg azóta tologatja az aktát egyik kerületből a másikba, tán még az útlevelemet se tiltották le (merthogy az is benne volt). -
josee75
csendes tag
Betöréses lopásból eltulajdonították:
Nikon D90 Fényképezőgép No.:3098852
Sgima 18-50 mm 2.8 EX DC HSM MACRO (NIKON FOGLALAT) No.:10189214
Nikkor 50 mm 1.8 D AF No.:296767
MANFROTTO 055xPROB állván No.:91019323
MANFROTTO 804RC2 3D fej No.1266357
MANFROTTO 486RC2 gömbfej
Panasonic HDC-HS20 videokamera No.:E9HA00109
XBOX 360 Premium No.:3146626814
ACER Aspire 6935G-584G32Bn No.:LXATPOX16083903F102300Esetleg ha valaki látná valamelyik műszaki cikket az interneten, kérem jelezze nekem a jozsef.kadar@net-tv.hu vagy a +3630/520-03-03 telefonszámon. Visszavásárolnám !
Köszönettel:
Kádár J. -
Doom
aktív tag
Mai napon ellopták tőlem az alábbi fotós felszerelést:
Canon EOS 450D + 18-55 IS kitobi: 2758B005(AA), (21)1330325815, (21)3521021750, 2758B018AA, (91)2758B018(92)AA
Canon 10-22 USM: 9518A001(AA), (21)35401489
(sajnos nem tudom, hogy a kettő típusú szám közül melyiket kell megadni, mert a dobozról néztem).
Volt még velük egy Canon 70-300 IS USM is, de annak sajnos nem tudom a sorozatszámát.
Mindegyik kiváló állapotban volt, a tele belül egy picit poros volt.Ha valaki találkozik velük, jelezze legyen szíves, némi jutalom is játszhat.
Köszönöm.
-
z0d1AK
nagyúr
Bár mostanában (szerencsére) nem túl aktív a topic, de nyílt, egy nagy gyűjtő is, ide szinte mindent be lehet linkelni, amit elloptak,elvesztettek a pórul járt tulajok!
Elveszett - ellopott tárgyak -
marsu
veterán
Sziasztok!
Ha valaki az elmúlt napokban Dobogókőn járt fotózni és elvesztett valamit, akkor szólok, hogy megtaláltam!
Ha esetleg nem PH!-s volt, de ismertek olyan fotóst, aki ott járt és elvesztett valamit, akkor keressetek priviben!
Becsületes megtalálóként természetesen visszaadom jogos tulajdonosának!
Üdv,
marsu
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Páromnak ma Budapesten eltűnt a Kodak Z612-es gépe. Holnap megpróbálok sorszámot írni.
Több helyen kopottas volt, illetve a kijelző már nem gyári. Fekete kocka alakú fotóstáskában volt.Bárkinek ajánlanak ilyen gépet Budapesten és környékén, kérem jelezzen!
Köszi előre is
Zola007 -
Zsóofi
csendes tag
Sziasztok!
Lakásbetörés során elloptak több, nagy értékű objektívet, közülük kettő igen ritkát (a többi sem túl gyakori, lévén Minolta rendszert eleve kevesen használnak, bár a Sony felvásárlása óta ismét többen). A két ritka:
Minolta 300 (4) AF HS APO
Minolta 200 (2.8) AF HS APOGyári számát egyiknek sem tudom, ám a 300-asnak a napellenzőjén van egy vékony, kb. 6-7 cm-es karc (ha a logo felfelé néz, akkor a túloldalt), a 200-ason HOYA semleges védőlencse van, közel a karimájához egy kis sérüléssel (pont).
A többi:
KonicaMinolta AF DT 18-200 (3.5-6.3) gyári száma: 10502626
KonicaMinolta AF DT 17-35 (2.8-4) gyári száma: 10429496
KonicaMinolta AF 28-75 (2.8) gyári száma: 30407964
Minolta 100 AF macro (2.8) gyári száma: 21501109
Sigma 70-300 APO macro (4-5.6) gyári száma: 30245174Az összes kifogástalan, újszerű állapotban volt a rabló a tartozék táskákat és dobozokat nem vitte magával.
Ezen felül két, kisebb értékű digitális fényképezőgépet is eltulajdonított: KonicaMinolta Z2 - tubusán kicsi karcos, kártyát védő lamelláján kopott (gyári száma: 54435580), valamint egy kisméretű Minolta DiMage Xt fényképezőgépet (gyári száma: 81317927) - kopott, erősen használt, töltője itt maradt.
Több fórumon és fotóbizományinak is szóltam, de ide is írtam, hátha valahol feltűnnek. A Sigmán kívül már egyiket sem lehet kapni, a két "nagy" pedig valódi ritkaság (a többit 2-3 éve már nem kapni, miután a Sony felvásárolta a céget és a gyárat).Ha bárki bármit tud segíteni, kérem jelezze a
magister kukaca freemail pont hu
vagy a
06/20-373-65-65-ös telefonszámon.Hálás köszönet!
-
biggamer
veterán
"naveed 2008.08.24 20:35:16 © (28472)
Sziasztok!
Bocsánat előre is, hogy nem adok-veszek témában írok.
Pénteken ellopták az alábbi felszerelésem:
Canon 10D (gysz: 0430205431)
Canon EF 50/1.4 (gysz: 6400324F)
Canon 580EX (gysz: 482592)frikky 2008.08.25 00:10:23 © (28482)
Szia !
Velem is pénteken történt ugyanez. Azóta nézem a hirdetéseket, mindent.
Tettem feljelentést, jópár fotóbizományiba elküldtem a gyári számokat, és várok. Ennyi.
Részvét.zs°
Augusztus 23.-án hajnal 2kor ellopták a Felvonulástéri Borfalu rendezvényről a következő fotós felszereléseket (fekete fotóstáskával együtt):
- canon 24-105 IS USM (sn.:01040729)
- canon speedlite 430 EX (sn.:729111)
- canon eos 350d
- tokina 12-24 ATX -pro f4 (sn.:7141205)
- canon 70-300 USM
- portrémarkolat
- szűrők, mem.kártyák, aksik ...Aki valahol lát ilyeneket eladót bolhapiacon, neten akárhol kérem jelezze. Hajlandó vagyok visszavásárolni is.
frikky@freemail.hu
0670-265-1039 -
Dare2Live
félisten
El lett veszejtve egy szinte új(3hónapos) Canon SD fényképezőgép.
pontos tipust nem tudok de kiderítem.2gbs memoriakártya volt benne és az LCDje szépen levolt foliázva. (Én foliáztam.) Ismertető jele még, hogy egy fekete, Nikon feliratú fekete tokban volt.
Többek közt szigetvári fényképek voltak a kártyán.
Vagy Szigetváron, vagy Pécsen tünt el.A tulajnak nagyon hiányzik....
-
Hydra SR
addikt
Találtam egy Canon PowerShot SD1000 Digital Elph kompakt fényképezőgépet fekete tokban ma az Erzsébet híd budai hídfőjéhez közel. A tulajdonosának ellenszolgáltatás nélkül visszaadom. Természetesen valamiféle meggyőző bizonyítékot várok, hogy valóban az ő gépe, például a sorozatszámát, vagy hogy milyen képek vannak a memóriakártyán (meglepő módon a mai Critical Mass-ról nincs rajta kép, ezzel ne is próbálkozzatok
). Ebben a topicban vagy privátban elérhető vagyok minden nap.
-
biggamer
veterán
Hali.
Átérzem fájdalmadat, lélekben veled vagyunk.
Hogy ragadjon hozzá a kezéhez haláláig, de ahhoz amelyiket használta a lopáshoz.Tudom, hogy most már késő, de ezért szoktam vagy az ölembe fogni, vagy előrehúzni a derekemhoz, vagy a táska akasztós részébe / ülés közben / beleakasztani a lábamat.
Csak méghogy véletlen se. -
Vachter
csendes tag
Helló!
Ellopták a fotós táslámat (kék Nike) 15-én szombat reggel a 4-6-os villamoson. Tartalma: Canon eos 5D - 24-105 l is usm Számaik: (21)3031205898, (21)01013880,Canon távkildó rs 80 n3,Hama cirkuláris polárszűrő 77mm, Kiev 60 - Zodiac 30, Chinon cp7 - Chinon 28, Chinon c990 vaku és egy hagyományos távkioldó, Ha valaki láttja valamelyiket valahol szóljon.
Köszi
Vachter János: 70 6247921, vachterj@gmail.com -
Norbaja
csendes tag
Még működik?
Hali,
a mai nap (2007 12 29) feltörték az autónkat, és elloptak belőle több más cumón kívül
- Nikon D 70 - Gyártási szám B - 4200139
- Nikkor AF-S DX ED 18-70 Gyártási szám L 3563671
- Nikon SB 50 DX Gyártási szám 2048156
- Nikkor ED 70 - 300 Gyártási szám L 444246
- Lowepro Mini Trekker AW
A tolvajnak nőljön ki a 11. ujja és mutogasák a cirkuszba miatta.
Ha valakinek felkínálják megvételre, kérem értesítsen engem, vagy a rendőrséget. A kamera régi álmom volt, melyet nagy áldozatok árán tudtam hosszú időn keresztül részletekben megvásárolni. Normális körülmények között pénzt is megér a visszaszerzése.
Köszönöm a segítséget:
Norbaja
-
biggamer
veterán
" (#895) mclord .......................................................................... 2007-10-22 22:25:49
mclord
MA 20:13-kor Nagymező ó utca sarkán leverték a 17-40 4L -em és az 550ex-emet (ez ott maradt aki megtalálta ) kérem keressen meg.
Jutalmat is adok aki megtalálta és vissza adja !06-70/59-23-451
vjannus kukac gmail.com... "
-
biggamer
veterán
" Kedves Névtelen Olvasónk!
A következőben szeretném a segítségedet kérni: Az egyik volt tanulónknak az autójából ellopták a fotós felszerelése jó részét.
Nagyon fontos számára, mert ezekkel dolgozik.Amiket elloptak:
Canon 28-300 L IS USM gyári szám: 28436
Canon 24 TS L
Canon 90 TS L
Canon 580 EX vaku gyári száma: 189677
Canon 580 EX vaku diffúroz (Tripontnál kapható)
Lowepro Topload Zoom AW táska
Lowepro Lens Case 5
2 db Lowepro Lens Cese 4
1 db Hoya cirk. polár szűrő
1 db Canon távkioldó
1 db Vízszintező (vakupapucsbahelyezhető)
1 db SanDisk Extrem IV 4Gb CF memóriakártya
egy-két kisebb darab (lencsetisztító stb.)
[/B]
Ha esetleg tudomást szerzel ezekről, vagy valaki megvételre kínálja kérlek, értesítsd a jogos tulajdonost, vagy engem.A tulaj:
Kovács P. Attila
06-70-3899690
kpattila@gmail.com
kpa@t-online.hu[/B]
... "
-
biggamer
veterán
Okulás képpen teszem fel : [link]
-
yvsmad
őstag
Ellopták a Canon PowerShot A620 típusú fényképezőmet.
A gyári szám: 212436202000.
Kérem, aki találkozik vele, értesítsen a junggy@freemail.hu címen! -
biggamer
veterán
Viktor
2007.03.19 07:48:39 (28)
Sziasztok!
A lakásomról ellopták Nikon D50 gépemet és tartozékait:
Nikon D50 száma: 6313195
Nikon 18-55 kit obi: 2784114
Sigma 28-135 obi
Nikon 70-210 obi
A nyomravezető jutalomban részesül. -
Yaye
őstag
Nem is kereskedelmi alapon gondoltam, hanem amolyan nonprofit civil önszerveződő alapon. Mindenkinek akinek eltűnt a cucca, elemi érdeke volna hogy pontosan írja be a számokat. Ha elszúrja, a pontatlan adat akkor sem okoz gondot, mert nagy valószínűséggel nem hibás plusz találatokat eredményezne, hanem inkább találathiányt, de ez nem volna túl gyakori szvsz. A bejegyzés pedig szerkeszthető (javítható) volna a szerzője által.
Amúgy meg szívem szerint minden márkaszervizt törvényileg köteleznék feketelista működtetésére. -
biggamer
veterán
Ők csak azokat az adatokat írják be a körözésbe, amit bediktál a kedves állampolgár.
Ha megvan a cucc, akkor visszavonják a körözést, és már nem lesz benne az adatbázisba.
Ha nincs meg a cucc, akkor addig marad, ameddig meg nem lesz.
Viszont ha rossz vagy hiányos típust, gyáriszámot diktálnak be, akkor nem találja meg a gép a nyilvántartásban. -
BEE
addikt
Elvileg a rendőrségnek van nyilvántartása, hiszen körözik a lopott tárgyakat.
Ennek a listának a nagyrésze szerintem nyilvánossárra hozható lenne,
és ha bárki hozzáférne, akkor meg is lenne az országos bázis.
Ez lehetne pl a rendőrség egyik szolgáltatása a pógárok érdekében.
De az is biztos hogy ott rengeteg a fals adat, karban kellene tartaniuk
mint minden adatbázist.
BEE -
Hydra SR
addikt
Szerintem a kereskedelemnek ez nem feltétlenül érdeke, akkor miért költene egy ilyen adatbázis kiépítésére és fenntartására?
Ennek ellenére nem hülyeség amit írsz, Dell szervizben dolgozom és a Dell nyilvántartja a bejelentetten lopott notebookok gyári számait és amint beviszed egy Dell márkaszervizbe, lefoglalják és kikérdeznek (mármint a rendőrök akik addigra már ott vannak, mert a hibabejelentéskor elkérik a sorozatszámodat is a szervizben). Szívás, ha nem te vagy a tolvaj. De ha apróhirdetésből vennéd, akkor előtte érdeklődhetsz a Dellnél, hogy nem lopott-e mert akkor nem veszed meg. Ez gátolja a lopott cuccok eladását.
Ennek mintájára nem tartom elképzelhetetlennek, hogy fényképezőgépgyártók is csinálnak ilyet a magasabb kategóriákban, de ehhez kell a világgarancia, hogy jól működjön, különben nem a márkaszervizbe fogod vinni. Nem hallottam még ilyenről, hogy fényképezőgépekkel is lenne ilyen de engem is érdekelne. Többiek, hallottatok ilyesmiről?
[Szerkesztve] -
greatchaos
addikt
haveron berúgott, anno 4 éve nagyon nagy szám volt a 3660-s nokia teló, a detox-ban megszabadították tőle...sajnos vannak ilyen emberek...
ha valaki elhagy valamit, miért jó neked, ha nem kapod vissza?
én anno pénztárcát hagytam a buszon... sok! pénzzel. fél órán belül meglett
mitőbb, volt, hogy anno én találtam pénztárcát, és a diákon lévő cím alapján visszaküldtem, sztem ez a normális dolog! -
Racecam
nagyúr
Grafi bejegyzése utáni felesleges OFF hozzászólásokat töröltem és legközelebb is így fogok tenni, de most már a userrel együtt.
A topic címe: ''Eltulajdonított vagy elvesztett fotós felszerelések és azonosítóik'', ha valaki esetleg nem tudná. Úgyhogy a felesleges kommentárokat, különösen a flame keltést mellőzzük! -
Yaye
őstag
Miért nem létezik olyan közismert, általános, kereshető webes adatbázis amibe bármilyen, gyári számmal rendelkező lopott cuccot lehetne regisztrálni? Autót, bringát, fényképezőt, bármit, kategóriák szerint. Így ha teszemazt vennék valakitől egy használt erősítőt, csak beütöm a számát és kiköpi hogy hiányzik-e valakinek. Ugyanígy lehetne virtuális ''talált tárgyak osztálya'', ahová a becsületes megtalálók fölvihetnék a talált cucc egyes paramétereit és az elérhetőségüket.
Vagy naiv vagyok? -
Grafiqs
őstag
Pihenj egy napot és gondolkodj el azon amit írtál.
-
biggamer
veterán
Cz.Dávid
2007.03.07 17:31:31
Elveszett!!!
Kérek mindenkit, ha eladó Pentax K100D-t lát kb 1400 expoval értesítsen engem a
czekmeisterd@yahoo.com -on vagy a
+36-20/265-7992 -es számon.
A mai napon sikerült elhagynom Gödöllőn.
A sorozatszámok: váz: 2306473
kitobi: 5637842 -
biggamer
veterán
'' marci3
2007.02.04 18:16:30
Ha valaki találkozna egy 00502330 széiaszámú km 5d-vel, akkor az tegnap éjjel lett ellopva, és jelezze jutalom ellenében, valamint B4XSHZSA 59A szériájú 6 gb microdriveval. Köszönöm szépen.
thx ''
'' Petike 25
2007.02.18 23:03:51
Egy ismerősömék lakásába betörtek. Elvittek egy pár fotós cuccot is. Ezért mégfontosabb megtalálni őket, mert a betörőkhöz vezethet minket.
A szériaszámok:
Canon EOS 350D: 0730553654
Canon EF 17-40mm f4.0 L USM: 00327582
Canon EF-S 60mm f2.8 USM macro: 15551711
Köszi előre is.. '' -
Coephalvy
csendes tag
Üdv!
Tegnapi nap (2007.02.12.)folymán felétörték az egyik barátom lakását és elvitték a fotósfelszerelését és néhány objektívem is nála volt ! :S
Ami eltünt:
- Canon EOS 30D váz (SN: (21)1230912789)
- Canon 17-85mm f/4-5.6 IS USM (SN: 22710059)
- Pentacon 500mm f/5.6 MC m42 véggel (SN: 8657814) ezt még Máté Bencétől vettem
- Zenit 300mm f/4.5 TAIR-3 (FSZ-12 Fotópuskából) (SN: 9110123)
- Zenit 300mm f/4.5 TAIR-3 (FSZ-12 Fotópuskából) (SN: -- ennél már sajnos nem tudok szériaszámot)
- Zenit EM váz (SN:-- itt sem tudok számot)
- Rubinar 1000mm f/11 MC (van rajta egy 0,5cm-s közgyűrű)(SN:--)
- Sony 717 (SN: Holnap kapom meg)
- SABA állvány, felirat szerint SABA, de egyébként Manfrotto (még Manfrotto jel is van rajta), videófejjel, nagy masszív videóállvány lábtüskével, a gyoscseretalp hiányzik róla (!) sajnos ennek sem tudom a sorozatszámát, pedig rá volt gravírozva a SABA felirat alá
- Nokia 3120 (SN: Holnap kapom meg)
Mindez egy Kék-Piros túrahátizsákban ''szökött meg''.
Ha valaki összefutna a felsorolt felszereléssel, vagy csak egy-egy darabjával, légyszíves hívjatok valakit a tulajok közül !
A megtalálónak jutalat adunk !
Kőfalvi Levente
(30) 457-02-35
Coephalvy@aim.com
Bánóczi János
(30) 498-21-92
(30) 409-46-19
Szemmelveisz Bernadett
(70) 271-95-66
Üdv:
Levente -
biggamer
veterán
Viszont lehetne azt is, hogy rászoktatni az embereket, ha eladásra hírdetik a cuccaikat, írják mögé a gyári számot.
Aki becsületes, az nem hőbölögne nagyon szerintem.
Aki meg nem, az nem tenné fel a netre, így talán nehezebben tudná eladni ő is, meg az orgazda is.
Talán akkor kevesebb ilyen lopás lenne valamennyivel.
Az az 1-2 eset is számítana, főleg ha '' Téged '' kímélnek meg ettől a dologtól. -
biggamer
veterán
'' Visszavásárolnám, vagy a becsületes megtalálót jutalomban részesíteném! ! Szombaton (01. 13. ) hajnali órákban ''eltűnt'' (körúti villamoson) egy fotóstáska benne :
Canon EOS 30D
Canon 100mm f2. 8 macro
50mm f1. 8 + kitobi
Ha ilyet akarnának neked eladni, kérlek jelezd a 06 30 857 46 78- as telefonszámon.
Köszönöm! '' -
Avalon
tag
Azért furcsa, hogy ilyen értékű (5D, 20D, 1D, + L obik, stb...) cuccoknál hogy-hogy nem gondoltak már réges-régen erre. Én is kicsit azt érzem a gyártókban, hogy nem érdekük, hogy megvédjék a gépeket, mert a fotós úgyis pótolni fogja. Mondjuk finoman szólva sem etikus, de hát ez van.
-
Avalon
tag
Minden elismerésem a kezdeményezésért, remélem tényleg lesz valami haszna, ha más nem, legalább megnehezíti a tolvajok dolgát. Sok siker hozzá! -
biggamer
veterán
Viszont van most már olyan gép, ami felismeri a téma arcvonásait, és ha egy csoportba többen vannak, ő az eltárolt arcára élesíti a gépet.
És van olyan, hogy ha az ember a nézőkéhez emeli a gépet, az már fókuszál.
Lehetne a kettőt ötvözni, ha a tulaj emeli fel a gépet, csak akkor lenne hajlandó exponálni.
Vagy az íriszét ellenőrizné.
Vagy mindkettő.
De ez már kicsit erős.
Meg talán idő igényes.
Mondjuk a fókuszálás már müködik, az elhanyagolható idő.
Az írisz ellenörzéssel meg nem tudom, hogy hol tartunk. -
pitman
őstag
Ez igaz, csak ha valakinek eladják a gépet, az nem feltétlenül tudja, hogy lopott és ha publikálja a képeit, visszanyomozható lenne.
Az ötletedet továbbgondolva egy sima jelszó vagy pin kód is elég lenne, amit mondjuk akkucserekor bekérne (tölteni úgy is kell egyszer). Ha ez csak szakszervizben törölhatő a gépből, akkor meg is lenne oldva a probléma. -
biggamer
veterán
Az a baj, hogy ha kitalálnak akármihez egy biztonsági valamit, mások egyből csinálnak hozzá egy ellen valamit.
Exif Edit most is van, a sorozatszámos software-hoz is kitalálnának valamit, amivel azt át lehet írni.
Vagy lehetne bele ujjlenyomat azonosítót, mint 1-2 fajta mobilba vagy Pendrive-ba van.
És akkor csak azok használhatnák, akik engedélyezve vannak.
De az még a jövő zenéje.
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
Esetleg egy olyan szoftver lenne hasznos lopott fényképezők keresésére, amellyel a netre publikált fotók exif-ében lehetne a sorozatszámra keresni. Ha a géppel készült képeket valahol felteszik, akkor ez alapján vissza lehetne keresni.
-
biggamer
veterán
További eltünt felszerelések
Canon Speedlite 580 EX (rendszervaku, vaku)
Gyári szám: 238360
Értesítendő:
László Antal
AIG/Lincoln - Property Management
Phone: +36 1 382 5108
Mobil: +36 304 759 789
Fax: +36 1 382 5109
E-mail: lantal@aiglincoln.hu
www.aiglincoln.hu
Sony MiniDV kamera (kompakt, bridge)
Gyári szám: SO1-1211496-A
Értesítendő:
Kincses László:
kincses@tancsics.hu
kincsesl@freemail.hu
Megjegyzés:
Siófokon hagytam a vonaton az alábbi eszközöket. (A vasutasok persze nem találták meg.)
- Nikon Coolpix 8800 Gy. Sz.: 4038843
- WM E80 előtétlencse: Gy. Sz.: 2214G07
- Sony MiniDV kamera
Gy. Sz.: SO1-1211496-A
+akksik, CF-kártyák
Panasonic DMC-LZ2 EG-K (kompakt)
Gyári szám: EQ5EB004653
Értesítendő:
Nagy Olivér
e-mail: www26@freemail.hu
Tel.: 06-20-4445557
Megjegyzés:
2006 Május 13-án Pilisszentkereszt előtt a főút mellett parkoló Skoda Fabia kombi gépkocsim csomagtartójából egyéb érték- és személyes eszközök mellett eltulajdonították az alábbi fényképezőgépem is:
Panasonic DMC-LZ2EG-K fekete (emmiatt ritkábban előforduló)
Benne: Kingston 1GB SD ultimate kártya (SD/1GB-U),
2db Energizer 2500mAh akku
Táskájában: 1db Kinsgton 2GB SD ultimate (SD/2GB-U), 2db Energizer 2500mAh
akku.
Az egyéb, pótolhatatlan személyes dolgaimat is eltulajdonították (iPaq4150
tele adatokkal, GPS, az aktatáskám szerződésekkel, iratokkal, kártyákkal,
gyógyszerekkel), amiért a nyomravezetőnek vagy a megtalálónak magas jutalmat ajánlok fel.
EF 90-300 mm objektív (objektív Canonhoz)
Gyári szám: 88002257
Értesítendő:
Tordai Tünde
mobil: 06- 30 567 96 26
e-mail: zsiross@vipmail.hu
Megjegyzés:
Canon EOS 300V analóg géppel és EF 28-90 mm objektívvel együtt tűnt el.
gysz.: - / 87009796
1db Canon fotós táska
CANON EOS 300 V (analóg tükörreflexes fényképezőgép)
Gyári szám: 87007545
Értesítendő:
Tordai Tünde
mobil: 06- 30 567 96 26
e-mail: zsiross@vipmail.hu
Megjegyzés:
Objektívek: EF 28-90 / EF 90-300mm
gysz.: - 87009796 / 88002257
1db Canon fotós táska
Minolta AF 17-35 (f.: 2,8-4) D Objektív (objektív)
Gyári szám: 10407249
Értesítendő:
Német Ákos
20/9376006 vagy 99/322680
Megjegyzés:
Ellopták Sopronban: Minolta 7D dig. gép (No: 02423129 ) Minolta AF 17-35 (f.: 2,8-4) D Objektív (No.: 10407249)
Minolta 5600HS(D)programvaku (No.: 2042451) Minolta táskában, 2db. akkuval, Cokin polár 77mm szürővel és szürőtartóval 1db Kingston 1024MB, 2db Sandisk 512MB CF kártyával. Ami megismételhetetlen felvételeket tartalmazott.
A kártyát vagy a gépet visszajutatónak kiemelten magas jutalom!!!
Minolta 7D dig. gép (digitális tükörreflexes fényképezőgép)
Gyári szám: 02423129
Értesítendő:
Német Ákos
Megjegyzés:
Ellopták Sopronban: Minolta 7D dig. gép (No: 02423129 ) Minolta AF
17-35 (f.: 2,8-4) D Objektív (No.: 10407249) Minolta 5600HS(D)
programvaku (No.: 2042451) Minolta táskában, 2db. akkuval, Cokin polár
77mm szürővel és szürőtartóval 1db Kingston 1024MB, 2db Sandisk 512MB
CF kártyával. Ami megismételhetetlen felvételeket tartalmazott.
A kártyát vagy a gépet visszajutatónak kiemelten magas jutalom!!!
Canon EF28-90 mm F/4-5,6 USM objektív (Objektív)
Gyári szám: 4815258
Értesítendő:
Értesítendő:
Szeghalmi János
mobil: 06-20-469-69-39
Megjegyzés:
Vele együtt lopták el:
-1 db. Canon EOS 300D fényképezőgép váz (ezüst színű) gyártási sz.: (91)0016X540,
-1 db. BP-511 tipusú Li-ion akkumlátor,
-1 db. 1 Gigabyte-os memóriakártya. -
biggamer
veterán
Ressszkessen az ellen ...
Tudom, hogy itt nem lesz sohasem 5000 HSZ, de ha egy embernek tudtunk valamiben segíteni, akkor már megérte.
Meg lehet, hogy pont Te vennéd meg egyszer az egyik lopott cuccot, aztán lehetséges, hogy 2 hónap múlva mennének hozzád, és lefoglalnák a szerkezetet amit vettél valami sutyeráktól.
Utána meg perelhetnéd bíróságon ( polgári per ) a tolvajt, meg járhatnál 5 évig az idézgetésekre.
Gondolom ez nem hiányzik senki életéből.
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Viktor0610
Köszönet a segítségért, bocs csak most vettem észre. -
biggamer
veterán
Akkor a további lopott dolgok :
ELLOPTÁK Nikon SB-800 vakumat No:2145454 és Sony PD-100 DvCam kamkordert No:1001545 -
Ha kínálgatnák, kérem jelezzék: 1-263-7200 v. 70/3311-157
06 70 3311-157
ELLOPTÁK NIKON D70s gépem (4055210), DX 18-70 objektivvel (2995570).
Ha találkozik vele éresitsen kérem.
Shukri Dániel
06705530359
2004.06.17-én Budaörsön ellopták SONY Mavica MVC-FD73 tipusú digitális
fényképezőgépemet.
Felbukkanása esetén jelzést az idorko@freemail.hu címen várok. -
Hydra SR
addikt
Azért mert máshol is van ilyen, még nem baj, hogy most már itt is. Nem az volt a cél, hogy elsők legyünk. És nem értem, miért vagy ilyen ellenséges, sérti az érdekeidet ez a topic? A legrosszabb ami történhet, hogy soha senkinek nem fog segíteni. De ártani sem, legalábbis becsületes embernek biztosan nem.
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Akkor lehet ezt az adatbázis használni, ha házkutatáskor vagy igazoltatás során olyan tárgyat találnak, amivel nem tud elszámolni az, akinél találták.
Tehát ha nincs számlája, jótállási jegye, eredeti csomagolása stb.
Ilyenkor lehet gyári szám alapján azonosítani, miután bepötyögték a körözési rendszerbe.
Sokszor van olyan, hogy találnak dolgot, de nem tudják, hogy ki tulajdona volt ellopás előtt.
Ha bizományi boltba veszi az ember, onnan is érdemes kérni valamilyen papírt, mert azzal tudod bizonyítani, hogy jóhiszemű vásárló voltál.
Persze csak akkor, ha nem tudtál róla, hogy lopott cuccot vásárolsz.
Mindig érdemes íratni egy cetlit, amin rajta van az eladó ( vagy a bolt ) adata, mert így le bírod védeni magad a későbbiekben.
De ha két példányba csinálják, és rajta van a vevő adata is, akkor lehet, hogy egyszer kopogtatnak nála, mert tudják, hogy honnan lehet lefoglalni a szerkentyűt.
Viszont ha valaki nagyon nem akarja adni nevét az adás-vételhez, akkor biztos lehetsz benne, hogy ott nincs valami rendben. -
Hydra SR
addikt
Esetleg ide tartozhat az is, amikor nem ellopják csak elhagy valaki valamit és egy másik fotós találja meg, pl pár hete találtam a Citadella párkányán egy Canon akksit. Hirdettem is, hogy aki elhagyott egy ilyet az nálam átveheti de nem volt jelentkező ezért eladtam egy kollégámnak akinek jó volt a gépébe.
A másik haszna az lehet a topicnak, hogy ha már valaki ellop egy gépet akkor kicsit nehezebben tudja pénzzé tenni hiszen nem teheti fel arra a fórumra a hirdetést ahol keresik a lopottat. A minimum az, hogy egy kicsit szívjon vele. -
Dtomi
őstag
Mikor ellopták a KM7D-met +mondták a rendőrségen, hogy az ilyen dolgokat megtalálni lehetetlen noymozni se lehet utánuk.
-
biggamer
veterán
Következő elkeseredett emberke !!!
'' Visszavásárolnál a mai este, egy Teréz körúti kávézóból eltulajdonított Canon 30d típusú digitális fényképezőgépemet a hozzá tartozó objektívekkel:
Canon 28-135 USM IS, Canon 18-55 (kit) , Canon 75-300.
A becsületes megtaláló kérem magas jutalom ellenében értesítsen engem a
06-30-2435549
-es számon, vagy a
korde@freemail.hu e-mailcímen.
Segítségét előre is köszönöm.
Balázs ''
A ma este az 12.29.-én volt. -
marsu
veterán
Szia!
Sajnálatos dolog ha szeretett fényképezőnknek lába kél
Bízzunk benne, hogy nem kerül fel sok eltulajdonított gép a listára.
A legjobban akkor érné el célját a topic a legtöbb hozzászólás a
'''' találtam egy fényképezőt, ki vesztette el? ''''
kérdést tenné fel ...
Alapvetően jó a kezdeményezés! Reméljük, hogy sikeres lesz!
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Azért nyitottam meg ezt a topicot, mert egyre több fotós kollégának tulajdonítják el a felszerelését.
Hátha így körül tekintőbbek leszünk a tároláskor, és esetleg sikerül a gyári szám alapján beazonosítani az ellopott dolgot, az elkövetőt , esetleg az orgazdát aki bár tudta, hogy lopott dologról van szó, azt még is megvásárolta.
Az is fontos, hogy otthon mindig jegyezzük fel a szerkezeteink pontos típusát, és gyári számát.
( Ezek azért fontosak, mert ezek alapján fogják körözni az egész országban az eltulajdonított tárgyakat.
Ha valahol találnak a zsiványoknál ilyen dolgokat, csak beütik az országos körözési rendszerbe, és a gép már is kidobja, ha lopták )
Esetleg ha valamilyen egyedi dologról van szó, érdemes róla felvételt is készíteni, ami később jól jöhet.
Érdemes megjelölni, és megjegyezni az egyedi azonosító jegyeit is.
Pl.: Hol vannak rajta sérülések, javítások.
Ezekről is készíthetünk felvételeket, ez sokat segít az azonosításban.
Az egyik szomorú fotóstárs felhívása : [link]
[Segítettem kicsit.
Viktor0610]
Remélem lesz értelme ennek a topicnak.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest