- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kell egy csipogós multiméter, és egy 3,5-es sztereo jack dugó, aminek a másik végén GND/RING/TIP pontjai hozzáférhetőek a műszer tapintó csúcsával. Bedug-zöld-be kiderül ki-kivel csipog össze, bedug rózsaszínbe úgyszintén végigmér, felírogat.
Majd meg kell keresni hogy melyik csatlakozó mit kapcsol össze/bont szét ha bedugod, ezt a korbács végén lévő erek, vagy a csatlakozók tövénél lévő lábak között kell megkeresni, ezek lesznek a sense be/kimenetek.Valószínűsítem hogy a vastag és vékony fekete a shild és a Audio_GND, meg kell nézni hogy össze vannak-e kötve a ragasztó alatt a PCB-n. Attól függően hogy az ajzatok végén lévő fém borításra rá van-e (shild) erre kötve, illetve az előlap amibe illeszkednek az ajzatok, az fémből van-e a szerint kell bontani az esetleges ragasztó alatt az összekötést, és közösíteni a Shild-et az audio_GND-re az alaplapi csatlakozónál, vagy nem. lényeg hogy ne legyen földhurok, de ne is lebegjen a levegőben a shild, be legyen kötve.
Ha ezeknek a fajta ajzatóknak a bekötése, belső kialakítása így szokott alakulni, így ebben az esetben erre számítanék_:
-
Boby8709
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám egy előlapi audio bekötéssel. ebay-ről rendeltem egy usb 2.0 + audio panelt és hát a csatlakozók amik vannak rajta nem igazán szabványok szerintem. az usb-t még sikerült kigyogyóznom de az audioval nem boldogulok. Az alaplapon (mint minden más alaplapon amivel találkoztam 2x5 -1 tűs csatlakozó van. Tehát ilyen [link]
Viszont amit a kedves kínai pajtások küldtek, annak 2x7 -1 tűs csatija van és ebből 8 van bekötve így: [link]
Ez már sajnos túl mutat rajtam.
Lenne valakinek ötlete, hogy hogyan kéne átrendezni a csatin a lábakat?
Előre is köszönöm -
JetiRulez
őstag
Hali!
Nekem adott a lapon 10 tüske:
MIC_L
GND
MIC_R
PRESENCE#
LINEout_R
MIC_JD
FRONT_JD
NC
LINEout_L
LINEout_JD.
A panel csatlakozói pedig:
MIC-VCC
GND
RIN
LIN
és egy névtelen csati.
Gőzöm sincs hogyan kössem be, szinte egyik se stimmel és a Google-ön se találtam semmit. -
Kornl23
tag
Hali!
Alaplapon:
1 AUD_MIC
2 AUD_GND
3 AUD_MIC_BIAS
4 AUD_VCC_FILTERED
5 AUD_F_R
6 AUD_RET_R
7 RESERVED
8 NO
9 AUD_F_R
10 AUD_RET_RElőlapon:
MIC_IN(narancs)
MIC_VCC(piros)
GND(fekete)
RIN(zöld)
SPK-R(fehér)
LIN(kék)
SPK-L(lila)Ezeket, hogyan kössem be? Már majd nem minden variációt kihagytam de nem szólal meg
-
And
veterán
Van valami kéziműszered? Az előlapi két GND-vezeték rövidre van zárva (persze úgy vizsgálva, hogy az alaplapról le vannak húzva)? Ha igen, akkor az alaplap felé elegendő csak az egyiket bekötni. Mod: a #3 hsz-ed átszerkesztése után ez már egyértelmű, így tárgytalan. Az is előfordulhat, hogy az előlapi MICBIAS a mikrofon jack hüvelyének a 3.pólusára van kötve, azaz a mikrofonaljzat ''sztereó'', de a 3. pólus csak a fantomtápnak van fenntartva: Bővebben: link, ''Soundcards and electret microphones'' cím. Esetleg megpróbálnám az alaplapi micpower-t az előlapi mic-kivezetéssel összehozni, ha a mikrofon csatlakozója (jack-dugó) csak 2 pólusú..
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hi! Az NC-re ne kössél semmit, azér' NC (not connected). A mic-bias / micpower valszeg. a fantomtápot jelenti, amelyet elektret- / kondenzátor-mikrofonoknak kell adni. Ez nem más, mint az audio- vezérlőben egy nagyértékű (néhány kiloohm-os) ellenállással a tápfeszültségre, pl. a +5V -ra kötött vezeték. Általában sima hangkártyák, alaplapi hangvezérlők mikrofon-bemenetein is mérhető ez a nagyimpedanciás tápfeszültség, mert az egyszerű mikrofonok jórészt elektret-kapszulát tartalmaznak. Az előlapi kivezetés MIC-pontjára kell csatlakoztatni az alaplapi MIC-tüskét, de lehet, hogy az első kivezetésnél beépítettek egy soros kondenzátort, hogy a fantomtápot leválasszák (más elvű, pl. dinamikus mikrofonokhoz nem kell). Ha a sima MIC-MIC összeköttetéssel a mikrofon nem éled fel, akkor a micpwr-t is össze kell hozni a micbias-sal, és remélhetőleg jó lesz.
-
LineLord
tag
Hi!
Vettem uj házat és az előlapi aurio (füllhalgató, miki) kivezetes kabelein ezek a feliratok vanak:
L IN
R IN
R OUT
L OUT
GND
GND
MIC
MICBIAS
Ebböl a MICBIAS mi?
És az alaplapon ezek vannak:
L in R in L out R out mic gnd micpwr nc +5V
nos a micpwr-re es az nc-re mit kössek?
az egyik gnd-t es a micbias-t nem tom hova rakni a többit azt tudom
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Yettel topik
- Apple MacBook
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest