Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Pikari #92 üzenetére

az mplayer és néhány más felsoroltak kapcsán: ami hobbi, nem munka, nem megélhetés, azt nem érdemes ide venni. CV-ben jól mutat munkakereséskor.
    A Graphisoft pedig multi, akik sok más országban jelen vannak és látatlanban biztos vagyok benne, hogy nem magyar piacról jön a bevétel jelentősebb része. Más magyar érintettségű multik is vannak, igen.
    A hdsentinel, aida és hasonlók kb mikrovállalkozások, bár céginfós stat szerint valsz olyan kevés fővel egész jól elvan, de azért messze a meggazdagodás. Nekik is nagy segítség lehet, hogy nemzetközi piacra dolgoznak, az itthoni forgalom valsz nullához konvergál.

A legtöbb magyar kkv csak sokadik alvállalkozó vagy esetleg valamekkora - nem túl fizetőképes - ügyfélkörrel rendelkezik. És ott nincs lóvé túl nagy dolgokra. Max valami pályázatban bíznak, amivel pár évig lélegeztetőgépen lehetnek.
    A szarból várat építkezés és a kókányolás a standard itthon. Ez egyébként külföldi startup alvállalkozóként még akár be is jöhez, mert a kezdeti időkben ott is a semmiből kókányolnak gyorsan valamit. Az ott bukik, hogy 4-6 vagy még több közvetítő lántcszem viszi el a hasznot, m,ire a magyar kkv-s kokkolóig eljuk a feladat kicsi pénzzért (minden láncszem vagy 30-50%-ot levesz a felsőbb szint áltlal fizetett pénzből. 4 közvetítő szintem már csak 16oda pénz jut a céghez, amiből még max fele rész jut a dolgozónak. A fizetésed 32x-esét fizeti a tényleges megrendelő).

A mikro, kis, középvállalkozás deffinicói nézve is nagyon faramuci a helyzet. A legnagyobb magyar cég, akikkel együtt dolgoztam létszámilag már középvállalkozás, de forgalmilag meg kis. A legtöbb cég létszámilag kis, de forgalmilag mikro. Szóval ilyen pénzszűkös környezetben nehéz nagy dolgokat csinálni. A létszámhoz képes kicsi a forgalom a legtöbb cégnél. De ez nem azt jelenti, hogy könnyű a munka, inkább azt, hogy nem tudnak jól fizető ügyfeleket felhajtani. Ha pedig mindenen spórolni kell...

Na ehhez képest, ha Graphisoftot, NNG-t nézed, náluk máshogy aránylik a létszám és a bevétel.

Új hozzászólás Aktív témák