Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RM007

veterán

válasz IstvánLászló #6884 üzenetére

"A laptopon ezt hogyan oldottad meg?"

Két különböző laptoppal használom az adapteremet [link] , de abban hasonlóak hogy mint láthatod mxm porton csatlakozik hozzá a vga kártya vagy akár ezzel az adapterrel egy külső vga kártya, ami ebben az esetben egy teljes értékű grafikus kártyát kellene adnia.
    [link] Nálam valami ilyen laptop van (ez komoly gamer laptop).....régen ezek divatban voltak, vagyis maga a cserélhetőség, vga - cpu update és ennek megfelelően a bios is alakíthatóbb volt, volt mozgástér mit hogyan szeretnénk, mert így készültek......

Konkrétan nem tudok a kérdésedre válaszolni, csak tudok adni pár támpontot nálam ez hogy megy. ((( Kell ahová csatlakoztatni tudod az adaptert, TB4-5, m.2 sata/nvme, pcie akár a wifi kártya helyére passz ))) Mikor megvetted csak nézted a csatlakoztatás módját? Ha nem tudod csatlakoztatni, akkor lehet oda ahhoz is kellene egy adapter. Mindenesetre mikor vásároltam a dokkolót ott volt a leírásban a kompatibilitási lista hogy ne érjen meglepetés.
    ----------------------------------------------------------
    A fenti link alatti clevo laptopomnál hardveresen tiltva van az Intel igpu, vagyis ha nincs csatlakoztatva dvga akkor nincs kép sem, vagyis belső cserélhető, vagy mint sikerült külső segítséggel. Ez a laptop már az utolsó időket tükrözte ebben a formában, elgondolásban így azért a gyártó bizonyos megfontolásokból kiindulva nehezített a felhasználói élményen. Persze követte a többi gyártó is kikopott az ilyen "nem mindent az alaplapra forrasztunk dolog." Csak a saját termékemet és csak addig amíg engedem, támogatom van már mindenütt.

Egy külső kijelzőn használom hdmi kábellel. Lehet nagy monitor vagy portable mini az mindegy. Mint olvastad fentebb nem mindegy hogy indítunk, nálam egyszerre kell indulnia a laptoppal a külső kártyának. Az adapter fel van készítve külső kártya fogadására, de már igen régen nem támogat olyan vga kártyákat mint pl amit most használok. Viszont azt mindenképp meg kell jegyeznem, képet hdmi kártyával mindig adott külső kijelzőre, legfeljebb mint ennél a laptopomnál állítani kellett az eszközkezelőben, hogy ne csak kép legyen, teljesítmény is. Ügyes hatásos piszkálás szerencsére ami bejött és még működik.

Egy korábbi másik laptopomnál amit időnként még ugyancsak használok ugyanebben a felállásban [link] még ennél is jobb a helyzet, mivel itt nincs tiltva az igpu, vagyis volt/van belső laptop kijelző képem is és ha olyan vga kártyát helyeztem az adapterre amit még támogatott akkor hókusz-pókusz sem kellett, egyszerűen mintha egy gyári belső kártyát használnék futott bekapcsolás után..pl gtx 970. Egy rtx 2080 már igényelt piszkát és ha azt akartam hogy legyen laptop belső képem, mert itt még lehetett, akkor a bios-ban a vga kimenetet /nyitott bios/ át kellett állítanom pcie vagy auto módba. Ekkor feljött a kép, bár a kompatibilitási hiba miatt a laptop ventilátora maxon pörgött, amit akkor szokott csinálni ha a vga hardver hibás.

Szoftver, speciális beállítás ezekhez elvben nem kellett, úgy készült a dokkoló. A gyártó későbbi megoldásainál nem tudom hogy van, sosem próbáltam mást.

Valami miatt csak 60Hz megy a kijelző.

Szerintem nem mindegy hogy a laptop bios ehhez a kérdéshez hogy áll hozzá. Ha nálad nem jön fel a kép akkor ott valami ilyesmi lehet, ha és amennyiben tudtad rendesen csatlakoztatni. Persze az sem mindegy hogyan....nehogy elfüstöljön, mint fentebb írták. :R

• azbest

félisten

válasz IstvánLászló #6884 üzenetére

szerintem engedd el. A t400-on elvileg kéne legyen expresscard slot.
    Az egy ősrégi gép, semmi értelme 1070-es gput rákötni, processzor erőből nem képes kihajtani, ráadásul csak régi lassú fajta és 1x sávos csatorna van az expresscard slotban.

Anno t430-ra dugtam Radeon Hd6670 [link] és geforce 1050 [link] kártyákat. A lassú csatlakozás miatt már azoknak is lefeleződött a sebessége a normál pécébe kötött használathoz képest.

Anno próbáltam t61-es gépre (ami egyel régebbi, mint a t400) is bedugni az expresscard slotba, de nem működött vele az exp gdp kütyümmel a kártya.

A t61-hez anno vettem egy hozzá való nagy dokkoló állomást pcie slottal, azzal használtam geforce gt610 kártyával, csak hogy legyen opengl támogatás valamelyik programhoz az ősrégi integrált gpu helyett.

Ráadásul érteni is kell, hogy mit hová hogyan szabad dugni, mert elfüstölheted az egészet, ha nem érted elektronikailag, mert ezek nem szabványos megoldásokra épültek még, nem olyan adat és áram megy rajtuk, mint ami normál esetben menne olyan dugóval.

Új hozzászólás Aktív témák