Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kzsolt00

tag

válasz Chrystall #2080 üzenetére

Értem, legalábbis mondjuk rá, hogy értem.
    Csak, hogy vannak érdekességek.
    Az optimus egyébként egy olyan nvidia technológia, amely az én tudomásom szerint két dologra hivatott. Egyfelől egy tömörítési eljárás, amely eGPU téren azért jó, mert gyakorlatilag majdhogy 2x-es sávszélesség a profitunk belőle.
    A másik része az, hogy az iGP-t felhasználva a képet a belső kijelzőn jeleníti meg, de a számításokat, a megadott VGA-n ( esetünkben a külső nvidia VGA-n ) végzi.

A furcsaság ott van, hogy ezen két dolog automatikus. Ha minden feltétel adott, akkor van optimus engaging, tehát magától "aktiválódnak" ezen funkciók. Nincs bekapcs gombja ezeknek, és legjobb tudomásom szerint nem befolyásoló tényező a sima bios, vagy uefi megléte. Sőt.

Az uefi-t is most szétbonthatjuk. UEFI-s laptopot én még nem is láttam, feltételezem ezen körökbe, ennyire új, vagy komoly gépek nincsenek nagyon. Második, harmadik gen es intel procik a leggyakoribbak itt, amelyek vannak annyira régi "chipset-üek", hogy még csak sima bios van rajtuk.

Az már más kérdés, hogy ezeken is van UEFI BOOT kompatibilitási mód. Most vajon erre gondol a költő? De ehhez is mi köze lenne? Bár most hogy visszagondolok, talán mintha rémlene olyan, hogy a sima EFI-s módot jobban kedvelik az eGPU rendszerek, mint az UEFI-s boot módosat. De ez lehet hülyeség, csak ez ugrott be valahonnan..

Hátha segítettem az infókkal, egy kicsit helyre rakni egy két dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák