- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- Léghűtés topik
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
Ha valaki úgy gondolja, hogy ez 1 if behelyezéséről szól akkor nézze meg ezt a 31 oldalas anyagot. Még elolvasni és megérteni is sok idő sok embernek (elsősorban adatvédelmi jogászoknak), nem hogy megoldani.
A probléma az, hogy habár papíron igyekeznek eloszlatni a kételyeket, de ez a reklámbiznisz elég bonyolult, és folyton próbálnak egyre részletesebb adatokat gyűjteni a profilozáshoz. Alapvetően ez nem lenne ördögtől való, de az egész van annyira bonyolult, hogy a felhasználó nem tudja hogy működik (de igazából talán senki sem). Ha minden nap jóváhagyásunkat kérnék mindenféle új dologért amit gyűjtenek, illetve amilyen összefüggést megtalálnak az adatbányászok, akkor meg teljesen értelmetlenné válna a dolog, nem lehet naponta pop-upokat adni az embernek.Tudom tudom - majd sokan elmondják, hogy engem nem érdekel, nekem nincs titkolni valóm - de a probléma nem a trackelés vagy profilozás, hanem hogy milyen ijesztő eredményeket tud hozni.
Ez egy régi példa, azóta talán még sokszor durvább is lett a dolog. Jogi és technológiai kérdés, hogyan lehet olyan módon adatot gyűjteni észszerű módon adott célra - pl akár célzott reklámokhoz - hogy ne burjánzzon el a dolog, akár magától, manapság az automata adatfeldolgozásos eszközökkel.Egyébként érdemes belegondolni, hogy mindehhez az amerikai titkosszolgálatok is hozzáférnek, ha pl az Eu-sok nem az sem azért mert annyira etikusak lennének. Tuti már most felhasználják politikai célokra mindezt, akár szoft puccsokra, manipulációra stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Opel topik
- Gyúrósok ide!
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14HD+/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Garis! Csere Beszámítás! Acer Predator Helios 16! I9 13900HX / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 4,5TB SSD!
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest