Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rison77
senior tag
válasz
Lajtorja #5449 üzenetére
Ahha, érdekes videó volt. Az elődje egy g400s volt ami 5 éve van meg, teljesen jól működik a mai napig, igaz a gari lejárta után vettem hozzá 2 omron kapcsolót, mert alapból elég kemény a fedlapja,és nagyon fogás sincs rajta a domború gombja miatt. Kellett volna bele a puhább switch, de sajnos nem találtam a cseréhez senkit, azóta is porosodik valahol a 2 kapcsoló
Most viszont már eljött az idő a váltásra, de belenyúltam
. Jövő héten megpróbálom gariztatni bár a vélemények alapján nem feltétlen a legjobb helyen vásároltam ilyen szempontból.
Lecsekkoltam a dupla klikk ellenőrző oldalon ott nem jön ki a dupla kattintás, de pl. ezt a sorozatot egy kb 5 mp-es folyamatos lenyomásra produkálta. -
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb 3 hetes g403 hero egerem, és olyan jelenséget tapasztalok vele, hogy a bal gombot lenyomva tartom, és ha egy leheletnyit is engedek a nyomáson, pl. csak arrébb helyezem az ujjam rajta mozgatás közben, akkor újabb klikknek érzékeli ezt. Elég zavaró amikor windows ablakot húzok arrébb, és akkor az új klikk miatt félúton kinagyítja full képernyőre.. Gondolom ez nem feltétlen normális működés. -
music05
újonc
Sziasztok, tulajdonképpen kettős kérdésem van, nagyon amatőr vagyok, elnézést, ha hülyeség. Az egyik, hogy az asztali gépnél van egy pár éves drótos Genius optikai egerem. (a legolcsóbbat vettem meg anno), amelyiknek kezd rakoncátlankodni a görgője. Az a hibajelenség, hogy lefelé akarom tekerni, és ha nem elég határozottan csinálom, felfelé indul. (ha felfelé tekerem, akkor is), olyan mintha beakadna valami. Olvastam a fórumleírást, hogy mit lehet vele tenni, ezért nem is kérdezném meg, megpróbálom kitisztítani, aztán ha jó lesz, örülök neki.) Ha nem, akkor jön a második szál. Vettem a helyére egy zsinór nélküli egeret, ami az asztali gépnél nem akar működni, már az illesztőszoftvert sem bírja telepíteni. Kipróbáltam laptopnál, ott semmi gond, tehát tk. nem az egérrel lesz gond, hanem a géppel, de ennél egy kicsit bonyolultabb a helyzet. Mert ezek után belepróbáltam egy másik, laptophoz használt drótnélküli egér usb "pöckét", és ugyanez történt: kb. 1,5-2 percig próbálja telepíteni az illesztőt, aztán feladja. A gép nem mai csirke, egy hamarosan 10 éves Dell 780-as, de nem lassú, nemrégiben tetettem bele SSD-t. Létezhet olyasmi, hogy ez a gép nem kompatibilis a vezeték nélküli egerekkel? Ha igen, és a tisztítás nem segít a mostani egéren, mit vegyek hozzá, mit nézzek az egéren, hogy biztos jó legyen hozzá?
Köszönöm a választ -
szagnes69
aktív tag
Bocsi, tárgytalan.
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok,
Van egy Logitech MK520 és MK330 szettem. Eddig az utóbbit használtam rendszeresen, most próba képpen elővettem a régit (MK520) hogy megnézzem, hogy ugyanaz a probléma előjön-e.
Az egér szaggat, laggol mint állat. Pöcök már USB hosszabbító kábelen 10 centire a patkánytól... Ez sem vált be.Firmwaret frissítetem és lement a Win10 frissítés is.
Ami szerintem probléma lehet. Eddig hagyományos ceruzaelemmel: Ikea, Varta... használtam. Mostanában viszont bepróbáltam a Panaconiv Eneloop Pro akksikat. Azoknál a névleges feszültség 1,2 V szemben a hagyományos ceruzaelemek 1,5 Voltjával.
Szerintetek valóban nagyobb feszt kér az egér?
Most egy használt ceruzalemmel 10 perc használat után, mintha, mintha jobb lenne.Kicsit furcsállom, mert a kis szutyok távirányítós autó meg a három akksival olyan virgonc és kitartó, hogy csak na...
Ti biztosan jobban vágjátok ezt. Én lassan már kezdek kételkedni a képességeimben...
Köszi szépen!
-
Sziasztok.
Van egy Razer Lancehead egerem ami kísérti a sorsot. Vezeték nélküli módban ha működik akkor hibátlan (erről később), de ha csatlakoztatom a kábelét akkor ha megemelem az egeret hatalmasat ugrik a kurzor a képernyőn, ilyenkor jöhet a 3 gombos reset és teszi a dolgát ahogy kellett volna.
Utoljára ilyet valamikor 2000-es években láttam optikai egerektől. Logitech G203 / Corsair Harpoon Wireless hibátlan(volt).
Illetve a legkellemetlenebb, hogy 10 bekapcsolásból 3-4 alkalommal nem találja meg az adapter az egeret, vagy éppen szaggat a kurzor finom mozgásoknál (nem is értem mi ezzel a bajom).
Én ilyet még soha semmilyen ócska egértől nem tapasztaltam.
Hogy pozitívat is írjak, szépen világít.
Próbáltam frissíteni a szoftverét, de fel sem ismeri a gyári szoftver. Gyári bloatware fent van és szépen vezérli az ergébét és van OSD és hol a legolcsóbb a Kod app is.Esetleg tipp, melyik falhoz vágjam?
Köszi előre is. -
gaben22
senior tag
Azért arra figyeljetek, hogy menyire is szorul bele, azaz mennyire könnyű kihúzni a kapcsolót, mert ha inkább "tépni" kell, akkor elég nagy stressznek lesz a forrasztás kitéve, ha paddal együtt sikerül feltépni a forrasztást, akkor lehet az egész nyák kuka lesz, ha csak nincs kedvetek valami mikrosebészeti beavatkozáshoz, de akkor is utána biztos többet nem cserélgetitek a kapcsolót "hot"
.
-
F-ECT$
titán
Logitech G403 görgő össze-vissza görget, ahogy olvasom ez gyakori hiba. Vállal innen (vagy Bp-en valahol) valaki szerelést? (Vanir és FireKeeper egyelőre nincsenek Bp-en.)
-
Lajtorja
aktív tag
Ezt a két fajtát rendeltem: [link] és [link] de rengeteg furatátmérő létezik.
Nem mindent, de konkrétan ezeket engedi akár egyesével is rendelni, ingyen DHL szállítást és vámot+adót is átvállalja a cég. 24 darab került 5 dollárba és pár nap alatt ideért amcsiból, szóval elég korrekt.
Azt még hozzátenném, hogy switchek lábait picit meg kellett dremellel játszani, de kb fél perces művelet:
-
-
perempe
veterán
hello!
ps2-es billenyűzetet vagy egeret usb-re akarok alakítani. létezik színkód? (akkor egyből vághatom a vezetéket.)
-
Lajtorja
aktív tag
Remélem nem nagyon off, de alakított már át valaki át egeret, hogy a switchek hotswapesek legyenek? Google a barátom, tudom... nem nagyon találtam a témában leírást.
Odáig eljutottam, hogy a kiforrasztottam a gagyi kínai "50M" Omronokat. Viszont nem szeretném fixen a D2F-01F kapcsolókat használni, illetve nem vagyok benne biztos hogy meddig bírnák a strapát, ezért kéne valami forrasztásmentes lehetőség a cserélgetésre.
TE.comon van .75mm-es nyákhoz, 1.14mm-es átmérőhöz való holtite, szerintetek azzal megoldható lenne? (G502 LS, 1. kép) Elég az ilyesmit csak bepréselni a furatba, vagy a forrszem aljához esetleg forrasszam is hozzá? Vagy az kicsinálná a lábait? Túl sok helyem nincs alul, hála a logitech endoskeletonjának (2. kép) cserébe viszont tudnám supportnak használni a holtite behelyezésekor, hogy ne törjem ketté a nyákot.
Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok és köszönöm!
-
balazskah11
friss újonc
Ugyan ez a problémám
-
Zaied
addikt
válasz
dangerzone #5424 üzenetére
Szerintem küld vissza gariba, nem valószínű hogy ha kitakarítod jó lesz. KB 3ezer egy új teflontalp rá.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Van egy 4 hónapos Steelseries Rival 110-es egerem, ami pár napja azt produkálja, hogy weblapböngészés közben hiába gördítek lefele, alig mozdul, vagy össze-vissza ugrál.
Szerintetek mitől lehet ez? Gondoltam kitisztítom, viszont a csavarjaihoz le kellene "tépnem" a kis tappancsait, amiből nincsen pót.
Megéri vele vesződni, vagy küldjem inkább vissza garanciába? Még van rá 8 hónap.
-
jolti05
őstag
dethroner: Köszi a tippet. Ha a későbbiekben (is) zavarni fog, akkor ráveszem majd magam, hogy újra szétszedjem, aztán megajándékozom egy kis WD40-nel
Zaied: Szintén köszi. Üdvözölném, ha magától lágyulna, rövid időn belül -
Bossi
őstag
Sziasztok!
Logitech G602 középső egér gomb (tehát görgő) lenyomásra nem reagál, görgetés működik... érdemes vele foglalkozni vagy új egér vásárlás?
köszönöm.
-
mhn
tag
Sziasztok!
A logitech M590-es egerem oldalsó gombja közül a hozzám közelebbi elromlott. Veszi a kattintást, de már akkor is ha csak épp csak hozzáérek. Kb semmi visszajelzés nincs.
Lehet ezt javítani, vagy rendelni hozzá ilyen kis panelt?
Aliexpressen meg ebayen kerestem de nem találtam ehhez valót...
Vagy esetleg van szervíz ahol javítják?Köszi!
-
dethroner
veterán
válasz
jolti05 #5415 üzenetére
Adj neki WD40-et. Én pár napja mókolgattam az egében, és adtam ilyen trutyit a gomboknak és azóta sokkal csendesebbek. Nekem egy majd' 15 éves G5 van, és a fő gomboknak nem volt nyomáspontjával gond, de a kattanás azért határozottan hallható volt. Most meg mint egy kisangyal, olyan csendes lett
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
A mai napon kicseréltem az egerem (Asus GX860) bal és jobb gombját (OMRON D2FC-F-7N).
Azt szeretném megérdeklődni a hozzábbértőktől, hogy ezek a mikrokapcsolók "bejáratódnak"-e.
Ugyanolyanokat vásároltam, mint amik eredetileg benne voltak, de jóval nehezebb az újakat megnyomni, így rendkívül szokatlan használni az egeret, illetve (persze) a hangja is más (erőteljesebb, hangosabb).
Emlékeim szerint új korában is elég volt lágyabban nyomnom a gombokat. -
dethroner
veterán
Akkor csak reménykedem benne hogy idővel majd kiszárad belőle az olajos truty. Szétszedni nem akarom mert a csavarok a talpak alatt vannak, azokat leszedni meg nem lehet sérülés nélkül. Pont volt itthon új tappancs, azért is mertem olyan bátran kinyitni tegnap.
Szóval remélem hogy használat közben majd újra pontos lesz a görgő, mert most még csinál olyat hogy ha csak egyet-egyet pöccintek a görgőn, akkor nem reagál, ám ha hosszabban megtekerem akkor működik. Majd az idő választ ad a kérdésre. -
dethroner
veterán
Igen, nagyon hasonló. Mondjuk már nem ennyire dzsuvás belül
és a dpi választó gombok a képen SW5 és SW6, nálam SW9 és SW6, valamint a felső áramköri lap elrendezése is más.
A képen még az első revízió van, aminek csak 1 gombja van oldalt. Az enyém már a rev2, a kék színű és 2 gomb oldalt.
[link] -
dethroner
veterán
Igen, egyszer megfújtam, nyomkodtam de semmi lett jó. Aztán elkezdtem kitapasztalni hogy esetleg valamelyik szélén van-e a nyomáspont, és valami néha működött. Akkor nyomkodtam szorgosan és úgy tűnt alakul. Akkor megfújtam újra és még jobban megjárattam. Most teljesen jó, csak mintha a görgő nem lenne annyira pontos, ha lefelé görgetem nagyon lassan akkor néha nem görget, csak ha gyorsan görgetem. Felfelé továbbra is jó. Biztos oda is ment a WD40. Hát úgy tűnik, valamit valamiért
-
Zaied
addikt
-
dethroner
veterán
Szétszedtem, de magán a kapcsolón nincs semmi kosz. Belül a műanyagon se, ami megnyomja a kapcsolót. Most nincs rajta a burkolat, és hiába nyomkodom a dpi gombokat, nem reagál egyikre se, de az összes többi gomb működik így burkolat nélkül is. A dpi vajon miért nem, van valami érzékelő benne, ami esetleg a burkolat feleakása után aktivál?
-
Zaied
addikt
válasz
dethroner #5400 üzenetére
Igen jó az is , de nagyon kevés kell ár, és csak a kapcsolókba fúj egy kicsit és várd meg míg kiszárad.
Hát most lehet szívás, de ha szétszeded, lefényképezed, fölírod a méreteit meg ilyesmi, akkor keresünk valamit, de lehet van aki pontosan tudja hogy milyen.
A beszerzés is necces, de szerintem nem lehetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest