- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chungee #66299 üzenetére
Alul Help & Contact,
Need our assistance?
Contact us-re kattintani
A megjelenő képernyőn Buying
Didn't receive an item alatta ami megnyilik
Status of a case
Kiválasztod a terméket
és azután a 2. pontnál Contact options
ott lesz az Email us.
Ezután jön a belépő ablak, belépsz és beírod a kérdést ide: Enter your question / concern
A case számot ne felejtsd el beírni.
És send. -
-
flymi
addikt
24-én megkaptam Kanadából a csomagot. Sajnos a termék nem működik, hibás, látható sérülése van.
Ezt meg is írtam az eladónak, eltelt 5 nap, nem válaszolt. Írjak neki még egyszer, vagy indítsak Case-t? -
-
szp389
csendes tag
Rendben, köszönöm a segítséged, írtam neki!
Így fest a dolog, ki printscreen-eltem az ebay és posta felületet:A posta rendszerében jól látható, hogy átvette, de ha az ebay felületen nem jelöli be h "item dispatched" akkor automatikusan megkapom a pénzem egy idő után, vagy nekem kell ezt kérvényeznem az ebay-től?
-
válasz
szp389 #66284 üzenetére
Kezdem az egyszerűbbekkel, írjál neki hogy megérkezett, XXXXXXX ez a nyomkövetési száma vegye át.
A PayPal kifizeti neked a visszaküldés költségét, ha a visszatérítési feltételeknek megfelel a dolog, leírás az Összefoglalóba, nem kell megvárnod hogy átvegye, már a feladást követően kérheted.
Ha a nyomkövetésnél az látszik, hogy kézbesítve (delivered) akkor a pénz visszajár, a csak megérkezés nem számít (arrived). -
szp389
csendes tag
Sziasztok! A történet a következő, rendeletem egy terméket az angol ebayről meg is érkezett, de hibás volt. Nyitottam egy return-t, visszaküldtem a terméket, ajánlott levélként, látom a posta nyomonkövetési oldalán, hogy már 5 napja meg is érkezett az eladóhoz, de ő (gondolom szándékosan) nem jelezte vissza hogy megkapta a terméket. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám visszaszerezni a pénzem? Valamint az angliába való visszaküldés költségét valahogy tudom e követleni rajta? Segítségetek előre is köszönöm!
-
válasz
anderledani #66281 üzenetére
Előfordulhat.
-
anderledani
őstag
19 napja ebayről rendelt, royal mail-el UK-ból küldött untracked csomag még megjöhet? Közben már elküldettem velük újra. Mennyire jellemző hogy ilyen sok idő legyen?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Még novemberben vettem egy 900naposnak hírdetett Bitdefender IS kulcsot, ami a héten szó nélkül lejárt...
Mivel nem volt refund lehetőség megadva a terméknél, így azt nem tudtam kérni, csak levélben írni neki.
Ilyen esetben semmi lehetőség PP-n vagy ebay-en keresztül kicsikarni belőle hivatalosan egy refundot? -
chungee
addikt
Sziasztok!
Vevő vagyok ebay-en (nem először vásárolok ott), első ügyem. Kifizettem pp-on keresztül a terméket. Le is vonták. Szerintem csalás áldozata lettem, mert a cucc item numbere már érvénytelen, seller felfüggesztés alatt. Nyitottam is case-t refund-ot ígényelve jan. 7-én. Fogy a türelmem, milyen elérhetőségen tudom rákérdezni a kedves ebay-re hogy áll a case-em
12.000 HUF-ról van szó
-
flymi
addikt
Nekem is most volt egy ilyenem. Az eladó nem akart egyben postázni két csomagot, súlyhatárra hivatkozik. Úgyhogy kénytelen voltam minden tételhez a feltüntetett szállítási költséget is kifizetni. Általában viszont az a jellemzőbb, hogy belemennek, természetesen utólag módosítják a végső szállítási költséget, ami kevesebb, mintha külön vásárolná meg az ember.
-
válasz
Remekelek28 #66274 üzenetére
Ha kínai, akkor a hét közepétől február 4-ig ne nagyon várj reakciót.
-
válasz
Remekelek28 #66272 üzenetére
Fizetésnél nem lépsz be a PayPal-ra, vagy belépsz, de nem fizetsz, annál a résznél megszakítod a folyamatot.
De csak akkor, ha előtte az eladóval megegyeztetek a dologban. És erre nem kötelezhető az eladó, ha nem teszi lehetővé, akkor annyi és külön-külön kell fizetned a szállítási költséget -
-
Bogyi007
veterán
Ide kapcsolódik: Ha van két különböző termék aminek 4 dollár a szállítási költsége de ugyanattól az eladótól akkor nincs mód arra hogy csak az egyik 4 dollárt kelljen kifizetni? Az eBay így számlázná ki de pl az Alin sem így megy a dolog...
Ráadásul a csomag sem lenne nagy ( kicsi tranzisztorok - összesen 5+1 darab) konkrétan a szállítás több mint maga a csomag értéke...
-
Az a lényeg, hogy legkésőbb 22-én tovább kell léptetni case-re ha addig nem oldódna meg. Ha véletlenül kifutnál ebből az időből, akkor sincs gond, mert csak az eBay védelem keretében nem tudsz pénz visszakérni, a PayPal védelem az még mindig rendelkezésedre áll. (Vásárlás napjától 180 nap)
-
cof
veterán
Meg is találtam az erre vonatkozó részt:
What you should know:
If we don't hear from you by Feb 23, 2017, we'll assume that things have been resolved, and your request will be closed. Note that once a request is closed, you won't be eligible for a refund through the eBay Money Back Guarantee for the item."
Köszi akkor nem aggódok, várok még két hetet.
-
cof
veterán
Oké akkor várok, ezt a trackinget kaptam: 89038719627. Ezt az üzenetet kaptam: Seller's message:
"hello, we have add the track number on your ebay order details. please check it. don't reply this message. if have problem, please send e-mail. thanks."De úgy látom átment az ügy a resolution centerbe? Én csak a contact seller opciót választottam, az order historyból el is tünt a termék, open request-ben találom csak meg.
-
válasz
Directors #66259 üzenetére
Az eBay biztosítja a felületet a problémák rendezésre, ott kellene indítani a request-t.
Én arra gondolok, hogy valami konkrétabb meghatározást, bizonyítékot kér a problémáról.
Legegyszerűbb lenne ha az egészet az Összefoglalóban ennél a résznél: eBay-en Case indítás, ha a vásárolt termékkel gond van szereplő leírás alapján csinálnátok. -
Február 17-ig van időd reklamálni, várj még 2 hetet.
Mivel csak számokból áll ezért nem valós Rá lesz nyomtatva a csomag címkére.
Van nemzetközi postai nyomkövetőszám és van küldemény azonosító. Néhány helyen valameddig még a küldemény azonosítóval is "követhető" a csomag, levél. -
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Ha egy terméknél ez van írva (Store owner on vacation.) vagy ez (This seller is currently away until February 5, 2017. If you make a purchase, there may be a delay in processing your order.) akkor nem lehet/nem érdemes rendelni egyenlőre, hanem csak a dátum lejárta után?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Rendeltem egy töltőt ami nem működik.Írtam az eladónak. Vagy is hát öcsém mivel én nem tudok angolul.
Ezt írtuk: "I have recieved the item but it's malfunctioning.
I would like to get refund."Ezt kaptuk:"just one product has problems,hear from you,thanks"
Ezt írtuk:"So when I will get the refund?"
Ezt kaptuk:"friend you can tell me which one has problems need me to re fund to yu,if just one i can refund to you at once, if not , i want to solve it in one time, do you understand my meaning,hear from you,thanks"
Most mit akar ? Én nem értem.
-
cof
veterán
Vásároltam egy terméket még decemberben (elég jó áron), január 17-e volt az utolsó határidő. Ránéztem az eladó értékeléseire és nem túl rózsás a helyzet [kép]. Írtam az eladónak, hogy nem kaptam még meg, erre ő azt írta nézzek utána a tracking alapján. Mivel csak számokból áll ezért nem valós gondolom de az utolsó és első bejegyzés is ez: Guangzhou, irodája vitték megnyitásához 2016-12-15 08:12.
Érdekes, hogy közben nick nevet is változtatott, és a konkrét értékeléseket sem látom, hogy mire kapta a sok negatívat. Nyithatom a caset?
-
CMG2015
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne,hogy az ebay kiszámlázott kettő olyan tételt amit ugyan leütöttek de nem fizettek ki így nyílván nem is lett sikeres az eladás!Sajnos az ebay nem enged más összeget kifizetni csak a teljes számlában szereplőt! Mit tudok tenni ez ügyben mert a két valótlan jutalék díjat biztosan nem fogom kifizetni! Köszi előre is a válaszokat!
-
dugynok
senior tag
Elvileg most már jó a maestro kártya fizetés paypalon! Tegnap óta én sem tudtam fizetni, még délelött sem, de most már engedi
-
válasz
-FLY-> #66253 üzenetére
Akkor esetleg egy le és felcsatlakozás a netre, vagy előjön a hibájuk, vagy megjavul.
ha vali ilyesmi gond van, akkor elindítom a szolgáltató sebesség mérő programját és ha ezt olvasom Test Timed Out vagy nagyon lassú, akkor újra indítom a routerben a kapcsolatot, egy ki-be kapcs is elég. -
flymi
addikt
-
válasz
Remekelek28 #66245 üzenetére
Az Összefoglaló ezen a részén vannak a nyomkövetési oldalak linkjei.
Tracking
Mi az a Tracking és miért jó? -
Kérnék mindenkit, mivel a csak szállítással kapcsolatos dolgokat tartalmazó hozzászólás nem egészen a topik alaptémája, az legyen már Off topic-ba rakva, ha itt kerül bejegyzésre.
Köszönöm
Inkább ebbe a topikba tartozik. Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás -
válasz
Remekelek28 #66247 üzenetére
Az R betűvel kezdődik az kevés:
2 betű - 9 szám - 2 betű (ország/postai szolgáltató kód) a szabványos nemzetközi TN. Miden egyéb "kamunak" minősül.Mikor rendelted? Nem lehet, hogy még nem adta postára, mivel éppen holdújévet ünnepel?
-
Remekelek28
őstag
Ezen semmit nem dob ki amugy igen R betűvel kezdődik..
De van egy r betű nélküli is ott meg már 12. óta Shipment on hold van.. Szinte minden nap 25-től meg semmi..
a r betűs meg ennyit ir The seller has provided a tracking number. The tracking status will be updated once the shipment reaches the carrier.Ezeket PurchaseHistoryban néztem...
-
válasz
Remekelek28 #66245 üzenetére
Mármint, hogy hol tart éppen?
A nem nemzetközi formátumú (Rx123456789CN), akkor lényegében nem sok értelme van bármit is ellenőrizni rajta.
Egyébként pl. a 17track.net-en. -
Remekelek28
őstag
egy kinai küldeménynél a követési számot,hol tudom ellenőrizni?
-
válasz
Riccsiz_h #66241 üzenetére
Volt már róla szó, azokat a belföldön feladott levélküldeményeket, amelyek nagyobbak mint az a méret amit írtál, 22,9 cm (sz) x 32,4cm (h) x 2,4cm (m) csak postafiókra, vagy postán maradóként lehet feladni.
Ez a szabályozás nem terjed ki a külföldre küldendő és a külföldről jövő küldeményekre. -
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Nem tudom volt-e már, hogy nálunk azt rebesgetik (Budapest, Zugló) hogy a postás többet nem hoz ki csomagot ami nem fér bele a postaládába (22,9 cm (sz) x 32,4cm (h) x 2,4cm (m) - ez az új ajánlott levél szabályozáshoz hasonló). Csak a postán lehet átvenni őket, elvileg értesítést bedobnak.
Majd igyekszem erről hivatalos, pontos infót szerezni, egyelőre ez csak ilyen félinformáció 2 emberen keresztül. De ha itt így lesz akkor várható az ország bármely pontjában is.
-
válasz
rostiron #66238 üzenetére
Ne fárasszál már a magánemberrel.
Többször írtam már, ha vásárolsz, fizetsz érte mindegy hogy cég, magánszemély, használt vagy új, akkor 22 €-tól áfaköteles és igazolod az eBay értesítővel, a Paypal értesítővel és a banki fizetési kivonattal, hogy mennyit fizettél.
Összefoglaló Magánszemélyek részére érkező küldemények vámkezeléseHa magánszemélytől kapsz ajándékba, tehát te nem fizettél érte akkor 45€-tól áfa, de egy értékmegjelőléses ajándékozási nyilatkozatot kell mellékelni.
Annál megnézik hogy valós lehet-e az érték. Viszont ilyen esetben 150 €-tól kötelezően felszámolják az ajándékra a 2,5% vámot, ami az áfa alapot +növeli. Akkor is, ha ugyanannak a terméknek vásárlás esetén 0% a vámja. -
-FLY->
őstag
Hali!
Már elég régóta vásárolok ebay-en, most azonban nem tudok fizetni, egyszerűen szét van hullva az oldal ott, ahol a fizetési módot kéne megadnom. Link vége error, nem igazán értem, még az adblock-ot is kikapcsoltam, pedig eddig is működött. Más is tapasztalja esetleg?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ha az usa-ból rendelek, a 27% áfa csak a termék árára van ? Vagy postaköltséggel együtt számolják ? ( + a postának a 2500Ft ? )
Illetve ha nem kapok számlát, mert magánszemélytől vásárolok, hogy igazolom ? -
válasz
Remekelek28 #66229 üzenetére
Egyszerű, ilyen formátumú telefonszámot vár: 999-999-9999, ez olyan USA formátum pl: 800-361-3009
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #66228 üzenetére
Sorry,az ebayes része stornozva,mivel most néztem az otp szépen levont 2100 ft éves kártyadijat. Ezt kalkuláltam bele a vásárlásba.
A Bestbuy viszont érdekelne. -
Remekelek28
őstag
Üdv! igaz,h nem ebay de nem tudjátok a Bestbuy-on mért nem fogadja el a regisztrálásnál a telefonszámom.. Valamiért mintha nem a szabványos mibilszám befogadás lenne.
[link] sajnos ahogy elnézem ott paypallal nem lehet fizetni..de egy termék mindenképp kellene..
A másik egy ebayes eladótól rendeltem 15 db terméket egy eladótól kiirásnál 2650 ft és visszaosztva,amennyit levont,az 2790.. konverzióval csináltam és max 10 ft eltérés szokott lenni ilyen összegnél. Az eladónál nem látom,hogy nagy tételbe fizetni kellene a szállitásért.. -
promo
csendes tag
Üdv.
Rendeltem egy cuccot amerikából és szállítási költséghez fölszámolt 16 dollár import díjat. Ez nem volt föltüntetve postázási díjhoz, ezzel lehet valamit kezdeni?
Máskor is rendeltem már akkor nem volt ilyen. -
Tactiler
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Fontolgatom, hogy vásárolok egy drágább bose fejhallgatót, ami itthon 15 ezer forinttal drágább lenne, mint ebay-en! A füles elvileg bontatlan, zsír új..A kérdésem az lenne, hogy itthon tudnám garanciáztatni (ha esetleg hibás lenne) mondjuk egy bose márkaboltban, vagy olyan helyen ahol forgalmazzák a fülest, vagy elküldenének a francba, h nincs számla, nem itt vettem stb? Csak akkor azt nem értem, hogy mire való a bose gyártói garanciapapírja, termékregisztrációja?
-
flymi
addikt
Az eladó, akinek egyenlőre még nem tudtam kifizetni a vételárat írt egy ilyet:
Please update me on the status of the payment please. ThanksMit is szeretne pontosan?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2 #66218 üzenetére
Biztos kap email értesítőt. 10 napja van a vevőnek reagálni rá.
Eladó oldali guide -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2 #66216 üzenetére
Akkor nem. Ezt az eladónak kell kezdeményeznie.
-
[CS]Blade2
addikt
ismerős rendelt valamit, és nem jött meg neki a cucc, és értékelte az eladót egy negatívval.
közben írt neki az eladó, hogy van ez a csomagkövetés, és meg fog jönni a cucc, és a napokban meg is jött neki a csomag.
Most az eladó kérte tőle, hogy változtassa meg a negatívot, valamint ismerős is pozitívra szeretné változtatni, mert még ajándék is volt a csomagban, meg minden.A kérdés, hogy hogy tudja megtenni pontosan? Egyáltalán meg tudja, ha az eladó nem nyomja be, hogy változtatást kér?
-
A városnak vagy 30 irányítószáma van, ha ott az alapján azonosítanak, akkor eltévedhet a csomag és visszajön hohy elégtelen cím miatt nem lett kézbesítve.
Héberül nem tudok, így rá sem tudtam keresni az utcában lévő valamire, aminek lenne teljes címe. Nincs igazán ötletem. Mivel a PayPal-n ment a pénz, legfeljebb még arra az e-mail címre írhatsz, hogy adja meg az irányítószámot is. -
evko
aktív tag
Köszönöm.
És mi van most, hogy nem kapok tőle irányítószámot?
Húzza az időt vagy mi?
Bár lehet még nem olvasta legutóbbi levelem, írtam neki.
De mi van, ha nem ad irányító számot?Kicsit kezd elegem lenni ebből az idő húzásból, a végén még azt mondja az ebay, hogy 2 hónapja húzódik....?
Január 18 volt az ebay szerinti határidő, hogy küldje a posta címkét vagy mit...
Na most, igazából volt ott egy cím, név nélkül.
Írtam neki, küldje el a nevet+ címet és tegnapra lett egy normális cím és név (amit átküldtem Neked), persze irányítószám nélkül.
Most, hogy ez megvan, írtam, küldön ZIP kódot.Jelenleg semmi....
Mi a teendő most, meddig várjak, stb?
Köszi
-
flymi
addikt
Ezt írja az eladó:
Hi. Its not possible to send an invoice when the delivery is through gsp. Please pay through the normal process.
Namostakkor?
Még megvárom, amíg a paypal számlára ér a pénz, megpróbálom azzal, de ha azzal sem sikerül?
-
válasz
MySeeGee #66205 üzenetére
A K&H rendszere nem válaszol vissza időben valójában. Megy egy kártyaazonosító-hitelesítő kérés, erre nem válaszol időben a banki rendszer és így el sem megy a második kérés a vásárlási igény, természetes hogy nem kapja meg.
Egyébként nem kell a bankoknak bedőlni, náluk mindig minden rendben van. Az Erste nyilván kapott valami "dicséretet" mert minden elérhető módon értesít a 2017. február 4-én, 5-én és 6-án törénő rendszer karbantartásról, évek óta nem volt ilyen értesítési dolog, de a nagy "átállásaiknál" mindig volt probléma, amelyre az ügyfsz. mindig nálunk rendben van-al reagált, aztán mégse. -
MySeeGee
csendes tag
Ugyanez a hiba nálam is. Maestro kártya, ami az elmúlt 1,5 évben simán működött (51 vásárlás eBay-en).
Beszéltem a PayPalal és a K&H-val is. A PP elküldi a tranzakciós igényt és kap egy generált tranzakciós számot is, a KH viszont nem kapja meg a tranzakciós kérést. A KH szerint náluk nincs hiba, érdeklődjek a PayPalnál, a PP szerint meg náluk nincs hiba, érdeklődjek a bankomnál -
válasz
ALFI70 #66199 üzenetére
A PayPal topikban is megsokasodtak a Maestro kártyás problémákkal kapcsolatos hsz-ek.
Banki probléma. Vagy megjavul vagy nem. Egyszer csak egy adott vásárlást nem lehet végig vinni. Ez a kártya hibája. És persze van az is, hogy a kereskedő nem fogadja el.
Régebben volt olyan javaslat, hogy a mobill app-okon (eBay, PayPal) fizetve sikerül. Próbáljátok meg még azt. Más lehetőség ezen kívül és a kártya cserén kívül nincs. Azt is tudom hogy mind az MC és mind a Visa drágább a bankoknál, de azoknál nincs ilyen gond. -
gingerbalm
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is ezzel szerencsétlenkedek, hogy a paypal nem enged fizetni Maestróval. 2 éve használom a paypalt ezzel a kártyával gond nélkül. Az aliexpressen ma is tudtam vásárolni a kártyával, simán ment, hogy payment verified, és ugye, az ali nem paypalos, de se az ebay, se a banggood nem hajlandó elfogadni. Most ez akkor paypal-gond lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest