Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Plazma TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Tegnapi napon megjelent végre a kiegészítője a játéknak kinek hogy tetszik?
-
törölt tag
válasz
Heroes fan
üzenetére
tuti vétel nálam, jónak néz ki,..csak sajnos kb. 10 nap múlva tudom megvenni (akkor leszek otthon).
-
Heroes fan
őstag
A 18 euró kicsit húzós.
-
Heroes fan
őstag
Megjelent próbaverzióban az új kiegészítője milyen lett?
A gépigénye kicsit emelkedett csak. -
Heroes fan
őstag
Senki nem játszik vele?
-
Heroes fan
őstag
Ki játszik még vele?
-
törölt tag
Az is, sztem is...bár nagyban függ hogy mi esik csata után.
De az biztos hogy legalább 2 szilánkot uralni kell, hogy legyen értelme parancsnokot futtatni.
Nem túl izgalmas, de ennek ellenére mégis ezzel játszom már jó ideje
Nagyon kellett már ez a képi világ, és azért vannak brutál ellenfelek.
Sajnos eleinte, és talán később is...kicsit összekuszálódtak a szálak, a felderítő harcol a legtöbbet, és csak néha 'felderítő'...pedig ezen fordítani kellene, mert sokat lassít a játékmeneten szvsz, egy jó felderítő pár kör alatt mindent felfedez egy adott területen, míg uez más karakterrel 4-6* idő. -
törölt tag
Szól a steam hogy kint van az Eador MotBS, kipróbáltam.
Egy az egyben az előző rész, csak szebb...ez végül is nem is annyira kritikai észrevétel, mert az előző is jó volt
Nem könnyű, annyi lejött 4 óra játék után. talán a felderítő kaszt erősebb mint a parancsnok, nem tudom..de a parancsnok hiába teljes létszámmal nyomul...egy jó darabig csak lepkefing harcosok toborozhatóak.
Persze nem ideálisan játszom, mert megvettem az induló parancsnok jellegű hősöm mellé egy mágust és egy felderítőt is, hogy lássam mennyire erősek.
...1giga alatti helyet foglal a játék, azaz szép és jó retróban. -
Egon
nagyúr
Hogy mi?

Ennek köze nincs a Master of Magic-hez. A MoM-ban nem lehet specializálni a hősöket semerre, és nincs olyan hogy "alapkaszt". Vannak hősök, nagyrészt állandó, kisebb részt véletlenszerű képességekkel. Ha szintet lépnek, a képességeik erősödnek (az alapképességeket is beleértve, mint Attack, Defense stb.). -
Ghoosty
őstag
Van íjász hős is, ami nem szerepel a leírásodban, pedig nekem az a kedvencem, bár kicsit OP-nak tűnik.
A swordman-ek is kb mindent visznek, nem nagyon tud megállítani szinte semmi.
Kíváncsi leszek erre az új grafikás verzióra is, de valahogy nem hiányzik a másikból sem az újabb grafika.Nem tudom az-e az oka, hogy csak skilled fokozaton kezdtem, de nagyon durva hibákat csinál az AI.
Előbb lép a hátsó egységekkel, akik kikerülik az első sorban lévőket, így lassabban ér oda hozzám.
Vagy előbb üti az emberemet a gép, majd a kör végén nyom rá egy gyengítést. Ha fordítva csinálta volna, akkor meghal az egység. -
Heroes fan
őstag
Ez mikor jelenik meg?, nagyon szeretem az ilyen játékokat.
-
AZ_
csendes tag
Tökéletesen meg Ubuntu Linux-on Wine 1.5-al Playonlinux alatt.

-
AZ_
csendes tag
Hello,
én is kipróbáltam, közel tökéletes, a random tértkép motor zseniális, illetve nekem nagyon nem jött be ahogy a HoMM "egymásra rakja" az egységeket a csatatéren, ami itt nincs.
Régen láttam ennyire működő játékot, a Lords of Magic SE kiadása, Baldur's Gate 1-2 és Icewind Dale 1 tudott eddig csak hasonlóan lekötni, illetve újak között esetleg a Dominions 3. Valahogy az egész jól össze van rakva és megvan a hangulata mint nagyon régen a Blizzard játékoknak.Per pill próbálom ubuntu alatt futtatni, majd megírom hogy sikerült.
-
HaaS
addikt
válasz
üzenetére
Nekem nem tetszettek a Salvatore regények túlzottan, mikor indult a POR, COK, ezaz... a Halállabirintus, meg a Tűzhegy varázslója annál inkább
! Időrendi sorrendet ne kérdezz, rég volt már
!A HoMM második részében _is_ benne volt ez a mozgáspontos hiba, próbáld csak ki. Tegyél egy szál repülő, gyors egységet a fő hősöd mellé, nyomj új kört. A következőben pakold át a Tárolóból (a másik hőstől
) a rahedli tetűlassú egységet, és repülj olyan messze velük, ameddig az AI sosem fog
!A KB1-et anno impossible fokozaton nyomtam végig, élő egység elvesztése nélkül, minden kvesztet befejezve, összes nyanyát feleségül véve... mittdomén, volt már vagy négy éve... azóta se tudtam ránézni, de baromi jó játék volt az is. Egyesek mindig nyaggatnak, hogy játsszak a folytatásokkal is... hát, talán idén
! -
törölt tag
Nem ismerem az írót de elég jó amit eddig felleltem, majd megfogdosom-olvasom valamelyik boltban.
Etherlords megvolt, ahogy a MoM is...ami szerintem is jó játék. Annyira a random helyszínek nem fognak meg, egyrészt mert tényleg ritka a jó, másrészt meg ahogy írtam is én szeretek illeszkedni valamely világba.
A Slavatore sorozatot is azért hoztam fel, mert amikor elkezdtük játszani a Baldur's Gate-t, és a többi CRPG-t ebben a világban, akkor elkezdtem olvasni őket, és ez így jó is volt, de sajnos nem annyira jó író (sztem) hogy egy sok kötetes sorozat minden darabja lebilincselő legyen.A HoMM-ban én nem is tudom...a 2. részben biztos hogy a leglassabb lény határozza meg a mozgási pontokat (na meg a hős képessége+tárgyak+talaj), sztem a 3. részben is sőt a 4. részben is úgy rémlik hogy a balliszta kegyetlen lelassítja a hőst. ...és a 2. részben biztos hogy az aktuális kört számolja, a többinél rákom tudja, mert a 4. részt Might&Magic stílusban nyomom, azaz ahol lehet csak hősök, a 3. részt meg WoG-l/commander-rel.
Olyan térkép ami játszhatatlan lett volna nem rémlik...kivéve persze a custom map vérforraló nehézségen, ahol minden egyes lépés számít, de ezek már nem vonzanak.
Volt/van egy megkezdett regényem Enroth-ból, az miatt szoktam végigvinni térképeket, olyankor mindig jön valami ötlet amivel továbblépek.
Érdekes egyébként ez a lépéspontos dolog mert pl. ott a King's Bounty, ami nagyon jól megírt játék, és ott még is hiányzik...szeretem azt az érzést amikor van időm kajálni vagy bármi mert az -én köröm van-
-
HaaS
addikt
válasz
üzenetére
Hát ha a HoMM a szíved csücske, akkor világos a dolog
.Egyszer én is nekiültem, hogy végigjátszom a komplett szériát, mikor éhínség volt... már nem emlékszem pontosan meddig jutottam, de félve vallom be, semmi nem maradt meg bennem a "keretrendszer"-ből, ahogy Te említetted. Ennek ellenére aláírom, zseniális, szuper játék... különben nem lenne ilyen népszerű
.
A legtöbb dolgot leírtad, ami lehetne jobb a szériában... ami miatt legyintve hagytam végül az egészet, az a mozgáspontos baklövés. Szeretem felfedezni és apró darabokra szaggatni a stratégiai játékokat, ha lehet, de az, hogy a hős csapatának mozgáspontja nem a leglassabb egységtől függ, hanem attól, hogy az előző körben éppen hogy volt leterhelve a hős... egy szó, mint száz, egyetlen stratégia játéban sem találkoztam ekkora hibával, ráadásul öröklődött a dolog, amit aztán végképp nem értettem... aztán valaki írta anno, hogy azt javították valahanyadik részben. A másik meg a random varázslatok a tornyokban. Volt olyan térkép, amit nem is lehetett megcsinálni, ha úgy jött ki a lépés (volt valami spec varázslat, már nem emlékszem mi), ráadásul az automentés a scenariok elején történt, tehát újra kellett csinálni az előző mapet, ha az ember elfelejtett menteni egyet az utolsó kör előtt.
Na meg imádom a random mapet, a lehetőségeket... ebben messze a MoM a legjobb. Sok játéknál megbocsátható persze a random map hiánya, főleg az Etherlordsnál, amit még így is többször végigjátszottam, mert semmi más bajom nem volt vele: a legnehezebb tbs, ami valaha született, tonnányi sikerélményt ad.
A grafika nálam tökéletesen másodlagos, csak átlátható legyen.Nálam a játékmechanika az első, azt hiszem, a többi csak "köret". Így van ez jól, mindenkinek más a fontos.
Eadorra visszatérve: nagyon kíváncsi leszek a remake-re! Ez a sok körön át tartó exploration ez megmaradt azért a plusz 1-2 aranyért, erőforrásért?Tervezem, hogy előveszem Asimov meg Salvatore könyveit, hátha... először befejezem az Abercrombie Első törvény trilógia utolsó könyvét... ismered az írót?
-
törölt tag
Nálam a HoMM -A- játék, ez a stílus az ami megtalál ez az oka.
Jelenleg a HoMM2 ami a szívem csücske, de a HoMM6 grafikában már kompenzálja a sok hülyeséget amit elkövettek ebben a sorozatban.
A legtökéletesebb játék számomra talán az lenne ha a HoMM4 motorját szabaddá tennék, és egy jó moddercsapattal helyrehoznák a hibáit. Személy szerint visszatenném Enroth-ba, és elfelejteném ezt az egész világpusztulást...ez az első.
Aztán visszatenném a nagyhexás csatateret, és megszüntetném az egyszerre ütést...valamint természetesen átdolgoznám a képi világot a csicsáról mesésre. sok lényhez és azok animációjához is hozzá kellene nyúlni.
De megérné...a motorban nagyon szeretem azt hogy hihetetlen kevés erőforrást zabál...aksiról 2-3 órát megy nálam a laptopon, nem melegszik és amit a 2-3-4. részben nagyon szerettem a játékból 2 másodperc alatt kiléptem asztalra, a mentés-töltés szintén pillanatok műve.
Így elnézve a 'fejlődést' amin a HoMM sorozat átesett, hááát a 3d a HoMM6-ra lett elfogadható, a fejlődési rendszer még mindig egy gyenge elképzelés egész jó megvalósítása..az Uplay-s rendszerrel sincs bajom.
De az új lények kinézete, a lénycsoportok nagyon eltávolodtak már az én ízlésemtől, az Eador MotBW jóval közelebb áll hozzá.
pl. nemrég játszottam a Succession Wars térképét HoMM6 alá megcsinálva,..hát gyönyörű volt..tényleg nagyon szép, csak a lények....azok agyoncsapják az egészet.De nálam nagyon fontos a világ és a keretrendszer..ha ezek dőlnek-borulnak akkor elmegy a kedvem az egésztől.
Ez olyan mint a Salvatore Forgotten Realms sorozatában a Világ Háta...jó nem egy nagy művészet, de egy északi barbárt egy zavaros fejű kocsmatöltelékké alacsonyítani aki egy szajhával él de mást szeret, és gyerek is esik, aki meghal..össze-vissza túrni a történeti szálat és karaktereket, csak mert ki kell adni valamit, az nálam teljes érdektelenséget váltott ki a többi kötet iránt...még akkor is ha elolvastam jó párat utána is és azok közt volt jó is. Tök mindegy, a hangulat már odalett.
Amit a Elemental - Fallen Enchantress-ről írtam, nekem nagyon-nagyon fontos a világ...hogy jött létre, mik a főbb mozgatórugói-törvényei, azaz a keretrendszer, nem instant játék kell..a HoMM2 minden gépem minden oprendszerén fent van több mint egy évtizede
Sok játékkal játszom, de mindig -A- játékot keresem.
...vagy ha már megvan akkor egy második-harmadik -A- játékot 
-
Ilsyde
őstag
Naja, eleinte a hosok kozott még annyi kulonbség sincs mint a H3-ban (ott legalább mindnek volt default speckója) de késobb azért formálódnak.
Ami a bétát illeti: vannak gondok a futtatással, de ha végigzongorázod a javításokat akkor megoldódnak a problémák.
Kezelofelulet nehezen átlátható (radial menut eroltettek rá valami okból kifolyólag), némelyik kijelzo pontatlan vagy nem mukodik, A.I. néha behal és nem foglalgat stb.Meg korai béta betegségek mint nem létezo hangeffektek meg az animációk sincsenek szinkronizálva.
Tudom hogy mostanság trend kiadni egy játékot félkészen, de remélem itt nem az fog torténni.
-
Ilsyde
őstag
Ahogy a hosoket kezeli (négy alapkaszt de késobb tovább lehet oket specializálni, saját felszerelést is tudnak használni), XP-t kapnak az egységek, zsoldot kell fizetni a katonáknak meg ilyesmi.
Nem játszottam olyan hú de sokat a Masters of Magickel de ezek arra emlékeztetnek. Oké, XP szerzés Disciples-ben is volt de annak csak a grafikája volt jó. Mást nem igazán tudott felmutatni

Egyelore vannak bosszantó hiányosságok a bétában, de ez amolyan korai verzió úgyhogy remélhetoleg javítanak mindenen. Foleg a felulettel vannak bajok (lassan mozognak az egységek, nehéz néhány dolgot átlátni stb.).
-
Ilsyde
őstag
Béta alapján úgy tunik hogy itt Heroes 3 trónfosztás lesz. Végre valahára!
Tegnap leultem egy fél órára (most koltoztunk úgyhogy nem igazán van idom pakolászáson kívul másra) és három lett belole. Régen nem kotott le ennyire stratégiai játék.
@HaaS lesz/van random map is

-
törölt tag
hát azt a fene sem tudja

Sztem igen, de nem nagyon nézelődök, kampányt tolom, és féltem a mentéseket, amikor single-be lépnék akkor rákérdez hogy törlöm-e a régi mentéseket...és itt nem forszírozom
valszeg elmentem majd az egész mappát, vagy megnézem melyik fájt kell átnevezni, azt kész...de most alszom egyet, éjjel gálya.
Egyébként laptopra vadászok ilyeneket, az imádott barátnőm családja nem igazán köt le, márpedig napokra megyünk néha...na olyankor állat
...de sajnos ez nem megy a laptopomon.
De nyomom..és ez azért jó, mert ritkán köt le játék. -
Ilsyde
őstag
Tettem vele én is egy próbát, elég korrekt kombinációja a Heroes of M&M, Age of Wonders, Disciples meg Masters of Magic játékoknak.
Bár az igazsághoz az is hozzátartozik hogy majdnem idegbajt kaptam a régi motor bajaitól (akadozó hang stb.) és az animációk hiánya is erosen lehangolt.Az új részt kovetem figyelemmel, egyelore a béta meghívóra várok de eddig semmi. Remélem jól sikerul, mert az utóbbi években nem adtak ki épkézláb TBS-t.
-
HaaS
addikt
-
törölt tag
Na ez az a topik amit sztem magamnak nyitok

A játék:
körökre osztott, rajzolt fantasy ahol XP-t is osztanak.
A harcot talán a HoMM3 Wog-l tudom összehasonlítani, azaz van a hős és annak serege, de a hős (ott commander) is harcol...és el is bukik alkalomadtán.
Az Eador Genesis...jelenleg ez az ami elérhető, 2009-ben jelent meg Alexey Bokulev / Snowbird Games jóvoltából, ami miatt most indítok topikot annak az oka, hogy eddig csak oroszul volt elérhető.
MOST VISZONT
gog.com 6 dollár az angol változat. 150mb az egész.teszek fel képet is hogy ne tévedhessen el senki, ez a játék nem csillog villog, én mesésnek mondanám a legjobb értelemben. '98-ban voltak ilyen effektek, és megjelenítések.
Akinek a mai napig van fent ezekből az időkből játéka, az biztos értékelni fogja ezt is.
Mentés mint olyan a felülírós fajtából van, azaz kemény, eleinte párszor neki kell rugaszkodni, mivel bár a parancsnok figyelmeztet, hogy ne támadjunk mert ostobaságnak tűnik...mi ugye támadunk és később feléledünk a várunkban.
A tápolás nem valami über, elég gyíkok vagyunk egy darabig, a kasztok közti átkötés nagyon le van szabályozva, van egy harcos, egy varázsló, és egy parancsnok...előbbinek a páncélzata és fegyvere, a varázslónak ugye a mágia, és a parancsnoknak a sereg létszáma és a seregre ható képessége az erőssége.
a páncél-fegyver használódik és javíttatni kell, a seregnek fenntartási költségei vannak..a környező települések elfoglalása fontos, bevételt növelő épületek felhúzása fontos, a megszerzett területeken különféle csatázási lehetőségek lehetnek, vagy küldetések, boltok, arénák..stb.
basiliszkusz (könny a szemembe ahányszor látom):

DE
..hogy ne csak a régi suli menjen, készül az új Eador, Masters of the broken world címen, ez még béta.
Erről is teszek fel képet:
linkben uez nagy képen: [link]videó:
youtubesztem zseniális,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- lezso6: Kvaterner szégyen
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hardcore café
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 980TI 6GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.