Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HaaS

addikt

válasz #70869248 #15 üzenetére

Hát ha a HoMM a szíved csücske, akkor világos a dolog:K.

Egyszer én is nekiültem, hogy végigjátszom a komplett szériát, mikor éhínség volt... már nem emlékszem pontosan meddig jutottam, de félve vallom be, semmi nem maradt meg bennem a "keretrendszer"-ből, ahogy Te említetted. Ennek ellenére aláírom, zseniális, szuper játék... különben nem lenne ilyen népszerű:).
    A legtöbb dolgot leírtad, ami lehetne jobb a szériában... ami miatt legyintve hagytam végül az egészet, az a mozgáspontos baklövés. Szeretem felfedezni és apró darabokra szaggatni a stratégiai játékokat, ha lehet, de az, hogy a hős csapatának mozgáspontja nem a leglassabb egységtől függ, hanem attól, hogy az előző körben éppen hogy volt leterhelve a hős... egy szó, mint száz, egyetlen stratégia játéban sem találkoztam ekkora hibával, ráadásul öröklődött a dolog, amit aztán végképp nem értettem... aztán valaki írta anno, hogy azt javították valahanyadik részben. A másik meg a random varázslatok a tornyokban. Volt olyan térkép, amit nem is lehetett megcsinálni, ha úgy jött ki a lépés (volt valami spec varázslat, már nem emlékszem mi), ráadásul az automentés a scenariok elején történt, tehát újra kellett csinálni az előző mapet, ha az ember elfelejtett menteni egyet az utolsó kör előtt.
    Na meg imádom a random mapet, a lehetőségeket... ebben messze a MoM a legjobb. Sok játéknál megbocsátható persze a random map hiánya, főleg az Etherlordsnál, amit még így is többször végigjátszottam, mert semmi más bajom nem volt vele: a legnehezebb tbs, ami valaha született, tonnányi sikerélményt ad.
    A grafika nálam tökéletesen másodlagos, csak átlátható legyen.

Nálam a játékmechanika az első, azt hiszem, a többi csak "köret". Így van ez jól, mindenkinek más a fontos.
    Eadorra visszatérve: nagyon kíváncsi leszek a remake-re! Ez a sok körön át tartó exploration ez megmaradt azért a plusz 1-2 aranyért, erőforrásért?

Tervezem, hogy előveszem Asimov meg Salvatore könyveit, hátha... először befejezem az Abercrombie Első törvény trilógia utolsó könyvét... ismered az írót?

Új hozzászólás Aktív témák