- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Tesoro Durandal gamer billentyűzetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Köszöntünk az EA SPORTS™ WRC Topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeventeV
senior tag
válasz
Találtgyerek #7592 üzenetére
Egy ilyen bajnokságot nagyon adnék.
DLC kontra új játék topik margójára (elnézést, hogy nem tagelek meg mindenkit): Mindkét megoldásban látom az előnyöket és a hátrányokat.
Egy új játék esetén attól félek, hogy tartalmilag szegényebb lenne, mondván, hogy sok energiát emészt fel a technikai reszelgetés. A DLC-vel meg látszik, hogy a plusz tartalom mellett max apróbb bugfixeket kapunk, a mechanikák komplexebb frissítése már nem fér bele.Jelen állás szerint meg lassan nem csak a játék, hanem a WRC mint bajnokság jövője is elég bizonytalan. Biztos olvastátok a pletykákat.
-
snecy20
nagyúr
válasz
dundi94 #7594 üzenetére
Az a baj, hogy sok mindent kellene még aktualizálni is a játékban.
Vannak olyan helyszínek, szakaszok, hogy már tavaly sem azon ment a valós WRC mezőny, miközben mi még mindig a 2023-as állapotok szerint megyünk. és fogunk még idén is. Ott van Horvátország, tavaly lenyűgöző helyeken ment a valós mezőny, a játékban meg évekig lehet nyomni az egysíkú, full homogén autópálya szerű utakon.
Illetve ott a sok apró bosszantó dolog, ami sosem lett kipatchelve, vagy megváltoztatva. Ezeken már csak egy teljesen új rész segítene.Én a gumimodellen, gumikopáson mai napig nem tudtam még túllépni, hogy az olyan amilyen. Egy medium murva gumin több száz km-t el lehet menni értelmes tempóban, ( a magyar rally hőskorában a csóringerebbek egy fél szezont is lefutottak egy szett gumin!
) itt meg 50km-nél már azt érzed hogy teljesen vége van. (És az már a felső határ, mert már 30km után érezhetően nagyon s*ar menni vele)
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #7586 üzenetére
A roadmap-en a távolabbi tervekről még nincs semmi, de én is azt tartom reálisnak, hogy majd DLC formájában jön Paraguay és Szaúd-Arábia, de az még időben odébb lesz biztosan, mert ezek a versenyek már bőven az év második felében lesznek.
Ha hasonló, mérsékeltebb árszabással jönne egy teljesen új rész idén mondjuk késő ősszel, azt én nem bánnám amúgy. Lenne azért hova fejlődnie a játéknak.
-
-
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
Bandit21 #7553 üzenetére
Kenya nagyon nehéz verseny. Nem is maga a vonalvezetés, hanem sok alattomos buktatója van. Beton kaktusz, rejtett sziklák, erős bokrok, és néha akkora úthibák vannak, hogy feldob 1-2 méter magasra és ügyeskedni kell, hogy megfogd az autót.
Finn setup nem biztos, hogy a legjobb választás volt ide, mert teljesen más az útfelület, meg a Kenya nem annyira ugra-bugra, mint a finn. -
LeventeV
senior tag
válasz
snecy20 #7582 üzenetére
Arról esetleg már vannak infók, hogy idén új cím jön, vagy folytatják tovább ennek a játéknak a kiterjesztését? Tartalmilag (autók+pályák) már így is az egyik legkiterjedtebb rally-s cím (nem számolva a modokkal telepakolt RBR-t), de a 2025-ös új helyszínekkel még dúrvább lenne.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bandit21 #7580 üzenetére
Azt én sem értem igazán. Talán amiatt, ha online lobbyt csinál az ember, akkor jelezve legyen hogy az adott szakasz az egy DLC-s tartalom, függetlenül attól hogy nekem vagy neked fel van telepítve a gépre a DLC.
LeventeV
Már annak is örülni kell, hogy egy ennyire kiterjedt roadmap-pel érkezett a játék, és másfél év után is jönnek az új tartalmak. Komplett WRC szezonok teljes autókínálatát el tudnánk még fogadni persze...
-
bardi
senior tag
Jó ez a portugál rally, de néha úgy érzem, hogy az 1.1 seicentom jobban húz
Amelyik pályára azt írja, hogy kell a dlc, arra hogyan ad időt a játék? -
jlaci74
senior tag
Mai portugál ,
...mennyire más jellegű az S2 lassú, szűk, sziklás környezet,
míg az S3 széles tempós dózerút két komoly repüléssel...
A Subaruval továbbra sem vagyunk barátok, egy nagy lomha dög, felfelé alig bír menni, cserébe nem fordul, de látványosan repül.
A híres Fafe külső és árkád nézetben, most óvatosabb voltam mint az S1-en, most a tető nem sérült
Váltó áttételen picit nyújtottam, de nagy változást vagyis előnyt nem jelent, az S2 nagy részét 2.-3. fokozatban kell teljesíteni, az S3-on talán egyszer éri el a végsebességet, az emelkedőkön küzd a saját súlyával az autó.
-
YxVs
senior tag
válasz
dundi94 #7573 üzenetére
Na tessék, default váltó...sejthettem volna, hogy egyszerűen csak kevés vagyok hozzá.
Pedig eléggé önkritikus szoktam lenni, de most még is azt éreztem, hogy megvolt a ritmus, csak a kigyorsításokkal volt a bajom. Gyors részeken is úgy éreztem sikerült jól átmennem, de ezek szerint nem...
Én átszáguldottam ezeken a részeken, ti pedig ezek szerint átrepültetek. -
snecy20
nagyúr
Inkább ott keresendő a probléma ''gyökere'', hogy kinek mennyire fekszik az adott géposztály / pálya kombinációja. Egyébként hogy mást ne mondjak, a Group B RWD-nél is lehetett most látni igen extrém különbségeket játékos és játékos között. Ez egyszerűen azért van, mert az autó viselkedése, vezetése elég sajátságos, nem beszélve hogy mindez meg lett spékelve Kenyával.
NR4 ugyanez, négy kereke van, mint egy WRC2-nek, de ég és föld, annyira máshogy kell vezetni. És akkor ott van az is, hogy nem egy ember most rak még csak bele egy versenytávnyi vez6etési tapasztalatot ebbe a géposztályba, mióta megjelent a játék, olyan ritkán megyünk vele. Szóval ez is erősen differenciálja a mezőnyt, hogy ki hogyan adaptálódik egy ''idegen'' géposztályhoz.A váltó finomhangolása, szakaszokhoz igazítása véleményem szerint már csak a legutolsó pár másodpercet jelentheti mondjuk egy 5 perces szakaszon. De mondhatna erről olyasvalaki is véleményt, aki aktívabban hozzá szokott nyúlni a váltó beállításokhoz. Én az esetek döntő többségében pl. hagyom default-on, mert ahogy tapasztaltam, jó kompromisszumnak tűnik mindenhol.
Remélem sikerült azért meggyőzzelek, hogy nincsenek itt olyan nagy etwas-ok váltó terén, szerintem több gyors ember is simán a default áttételekkel nyomja.
-
petikeh
tag
válasz
snecy20 #7563 üzenetére
Az-az Umea szakasz baromi jól néz ki. Nagyon örülök, hogy ez a helyszín kap újabb bővítést.
Az autók közül a két Renault szerintem hiánypótló, a skinek is jól néznek ki. Szóval ez megint egy elég minőségi cucc.
Az utolsó Japán VB futamról egy pár szó. Megmondom őszintén, hogy tőlem szokatlan módon annyira motivációt veszített lettem a futam egyik szakasza után, hogy sehogy nem tudtam rávenni magam a folytatásra. Aztán elkezdett kerülgetni ez a taknyosság-köhögés és a hétvégén már csak arra volt energiám, hogy a DuEn által szervezett Peugeot kupát lenyomjam.
Gratulálok mindenkinek! Hosszú és nehéz szezon volt ez, magam részéről vártam is már, hogy jöjjenek a kicsit lassabb autók, plusz nekem a WRC2, vagy Rally2, kinek hogy tetszik nagy kedvencem.
-
YxVs
senior tag
-
YxVs
senior tag
válasz
snecy20 #7567 üzenetére
Pedig de.
Első szakaszon mentem többször TT-ben.
Állítgattam a váltón minden egyes nekifutásra.
Már az első időmérő pontig is 1-1,5 másodperces különbségek tudtak kialakulni...
Elég gyors az első szakasz első fele, ahol nagyon kijön a gyorsulási és végsebességbeli különbség.
Nekem már ez a vesszőparipám lett, annyit állítgatom. Lehet , hogy még azzal is jobban járnék, ha hozzá se nyúlnék.... -
YxVs
senior tag
Áruljátok már el milyen váltó beállításokkal mentetek a mostani NR4 versenyen. Több szakaszt is szinte hibátlanul lehoztam, mégis mérföldekkel voltam lemararadva minden egyes szakaszon.
Rövidítettem a fokozatokon, és a végáttételen is, de egyszerűen így is marha lomhának éreztem.Csinálhatnánk egy ilyen megosztom a setup-om posztokat is. Azt tudom, hogy a váltóval lehet a legtöbbet játszani, és ennek megfelelően ezzel is lehet a legtöbbet nyerni, vagy veszíteni...
DLC: jöhetett volna az Octavia WRC is, méltó kihívója lehetett volna a 99-es Focusnak.
-
snecy20
nagyúr
1 hét múlva Hard Chargers DLC. Azt a '99-es Ford Focust már vártam.
-
Bandit21
addikt
válasz
snecy20 #7561 üzenetére
Az idegelt fel hogy ez ez ugrato szerintem egy olyan részen volt ami az S1 be is benne van.
Azt pedig 2x elprobaltam. Néztem is mindkét alkalommal hogy mi a pcsa itt kéne mondja a kedves jobb 1 hogy fék vagy valami. Szerintem Ratrak egyik képe is innen van.
Aztán élesben S1 közbe figyeltem de ez annyiban merült ki hogy tudatosan forgattam a kormányt a levegőben mintha számítana.
Aztán a következő két alkalommal meg szerintem az volt a baj hogy elvettem kicsit ettől kisebb volt a tempó és nem olyan messze és főleg orral lejjebb érkeztem mint előtte.
Lehet jó ott az itiner és épp az a lényeg hogy nyomni kell
Megvan videón majd este feltöltöm és lehet röhögni. -
-
snecy20
nagyúr
Szabinho nem olvasta úgy néz ki a #7540-es bejegyzést.
-
Gomez86
őstag
válasz
Bandit21 #7553 üzenetére
Ne vegye el a kedved! Az egyik legnehezebb helyszín itt szerintem sok szempontból. Pl a 500, meg 1000 hosszú egyenes hogy ott bizony nyélen illik menni 200 felett
#7554dundi94: az igen, akkorát konfiguráltál hogy találtál mégegy gázpedált?
Amúgy jó hír hogy nem viszi át a célvonal utáni dmg-et, szóval oszthatod így tovább a többi pályára is
#7556jlaci74: Nem tudtam hogy ez a neve
De nagyon tetszik, be is építem az otthoni köztudatba.
#7557Ratrak: Főleg ahhoz képest hogy így kűzdesz nagyon jó időket mész
Javaslom majd az NR4-es versenyt, mert ott használni fogod hogy ki tudsz nézni oldalra szerintemvizes S2-n olyanokat lehet csúszni hogy oldalt vizes az ablak nem elöl.
-
Ratrak
tag
Kemény hely ez a Kenya... Úgy is mondhatnám, hogy genya. Vagy kenyetlen. Meg kenyargós. Na jó, abbahagyom
A technikát szerető emberként szinte szó szerint fizikai fájdalmat okoz, amit szegény autók itt kapnak az útnak nemigen nevezhető "izétől", amin versenyezniük kell...
A "bad dip", meg "rough" itt mindig azt jelenti, hogy "a való életben itt tengelytörés, haver". Csak nézzétek meg ezt a képet:A rend kedvéért: az "úton" megyek, maxra felemelt futóművel....
Amúgy a helyszín nagyon kettős, mert oké, az utak minőségére nincsenek szavak, viszont másik oldalról, tele van iszonyat király derékszögű kanyarokkal...
...néhol egészen fantasztikus vonalvezetéssel, változatos terepen...
..meg fantasztikus látvánnyal-fényekkel-textúrákkal...
Szóval van itt jó is azért bőséggel...
Persze, szegény régi autók futóműve konkrétan esélytelen ezzel a..... ezzel a.... ezzel az egésszel megbirkózni, és bármelyik pillanatban bármi kitekerheti az ember kezéből a kormányt... Ennek ellenére találtam ebben valami "perverz" örömet, ahogy sokszor küzdve az elemekkel próbáltam végigérni a BDSM-rallyn.......Egyelőre a második szervizig jutottam, eddig nagyobb macera nélkül, de ez többször inkább a szerencsén, semmint a tudásomon múlt...
Tényleg hatalmas a kontraszt Japán után, viszont remekül aláhúzza, amit Laci szokott emlegetni (és amivel mélységesen egyetértek), hogy a Rally az autósport királya... Hol máshol kell a pilótáknak (és a technikának!) ennyire szélsőségesen eltérő körülmények között helytállni?!
-
dundi94
tag
Sziasztok!
Tegnap megcsináltam a felét ennek a Subaru vs Mitshu kupának
Volt egy pratice nemrég ott kipróbáltam a Bubarut, gondoltam itt meg megnézem a Mitshut.
Mind kettő autón eléggé érezni a súlyt, meg a lóérők hiányát, de sikerült beállítani őket elég kezesre. A Mitshu talán eggyel finomabban mozog.
Az eslő 4 gyorson minden rendben ment, azzal a kivétellel hogy a 4. végén a cél után kicsit összetörtem magamNemtudom átviszi-e a sérüléseket a kövi gyorsra, délután kiderül. Egyébként érdekes hogy az én fajta "rádobálom mindenhova" stílus jobban működik ezeknél a gyengébb autóknál. Gondolom a kiesbb tempó miatt, több az idő korrigálni. Délután lenyomom a maradékot, jók ezek a protugál gyorsok.
-
Bandit21
addikt
Ratrak, Találtgyerek,
Köszönöm a támogató szép szavakat!Ilyenkor az ember a következőnek végképp próbálja odatenni magát, hogy hát na, most mondták, hogy látszik, hogy haladok, akkor illik haladni.
Kezdem azt hinni azonban, hogy ez a Kenya, ez a dícséret mellé valami avatás szerű szivatás. Merthogy a Japán aszfalt után ennél kontrasztosabb helyszínt elképzelni nem tudok. Mi a túró? Itt gyalog se kéne menni nemhogy autóval. Esetleg egy Dakar Kamaz. De 80-as évekbeli szappantartókkal ráadásul hátsó kerékkel?
Mindenesetre meg akartam mutatni, ezért néztem a Lanciához setupot. Okosan egy finn-t választottam, mert ott a buckák miatt biztos felemelte és a csúszós hó is jó lesz erre a vizes sártengerre.
Hát nem tudom. Az s1-en asszem 10-nek behoztam nem is rémes lemaradással, ez annak volt köszönhető, hogy az egészet lemásoltam, hogy majd megcsinálom solo playbe, de aztán vitt a lendület. Az első stage-et még megcsináltam 2x, a többit már nem.
Már az elsőn is gyanús volt az a rohadt nagy ugrató, hogy nem lesz az jó.
Hát nem is lett, kérem én tétre helyre befutóra, sötétben és világosban, szárazon és nedvesen (és mindkét irányból? vagy lehet ez nem is ugyanaz a fene evése hely?) A lényeg, hogy van 1 nagy ugrató, amit s1-en még megcsináltam, de utána 2x is nemhogy nem csináltam, hanem 1x valami sziklába orroltam bele, 1x meg egy fába.Ez azért fáj, mert mindkettővel ment el nem kevés idő (de lealább TD-t nem értek) és 1 helyet már akkor is előre jöhettem volna, ha legalább az egyik kamikaze ugrás kimarad (jelenleg 1,8 s-el vagyok 11. az összetettben)
Én és a szikla:
Én és a fa:
Utóbb nézve lehet nem is ugyanott van ez? Nagy ugrató lefelé, a vége után jobb kanyar. Na mind1, Kenya nem a barátom.
De őrületes egy esti száguldás volt megint,
Köszönöm a szervezést! -
jlaci74
senior tag
válasz
snecy20 #7547 üzenetére
Szólhattatok volna, hogy ne ezzel a nagy tehetetlen döggel menjek...
A mitcsu jobbkormányos, az előző teszten beültem és ki is szálltam belőle. Már elfelejtettem hogy motorháztető nézettel el lehet vele lenni. N csoport, széria autók, nem sok közük van az ízig vérig versenyautókhoz...
Szóval, S1, rajt, első tempós balosba, ahova 5. telin érkezünk, már a partoldalon landoltam, majd még dobtam egy tetőt, úgyhogy mára elég is volt. Most én jártam úgy mint ti korábban, átrendeztem apucér szobát
és ezzel a riget is, mindent elállítottam és most keresem a helyemet, egyenlőre sikertelenül... -
snecy20
nagyúr
válasz
Gomez86 #7548 üzenetére
Gondoltam hogy bejövős lesz neked ez a pálya (szerintem Dundi is így lehet vele) és géposztály kombináció. Lehetett szépen dobálni az autót kanyarról-kanyarra, persze ésszel, mert ha úgy adja a kanyarkombináció, akkor az első részét érdemes elrontani ahhoz, hogy aztán a másik fele és a kigyorsítás jó legyen. Hiába, ha lecsúszunk a kanyarról, nem egészen úgy húz ki a bajból minket az összkerék, mint a modern WRC-nél.
Ezek az ultra-ultra wide in-game képek még mindig brutál jók.... -
Gomez86
őstag
válasz
snecy20 #7543 üzenetére
Nagyon-nagyon teszett, olyannyira hogy le is nyomtam egyben az egészet. Két nagyobb hibám volt, egyszer tető, egyszer meg lecsúsztam egy domboldalban és visszarakattam magam inkább mint hogy megpróbáljak háttal kievickélni. De még a tető is annyira lágy volt hogy végig egyben volt az autó. Még váltót is csak egyszer cseréltem ami nálam főleg hogy H váltóval néha melléváltok a fokozatnak igen nagy szó.
Kicsit az autóról meg a pályáról egy kis kedvcsináló:
Szóval tartom hogy nagyon élvezetes vele menni, de valóban, ahogy mondod, kicsit nehéz, vagy ormótlan szegényke
Át kell vinni lendületet a következő kanyarra, vagy egyenesre.
A pályát is kedvelem, bár voltak itt ilyen nem annyira ismerős szakaszok, de azért lehet bátran menni, mondjuk így:Nagyon éltem!
Annyira hogy megint csináltam egy ilyet, de itt sajnos leért a tükör
Viszont nagy szerencse hogy ez a tükör ugyan abból az anyagból van mint a kaktuszok (gondolom erre használják őket miután kivágták), így nem lett nagy baj. Feldőlt egy buckára és talpra fordult, aztán letolattam és mentem tovább. De tényleg annyira tetszett hogy még ez sem vette el a kedvem és nyomtam neki ahogy kell
Dundi érezhetően gyorsabban ment nálam, szóval nem volt itt semmi kirivó történet részemről csak egy jó fun meccsJa és igen S2-n az a víz az néha szürreális volt. Visszafordítókban egyesben is alig fordult el...
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #7546 üzenetére
Hát a Subarut azt csak az olyan nagyon-nagyon gyorsak vállalják be, mint JLaci.
Kicsit ilyen 'rally hőskora' élmény ez a kategória, mert minden kanyarba úgy kell beúsztatnia az autót, nincs az hogy sínen megyünk. -
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #7544 üzenetére
Okés! Szerintem egy pár nap alatt lezavarja a társaság zöme a versenyt.
Jópofa amúgy ez az NR4 kategória. Gyors nem vagyok vele mondjuk, nem annyira érzem hogy hol mi férne át akár sokkal gyorsabban is, kopott gumival már az oldalsodródás is brutális nekem.
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz
Gomez86 #7541 üzenetére
Könnyen kezelhető, de azért meg kell találni a módját, hogy gyors legyél vele. Érezhetően nagy(obb) tömeg, gyengébb gyorsulás és fékhatás, a kanyartempót is jól kell megválasztani, mert rontás esetén nem kis idő míg összeszedi magát a gép. Portugáliával viszont garantáltan élvezetes kombó.
-
snecy20
nagyúr
Ákosnak és Találtgyereknek gratulálok én is, komoly színvonalon nyomták le Japánt! Jó szót pedig a többi célbaérő is érdemel, mert valós közeli versenytávot teljesíteni, és a végén 4 keréken meglátni a kockás zászlót mindig megsüvegelendő.
A másik, hogy szeretnék egy gyakorlóversenyt indítani, ahol egy új versenyformátumot próbálnánk ki - és remélhetőleg a Fun versenynek sem leszünk útban, mert talán addigra ezt le is tudnánk futni.
Lenne tétje is, mert a Thematic pontálláshoz írnánk hozzá a végeredmény alapján a pontokat.
A helyszín Portugália, közte új szakaszokkal, géposztály Nr4, a választható autó pedig csak a Subaru és a Mitsubishi, a Mcrae R4 nem választható. A formátum lényege, hogy a rendes, lefutott idő utáni pontozáson túl (ami a szokásos 25-22-19 stb..) lesz négy kiemelt szakasz is, ahol az első hat versenyző kap 6-5-4-3-2-1 pontrendszerben pontokat, valamint 1 plusz pontot kap az is, akinek a neve mellé a legtöbb szakasz-győzelem íródik, így szerezhető összesen 50 pont. Portugália után majd még egy ilyen gyakorló versenyt szeretnék, mielőtt áprilisban menne tovább a Thematic.
10 szakasz, kb 75km, időjárásból és napszakból van mindenféle. Évszak nyár. Kiemelt bónuszpontos szakaszok: S2, S5, S7, S9.
A verseny racenet helyszíne a Thematic A, és 8 napos időkeret van rá, el is indítottam. -
Ratrak
tag
Jules: megértem!
Ettől még, sure, gyere minél többször, imádtam a beszámolóidat is, meg a közös kalandokat...
Ezek a legjobb részei a játéknak esküszöm, amikor kialakul egy-egy "aranyköpés" pár szuper kép/videó, vagy egy-egy emlékezetes eseménybeszámoló
Bandit, Ákos: Mindkettőtöknek nagy gratula!
Bandit, hatalmasat fejlődtél, jó látni, hogy egyre jobban ráérzel a dolgokra - és nagyon sajnálom a "hülye szívásokat", amik egy része persze nekem is ismerős (elcseszett setup használata, gumicsere elfelejtve, stb.)
Igen, a szervizben a "két széle" az opcióknak fix idejű, csak a "sima javítás" ami változó. Ha csupa olyan alkatrészed van, ami fix idejű, akkor nem nagyon tudsz mit csinálni.... 6 másodperc miatt 10-et kapni elég dühítő dolog, de ez sajnos ilyen.Ákos: Snecyvel ti ketten szemmel láthatólag egyre többször fogtok (remélhetőleg csak jó értelemben véve) fejfájást okozni Találtgyereknek, így ő sem fog annyira unatkozni a dobogó első fokán...
Amúgy durva, hogy a többiek is mennyit gyorsultak, Laci már egy jó ideje brutálisakat mész, le a kalappal! De nézem, hogy Rodolfo is pl. miket húz elő a cilinderből sokszor, csak pislogok...
Dundi is egyre többször találja meg a helyes összhangot a sebesség és a biztonság között, nem sorolok fel mindenkit, lényeg a lényeg: klasszak vagytok, Fiúg!
Megtiszteltetés ilyen társaságban versenyezni!
-
dundi94
tag
Hali!
Kenyát teljesítettem a hétvégén. Hát, RWD-ben még több a tempóbéli lemaradásom mint más kategóriákban, de nagyon élveztem. Jó kis autó a Porsche, először BMW-vel próbálkoztam, de egyszerűen nekem túl erős murvára, aszfaton fun. A Porsche egy kis setup után elég stabilan lehetett vele menni. Élveztem az egészet, szeretem az RWD kategóriát, itt szoktam kiélni magam keresztbeautózás téren....Most sem volt másképp
Köszi a szervezést ismét! -
jlaci74
senior tag
válasz
koncsosakos #7531 üzenetére
Nem kell mindig jóljárni...
( Balázs - Rádio1 )
Ebből a kategóriából csak ez hoz lázba, biztos a szívósor6 tehet róla. -
jlaci74
senior tag
Kenya - szenvedtem mint malac a jégen.
Teszt - kb. a folytatás is ilyen volt, valószínűleg nagyon rossz setupot választottam, úgy pattogott az autó hogy szinte fájt a szemem, nem tudtam úton tartani...
Volt minden, lefagyó kormány, elsötétülő képernyő, pörgés-forgás,
felült az alja és nem mozdult se előre, se hátra, kétszer is...
Az első gyors után fel akartam adni, aztán mindig mentem +egyet hogy meggyőzzem magam hogy nem vagyok ilyen béna... pedig de...
Akik sikeresen lehozták azoknak nagy ríszpekt! -
koncsosakos
kezdő
válasz
Találtgyerek #7524 üzenetére
Köszönöm!
Érett már ez egy ideje, éreztem hogy megvan a tempóm, bár az 10sec-es hibád döntött úgy látom, de ez így is nagyon szorosnak számít.
Ami sokat hozzátett még, hogy a setupot egy Youtube-os rekord idős vidiről loptam.
Illetve nagyon élveztem az egészet és ez valahogy tuningolt belülről.
Gratula neked is, és mindenkinek aki végigment! -
Bandit21
addikt
Üdv Mindenkinek!
Hazaértem én is Japánból!
Érdekes keretbe került így a PH wrc szereplésem, mert ha jól emlékszem Japán futamnál csatlakoztam be első alkalommal (talán fun volt?).
Egy kicsit jobban fekszik talán az aszfalt, ezt onnan szűrtem le, hogy magamhoz képest az s1-et nem tök utolsóként fejeztem be, mint máskor amúgy szoktam. Kell egyszerűen egy kis idő mindig belerázódni. Még wet japán setupot is kerestem (és erre az utolsó 3 stage-en rá is faragtam, de erről később...)
VB-ken ritkán vagyok a top 10-ben, most viszont sikerült pár alkalommal:
s1: 8
s8: 9
s12: 10
s17: 8
s18: 10 (ezt kifejtem még)
s20 power 10 (jelenleg)Na nekem ez a 20-ból 6 a top 10-ben, ha a végén is, hatalmas élmény, már kezdem néha tartott gázzal csúsztatni, néha sikerül nem fölöslegesen visszaváltani, és fogyatkozik az úristenezthogyúsztammeg / szakasz is.
Overall-ban más volt a helyzet, mert ugye s4 végén leestem TD-vel. Ott kb 7 perceket mentek akikkel küzdök, és nekem 16 lett, így nagyon idegelt, hogy a végén majd, ha levonok képzeletbeli 9 percet, mire lettem volna jó.
Nos, semmivel se többre "szerencsére" mert Rodolfo_Hu 9:55-el végzett kb előttem, tehát 13. hely maradt volna akkor is, ha ott az elején nem bénázok.Az s18-hoz: A long szerviznél 45:06-ot jelzett előre, úgy voltam vele, ha gyorsak a srácok, meglesz 45-ön belül és semmi baj.
Koppra 45:06 lett, semmi se lett kész hamarabb mint a jelzett időkorlát max (lehet ahhoz inspect kell hogy rövidebb legyen?) ezért kaptam 10 mp büntit. Na ettől utóbb azért voltam mérges, mert az s18 így néz ki:Ha nem nézem be a szervizt, -10 mp-el ez egy számomra rekord 7. hely lett volna.
Jelenleg 10. vagyok a poweren, de 17-ből még csak 15-en fejeztük be. Ez is "szoros" volt főleg ratrakkal (Tőle bocs de összetettben úgyis 7. remélem a power pont nem számít annyit)
Gondolom a végén nem lesz meg a pont, mert a hiányzó 2 fő bejön még elém, de mindegy, nekem ez a Japán vb a korai TD és a jelenlegi 13. hely ellenére egy rendkívül élvezetes dolog volt.Ami szívás történt még velem...
Az utolsó 3 szakaszt megcsináltam solo-ba, hogy a hosszú esős menet után legyen hely visszaszokni szárazra. Letoltam az elsőt, majd be a clubba, rögtön elcsesztem a szervizt ugye a +10 mp-el, és elindultam...
És rájöttem, hogy az előbb begyakorolt száraz pálya nagyon jó, hogy megvan, csak épp a setupot elfelejtettem a vizesről átállítani a szerviz bünti miatti idegeskedés miatt vissza szárazra. Tehát betli, az első negyedén az a18-nak azzal kínlódtam, hogy megszokjam, a kocsi mit is csinál. És mivel megszoktam és a 19-re nem lehetett setupolni, a powerre is a vizessel mentem már.Mivel mindezt a héten úgy toltam le, hogy 22:15-ös lfm futamokra mentem be, előtte 30 perc gyakorlással, azoknak 23:00 körül volt vége, és a 12-13-14 és a 15-16-17 így két egymást követő éjjel volt meg, a 18-19-20 meg most ebéd után, (ami rájöttem egyáltalán nem optimális) összességében elégedett vagyok.
A végső összesítésben Ratrak és Gomez86 se semmi (1,5 sec) de Szabinho és Stewie
82 ezredre lehozni egy majd 2 és fél órás rallye-t?
Grat mindenkinek! -
Találtgyerek
Topikgazda
Én is megcsináltam ma az utolsó napot Japánban.
Mivel itt már nem volt shakedown, így mentem egy TT-t az első szakaszon a kezdés előtt.
Az első és a harmadik szakasz egész jó ritmusban ment. A második szakasz nem volt rossz érzésre, de elég sokat kaptam Ákostól.
Az első száraz szakasz eleje kicsit óvatos volt, amíg nem szoktam meg, hogy mennyivel jobb tapadás van. A száraz beállítás is maradt a CE beállítás, ami nekem itt kicsit orrtolós volt valamiért. Mivel ezen a szakaszon kaptam sokat az előző körben Ákostól, így egy kicsit próbáltam sietni. A végeredmény egy megforgás lett. Így sikerült 10 mp.-et begyűjteni. Az utolsó előttin már nem erőltettem a dolgot, tudtam, hogy 10 mp.-et nem fogok ledogozni két rövidebb szakasz alatt.
Power-t megnyomtam azért, de volt 1 gyors kanyar ahol kicsit megúszott a hátulja és el kellett vennem a gázt + belekorrigálni.
Gratulálok Ákosnak! Megérdemelten nyerte meg ezt a futamot. Izgalmas meccs volt végig. -
Ratrak
tag
Véégre én is sikeresen begurultam
a célba Japánban...
Mocskosmód elfáradtam a végére, bevallom.
Már ha becsukom a szemem, akkor is folyamatosan jobbra-balra tekereg a szoba
Jah, és a szoros befutókhoz annyit, hogy ha nem is egy tizeden belül, de másfél másodpercen belül sikerült Gomezzel célbaérnünk 2 óra 21 percnyi konstans kanyargást követően...Tény, hogy a 'tizedhez képest ez végtelen, de azért "úgyamúgy" ez se semmi szerintem
Sebességtől függően ez úgy kb. ennyi lehet...
...és hogy milyen volt? Hát, ahogy említettem, iszonyat fárasztó. Meg hosszú is. De amúgy az utsó hosszú szervizről már elvileg teljesen kikalapált autóval jöttem el, szóval a kezdeti defekt "rombolását" követően azért sikerült szépen egyben tartani az autót, és a kopás mellett több szervizen keresztül kijavítani mindent "patikára".
Gondoltam én. Erre a Power előtti szervizben megint light damage-es volt a motor, a hűtő, a turbó, meg tudomisénmi. Eztígymostméééé?!?A felszáradt szakaszok jók voltak amúgy, de itt már nagyon féltem, hogy ne essek le vagy kapjak telibe ötszázzal egy sunyi oszlopot, szóval erősen visszafogtam a lovakat. (Amik nem voltak amúgy sem annyian, mint kellene, jópáran el-elcsatangoltak egyfolytában
Biztos a sok kanyarban a G-k el-elsodorták őket, vagy nemtom
). A nagy óvatoskodásnak meg is lett az eredménye: egyrészt, nem haltunk meg, ami jó, másrészt viszont a nehezen megszerzett pozíció tartása egyre nehezebbé vált. Ha a Power egy kilométerrel hosszabb, akkor Gomez megelőz...
Hát, ennyi volt ez az évad a VB-n...
Nehéz volt? Igen! Élveztem? Nagyon! Köszönöm a szervezést, nagyon jó volt részt venni egy ilyen remek sorozatban, igyekezvén másolni a valóságot a lehetőségekhez mérten!
Volt sok hiba, szenvedés, volt anyázás, de volt öröm is, hatalmas menetek, izgalmas "éppenhogy'-ok" és izzadtan, remegő kézzel rigből kiszállások. Voltak szoros versenyek, nagy egyéni drámák, és örömök, és volt, hogy együtt röhögtünk sírva "Jules fájánál" vagy a "betonkaktuszoknál", szidtuk az itinert, vagy imádtuk a tájban a színeket...
Imádtam na. Köszönöm mindenkinek a versenyzést, és a közösségi élményt talán még inkább!"Természetesen" folyt. köv.
-
Gomez86
őstag
Practice roomban az első szakasz időerdeményét ajánlom mindenki kedves figyelmébe
Viszont azt nem értem hogy Snecynek miért nincs ideje ezen a szakaszon
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #7507 üzenetére
Persze, ez tudott volt.
Görög és svéd szakasz jön.
Elvileg a fájlok alapján Escort WRC is lesz. Én még reménykedem egy '12 vagy '15 Fiesta WRC-ben
-
Találtgyerek
Topikgazda
Megcsináltam a Japán verseny második napját is egy kis pihenés után.
Szerencsére ezen a 6 szakaszon se történt semmi említésre való.
Oninotaira szakaszon mindkétszer elég sokat kaptam Ákostól. Volt pár kanyar, amit túl óvatosra vettem, de hinni kell a navigátornak, nincs mese.
Snecy kicsit lemaradt, de Ákos csak 9 mp.-re van mögöttem. Izgalmas a verseny.
Vasárnap folytatom, ha nem leszek teljesen hulla. -
Találtgyerek
Topikgazda
-
Találtgyerek
Topikgazda
Szerencsére itt a Japánon aránylag jó az itiner. Amikor először megyek át az ismeretlen szakaszon, akkor csak ott megyek bátran, ahol belátom a kanyart. Amikor ismétlődik, akkor már jobb a helyzet, mert egész jól tudom memorizálni elsőre a szakaszok kritikus pontjait.
Az ügyelettel is szerencsém volt, mert tudtam aludni. Edzés előtt meg nyomtam egy edzés előtti formulát, ami du. 3-ig kitartott.Holnap megint ügyelet, így majd vasárnap lesz a verseny befejezése.
-
rodolfoHu
lelkes újonc
Ma megcsináltam az RWD bajnokságot is, meglepően élvezetes volt,pedig elégé tartottam tőle.Ehhez képest a japán számomra felért egy katasztrófával,alig tudtam értékelhetően befejezni 1-2 szakaszt,a többségében hibát hibára halmoztam,talán az egyetlen pozitívum ,hogy a sok bénázást megúsztam TD nélkül .
-
fagy53
nagyúr
Vigasztaljon az a tudat, hogy az írásaidat olvasva még egy rosszabbul sikerült futamot is elfeled az ember, olyan vagy mint egy jó bor, búfelejtő!
Azt meg ugye tudod, hogy 40 felett már csak lefele vezet az út minden téren, de ebben a sportban meg kiváltképp és azt kívánom, hogy tudd meg milyen 70 felett ugyanez a szitu amit írtál...és még ilyenkor is lehet örömöt találni benne. -
Ratrak
tag
válasz
Találtgyerek #7506 üzenetére
Le a kalappal előtted, meg a többi gyors versenyző előtt is - hogy' a fenébe' mentek ilyen gyorsan ismeretlen pályán?!
Mondom, nálam mi van, ha nincs meg a szakasz legalább nagyjából fejben:
Előbb-vagy-utóbb jön egy olyan kanyar(kombináció), ami megszivat, mert szűkebb, mint gondolom, és akkor nem úgy néz ki a sztori, hogy "jaj, kicsit lassabb leszek", hanem úgy, hogy konkrétan leesek a fa...rakások közé és sza.....kadtra töröm az autót... Nem pedig "kicsit kevesebbet verek a komplett mezőnyre"...
Még ismerős helyszínen is sokszor így is azért van hiba, és amúgy meg rommá túlfékezem magam a legtöbb helyen, mert a) ennyire futja tehetségbű' b) ne legyen gáz. És így is van, rengetegszer.
Minden tiszteletem a tiéd/tiétek! Találtgyereknél ráadásul mindez két hét kihagyás és egy 24 órás ügyelet+edzés UTÁN.......Szürreális.
Dehát, ahogy a költő mondja: "mindenki a maga szintjén nyomorog"...
(küzd, ha úgy jobban tetszik)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Találtgyerek #7498 üzenetére
Én viszont már befejeztem, tetszett, hogy minden benne volt amit szerettem volna és bár a H2 RWD közelebb áll hozzám, a BMW M1 hangja rabul ejt akárhányszor megyek vele.
A setup-nak itt és az előbb említett kategóriánál nagy szerepe van, a korabeli futóművek nehezen boldogulnak a hátratett brutális nyomatékkal, minden tiszteletem az akkori pilótáknak.
Köszönöm, hogy átélhettem fotelpilótaként ezt az élményt. -
Találtgyerek
Topikgazda
Elkezdtem a Japán versenyt.
Az első napot végig csináltam, ahogy hazaértem munka és edzés után.
Az első pár szakaszon még elég ritmustalanul ment a vezetés. Így, hogy körülbelül 2 hetente ülök le játszani, kell egy kis időm amíg belerázódok.
Az első napi szakaszok nagy része még ismeretlen volt nekem, így az első körben óvatosabban mentem. A második körre már megjegyeztem a becsapós részeket, így mertem kicsit gyorsítani a tempón.
Az első 8 szakasz lement hiba nélkül. Talán 1-2 helyen volt, hogy a hátulja kicsit hozzáért a korláthoz, de semmi komoly.
A többiek is nagyon jól mennek, de Ákos és Snecy nagyon közel vannak hozzám. Igyekszem tartani a pozícióm, de nem szeretnék kockáztatni.
A 8 szakasz után így értem be a szervizbe. Szerintem nem vészes.Megyek gyors alszom pár órát, hogy kicsit frissebb legyek és este felé még folytatom, ha nem jön közbe semmi.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Találtgyerek #7500 üzenetére
Köszöntem
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest