Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
paprobert #30 üzenetére
Nekem nem volt bajom az Atom procikkal, a HyperThreading kukázása és az első 4 magos generáció után szerintem teljesen használhatóak voltak a saját szintjükön, értelmezhető kompromisszumokkal.
Csak feltűnő a váltás a közvélekedésben, hogy mennyivel pozitívabb a jelenlegi, arányaiban ugyanolyan gyenge E-core-ok megitélése, mint a korábbi Atom magoké volt.
Ugyan az Intel IPC állításait én erős fenntartásokkal kezelném, de ez kb. ugyanaz a szint, mint anno az Atom magok tudtak (vagyis kb. olyan IPC mint a 1-2-3 generációval korábbi nagy magok).
#34 BiP
Szerintem az N100-as lapok bővíthetőségét a CPU korlátozza. Ha jól látom van 9 PCIe sávja, mivel SoC ezért chipset nem kell mellé, vagyis azt a kilenc sávot kell elosztani a teljes bővíthetőségre. Az x8/x4*2 PCIe plusz x1 NVMe csatoló teljesen logikusnak tűnhet a gyártók számára. Ha lehet is chipsetet rakni mellé akkor gyanítom az arányaiban túl drága, ahogy kb. bármi extra kontroller is az lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest