- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini PC
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trabecan
tag
Hali !
Van egy GTX 960 2 Gb OC mini kártya a gépben. Van egy monitor, aminek csak D-sub (male) kimenete van a kábel végén. Van egy D-sub DVI-A (!) átalakítóm. Ezzel az átalakítóval lesz egyáltalán kép a monitoron ? Ha igen, akkor csak analóg jel lesz ? Vagy esetleg digit jelet is átvisz a DVI-A ? Vagy vennem kell egy DVI-D D-sub átalakítót ? A videókártyán csak DVI-D / I és HDMI és Displayport kimenetek vannak. Köszi. -
Buncaman
tag
Sziasztok!
DVI-I Single bevezethető DVI-I dual/HDMI átalakítóba?
Fontos lenne, köszi!
-
nemo27
csendes tag
válasz
El Kebir #179 üzenetére
"ha dvi-d forrásod van, akkor azt csak komolyabb aktív átalakítóval alakíthatod át. (amit "konverter"-nek árulnak)"
Látszik, hogy a dvi csatlakozók terén még a nagy gyártók sem igazán segítenek.
[link]
"D-Sub kimenet : 1 db (DVI-D-Sub adapteren keresztül x 1)"Látszik, hogy lehagyták már az I -t a dvi után ezért a nem hozzáértő számára elégé megtévesztő, mert a laikus gondolhatja úgy is, hogy ez egy dvi-d ről d-sub-ra átalakító.
Ami persze nem lehetséges sima átalakítóval, mert ahhoz konverter kell.Ha valakinek még nem tiszta valami akkor ezeket olvassa el, bár nem mostani cikkek, de alapismeretnek jók és talán kevesebben nyúlnak mellé kábel, monitor, videokártya vásárlásnál.
Egy elég érthető írás a dviről [link].
hdmi, dvi, displayport, d-su [link]
Display Port [link]
Display Port [link] -
dugo_
veterán
Aktív átalakító kell. Hogy HDMI-ről vagy DP-ről alakítasz, az mindegy.
ipon szűrésViszont idővel majd illene fejleszteni a monitort, mert ezekkel az átalakítókkal romlik a képminőség. A drágábbra meg nem érdemes pénzt kiadni, kezd az olcsóbbakkal a próbálgatást.
-
MadSoul
csendes újonc
Sziasztok!
Most vettem egy gtx1050ti videókártyát de sajnos elfelejtettem jól megnézni.
A monitoromon egy DSub csatlakozó van. Ezt eddig egy átalakítóval DVI-I re alakítva ment a régi Gtx660-ba. Most viszont nincs DVI-I az 1050en. Hogy tudnám megoldani hogy használható legyen a monitor? A videókártyán egy DVI-D egy Hdmi és egy displaPort van. -
törölt tag
A video kari kimenete DVI-D nekem meg csak DVI-D single-link kábelem van. A moncsi amit vettem full hd. Működni fog rendesen vele? Azt szeretném megtudni.
-
El Kebir
őstag
-
petye
csendes tag
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a DVI-I --> VGA átalakítóból kitöröm az analóg tüskéket, funkcionálhat DVI-D --> VGA átalakítóként? Gyorsan kéne a segítség. Előre is köszönöm.
-
Haradim
csendes tag
Ok, fentebb kellett volna olvasnom... Bocs az offért
-
ttt1
őstag
Nekem egy régi Samsung 22-es monitorom van HD7870-es vga-val. Váltanék rx 470-re amin csak dvi-D kimenet van. A megfelelő dvi-d-s kábellel összeköthető és fog adni képet a dvi-I-s kimenet?
-
tomiwin32
csendes tag
Sziasztok lusta vagyok picit és inkább megkérdezem Asus Vg248qe 144 hz-hez DVI-D összekötőkábel kell? Olvastam angol fórumokon,de az a biztos ha itt megkérdezem! Köszönöm
-
törölt tag
Mi a legegyszerűbb módja egy D-SUBos monitor és egy DVI-D, HDMI, DisplayPortos videokártya összekötésének?
(qrw@ fontos lenne mivel egy HD3870 után egy GTX1060 fog szolgálni és...és.)
-
-
Atmo
senior tag
Sziasztok!
HDMI 1.4-en elvileg a 4770K kinyögi a 2560x1600 60hz-et, de vajon egy hdmi to dual link dvi-d adapteren át is le tudná adni ezt a felbontást szerintetek?
-
El Kebir
őstag
válasz
Zsolt_16 #178 üzenetére
a sima dvi-i -> vga passzív átalakító azt "a 4 kis fölecskén" átjövő analóg jelet vezeti ki a d-sub csatlakozós felére... ha letöröd, szerinted működhet?!?!?
....szóval elméletben sem működhet... ne terjeszd a hülyeséget!
ha dvi-d forrásod van, akkor azt csak komolyabb aktív átalakítóval alakíthatod át. (amit "konverter"-nek árulnak)
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok ! Van egy DVI-I-ről vga-ra áatalakítóm.Csak hogy nekem DVI-D-ről vga-ra kéne.
Ha az átalakítóról letöröm a 4 kis fölecskét hogy betudjam rakni a dvi-d-be akkor mükszik úgy is? Azt olvastam , hogy elméletben müködnie kéne. -
Teohwu
újonc
Hali hasonló a kérdésem csak picivel bonyolultabb.Most kaptam eg benq dl 2215monitort amit naggyából csak játékra használok.Jelenleg d-sub-ba van bedugva (lehet hülyeséget irtam).Na most.A vidikarin van dvi és hdmi kimenet is.Azt szeretném megtudni,hogy milyen kábelt vegyek,hogy jobb esetleg szebb legyen.dvi-dvi vagy valami dvi-hdmi kábel ha van olyan.Hogy lenne a legjobb?És tudom hogy dvi-ből van több fajta lehet,hogy hdmi-re kötni nem lehetséges.Próbáltam részletesen fogalmazni,remélem érhető
-
RAZERXX
aktív tag
Szép estét ! Egy benq gw2450h monitorom van csak játékra használom !
Kérdés hogy hdmi szebb a kép vagy dvi ben ill melyiket érdemesebb használni ?
Asus r7 260x -
trane08
tag
Sziasztok!
Adott egy Benq monitor(gw2320) ami a pc-re van kötve. Szeretném valahogy a PS4-et is rákötni, de semmi ötletem nincs, hogy hogyan. A monitoron csak dvi meg vga bemenet van, de a dvi foglalt, mert azon van a pc. Mit tudnátok ajánlani, hogy össze tudjam hozni a dolgot? Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! -
Vimi 90
tag
Hello, szerintem egy szokásos problémával állok szemben, de 2,3 oldal után sem találtam választ talán ha felteszem a kérdést írtok rá.
Adott egy ASUS 6870 hátulján 1 dvi-i/vga és egy dvi-d és 2 display port.
Van 2 vga kábelem meg ilyen átalakítóm [link]
És az egyik kimeneten a vga-son mind 2 monitor jó, de egyszerre kettőt meg csak a dvi-d-t nem tudom használni. Nem ismer fel a gép ha rádugok valamit.
Hogyan tudnám megoldani, hogy mind két kimenet lássa a gépem és mind kettő monitoron legyen kép, milyen kábelt kell szereznem? Másik csatoló vagy másik kábel, esetleg a display portal próbálkottak? -
Grazroz
csendes tag
Sziasztok egy gyors kérdés. Mivel érdemesebb összekötni a monitort a géppel?? Hdmi vagy DVI abbúl is melyikkel. Mert most HDMI-it használok de sokaktól halottam hogy azt felejtsem el.
-
Tomdriver
őstag
-
F.Bence
tag
Sziasztok!
Olvasgattam, de még mindig nem állt össze a kép, így inkább kérdezek. Szeretnék venni egy 120Hz-es monitor, játék miatt. Na most nem igazán tiszta hogy milyen kábel kellene hozzá.Full HD felbontás a cél. Van itthon egy HDMI High-speed kábelem, de valahol azt írják jó, máshol meg azt hogy csak hogy nem. Na most van dvi-i dual link kábel van dvi-d dual link kábel. Melyik lenne a legjobb jó hozzá? Az esetleg számít h milyen videókártyám van? (egyébként gtx 570).
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv: Bence
-
Tomdriver
őstag
válasz
El Kebir #166 üzenetére
..a cuccaim között valóban még 3 Samsung monitor szerepel (HDMI, d-sub csatis), de valójában 2 HKC monitor van mellette egy ideje, DVI bemenettel.
Ezekre kötöm a kártya két DVI kimenetét, a Samsungot meg táplálom HDMI kábellel. Elvileg így mindegyik monitor digitális jelet kap, de DVI-I-ről jövőt azért megnézem. -
Tomdriver
őstag
válasz
El Kebir #164 üzenetére
Ha bekapcsolom a monitor kiírja hogy DVI de nem emlékszem mást is ír e ki, tehát h. analóg vagy digital, de otthon lecsekkolom.
Elvileg tudnia kéne a még nagyobb felbontást is 60Hz-nél nagyobb monitorokkal, nem olvastam olyan specifikációt h. ez gond lenne neki, azért ez mégis csak prémium kártya.
Köszi, utána nézek azért!
Esetleg megpróbálom más DVI kábelekkel is, hátha az nem bírja.
Érthetetlen jelenség, hogy ott van előtted 3 monitor fullHD-ban külön-külön, de ahogy egy asztalt csinálsz belőlük már nem tudnak csak *1050 p-t. -
El Kebir
őstag
válasz
Tomdriver #163 üzenetére
DVI-I-nél fogadhat egyáltalán a monitor analóg jelet? (tehát dvi-i kábellel van összekötve és a monitor analóg jelet fogadhat azon és ténylegesen ki is írja hogy analóg jelet fogad? ...ezek ellenőrizhetőek.)
szerk.:
nincs a konkrét vga kártyának olyan megkötése, hogy ezeket a kimeneteket használva ennyi a maximális felbontás? -
Tomdriver
őstag
Sziasztok, próbálkozom itt is, mert ha csati gond van akkor talán itt kapok választ a problémámra, multimonitoros és GTX780 topicban egyelőre nem sikerült.
GTX780-as karira kötnék 3 monitort, A karinak Dual link DVI-I, DVI-D, HDMI, Display port kimentei vannak. DVI-kre és HDMI-re kötöm a monitorokat.
Ahogy működött eddig AMD kártyánál ez 5760x1080 felbontásban, az most ugyanezeknél a monitoroknál csak 5040x1050-et tud ezzel a karival (vagyis 3x1680x1050), pedig a monitorok egyenként tudják az 1920x1080-at, csak ha összerakom őket nem!
Friss a win, legutóbbi BIOS, friss driverek, NV driveréből pedig többet is megpróbáltam, de nem driver gond lehet, ha ugyanez az eredmény.Esetleg DVI-I kimenet rossz lehet és csak analóg jelet küld ki? (gondolom ez hülyeség) Vagy mi más lehet a gond szerintetek?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Sajnos egy baleset folytan a dvi-D-s [single] monitoromba dvi-I-s [dual] (male) hdmi-dvi atalakitot rendeltem (a monitor dvi-D).
A dvi-i elvileg tudja az analog es digitalis jelet is. Illetve a dvi pinout megegyezik mindnel, csak a dual linknel vagy analognal hasznalatos pinek nincsenek kivezetve. Ezert arra gondoltam, ha barbar modon ovatosan eltavolitanam a nem szukseges pineket, akkor mukodne-e az atalakito, kapnek-e kepet? -
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
Új vagyok többmonitoros témában és sehol sem találtam a neten használható anyagot, ezért kérdezném hozzáértőktől:
Adott egy GTX770-es VGA DVI-I és DVI-D és HDMI kimenettel.
Ha jól tudom, akkor a DVI-D kimenetéről meg tudok hajtani 4db monitort. Ez hogyan működik? Vennem kell egy olyan elosztót, ami az egy DVI-D csatiból négyet csinál?A helyzetet bonyolítja, hogy csak olyan monitoraim vannak, amin D-SUB csatlakozó van.
Tehát összefoglalva: egyetlen DVI-D csatiról szeretnék meghajtani 4db D-SUB csatis monitort úgy, hogy a játékok is menjenek rajtuk rendesen és a videó vágás is. Mi a teendőm?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
pritor
tag
válasz
El Kebir #159 üzenetére
Bekapcsoltam V-sync-et a játékban és videókártya vezérlőben is.Alkalmazás profilokat hoztam létre.
Jónak jó, úgy néz ki eddig. Csak a BF2-Bad Company 1680x1050/59 Hz nincs 60 Hz , BF2-BC.nál úgy oldottam meg ,hogy leveszem 1280x1024/60 Hz , és aztán visszateszem 1680x1050/59 Hz és úgy jó!!
Cod2 Multinál olyat csinált hogy dobozokon , amin vannak jelek meg a részletességei hirtelen kirészletesedik.
Messziről homályosból, közeledek hozzá ,hirtelen szép részletes.
Az Nvidia vga-mal nem volt ennyi gond, lehet majd leváltom a vga-t -
El Kebir
őstag
BEkapcsolni kell a vsync-et! (...és ennek semmi köze a kábelhez, monitorhoz, csatlakozáshoz)
a játékok menüjében lehet bekapcsolni, de a vga vezérlőproramjában is lehet (és ott talán még felülbírálja a játék beállításait is), vsync vagy magyarul "várakozás a függőleges frissítésre", vagy ... képszinkron jelre.
-
El Kebir
őstag
tök mindegy...
...ugyanazok és ugyanannyi ér viszi az analóg jelet mindnél, ha a csatlakozó átalakító (d-sub->dvi), vagy a monitor rontja le a jelet, akkor meg pláne mindegy.
Kábelnél talán, pont az általad is használt, dual-link lehet általában jobb, mert a több ér miatt, alapból jobbra kell megcsinálják, hogy képes legyen a két csatornán a digitális jelet zavartalanul átvinni, de két azonos típusú kábel között is lehet különbség.de a leírásod alapján véletlenül nem ezt a hibát észleled? (kapcsold be a "vsync"-et a játékban vagy a vga kártya vezérlőprogramjában)
-
pritor
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem nekem csak d-sub van a monitoromon, de gép és a monitor egy D-SUB-->DVI ( Dual linkel) van össze kötve .Az a gondom hogy vmiért nem tetszik neki a monitorom mert szinte mind1 játék becsíkozódik úgy értve függőlegesen mintha meg lenne vágva a kép ,de csak akkor látszik ha mozgok.Ha felvételt készítek róla,akkor nincs semmi baja olyan amilyennek lennie kell.Azért arra gondoltam hogyha lecserélném a D-SUB-->DVI (Dual link)-eset egy , D-SUB-->DVI (Single link)-esre hogy segítene az Vagy vennék olyan ami csak analogos DVI-A?
Csak a Single-ből is 2 fajta van
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Sokan kérdeztek már előttem hasonlót, és én is ebben a cipőben járok.
Az esetemben van egy LG 42la620s típusú led tv-m amit szeretnék összekötni hd film és házimozi lejátszása céljából a pc-mel.
A TV maga tartalmaz a 3 db dvi csatlakozót.
A PC-m ben egy palit gtx 570 kártya van amin ezek vannak
Kérdésem igen egyszerű, és bár előtte próbáltam többször is utánaolvasni de elvesztem a típusok között.
Mivel, vagy milyen kábellel lehet ezt megtenni?
Remélhetőleg minden adatot meg tudtam adni ami szükséges lehet.
Az esetleges segítségeket pedig előre is köszönöm. -
lovag789
csendes tag
hello
szerintetek működne ez a minitor átalakító: http://www.a4team.hu/product/view/60659
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! A következő problémával fordulok hozzátok:
Van egy Ati Radeon 3870 videókártyám amin 2 dvi csatlakozó van. Eddig úgy használtam hogy a monitor egy dvi-d-sub átalakítóval volt csatlakoztatva a vga-hoz a másik csatlakozón pedig egy lcd tv volt csatlakoztatva dvi-hdmi csatlakozón keresztül. Ez így működött is csak a monitor képe kicsit vibrált. A monitorhoz vettem egy dvi-d dual link kábelt abba bízva, hogy megszűnik a vibrálás.
A meglepetés akkor jött mikor kicseréltem a kábelt. Nem volt kép csak a tv-n.
Megcseréltem a tv és a monitor kábelét akkor a monitoron lett kép de a tv-n nem.
Tehát a problémám, hogy a két csatlakozó közül csak az egyiken megy a digitális átvitel. A másik csatlakozón ha visszacserélem a dvi-dsub átalakítót és azon keresztül csatlakoztatom a monitort akkor van kép.
Az érdekesség, hogy a gép látja a monitort is és a tv-t is azon a csatlakozón is amelyiken nincs kép mert ha rádugom akkor a képernyőkezelőben megjelenik, ha pedig kihúzom eltűnik.
Kérdésem, hogy mi lehet a probléma, hogy csak az egyik csatlakozón megy a digitális átvitel? -
tjozsi
csendes tag
Sziasztok!!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e pontosan, de majd megmondjátok.
Van egy szép nagy 24 colos Samsung monitorom, amit a pc-hez használok, dvi csatival. Van rajta egy D-sub csatlakozó is, ezt nem használom.
Nemrég vettem egy DVB-t stb-t, amin van HDMI kimenet, összedugtam a monitorral és jól működik.
Problémám az, hogy a kábeleket a monitoron cserélgetnem kell, attól függően, hogy a pc-t használom, vagy a set top boxot tévézésre.
Sok helyen látok un. Y kábeleket, melyeknek vagy egy dvi dugója és 2 db dvi aljzata. Ezt akkor ajánlják, ha a pc-hez két monitort akarok használni.
Fordítva megy-e a dolog, tehát ha egy monitorhoz két jelforrást (pc és stb) akarnék kapcsolni??? A hang nem érdekes, azt megoldottam.
Előre is köszönettel: tjozsi -
AllStarzZZ
csendes tag
Hali!
Nekem is hasonló a problémám annyi különbséggel, hogy DVI-I dual linkes csatlakozóm és átalakítóm van és úgysem működik.Elvileg ha így kötöm össze a monitorral a gépet akkor kéne működnie vagy az én cuccaimban van valami hiba?Vagy a DVI-I female csatlakozó csak digitális jelet ad?
-
Vertigo18
addikt
Tehát akkor miért is gyártanak ilyeneket?
-
Vertigo18
addikt
válasz
Inquisitor78 #142 üzenetére
Jééé, hogy valaki ugyanabban a cipőben járjon, mint Én, hát ilyeeeet!
A kérdésem ugyanaz: minek gyártanak ilyen átalakítókat, ha semmire sem jó?
-
Inquisitor78
csendes tag
Sziasztok, vettem egy DVI-D to VGA átalakítót, de úgy érzem ezt megszívtam. Na nem volt egy vészes mutatvány, mert dolláros eBay-es vétel
Sztori a következő: van egy MSI A75MA-G55 típusú alaplapom, FM1-es socket-tel, és ezen muzsikál egy AMD A8-3850-es APU. A lapon egy 15 pin-es VGA, egy DVI-D, és egy HDMI kimenet foglal helyet. Jelenleg a VGA-n vezetem ki a jelet, de át szerettem volna tenni DVI-D -re. Azonban a monitoromon csak VGA bemenet van... A moncsi egy ASUS VW195D, 19" LCD. Szóval jött a VGA to DVI-D átalakító, én beiktattam, aztán jő nagy sötétség
Persze próbálkoztam minden hogyan, de nem jutottam eredményre. Ahogy kell, ezután gugliztam, fórumokat olvastam, magyarul is, külföldiül is. Most azért írok ide, hogy felvázoljam a gondolataimat, és szeretném, ha megmondanátok a frankót - hogy jól gondolom e
Tehát, azt szűrtem le, hogy a DVI-D az csak és kizárólag digitális jelet nyomat, míg ugyebár a VGA az csak analógot továbbít, ergo egy A/D konverter beiktatása nélkül jelen pillanatban lenyelhetem keresztben az átalakítómat
Ez a helyzet? A kérdésem az lenne, hogy amennyiben így jártam, akkor mi a fenéért gyártanak egyáltalán ilyen átalakítókat?? Ez kimondottan egy DVI-D to VGA konverter, aminek így semmi értelme nincs - javítsatok ki, ha tévedek. Ezen kívül viszont nem értem azt sem, hogy egy LCD monitoron mi a rákért nincs DVI input (akármilyen is), tudtommal minden LCD monitor digitális technológiát használ a működése során....
Ha már itt tartunk, a DVI-D kimenetet azért akartam kipróbálni, mert van egy érdekes jelenségem. Teljesen változó időnként a monitoromon (leginkább legalul/legfelül de néha más területeken is) kb. hajszál vastagságú vízszintes csík/csikok jelennek meg. Ha több, akkor jellemzően egy legfelül, egy meg nem sokkal alatta... Ezek általában nem érik el a moncsi teljes szélességét, és fekete színűek. Tehát mondjuk egy csík, ami fekete, hajszál vékony, és mondjuk 10-15cm hosszúságú vízszintesen ÉS vibrál is! Olyasmi, mint amikor overclock-olod a memóriát a diszkrét kártyán herz-enként, és amikor eléred a határt és feszegetni kezded (nem tudom jobban definiálni). Gond az, hogy ez a konfig (másfél éve vettem a lapot, a procit, és a memóriát vadonat újan) sosem látott OC-t. Mindenki a standard beállításai szerint megy (BIOS szerint a memók 1600 helyett 1333-on, de megemeltem 1600-ra akkor is előfordult a fent leírt szitu). A legfőbb probléma pedig az, hogy ez a csíkozás teljesen spontán lép fel! Sosem sikerült még készakarva reprodukálnom. Üresjáratban épp úgy előkerül, mint terhelés alatt és/vagy után.... De természetesen olyan is van, hogy egész nap terhelem, mégsem jön elő egyszer sem. Mindezekből kifolyólag persze nem tudom behatárolni, hogy melyik komponens lehet problémás, és mivel reprodukálni sem tudom a jelenséget, ezért gariztatni sem tudom a cuccot - jól lehet minden komponens garanciális még. Ráadásul az üzlet ahol vettem és köztem van jó 200km... Akárhogy is, ritka jelenség, nem zavaró (nem kell leállítani a gépet, magától felszívódik egy idő után), szóval nem omlok össze idegileg, ha nem találok megoldást, azonban szakmabeliként rettenetesen fúrja az oldalamat ez az ügy.
Még egy apróság: bár a DVI-D -t nem tudom jelenleg tesztelni, a HDMI-t viszont már használtam (bár nem sokszor, és nem sok ideig alkalmanként), azt tudom elmondani, hogy a HDMI használata során egyszer sem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Végezetül bocsi a hosszú posztért, de így tudtam rendes képet adni a helyzetről. JA! A memóriák:
GEIL 4096MB Black Dragon DDR3 1600MHz CL9 Dual-kit (2x2) GB34GB1600C9DC
A procira és a lapra 36, a memóriákra 60 hónap gart kaptam, tehát még bőven élnek. Ha van ötletetek, szívesen fogadom. Köszi, aki elolvasta. Üdv.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Adott egy Samsung P2350 monitor, melyen van VGA és DVI-D csatlakozó. Eddig átalakító+VGA kábellel használtam, most vettem egy DVI-D single monitorkábelt, amivel viszont nem megy (check signal cable). Mi a gond? Dual link kellene neki?
-
El Kebir
őstag
válasz
Aron 96r #132 üzenetére
az első link egy ipari hulladék, átverés lehet. A második se konvertál neked semmit. (mivel azt nem is monitorok és vga kártyák közé tervezték)
ha tényleg kell az a második analóg kimenet, akkor ilyen konverter-t keress (lehet van olcsóbb is, jobb is, nem ismerem ezeket) szerk. bolthely
vannak dvi-->d-sub konverterek is ... ("átalakító" néven csak a csatlakozó átalakítókat találsz, amik nem alakítják át a jelet, csak a meglévő jelet vezetik át és a csatlakozó alakját "alakítják" át)
-
Aron 96r
csendes tag
válasz
El Kebir #130 üzenetére
Kiterjesztett asztalt szeretnék csinálni de sajna mind3 monitorom d-sub os!
Amúgy csak 2 db akarok használni egyszerre! Film effekt-eléshez kéne a több monitor. most vettem ezt a +2 monitor és ugyanott vagyok mert nem néztem rendesen utána a DV csatlakozóknak és azt gondoltam hogy a megfelelő átalakító megoldja, ez részben igaz is csak épp annyiba kerül az átalakító mint a két monitor együtt!!! -
El Kebir
őstag
válasz
Aron 96r #127 üzenetére
sehogy. szerk.: de ha visszaolvastál volna két hozzászólást akkor ezt már olvashatad
bővebben, esetleg vehetsz aktív átalakítót hozzá, ami digitális jelből készít neked analógot, de ugyanazzal az erővel, inkább a monitort kellene valami korszerűbb DVI bemenetesre cserélni.
-
Aron 96r
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem mégpedig azt hogy, hogyan tudnám a d-sub -os monitorom üzembe helyezni mert a d-sub már foglalt! Ilyen kimeneteim vannak:
1. DVI-D
2. DVI-D
3. HDMI
4.D-SUB (FOGLALT)és ezekhez milyen átalakító kéne???
LÉCI Segítsetek! Sehol nem találtam ilyen átalakítót csak (DVI-I to D-SUB) -okat taléltam!!!
-
El Kebir
őstag
ha dvi-d, akkor azt biztosan nem lehet átalakítani d-subra. (lehet csak a csatlakozón van rajta a tüskesor, de nincs beforrasztva a nyákra)
hogy így van-e, azt kipróbálhatod azzal, hogy megcseréled a két megjelenítőt, kábelt, átalakítót, ha marad annál a csatlakozónál a gond, akkor biztos, hogy az lesz a baj.
-
Taybore
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok már mihez kezdeni a problémámmal, jó eséllyel már csak itt kaphatok választ. A történet a következő: van egy Radeon HD 6850-es VGA-m amin van két DVI. Az egyik egy DVI-D a másik DVI-I. A monitorom egy D-SUB-os 22"-os, amit a DVI-I-re kötöttem DVI/D-SUB átalakítóval. Eddig oké a történet, DE...
A másik DVI-D-re is kötöttem egy projektort szintén DVI/D-SUB átalakítóval, de a Win7 nem ismer föl második monitort. Minden be van kapcsolva, minden driver föl van telepítve.
Lehet az a gond, hogy a DVI-D-t nem lehet átalakítani D-SUB-ra? Így nem tudom egyszerre használni a monitort és a projektort? (Mindkét átalakítóban benne van az összes tüske, nem a hiányos fajta.)
A csatlakozók:A választ előre is köszönöm: Norbi
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
akadt egy kis problémám egy Micro-HDMI kimenetes telefon (Alcatel OT-995) és egy DVI-D bemenetes, hangszóróval is felszerelt monitor (Fujitsu-Siemens ScaleoView D19-1) között.
A telefon ugye hdmi-n leadja a hangot is és így maga a készülék el is némul. A monitoron viszont már csak kép van és igazából nem találok rá kielégítő választ, hogy konkrétan a monitorban nincs a hangszóró bekötve a dvi foglalatban, vagy az összekötésre használt kábelem nem alkalmas hang átvitelre.ű
Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni más eszközön a kábelt, de mivel tudom, hogy a telefon megfelelően működik, ha tudnám azt, hogy be van-e kötve a dvi-be a hang a monitoron, akkor kizárásos alapon biztos lenne, hogy a kábelem a rosz, de ugyan ez fordítva is bizonyítható.
Esetleg a DVI nem képes hangot közvetíteni? Ez is elfogadható számomra, mert nem akarok konkrétan feleslegesen görcsölni a megoldáson. Ha tudom mi a gond, akkor tudnék hozzá alkalmazkodni is!
Előre is köszönöm!
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #121 üzenetére
Szia!
Igazat adok neked.
Ne ragozzuk túl (
), de a kérdésfeltétel igazából a kábel ajánlásra vonatkozott! A Dual - Single közötti különbség kérdés csak "mellék" kérdésként szolgált, amit természetesen magamtól megnéztem utána. Bár meglehet, hogy a post írásakor még nem, és valóban túl kényelmes voltam, ilyen triviális kérdést nem kellett volna beírni, ebben igazad van! Őszinte elnézést kérek.
Viszont engem meg kicsit bosszantott az, amikor a 119-es hozzászólásban leszóltál, hogy mennyire "vicces" a Dual Link választása, holott teljesen nem arról van szó, ezért írtam a 120-asban a beidézett "Mellesleg" kezdetű mondatot. De mindegy. A lényeg az hogy egyébként igazad van minden ponton.
-
El Kebir
őstag
"Mellesleg először feltettem ide a kérdést korábban, hogy mi a különbség a Dual és Single között"
Erre a kérdésre a válasz már megvan a témában, meg máshonnan is triviálisan kikereshetted volna, ha érdekel... az ilyen kerdésekre egy idő után egyszerűen nem válaszol senki, mert a kérdező részéről mérhetetlen kényelmességet feltételez, hogy 5-10 perces keresésre sem volt képes. (és ilyenkor a pontenciális válaszolót is elfogja a mérhetetlen kényelmesség és legtöbbször tovább kattint más témára...)
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #119 üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek veled, és nem a Dual Linkben látom a megoldást. Mellesleg először feltettem ide a kérdést korábban, hogy mi a különbség a Dual és Single között, 2 napot vártam, senki nem válaszolt, utána meguntam és megrendeltem.
- Egyetértek azzal, hogy nekem Single Link is elég, de mivel nálam hosszú kábelre van szükség, ezért úgy gondoltam,a Dual Link nagyobb sávszélességű, ezért valszeg hosszabb kábel esetén kevésbé romlik rajta a jel, akkor is, ha single Link módban használom. A minőség is teljes mértékben számít!
- A másik, hogy amikor kerestem a kábeleket 10m-esben, Single Link-est nem is igazán láttam, szinte mind eleve Dual Link-es volt. Úgyhogy ezért (is) vettem Dual linkest.
-
El Kebir
őstag
ezért az vicc mikor a dual-link-ben látjátok a megváltást...
Arról lehet szó, hogy a kétlinkes kialakítás komolyabb minőségi követelményeknek kell megfeleljen, hogy működjön (több vezeték miatt), tehát hasonlóan minőségi singe-link kábel ugyanúgy jó.
ezért nem dual vs single a probléma gyökere, hanem gagyi vs minőségi közötti különbséget érzékeled.
(főleg azért is mert pl a példádban is csak az egyik link üzemelhet rajta) -
batagy
őstag
Megjött a Wiretek DVI07-10, 10m-es DVI-D Dual Link kábel.
Hibátlanul működik a Sandy Bridge integrált VGA-val. Az előző 15m-es Single Link kábellel villogott és minden baja volt. 1280x1024 felbontásban, 32bites színmélységgel és 60Hz-en használom.
A Wiretek DVI07-10:
- Jó vastag, elvileg duplán árnyékolt!
- Van rajta ferrit szűrő, mindkét végén.
- Azt írták, aranyozott csatlakozó, nem tűnik annak! Bár nagyon halványan mintha lenne valami sárga vagy réz szín a tüskéken.
- Negatívum: a körbetekert kábelt összeszorító kötéssel kicsit megnyomorították a kábel végét (gyárilag, nem az Ipon). De ennek ellenére szerencsére nincs semmi baja. -
old_artist
addikt
válasz
Szabolcs1982 #114 üzenetére
Üdv!
A monitorodhoz, és az 1920x1200-as felbontásig bőven elegendő egy DVI-D single link-es kábel. A DVI-D dual link-eseket az 1920x1200-as felbontás felett vagy 120Hz-es képernyő frissítéseknél van jeletősége.
A minőség néha fontos, mivel a kábelek végén lévő csatlakozók anyaga és kivitelezése kihat az általuk továbbított kép- vagy hangjel minőségére, (az olcsóbb csatlakozóknál krómot használnak), ezért igényesebb változatokon 18 vagy 24 karátos aranybevonatút érdemes választani - persze ez sokszor pénztárca függő is!
Lényeges lehet még a vezetékek beforrasztására használt anyag összetétele is.
Igényesebb változatokban ezüsttel dúsított forrasztóónt alkalmaznak.Támpont lehet még, hogy miért is digitális jelet használj, analóg helyett.
-
batagy
őstag
Ezt a Wiretek DVI07-10 DVI-D Dual Link kábelt rendeltem meg, meglátom milyen lesz.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó minőségű 10m-es DVI-D kábelt?
A gépem és a monitor külön szobában vannak (csendesítés miatt). Jelenleg 15m-es DVI-D Single Link kábelt használok, mégpedig pontosan ezt a típust , aranyozott csatlakozók, 24 AWG vastag , viszont ferrit gyűrű nincs rajta.
Eddig egy Radeon HD4670-et kötöttem össze vele Eizo S1931 monitorral, és teljesen hibátlan volt a 15m-en. Most viszont Sandy Bridge G840 proci integrált VGA-ra (Intel HD 2000) migráltam. Ezzel azonban már gondjaim vannak, sötét részeknél piros pöttyök láthatóak és ha a monitor visszajön standbyból, akkor a kép nem is tud stabilizálódni, folyamatosan villog a kép. Szerintem ez az összeállítás érzékenyebb a zavarokra, a jelfutásra.
Most mértem, igazából 10m hosszú is elég, tehát szeretnék egy 10m-est, hátha azzal megjavul a gond. Csak egy jó minőségű kellene, lehetőleg dupla árnyékolt. Gondolom a ferrit gyűrű előny.
Egyébként DVI-D Single link, vagy Dual Link jobb nekem?
Kösz!
-
Szabolcs1982
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni ebben a témában. Vásároltam egy NVIDIA Geforce Gtx 660 as kártyát. A következő csatlakozók vannak rajta: Csatlakozók 1x Dual Link DVI-I, 1x Dual Link DVI-D, 1x HDMI, 1x DisplayPort. Össze szeretném kötni egy Benq Senseye3 G2250 el. Amit adtak a monitorhoz kábelt(D-sub), az a hagyományos csatlakozó amit a videó kártyára csak átalakítóval tudtam rádugni, viszont így néha csikozódik a kép, nem zavaró, de azért mégis
A monitor rendelkezik: D-sub / DVI-D csatlakozókkal. Összetudom valamivel úgy kötni, hogy tökéletes legyen a kép? (Én Dvi-D kábelre tippelek, de pontosan nem tudom milyen kell, elég sokféle van Hdmi-s végü is, és ugye van olyan csati a kártyán.) A témához nemigen értek a mai napon olvasgattam csak kicsit bele. Örülnék neki ha valaki adna nekem felvilágosítást ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm.
-
VaMik
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy kis problémám, hátha tudtok segíteni. Videokártya DVI kimenetére kötöttem egy DVI-A átalakítót és azon keresztül analóg kábelen megy a jel a monitorhoz. A problémám az, hogy mintha nem jutna el minden színösszetevő a monitorhoz és zöldes-sárgás színben pompázik. Tudna valamelyikőtök valami megoldást ajánlani a problémára?
-
Rainman05
tag
válasz
old_artist #110 üzenetére
Ja énis a DVI ajánlom!!
Csak mondtam VGA is -
old_artist
addikt
válasz
Rainman05 #109 üzenetére
Üdv!
"De amúgy VGA kábellen is megy a FullHd." - ez igaz, viszont miért ne digitálisan használja a legjobb minőségben ... miért is DVI
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam ezt a topic-ot, szerintem a kérdésemre a válasz igen, de azért megerősítést várok!
Szóval adott egy dvi-d csatlakozós 22"-os lg monitor és egy dvi-i csatlakozós vga. A monitorhoz járó dvi kábellel mukodokepes allapotba lehet majd hozni? Illetve ezzel működni fog a fullhd?Előre is köszönöm!
Ui: sürgős lenne, mert ha így működik, akkor holnap megyek megveszem. Hihetetlen olcsó, nyitási akció van a boltban.
-
SSwift2
tag
válasz
El Kebir #103 üzenetére
Legelőször DVI-ra volt dugva, úgy telepítettem a windowst. Megy is minden, amíg szabványos vga adapternek ismeri a vga kártyát. Ilyenkor 1280x1024-ig tudom állítani a felbontást. Aztán amikor telepítem a vga drivert és újraindul a gép, eljut a windows logóig és azt írja, hogy nincs jel.
Ha Vga-vel van összedugva és a dvi is be van dugva a forte managerbe amikor át szeretném állítani digitálisra, akkor is szintén az van, hogy nincs jel. Igazából azt se tudom, hogy hardver vagy szoftver hiba-e, de ha szabványos vga-val működik a dvi szerintem is valami szoftveres baj lehet. -
SSwift2
tag
Sziasztok!
Vettem egy IPS236v monitort és lenne egy problémám.
Ha DVI-D-vel próbálom használni a monitort és nem telepítem a videókártya szoftverét, (tehát szabványos vga-nak ismeri fel a windows), akkor betölt a windows, de ha telepítem a szoftvert és drivert awindows logónál elakad és nem talál jelet a monitor. Vga kábellel tökéletes minden.
Eléggé bosszant a dolog, szerintetek mitől lehet ez? Már próbáltam mindent állítgatni, de sehogy sem jó.
A videókártya egy MSI H61MA-E35 alaplapba és Celeron G530-ba levő kombó. -
Rainman05
tag
válasz
old_artist #98 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Rainman05
tag
Üdv 1920X1080 Full HD monitornál még elég a DVI-D single link kábel?
Köszi -
kissadam22
tag
sziasztok kérdésem az hogy , az Ati 5770 video kariböl a Hdmi csatlakozobol egy Hdmi elosztóval összekötöttem a monitort és a Tv-t de a felbontás full hd bol lett 640/ 735 a kép teljesen széteset mindkét helyen... ez miért van.
köszi -
El Kebir
őstag
válasz
bundilolo #94 üzenetére
pedig kellene képet adjon az a vga dvi->d-sub átlakítóval is, hiszen dvi-i kimenet van rajta. ( esetleg próbáld meg a másik dvi kimenetén is)
Ha a monitoron külön d-sub és dvi bemenet is van, akkor nagyon valószínű, hogy a DVI az "D"-s lesz, teljesen felesleges lenne d-sub mellé az "I"-s változat , ekkor viszont nem választás kérdése, mert a DVI-I kábel nem megy bele a DVI-D bemenetbe (csak ha kitéped belőle az analóg lábakat, gyak házilag DVI-D-re alakítod)
-
bundilolo
tag
Segítséget szeretnék kérni a következő témában!
Adott egy Ati x1950 Pro videókártya. Dual DVI kimenet van rajta, analóg nincs. A monitoromon van D-SUB és DVI is. Na most nekem itthon nincs DVI kábelem, csak analóg. Ezt akarom használni a kártyával, de ugye csak átalakítóval tudom. Viszont így nincs kép. A kártya tökéletes. Valahogy meg tudom oldani a problémát addig amíg nem szerzek egy DVI kábelt. És akkor feltennék még egy kérdést, hogy DVI kábelből melyiket vegyem meg. DVI-D vagy DVI-I? -
kirusz1
őstag
Üdv .raktam össze egy gépet és most látom hogy dvi-d csatis és niem tudom bedugni a monitort mert azon a viszintes lap mellett van négy tüske lehet valamilyen átalakitót venni ?előre is köszi a választ
-
lezsolt
csendes tag
Hi!
Adott: Samsung SyncMaster BX2035 monitor, GeForce 8600GT videokártya, DVI-I kábel.
Kérdés: Hogyan lehet elérni, hogy a monitor digitális, és ne analóg módban működjön? Gondolom, egy DVI-D kábel a DVI-I helyett "kikényszerítené", nem? DVI-I kábellel is megoldható valahogy?
A SAMSUNG monitor installerrel is hiába választom ki a digitálist, így is analógban megy. -
Etzel
aktív tag
Hali!
Vettem egy 22"es FullHD-s monitort és DVI-I (24+5) csatlakozási lehetősége van, valamint a VGA-nak (GTX 460) is DVI-I, de rajta van HDMI csatlakozási lehetőség.
Melyik érné meg jobban, egy DVI-I <-> HDMI kábel, vagy DVI-I <-> DVI-I kábel
Tudtok linkelni hogy hol tudnám ezeket megvenni?
Válaszotokat előre is köszi
Üdv.
Ati -
recsi06
csendes tag
Talán ez egy kis segítség a kérdéses csatlakozók és átalakítók használatához annak, akinek lövése sincs a dolgokhoz.
A link: http://www.sapphiretech.com/archive/manuals/QIG_VGA_ML00112-R0.pdf
-
mota_11
csendes tag
Sziasztok!
GTS450-em dvi-s d a monitorom sajna dsub-os! van vmi olcsó átalakító,kábel amivel megoldható?
köszi
Üdv -
old_artist
addikt
Üdv!
1920x1200 as felbontású monitorok alatt elég, ha veszel egy DVI-D single link kábelt, max. 5 méter alatt megfelelő jelátvitelt biztosít!
A minőség néha fontos, mivel a kábelek végén lévő csatlakozók anyaga és kivitelezése kihat az általuk továbbított kép- vagy hangjel minőségére, (az olcsóbb csatlakozóknál krómot használnak), ezért igényesebb változatokon 18 vagy 24 karátos aranybevonatút érdemes választani - persze ez sokszor pénztárca függő is!Lényeges lehet még a vezetékek beforrasztására használt anyag összetétele is.
Igényesebb változatokban ezüsttel dúsított forrasztóónt alkalmaznak. -
spe88
senior tag
Sziasztok!
Én már teljesen belezavarodtam a DVI-vel kapcsolatos hozzásszólások olvasásába.. Egy egyszerű kérdésre várnék egy választ:
Adott egy BENQ G2222HDL monitor
és egy
ATI HD 4350 VGASzóval milyen DVI kábel a legmegfelelőbb?
Fontos a minőség, olvastam, hogy csak márkás, aranyozottat érdemes venni és minél rövidebbet stb...
Ez jó minőségű kábelnek számít:?
http://szamitogepalkatreszbolt.hu/webshop/kolink-dvi-dvi-kabel-2-m-dual-link/
Köszi
-
mephysto
csendes tag
Sziasztok Maestrók
ATI radeon HD 2400 XT 256MB (dual dvi) esetén úgy van, hogy van egy kimenet és abba van bedugva egy Y, aminek két DVI out az eredménye.
Ha ezt olvasom a gyártó lapján a kártyáról:
Two integrated DVI display outputs:
- Primary supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI) or 2560x1600 (dual-link DVI)1- Secondary supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI only)1
Two integrated 400 MHz 30-bit RAMDACs:
- Each supports analog displays connected by VGA at all resolutions up to 2048x15361HDMI output support:
- Supports all display resolutions up to 1920x10801Akkor jól gondolom e az alábbiakat:
1. Ha veszek egy monitort (~24" - 1920x1080), amin van DVI és HDMI bement, akkor mindkettőt bemenetet meg tudom hajtani native felbontásban2. a kártyán nincs HDMI kimenet, igazából nem izgat, ez lehet hátrány, vagy kéne egy DVI - HDMI átalakító.
3. Most 1600x1200-on megy a kártya, gond nélkül DVI (szerintem D-n), fogom rádugok ehelyett egy 1920x1080-ast, gond nélkül mennie kéne.
Javítsatok ki, támasszatok alá
Köszi!
-
Gascan
tag
Visszatettem a monitoromba a DVI-D káblet, aminek simán működnie kéne a DVI-I csatlakozóval a videokártyámon. Azért tettem vissza, mert az öreg RGB kábellel picit ugrált a képernyő.
Irtam az ATI technical support-nak, hogy mi lehet a gondom. Kb. 2 órán belül jött is a válasz, hogy frissitsek minden drivert, biost is ha kell.
Na most mivel nekem mindenből a legfrissebb van, ezért még egyszer átnéztem az alaplaphoz járó frissitéseket. Végül az USB drivert frissitettem. Ennek eredményeként mostmár minden működik az új DVI-D kábellel. Rendesen megy minden játék.
Csak még mindig nem értem mi köze az USB drivernek a monitorhoz.
-
Gascan
tag
Olyan gondom van, hogy a grafikus karimon az output DVI-I dual link.. a monitor amit most vettem pedig DVI-D single link
Hogy tudom a kettőt összehozni?
-
netelek
csendes tag
olyan problémával találkoztam hogy
Van hagyományos crt monitorom (AOC) tipusu
Van egy radon 2600xt videokártya (pcie) ami nem adja le a válaszidő jelét a monitornak.
tehát mikor bekapcsolom a gépet akkor nem kapcsolja vele a monitort !
ugy szoktam beröffenteni a monitort hogy bekapcs a gépet és ki huzom a monitort a konektorból. Megvárom míg elalszik a stand by lámpa és visszadugom.
És onnantól kezdve tökéletesen működik a dolog !
Tudtok erre valamit mondani??? -
mcganyol2
csendes tag
válasz
mcganyol2 #79 üzenetére
szerk: a lényeg lemaradt, egy Fujitsu-Siemens S3260W a monitor.
-
mcganyol2
csendes tag
sziasztok. az volna a kérdésem, 1920*1200-t szeretnék dvi-n átvinni. megvan a kábel is, 5m-es (dvi-d).
a windóz(xp,sp2) asztalt ha 1440*900-nál nagyobbra állítom, akkor nem ad képet (érdekes módon nem adja a no signal feliratot, sem out of range...) analóg kábelen persze tökéletesen működik ennél nagyobb felbontás is.
valahonnan az a kusza ötletem támadt, hogy biztos az a baj, hogy single link (mert ez volt az olcsóbb). így szomorúan elmentem dual linket venni... na ez is megvan, viszont a szitu ugyanaz, a windóz desktopot nem tudom nagyobb felbontásra tenni, pedig 60Hz-en van a frissítés.
idegességemben elindítottam egy játékot, aminek a beállítása 1920*1200 volt... és tökéketesen megy a dvi kábellel!! direkt megnéztem az osd menüben, ki is írja, hogy ő most 1920*1200/60Hz.
de ennél még dúrvább, hogy ha már megy a játék az adott felbontáson, és kikapcsolom a monitort, majd bekapcsolom, akkor megint nincs kép!!! a monitor pedig megy, mert a hangszóróiból szól a játék zenéje, de nincs kép, meg nem írja, ki hogy no signal. amíg ki nem lépek és újra nem indítom a játékot addig ez így is marad.hát ez mi?
remélem valaki találkozott már hasonló problémával és megosztja velem a megoldást.
4850-em van catalyst 8.12-vel. (a beállításoknál próbáltam az alternatív üzemmódokat, a 43Hz-et meg hasonlókat, mert fórumokon azt olvastam ez esetleg megjavíthajta, de nem)
szoftver hiba? kábel hiba? monitor hiba? és akkor egyedi, vagy széria? lövésem sincs...
-
csaga
csendes tag
Kipróbáltam egy DVI-D single link-es kábelt és nem működött. Ezek szerint nálam csak a dual linkes lenne jó, illetve nem lehet BIOS-ból állítani valamit?
Köszönöm a segítséget! -
Scholes9
nagyúr
Még1 uccsó kérdés
Ha olyan vga-ra kötöm a monitoromat(Asus wv195d csak vga bemenet van rajta) amin vga csatlakozó van akkor milyen lesz a kép egy dvi-s vgaához képest ami dvi-vga átalakítóval van csatlakoztatva? Tehát a lényeg, h nem kell majd a vga-dvi átalakító, lesz e vmi különbség a mostanihoz képest mivel most átalakítóval van megoldva.
-
Furky
őstag
Nem irtál mindent jól, mert például a monitoron vga bemenet bvan, s nem kimenet.
Amúgy minőségjavulás nálad nem lesz, de csak azért, mert csak analóg bemenet van a monitorodon. Mindegy, hogy a VGA-don milyen kimenet van, úgy a digitális jelet kétszer oda-vissza át kell alakítani a monitor miatt. Ha jól értelmezem, akkor a VGA-don csak DVI-I kivezetés van, méghozzá elvileg kettő, igaz? Ha nem így lenne, akkor lenne a VGA-don analóg kivezetés is, ahhoz nem kellene az átalakítót használnod. Összegezve: így jó, ahogy van, nem a legjobb, de monitorcsere nélkül mást nem tudsz kezdeni ezzel a kérdéssel.
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Az Asus vw195d monitoromon csak vga kimenet van és sima vga kábellel van összekötve a videókártyával amin DVI I kimenet van. Ehhez egy vga-dvi átalakítót használok.(remélem mindent jól írtam)
. Lehet-e kapni olyan kábelt amivel nem kellene az átalakítót használni és ha igen hozna-e vmi minőségjavulást?. Válaszokat előre is köszi.
-
Furky
őstag
Dual linkes DVI-D-t. Lehet, hogy elég a Single Link-es is, de a cikkekben azt írták, hogy a jövőben lehet nagyobb adatot akarunk átrángatni a kábelen, ezért jobb választás lehet a dual-linkes, ugyanis mint ahogy neve mutatja, kétcsatornás. Szemben az egycsatornás single link-essel.
-
csaga
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy DVI-I kimenettel rendelkező videókártyám (Asus EN8400GS) és egy Philips 170C LCD monitorom ami DVI-D csatlakozóval rendelkezik. Milyen kábelt vegyek?
Köszönöm a segítséget! -
Vertigo18
addikt
Esetleg itt is van egy elég egyértelmű leírás. Nekem sokat segített:
-
old_artist
addikt
Üdv!
Itt ezek szerint, ezeket figyelembe véve próbáld meg az összeköttetésedet megteremteni!
-
csny75
csendes tag
Sziasztok!
A monitor BENQ E2200HD, de milyen kábellel kellene csatlakoztatni? DVI-I, vagy DVI-D, és azon belül Single Link, vagy Dual Link? Vagy gondoltam még a HDMI kábelre is, akkor talán hangot sem kellene külön bekötnöm a moncsiba? Viszont ilyen kimenet nincs a HD4850-esemen, csak DVI-HDMI átalakítóval tudnám így bekötni! Szerintetek melyik megoldás a legoptimálisabb?
Előre is köszi a válaszokat: Cs. -
ruppotlan
tag
Sziasztok!
Akkor én ide most elsírom a problémámat, hátha valaki tud valami okosat mondani.
Szóval a megoldani való probléma: 5 méteres kábellel összekötni egy 22"-os Samsung monitort egy HD4850-el.Amit eddig próbáltam:
-5m árnyékolt VGA kábel, jó volt, de a natív felbontásban (1680x1050) egyszerűen nem működött.
-olcsó VGA hosszabbító: a natív felbontás működik, de a kép szellemképes...Jó ezek után gondoltam majd egy DVI-vel összekötöm és jó lesz. Hát nem...
-5m DVI-D single link kábel, aranyozott. Ez nem adott képet. (annak ellenére, h 1,8m-es változat tökéletesen működik)
-5m DVI-D dual link kábel, aranyozott. Ez már tényleg kompromisszum mentes cucc... de természetesen nem működik. Natív felbontásban eldobálja a képet, piros pontokat rak bele. Kicsi felbontásban tökéletesen működik.Powerstrippel próbálkoztam, nem értem el eredményt. Nem lehet 5m-en összekötni a monitort a géppel?? Hihetetlen számomra... Azt hittem akármivel összekötöm jó lesz. Erre már nincs kábel amit ne próbáltam volna. Normális ez? mit tehetnék?
Üdv!
-
MRJOOOOOO
csendes tag
nem ertem, akkor miert nem tudnak olyan neveket adni, amivel egy atlagos ember is megkulonbozteti oket :S
-
bendi007
tag
syasztok!segítseteklégyszi összekötöttem a pc vga kártyájt dvi kimeneten 6600 gt a samsung lcd tv monitor kbemenetével ,de sajna semmi,hogy kellene képet csinálni hogy menjen a nagyfelbontású film? pls emil
-
bendi007
tag
syasztok!segítseteklégyszi összekötöttem a pc vga kártyájt dvi kimeneten 6600 gt a samsung lcd tv monitor kbemenetével ,de sajna semmi,hogy kellene képet csinálni hogy menjen a nagyfelbontású film? pls emil
-
max1977
csendes tag
ja...egy fontos dolog lemaradt.
Ha a monitor nincs a gépre dugva akkor a gép mindig elindul!!!!!
-
max1977
csendes tag
Sziasztok!
Szándékosan választottam a bekötött szemű figurát,mert úgy is érzem magam.
Kérlek,aki tud segítsen.Asus p5vdc mx 2,8 Ghz Celeron.
I GB DDR
500 W-os silent táp
Sapphire x1950 GT AGP-s kártya került a Geforce 7300 helyére.A kártyának csak DVI kimenete van a monitoromon viszont nincs DVI (Acer A1716).
Adtak hozzá egy adaptert,de a gépem nem indul el,a monitor pedig sötét.
Kkapcsolom,vissza...ekkor már elindul és Overclock failed felirat mellett kéri,hogy menjek BIOS-ba.Biosba belépve és semmit sem változtatva gyönyörűen elindul.Innét kezdve akárhányszor újraindíthatom és le is állíthatom..mindig minden tökéletes.
Aztán ha egy bizonyos ideig állt.KB fél óra...ugyanez a szitu.
A kártya jó,másik gépbe téve,DVI-s monitorra csatlakoztatva okés.
A géppel eddig semmi gond nem volt...sőt a Geforce-t visszatéve teljesen okés.
Tudtok vmi megoldást?Valami kábel gond lenne?
Nem hiszem ,hogy monitort is kellene cserélnem egy videókártyához.Előre is köszi.
-
necritos
csendes tag
Sziasztok!
Egy technikai kérdés:
Van egy AVerTV Hybrid STB külső tv-tunerem 1920x1200 felbontással, ami a pc bekapcsolása nélkül is működik, köszönhetően, hogy a pc és a monitor közé van iktatva.
Ennek csak 1 dvi-d bemenete és 1 dvi-d kimenete van, vagyis nem támogatja a dual-link csatlakozást. De mégis, ha lenne egy 30"-os monitorom, aminek a teljes felbontása (2560x1600) dual-linkkel működik, és az egyik linkbe közbeiktatnám ezt a tunert, vajon kijelezné a monitor a tuner 1920x1200 felbontását??Egyébként, ha egy 30"-os monitorba csak az egyik linket kötöm be, akkor működik a monitor továbbra is egy 1920x1200 felbontással?
-
FishAir
senior tag
Sziasztok.
Előállt egy olyan helyzet, hogy a monitoromnak egy DVI bemenete van és hozzá szeretnék kötni még egy kütyüt aminek HDMI kimenete van.
A HDMI-t át tudnám alakítani egy ilyennel.Na most ugye a monitor bemenetét ketté kellene osztani. Néztem switcheket, de baromi drágák. A kérdésem az lenne, hogy ilyen kábel megoldaná a dolgot, vagy nem igazán működne?
Remélem nem írtam túl rossz helyre, de nem igazán találtam jobbat.
-
Rover623
félisten
Monitorba és a VGA-ba is csak a DVI-t dugtad?
Kösd össze őket. Monitor, gép kikapcsolt állapotban legyen. Monitor bekapcs, gép bekapcs.
Ha ezután sincs kép (valószínűségi sorrendben):
1. monitor DVI bemenete nem műx
2. VGA-d DVI kimenet nem műx
3. a VGA és a monitor nem bírják egymást (régebben előfordult...no és az X800 nem mai csirek)
4. a kábel mégsem jó...az valószínű hogy DVI-D, mert a monitorokon nem jellemző a DVI-I...a DVI-D aljzatba meg csak a DVI-D kábel megy bele.Megoldások:
1. monitort máshol kipróbálni másik kábellel, másik géppel
2. VGA-t másik LCD-vel kipróbálni, term. másik kábellel
3. 1. és 2. után eldől...
4. cuccost összekötni egy másik DVI kábellel (kölcsön, csere, ahogy tetszik). -
Rover623
félisten
Jelenleg úgy néz ki, hogy te nem vágod a témát...
Az up éppen elegendő lett volna, a méltatlankodás, a többiek lesajnálása teljesen felesleges.
Ez itt nem chat, hanem fórum. Itt akkor válaszol valaki ha olvasta a kérdést és olyan ismeretek birtokában van, amelyek alapján képes válaszolni.
A második feltétel opcionális, de az elsőnek mindenféleképpen teljesülnie kell...vágod...?A kábeled jó, a monitorod jó, a driver valszeg szintén.
Csak a DVI-n kösd össze a cuccost, majd kapcsold be a rendszert...ha a BIOS POST képernyője után vagy az oprendszer logója után eltűnik a kép (no signal vagy out of frequency), akkor elfelejtettedvisszaállítani a felbontást és/vagy a képfrissítési értéket olyan értékre beállítani/csökkenteni amit az LCD is csipáz...vigyázz, az nem jelent semmit hogy analógon meg műxik, mert a DVI ugyan több lehetőséget nyújt mint az analóg csati, de sok monitornál pl. DVI-n keresztül 60Hz-ben korlátozzák a képfrissítést.
Szal ha műxik, a driverben az elsődleges monitorodat állítsd át digitális megjelenítőre a driverben és akkor már semmi sem állhat a boldogság útjába...
Analógon és DVI-n egyszerre összekötni botorság, leginkább galiba van belőle...
De két önálló monitort nyugodtan használhatsz a kártyádhoz. -
gyga
senior tag
Na skacok most csöppentem a DVI világába és el is olvasgattam néhány cikket ami a felhomályosításban segített DE ma vettem 1 DVI D kábelt mert az lcd hátulján DVI D csati van, gondoltam tuijólesz de csalódnom kellet mert amint DVI kábellel kapcsolom össze a cuccokat a no signal fogad és elmegy pihenni a moncsi, többek közt erre is találtam cikket de az emlitett cikkből kimaradt hogy milyen is a jó kábel akkor [link] ez a cikk. Ha valaki felhomályosítana erről azt meg köszönném. (érdekesség ha vga és dvi kábellel 1szerre használom akkor a ccc-ben megjelenik a monitor 2szer is mind digit panel és vga monitorként , de amikor a moncsin átnyomom digit adásra akkor no signal :S ) Szal melyik a jó kábel mert a moncsiba csak DVI-D megy a VGA(x800) abba meg minden belemegy.
-
bjo
csendes tag
Sziasztok, sehogy nem találok Budapesten boltot, ahol kaphatnék DVI-D Digital Analóg Dual link kábelt, vagyis olyat, amelyikben minden tű benne van, a 3x8 is, és a vastag csati alatt-fölött is a 2-2 RGB tű? kösz a segítséget bjo
-
Rover623
félisten
Itt nem hinni kell, hanem tisztában kell lenni a kifejezésekkel...
Tehát:
Dual DVI csatlakozás = 2 DVI csatlakozó ≠ Dual-Link DVI csatlakozás
De még ha nem is vagy tisztában a fogalmakkal, a leírtak alapján is világos volt hogy mire gondolt:
viszont AGP-s karik között nem nagyon van 2 DVI-os cucc.
Viszont találtam Dual DVI-os kimenetes kártyákat,
[Szerkesztve] -
zizou
tag
Most egy Asus A7n8x van a gépbe', de ha cserélném, akkor kapna új duálkóros procit, 2x1Gb gyors RAM-ot, ilyesmit... De most nincs ilyenre pénz (elég volt megvenni ezt a 20'-os TFT-t
), kell a kéglifelújításra, meg kocsit kéne venni, sötöbösötöbö
Egyébként egy Radeon 9600XT van benne és mivel nem játszom, ezért tökéletesen meg is felel a célnak...
Na mind1, most az új moncsi pöfög s DSUB-on (mert most derült ki, hogy a másikon nincs analóg bemenet...) és nem gáz a képe.
-
Teasüti
nagyúr
Asszem kapisgálom amit mondasz...
Azthittem dual dvi alatt azt érted, h kettő dvi csati van a karin (pl Ge 6800 első verziók).
De miért kéne mindent cserélni?! (alaplapon kívűl)
Ha oda kerül a sor, akkor olyan lapot vegyél, amibe a jelenlegi cuccok belemennek! Gondolok itt a procira, ram-ra stb.
[Szerkesztve] -
zizou
tag
Tehát az akadály az az, hogy pl itt: [link] van ez a kártya, fizikailag 1DVI+1DSUB kimenet van rajta, amiből a DVI dual link, és nekem 2 DVI-os monitort kellene hogy hajtson... Aszittem, hogy a DUal link azt jelenti, hogy két moncsit is elbír a kimenet (pl. speckó Y-kábellel), de valszeg nem erről van szó
-
zizou
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy 2 DVI-os monitort szeretnék használni (nem klónozva hanem kiterjesztve), de a gépem AGP-s és nem is szeretnék alapot cserélni, csak max. videókártyát (mivel azon DVI+DSUB van), viszont AGP-s karik között nem nagyon van 2 DVI-os cucc.
Viszont találtam Dual DVI-os kimenetes kártyákat, ezek meg tudnak hajtani 2 DVI-os monitort???
Köszi,
Zizou -
.:Richie:.
tag
Arra rájöttem a cikk alapján minek a röviditése, de hogy mégis micsoda az.
De látom ''konverter'', akkor gondolom Analog jelet átalakitja digitális jelre és forditva.
Csak milyen az analog jel?
Jah, most nézem, már irtad hogy átalakitó, nah mind1.
De én inkább részemről hagyom az egészet mert ez nekem tényleg már nagyon magas. -
Racecam
nagyúr
válasz
.:Richie:. #33 üzenetére
Arról is olvashattál a cikkben.
Analóg-digital, ill. digital-analóg konverter.
A jel kétszeri átalakítása analóg jelátvitel esetén. -
neduddki
nagyúr
válasz
.:Richie:. #29 üzenetére
HI!
NIcs da es ad, hanem komverzok nelkul kerul ki a digitalsi jel a joszgara...
udv
neduddki
mod: persze ez a -d-re vontakozil:- )))
Szerencsere meg fenn van:- ))) okosogya:- ) [link]
[Szerkesztve] -
.:Richie:.
tag
Nekem csak egy egyszerű kérdésem lenne: miért jobb vagy miben más ha DVI-al van összekötve és nem simával a monitor?
-
tenna
tag
lenne egykérdésem: tft monitort szeretnék venni, ugyebár annak dvi csatlakozója van és a gép amihez akarom csatlakozatni az csak egy p2es? belefog menni a dvios kábel a p2es alalplapba ahová a régi crt monitorom van dugva? és ha nem megy bele akkor átalakítot hol tudok venni hozá?
-
cs_gaborka
tag
válasz
cs_gaborka #21 üzenetére
Na az olcsóbbik megoldást választottam, videokártya hátoldalán érintkező tüskékre vezeték(ek) és egy VGA aljzat a mellete lévő üres takarólemezbe. Szépen működik, most van két monitorom, tv és DVI kimenet. Természetesen egyszerre csak kettő működhet, de négy közül választhatok ;-)
-
cs_gaborka
tag
Megjött a kábel, szépen megy
de van egy problémám, szerintem a windows az LCD-t veszi alapképernyőnek, mert az induláskor a felhasználóválasztó képernyő már nem a régi monitoron, hanem a tv-n jelenik csak meg. Volna esetleg erre valamiféle megoldás? Köszönöm
-
cs_gaborka
tag
válasz
wassermann #20 üzenetére
Na, akkor értjük egymást ;-) ma rendelem meg a HDMI-DVI kábelt, ha hétfőn megjön kipróbálom először is csak tv-vel, ezután jöhet a ''párhuzamos'' próba, illetve miután (meg)lesz az ''y'' kábel. Bár ha nagyon nehéz a beszerzése, lehet azt csinálom, hogy a videokari melletti bővítőhelyre a takarólemezbe szépen beépítek egy VGA aljzatot és bevezetékezem a videokártyáról a megfelelő érintkezőket, ez volna mondjuk a legolcsóbb megoldás.
-
wassermann
addikt
válasz
cs_gaborka #19 üzenetére
Hát igen, ez csak a vezetékezést oldja meg... az, hogy mit szól ehhez a video-kártya szoftvere, már igen erősen kártyafüggő, mert ez a megoldás tényleg nem egy elterjedt dolog.
De a legrosszabb ami történhet, hogy ki huzgálni kell valamelyiket (ha pl. a DVI-nek prioritása van, akkor ki kell húzni ahhoz, hogy az analóg működhessen).
Ezért jobb egy tényleges Dualhead MATROX, mert az teljesen két külön moncsiként kezeli őket (ki is olvassa és meg is jegyzi a beállításukat külön-külön) -
cs_gaborka
tag
Nem, nem ! Először is megköszönöm a sok hozzászólást, de azt hiszem félreértés történt, bár visszatekintve egyértelműen írtam, szó nincs egyidejű használatról: ''Természetesen a használatot nem szimultán képzelem, tudom a Catalystban váltani kell, ha egyik után a másikat szeretném használni, de így nem kellene dugaszolgatni'' mindössze ennyit szeretnék elérni.Tudom, hogy a másodlagos csatlakozón ki van vezetve mind az analóg jel, jelenleg ezen használom a második normál (CRT) monitorom, mind a digitális, amire lehet kötni pl. LCD monitort, vagy az én esetemben tv-t. A két készülék nem zavar(hat)ja egymást, hiszen a csatlakozóban más más érintkezők csoportjához vannak kötve, mindössze azt szeretném valakitől hallani, amennyiben egy ''y'' elosztóval, melynek egyik végére ráteszem a most is használt DVI-VGA átalakítót, rákötöm mind a monitort mind a tv-t a PC-re, a gép a monitor ID lábak segítségével felismeri-e mindkét eszközt, hogy azután a Catalystba megjelenjenek (csakúgy mint a normál tv kimenet is) és a megfelelőt kiválaszthassam, természetesen mindig csak az egyiket. Köszönöm.
Ilyesmit találtam, illetve valami ilyen felhasználási lehetőségre gondolok: http://www.yatego.com/premium-cable/p,446ae1bb50955,40c71f70ce4407_0,dvi-i-stecker-dvi-i-kupplung---vga-kupplung?sid=5Y1150402679Yae1733da011198e4c88
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
wassermann #15 üzenetére
Az összes ''Dual Head'' kártya függetlenül kezeli a két kimenetét...neki viszont 3 kimenet kell, tehát kapásból Triple Head kell.
Ő abban a tévedésben van, hogy a DVI csatin egyszerre érhető el az analóg és a digitális kimenet. Pedig az egy és ugyanaz a csatlakozás, kétféle interfésszel...vagy az egyik használható, vagy a másik.
A 3 kimenetes kariknál ezen az elven 6 csatlakozási lehetőség van... -
Racecam
nagyúr
válasz
cs_gaborka #13 üzenetére
Ezért kérdeztem, de közben Rover, és wassermann megadta a szakszerű választ.
-
wassermann
addikt
válasz
cs_gaborka #11 üzenetére
Olyan kártya javasolt ilyenkor, ami egymástól teljesen függetlenül tudja kezelni a két kimenetet. Így elérhető a más-más felbontás és az akár más frissítés is. Az ilyen úgy nevezett ''több fejes'' vagy mátrix rendszerekhez álltalában Matrox-karikat használnak. Dual-head (három-ra tovább bővíthető), 8xAGP, két DVI-out-tal pl. a Matrox P750, íme:[link]
-
Rover623
félisten
válasz
cs_gaborka #13 üzenetére
3 monitort nem tudsz így a VGA-dra kötni.
Erre csak bizonyos Matrox kártyák alkalmasak.
Max. azt tudod megoldani, hogy egy video splitter segítségével az egyik monitor képét többfelé osztod.
A kártyád és az operációs rendszer két monitort fog látni, csak az egyiknek a képe a TV-n is meg fog jelenni. -
Racecam
nagyúr
válasz
cs_gaborka #11 üzenetére
Milyen videokártyád van? Csak egy csatlakozós?
És milyen monitorod? CRT? -
cs_gaborka
tag
Vásároltunk egy LG 37LC2R készüléket, ez állítólag alkalmas a ''sima'' DVI jel feldolgozására, mint általában a Samsung-al ellentétben az LG-k. Jelenleg még a VGA csatin van összekötve a PC-vel 1360*768 felbontással (kétoldalt 3-3 oszlop sötét, tehát a többi pixek a helyén van) mondhatni tökéletes a képe. Mivel azonban eddig használtam második monitort is, és ezután is szeretnék, arra gondoltam egy y elosztón (DVI-I ből DVI-D és DVI-A amire mehetne a VGA átalakító) fixen rákötném a tv-t és a monitort is a PC-re. Szeretném megkérdezni ez lehetséges-e, mert elméletileg szerintem nem lehet probléma, hiszen az egyik a digit jeleket veszi a másik pedig az analógot. Természetesen a használatot nem szimultán képzelem, tudom a Catalystban váltani kell, ha egyik után a másikat szeretném használni, de így nem kellene dugaszolgatni. A tanácsot előre is köszönöm.
-
Rover623
félisten
válasz
SystemRoot #5 üzenetére
A dolog több összetevős...
1. Az LCD TV-k egy része (főleg a HDMI bemenetesek, de némelyik ''DVI-nek látszó'' csatlakozós is) nem képes a full felbontásában digit jelet fogadni. 1280x720-ban viszont tökéletesen műxik...
2. Vannak olyan ''elvetemült'' gyártók, akik komolyan vették a szabványokat: HDTV megjelenítő digitálisan csak HDCP jelet adhat-vehet...
Tehát olyan VGA kell a gépbe, aminek a DVI kimenete is ilyen...pl. egy ilyen:[link].
''Normál'' DVI-vel meg se mukkan az ilyen TV... -
Rover623
félisten
A TV valszeg csak 60Hz-et tud!
Felbontás tuti a TV natívja? Sok nagyméretű TV-nek van a ''szabványostól'' (1366x768) csak 1-2 pixellel eltérő felbontása (1360,1365...sőt 1376x768)...ellenben a szabványosat jelzi vissza...
Ettől lehet homályos a kép...bár a ''kevés a szín''-t nem értem...
Ha csak nem 16 vagy 256 színű desktopot állított a főnököd...
Hang?
Ennek semmi köze a VGA-hoz...
Dual link felesleges. -
bio
csendes tag
UP!!!!
-
bio
csendes tag
na ki lett próbálva .....
csak van egy kis gond.....mitől lehet az hogy a tv-n a játékok tökéletesen mennek, de a filmek hangja pl nem jön át, és ha windows megy akkor nem jó a kép, kevés a szín,és homályos torz lesz....tehát a játékon és a filmen kívül katasztrófa....
mondtam főnökömnek hogy sztem vmi beállítási probléma lehet.......ő azt mondja hogy átállította a kimenő felbontást a tv-nek megfelelően, de semmi....hol lehet a bibi? help me!!!!
lehetséges ha lecserélnénk a kábelt DVI-I dual linkre attól jó lenne? bár ha a game megy akkor nem hiszem hogy a windows desktopot ne bírná el.....és a hang a filmeknél miért nem jó??? előre is köszi....bárki segít -
SystemRoot
őstag
Ez a DVIos téma engem is érdekelne.
Azt megtudod mondani hogy az miért van hogy egyes LCD TV k (elég sok példány) el vannak látva DVI al és mégsem tudnak normálisan kommunikálni PC vel? Asszem DVI-D vel van ellátva pl a Samu 27T51B és nem lehet DVI on használni PCvel. Erről olvastam ezt azt de nem értettem. Ha elmagyaráznád világosan, nagyon megköszönném.
Üdv: SystemRoot -
bio
csendes tag
köszi a kimerítő választ......
hát állítólag a tv vmi méteres körül van......
végülis abban állapodtunk meg hogy odaadjuk neki azt amit vettünk, aztán ha nem jó akkor kicseréltetjük......
amugy ha már itt tartunk....én sose merültem bele a témába,de igazából van értelme ennek a dvi csatlakozásnak? úgy értem hogy leülök két egyforma konfig elé,az egyiknél dvi a másiknál sima bármilyen analog bemenettel van megoldva a crt-tft akármi csatlakoztatása...
mennyire érzékelhető a különbség? én laikusként úgy gondolom hogy ez is csak amolyan parasztvakítás...és ha van is, olyan minimális az eltérés, hogy nem éri meg a belefektetett pénzt..... erről mit gondolsz? -
Rover623
félisten
Amit össze lehet dugni egymással, az általában műxik is...
DVI-D csak digit jelet visz át. Pl. használhatsz ilyen egyszerűsített kábelt a PCI DVI kimenete és egy DVI bemenetes LCD között.
DVI-I az általános csati, rajta van az analóg és a digit jel is...ez jó, mert a VGA kártyák DVI csatlakozója szinte mindig ilyen kombinált kivitelű...ezért mellékelnek/mellékelhetnek melléjük DVI-Analóg átalakító dugót, lehetővé téve 2 analóg monitor meghajtását.
Ha ilyen kábellel kötsz össze egy PC-t egy LCD-vel, akkor úgyis csak a digit vonalat fogja használni mivel az LCD csatlakozójában általában nincs bekötve az analóg rész. Arra ott a hagyományos RGB csati (ha van...de a TV-ken is szok' lenni).
DVI-A ritkán használt...inkább a ''dugó''-t használják a gyárak, vagy az ''Y'' kábeles szétválasztást.
Single vs. Dual: a DVI-nek, mint digitális adatátviteli csatornának, korlátozott a sávszélessége. Nagyon nagy felbontásokat nem lehet átvinni egy ''link''-en, ezért a nagy (ált. 1920x1200-as) felbontások felett Dual Link-et kell alkalmazni. Ezt tudnia kell a VGA kártyának is és a fogadó eszköznek is.
Ebben az esetben valszeg ''nem játszik''...hacsak nem vmi extra méretű valódi HDTV ready TV-ről van szó...
Ezen a képen láthatod hogy melyik lábcsoport mire szolgál:
[link] -
bio
csendes tag
hi
valaki okosítson már ki hogy a címben említett csatik miben különböznek egymástól?
találtam egy ilyet [link]
de ebből nem tudom eldönteni hogy melyik melyikkel kompatibilis.
elvileg egy dvi-i single és egy dvi-d single dugó is bedugható egy dvi-i aljzatba.de működni fog? vagy mindegyik csak a saját dugójával? vagy pl egy dvi-i-s gép működni fog egy dvi-d-s monitorral?
a dolog azért jött elő mert főnőkömnek nézünk vmi névnapi ajándékot, és a felesége mondta hogy ilyen kábel kell neki többek között a szgép és az lcd tv közé....de azt már nem tudta megmondani melyik milyen
szóval hogy is van ez?
előre is thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Villanyszerelés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest